71
-
dez #29 Nézd meg a videokártyák profi video-átméretezését! Különöseb a legújabbakét! Nem tudom, van-e már olyan LCD-TV, amiben ez benne van, de a legdrágább plazmákban már benne van.
(BTW, Nvidia kártyákon (legalábbis 6-os sorozattól, újabb driverrel) az egész képet (szal nem csak video) át lehet kapcsolni a monitor átméretezéséről a kártyáéra. Elég jó.)
Nem LCD sajátosság. Alapvetően abból fakad, hogy itt közvetlen címzésűek a pixelek. Ez ugyanígy van plazmánál is, és így lesz az OLED-nél, SED-nél, FED-nél, stb. is. Plusz hogy spórolnak az átméretező-elektronikán. De ez változhat. -
lehetNE, de akkor miért nem láttunk még ilyet? :)
a bravia is hányinger, ha nem nativban hatod, pedig az nem 320ezer .... szvsz ez LCD sajátossaág :( -
"Mint a felbontásából látható, a készülék képes a High Definition adások megjelenítésére, ami jelenleg sajnos hazánkban csak az Antenna Hungária kínálatában élvezhető "
Nem is tudtam, hogy mo-n már van HD adás.... :) -
dez #26 Na, még egy utolsó. :P Azonos pixelméret-aránnyal is nagyítható normálisabb cuccokon a kép, olyankor nem lesz torz, csak alul-fölül kilóg egy kicsi. -
dez #25 "2-3 másodperc is eltelik míg megjelenik az adó képe."
Ez túl sok. Nem véletlenül 1-től kezdte a t. cikkíró a számolást. :) (Gyakori hiba.)
"Ma már az alsókategóriás videókártyákon is több bemenet van"
Kimenet. :)
"(az első fecske a német előfizetéses csatorna, a Premiere lesz, mely HD felbontásban fogja vetíteni a focivilágbajnokságot)"
Tudtommal pár hónapja a Sat1-nek, és egy másik adónak is van HD változata. Továbbá legalább egy éve van 1 v. 2 fizetős csatorna is. -
dez #24 "Mint a felbontásából látható, a készülék képes a High Definition adások megjelenítésére, ami jelenleg sajnos hazánkban csak az Antenna Hungária kínálatában élvezhető (ígéretek szerint ősztől a UPC is lépni fog ezen a téren)."
????? -
dez #23 Az LCD(*) monitorokban egy nagyon egyszerű átméretezés van, attól olyan rossz. Lehet azt sokkal jobban is csinálni.
(* Azért célszerű LCD-nek hívni, és nem TFT-nek, mert pl. az OLED-ek is TFT-sek lesznek.) -
dez #22 Egyébként (a cikkírók figyelmébe, akik állandóan ezt írják) nem a gyorsan mozgó tárgyak húznak csíkot, mivel ugyebár azok is képfrissítésenként 1x jelennek meg, azaz gyors mozgás esetén az előző poziciókhoz képest jóval arrébb jelennek meg, így nem tud csíkot húzni. És már a régebbi monitorok is elég gyorsak voltak ahhoz, hogy ilyenkor ne maradjon ott több példány. Legfeljebb az húzhat csíkot adott esetben, ami max. 10-20 pixelnyit halad frissítésenként (de nem többet, mint az eredeti átmérője a mozgó tárgynak). -
dez #21 Hm, nem szabadna neki... Nem lehet, hogy valami nem igazán jól megoldott temporális képzajcsökkentés van benne, ami egyfajta "motion blur"-t csinál? -
EZ A tv egy nagy ratyi.
inkább veszek egy sony baraviat%
-
Zenty #19 Ahogy a cikkben is van hdmi csatlakozo a lényeg ami ezen is van! Szal no problem!
Ez a cikk azokra vonatkozik akiknek szimpla dvi csatis tvjük van ami elméletileg támogatja hd felbontást!
Nah azok izgulhatnak!
Most az emlitett nagyon olcso plazmakon még dsub csati sincs, szal én nem vennék putri plazma tv csak mert nagy,és azért minősége ratyi...!
1366 x 768 meg most a legjobb felbontásnak számit ( a megfizethető kategorijába) de még drágákon,nagyokon is ezt rakják lcd-éknél leginkáb!
A legujabb plazmak 1024*768 azok mit szoljanak?
Joh az 50 colos változatok azok 1280x720 vagy mint az emlitett tft felbontás is tudják ,de ekkora méret már kertbe valo baz... jah meg az áruk...
1920x1080 meg szerintem messze van még!
