71
  • benso
    Erre nagyon kíváncsi leszek. :) Biztos nem lesz túl olcsó.. Nálam már az otthoni 3D is nagyon durva, mit találhatnak még ki? :D
  • rebimano88
    Lg most valami nagyon fog újítani, fb-on ment 1 játékuk, ahol meg lehetett tippelni, hogy milyen lesz az új generációs tv-jük, nem tudom hogy mit fog tudni, de biztos brutál lesz, helyedben megvárnám azt.. :)
  • benso
    Nagy dílemában vagyok, hogy Lg vagy Samsung készüléket válasszak, szerintetek melyikkel járnék jobban?
  • narumon
    Nincs lakásbiztosításod? Annak fedeznie kellene a költségeket. (Azaz ki kell cserélni az egész tévét úgy ahogy van)
  • blondy7
    Sziasztok!!!!Nekem az lenne a problémám, hogy kb. 1 hónapja vásároltam egy LG 32LV3400 as Lcd tv-t. Kb. 2 hete a lakás vezetékeiben túlfeszültség keletkezett villámcsapás miatt. Ennek következtében a Tv tápegységpanelét tönkretette. Azóta a készülék használhatatlan. Valaki esetleg meg tudná nekem mondani, hogy ez a tápegység mennyibe kerül, ha én újonnan szeretném megvásárolni. Azért fordultam a segítségetekhez, mert sehol nem találok olyan weboldalt ahol találnék ilyet. Válaszotokat előre is köszönöm!!!!!!!!
  • timbu21
    Elektro outlet -ben vásárolt LG 750 LCD tv 1 hónap után elromlot.Működés közben elkezdett ki - be kapcsolni,nem reagált a távszabályzóra és a power gombra sem,csak a hálózati kábel kihúzásával lehetett kikapcsolni,ezután viszont nem kapcsolt be.Egy hét múlva visszavittem a boltba,ahol félóra múlva visszahívtak,hogy a készülék működik.hazavittem majd újabb két hét elteltével előjött ugyanaz a hiba,most már 5 napja ki van kapcsolva ( áramtalanítva,antenna )időnként megpróbálom bekapcsolni de továbbra is csak villog a készenléti led.Tud valaki segíteni ?!!!
  • lcee
    2 évig néztem úgy a tv-t hogy szürke sáv volt oldalt, a szerviz menüben átváltottam feketére, de az LG persze nem segített, csak a GOOGLE :)
    És máig jó is a készülék, de holnaptól már egy G20-as panasonic-kal fogok tv-zni :)
    Ez a tv szerintem 2006-ban, ahhoz képest, hogy minden utánanézés után ezt vettem (ahol vettem ez volt meg egy nagyobb :D) elég jó választásnak bizonyult, mára már kissé elavult a technikája. Persze kis szobába továbbra is jó lesz...
    3 és fél év alatt semmi baja nem volt, úgyhogy elégedett lehetek.

Gondoltam megosztom ezt itt mindenkivel, aki rátéved erre az oldalra :)
  • andras1974
    lg 42lc25r lcd tv ,számitógépről 720p jelet kap,a sötét résznél fehér pötyök vannak.valaki tudna segiteni mi az oka.1080i 60 hz ír ki a tv 720p is ez van bluray filmet nézek tv v film hiba előre is köszi
  • tiac1910
    Vásároltam egy LG32LH5000 tipusú tv-t. Egy hónapig bírta majd elromlott
    nem volt kép.Elvittem egy szakszervízbe már másfél hete ott van.
    Egy 190000ft-os tévétől hosszabb élettartamot vártam.
    Amíg működött super volt.
    B.Tibor
  • froberto1
    Az előző beírásnál kimaradt, hogy hiányzik a magyar menü! Bocs
  • froberto1
    Az egyik áruházban vettem LG LCD tv-t. (32LX2R) Előtte az áruházban kipróbáltam. Magyar menü volt benne. Megnéztem a bemeneteket is. Hazavittem a kiválasztott tv-t. Amikor otthon kicsomagoltam láttam, hogy a típus passzol, de hátulján több csatlakozó van. Gondoltam biztosan rosszul emlékszem a csatlakozók számát illetően. Aztán láttam, hogy ebből bizony a magyar menü. 2 nap után nem hagyott nyugodni a dolog, visszavittem kicserélni mert így a teletext karakterkészlete sem kezelte az ékezeteket. Nagyon segítőkészen hoztak egy olyat, amiben magyar menü volt. Már a kicsomagolásnál láttam, hogy a csatlakozó ezen kevesebb (nincs rajta DVI bemenet, hiányzik a fejhallgató kimenet). Aztán bekapcsolás után átnéztem a menüjét is. Arra számítottam, hogy ugyanazokat kell magyarul találnom, mint ami az enyémen van. Egy fenét! Lebutított hiányos menü, csúnya menüképek stb. Egy csomó dolog egész más volt. Aztán eszembe jutott, hogy talán a hátulja sem véletlen lehet teljesen átvariálva. Szóval ugyanazért az árért az egyik vevő a Kelet-Európába szánt butított készüléket kaphatja, a másik pedig kis szerencsével a Nyugat-Európába szánt kicsit több, kicsit okosabb készüléket. A távkapcsolója is sokkal rondább, rosszabb fogású volt. Ennek ellenére a típusszám passzolt. Bele sem merek gondolni, hogy ha ennyi minden más rajta szemmel láthatóan, akkor mi lehet még más benne, amit nem is veszek észre kívülről!?
    A végén maradtam az eredeti készülék mellett csere nélkül. Felhívtam az LG szervizt, aki elkalauzolt engem egy speci bill. kombinációval a szervíz menübe, ahol a teletext karakterkészletét sikerült átállítani.
    Ez az áruház, ahol ezt vettem, külföldön is jelen van. Ezért fordulhat elő náluk, hogy néha bizony összekeveredik a más országba szánt árukészlet a magyarországival.