Ha mégis jön atom drága lesz ( nem megfizethető kategorija egy jó darabig)
-
wanek #17 "Én még várok egy 92cm-es 1080x1920-asra." - arra szerintem sokat kell várnod, mert olyan sosem lesz. 1920x1080 viszont sokkal hamarabb. -
Cat #16 mint a neve is irja, ez 32 inches, azaz a képátlója 32 x 2.54 cm = 81.28 cm.
De szerintem épp ez a legnagyobb baja is -> jó, jó, 16:9es kell a dvd nézéshez, de azért az ember egy tévén 90%ban csak a hiradót, natgeot, discoveryt vagy egy focimeccset néz. És ilyeneknél vagy két szürke csík van a kép két oldalán, vagy csúnyán torz lesz a kép. Szóval ha 320ezret költhetnék kijelzőkre, simán egy 70ezres 70 centis tévét vennék (tévét nézni) és mellé 250ezerért egy projektort (dvdzni).
No meg arra is kiváncsi lennék, hogy melyik jobb:
82 centis LCD 1366 x 768-as felbontással 320ért vagy
106 centis plazma 852 x 480-as felbontással 280!!!ért (most le van árazva media marktban). Ugyan kisebb a felbontás, de 25 centivel nagyobb a képátló, ami basszott sok.
vaggy -
hippy #15 Nincs igazad.Az LG oldalán az egyszerű elírás.Létezik 66-os és 82-es változat,és egyszerűen ugyanazt a szöveget tették mindkét tv-hez.Mondjuk a méreten kívül teljesen egyforma a két készülék. -
wbtist #14 Gondolom a frontpanel teljes átmérője 82, a valódi képméret 66. Ez szerintem is parasztvakítás, de nagyon. Pdig már gondolkodtam a vásárláson... :( -
"...a panel reakcióideje a legjobb monitorokéval egyezik meg, mindössze 8 ms, azaz sportesemények közvetítése alatt sem húznak a gyorsan mozgó tárgyak látható csíkot."
Nos, a Bravia szintén 8 ms-os, szintén a csúcskategóriába tartozó paneljén kiváló minőségű analóg jel ésetén olyan csíkot húz pl. a focilabda, hogy öröm nézni...Szóval javasolnám, hogy csak olyan dolgot írjunk le, amiről meg is győződtünk. -
izb #12 LG akartam írni:)) -
kristiaan #11 "Aki eddig monitorán nézte a letöltött videókat, annak hatalmas élmény lesz a fotelben elnyúlva élvezni a műsort"
LOL -
kristiaan #10 de ez LG gyartmany
-
szombi #9 Hiába győzködnek, én projektort fogok venni! -
izb #8 tök jó.
A Samsung oldalán elöszőr ki van írva 82cm átmérő utána a speckókben 66cm.Utána meg itt a cikkben van 81cm.most akkor melyik a tényleges???????????????????? -
dekorex #7 Gondolom a csatornaváltáskor mintát vesz a hangerőből és beállítja... ez tarthat 3 másodpercig. -
bundee #6 szerintem a kep aljan es tetejen levo 20 sor hianyat, ha fekete, eszre sem veszed... :) a nyujtas mar gazosabb megoldas -
fflx #5 "Apróbb hibaként említhető, hogy csatornaváltáskor meglehetősen sokat "gondolkodik" a tévé, 2-3 másodperc is eltelik míg megjelenik az adó képe."
Azert ezt en nem aprobb hibanak neveznem. -
Andris #4 Az 1080-at lekonvertálja 768-ra. Ez általában nem is gond. De a 720 az már problémásabb ugyanis vagy felnagyítja a képet és olyan lesz mint amikor nem natív felbontáson használsz egy TFT-t (magyarul homályos kicsit...) Ez filmeknél kevésbé de játékoknál, programoknál a feliratok miatt sokkal zavaróbb. Vagy a másik megoldás amit szoktak alkalmazni, hogy alul-felül marad néhány sor feketén, ez se jó mert kisebb lesz az effektív kép. Egyik megoldás sem az igazi, szóval szerintem ne vegyetek ilyen idióta felbontású kijelzőket. Csak 1280x720 vagy 1920x1080. -
Zedas #3 Nekem is egyből a BSG szúrt szemet :)
Én még várok egy 92cm-es 1080x1920-asra. Ha lemegy 300k-ra az ára beruházok egyre. Valószínűleg ez nem idén fog bekövetkezni... -
BSG ^^ -
SonicBoom #1 És ha ez 768 soros akkor az 1080i bemenő jelre mit csinál?
Másik kérdés: ha pl. az Xbox360 kinyom egy 720p jelet a 768 sorra, akkor minden akárhanyadik sor sötét vagy hogy van ez?