Ezt csak érdekességként írtam le, hiszen más is járhat hasonlóan. Gondoltam vásárlás előtt nem árt rá felkészülni, hogy ilyen is lehet. Egyébként a Tv szuper. Nagyon elégedett vagyok vele.

A végén egy kis pozitív:
    Az áruházról pedig annyit, hogy egyébként minden szinten nagyon segítőkészek voltak. Erről ők sem tehetnek, mert a dobozba nem látnak bele, de minden vonalon nagyon rugalmas volt az ügyintézés.
  • dez
    Azért szürke, hogy egyenletesen terhelje a pixeleket. Később, szélesvásznú tévézésnél ne látszon meg a helye. Bár szerintem ilyen inkább csak plazmánál van.
  • lcee
    én most vettem 1 ilyen tv-t, de nem adtak hozzá magyar nyelvű használazi utasítást :(
    Viszont majdnem a féláron ahhoz képest ami az oldalon fel van tüntetve :)
    A képernyő oldalán a szürke csík azt aki kitalálta ......, mert a fekete biztos hülyeség lett volna, akkor nem lenne zavaró és nem lehetne belekötni, na mindegy.
    Azér jó kis tv
  • RonySize
    Prison Break rulzz
  • nortberg
    Ez az: http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=660&aid=2
  • nortberg
    http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=679&aid=2
  • FecaA
    Köszi!
  • FecaA
    Köszi!
  • cloud.strife
    OK
  • FecaA
    Esetleg majd 1 privit tudsz küldeni, ha ezt a hirt leveszik csütörtökre?
  • cloud.strife
    Hát, hogy Philips néven nem az szinte biztos, hisz nagyon úgy néz ki, hogy kiszáll a szórakoztatóiparból, csak háttércég lesz, tele jobbnál-jobb fejlesztésekkel, remélem.
  • dez
    Nem lehet rossz. De nemrég olvastam, hogy a Philips egy olyan új technikát dolgozott ki, hogy nem egyszerre világítják meg az egész képet, hanem csak ott, ahol épp frissítik. Tehát a CRT letapogatását utánozzák (persze 100Hz-en), így nagyban javul a kontrasztarány, és a mozgás visszaadása is. Erről nem tudsz valamit, mikor akarják bevezetni a piacra? (Mondjuk gondolom jól megkérik majd az árát, mint korábban a jobb CRT-iknek.)
  • dez
    Valószínű az hiányzik, jogy "pofitot realizálnak". Az igaz.
  • cloud.strife
    Még nem, csüt megyünk egy Sony partnertalálkozóra, ott sztem okosabb leszek, + remélem be is mutatják, áll brutális.
  • Sámson
    "A sokéves kemény versenynek köszönhetően a CRT monitorok kora már letűnt, a gyártók már szinte nulla az ilyen kijelzők előállításán."
    Ennek így van értelme?
    Mellesleg nem is igaz.
  • FecaA
    Az áráról nem tudsz semmit? Mármint az x sorozatnak.....
  • cloud.strife
    Háát, nem tudom, hogy drasztikusan lecsökken az a frány FullHD kép.
    Nálunk (műszaki boltom van) kint van jónéhány LCD (főleg Sony-k, meg pár Samsung) és amin van HDMI, azt hajtjuk egy spéci Linux alapú PC-vel. FullHD demó megy DVD-ről rajta és így hogy az összes LCD most 1366x768, még így is bokaf@sós a képe mindnek!! Majd most jön a Sony-nak egy elérhetőbb áru FullHD LCD-je (az X sorozat), nah arra kíváncsi leszek.
  • teser
    A 403T utódjára gondoltam csak nem tudom a pontos tipus számát mert a honlapon nincs fenn.
  • fonak
    Szerintem ma még érdemesebb egy 16:9-es CRT-t venni, házimozizásra is teljesen jó. Ár/értékben biztosan többet ér. Ez más mint a PC, ahol érdemesebb TFT-t venni, ha egész nap előtte ülsz, mert kíméli a szemet. TV-nél ez nem szempont (nem ülsz előtte egész nap, nem olyan közelről nézed stb.) Ez a TV pl. jó, de az árát nem éri meg. Majd max. ha fele ennyiért lesz ilyen tudású cucc...
  • Laci54
    Én azt hiszem hogy sok uriembernek savanyú a szöllő.Ennyit kötözködni?
  • BiroAndras
    Majd nézünk warezt.
  • dez
    A 403T a spec szerint 1280x768-as. De az a 242MP nem semmi.
  • teser
    Azt nem értem hogy a Samsung miért visszafelé fejleszti a monitorait/LCD TV-it. Már egy éve használom a 242MP-ét ami tudja nativan 1920x1080-as felbontást és minden itt leírt funkciót. Nem beszélve a a nagyobb testvéréről a 403T-ről amiben ugyan nincs TV tuner de egy DVD-iró vagy egy jó SAT vevő mellett nincs is rá szükség. Nálam az egyik munka eszkőz a másik a szórakozás és kiegészitik egymást.
  • Cat #38
    http://www.sg.hu/cikkek/42704

A számítógépes lejátszás esetében az a probléma, hogy a mai videokártyák még nem támogatják, s jóllehet a filmek így is megtekinthetők lesznek a PC-s monitorokon, ám az élmény össze sem hasonlítható az eredeti nagy felbontású megjelenítéssel. A felbontás drasztikusan lecsökken: az 1920x1080 képpontos méret 960x540 pixelre redukálódik. Ez ugyan a szakemberek szerint még mindig 50 százalékkal nagyobb, mint a DVD-filmek esetében, azonban csupán 75 százaléka a beharangozott minőségnek.
  • dez
    Amúgy az eddig látható volt (na jó, amit én láttam) kiírások és táblázatok szerint legalábbis a Blu-ray alapvetően 1920x1080-as lesz. Ez nem tévéadás, itt nem kell annyira spórolni a sávszéllel. :)
  • dez
    Ezt nehezen hiszem. Hol olvastad?
  • shabba
    1280x720-as HD esetén az egynegyed képméret "csak" 640x360, szerintem erre gondolhatott a cikkíró.
  • koliz
    Sokáig nagy tudásu barátom ,kelet európai ill balkáni mentalitásból egyböl sonyit veszek ne zavarjon hogy a piacon az egyik legjobb készülék vegyél braviát és nézz rajta hd t vagy blue ray t
  • dez
    Arra gondolnak, hogy ha HDCP-t megkövetelő filmet játszunk le, de az hiányzik, csökkent felbontással jön ki a kép - és ez esetleg jobb lehet, mint egy spéci módon nagyított DVD-ről származó kép.

De azért ez erős túlzás. Egy eleve 960x540-es kép (így jön ki HDCP hiányában, ha azt megkövetelné az adott film - legalábbis digitálisan) a legtöbb esetben jobb lesz, mint egy 720x3-4-5xx-ról - akármilyen jól - nagyított kép. (Kivételek max. rajzfilmek lehetnek, ahol egy spéci nagyítás úgy kiélesítheti az éleket, mintha eleve nagyfelbontású lett volna.)
  • Doomista
    "Az is előfordulhat, hogy a DVD-lemezeken beszerzett film szebb lesz, mint a Blu-ray vagy HD DVD-lemezen vásárolt."

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=31038&count17=1

Ez most tényleg lehet?