General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kicsizoli
<#szomoru1>Gondolom nehogymár az Opel egymás után nyerjen betartunk Neki...

Az IQ annak adnám aki kitalálta, és soha ne legyen szebb és jobb autója, A Polo....inkább nem nyilatkozok..<#levele>

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Willi Betz
" a Volkswagen Polo nyerte az európai autósszakma legnevesebb elismerését, az Év Autója díjat. A döntõbe jutott hét modell közül a német autó 347 pontot gyûjtött, mögötte mindössze 10 ponttal lemaradva a Toyota iQ végzett a második, míg az Opel Astra a harmadik helyen csak 221 pontot gyûjtött."

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

uHs Gerzson
köszönöm a segítséget <#worship>

Asus P8H67-M Pro, Intel i5 2500k, 4GB RAM, Asus 560 GTX Ti Az alkohol az ember legnagyobb ellensége aki elfut az ellenségtől az gyáva. Astra-t vezetek. És?

blackcalibra
Pontosabban motor vízhõfok jeladó.
blackcalibra
Alapjárati léptetõmotor, levegõ mennyiség mérõ, motorhõfok-jeladó ami a komputernek adja a jelet így hirtelen.
Kicsizoli
Elektromos gázpedál jeladó hibája okozhatja valószínûleg...de irány a szerviz ott pontosabban megmondják..

uHs Gerzson
Ahogy a fordulatszám mérõ ugrál úgy a motor is mintha egy helyben nyomnám neki a gázt miközben nincs is a lábam rajta.

Asus P8H67-M Pro, Intel i5 2500k, 4GB RAM, Asus 560 GTX Ti Az alkohol az ember legnagyobb ellensége aki elfut az ellenségtől az gyáva. Astra-t vezetek. És?

uHs Gerzson
jaja

Kicsizoli
És motor is felpörög?

uHs Gerzson
Hello! Van egy 2001 1.4 16V G Astra-k és most jött elõ egy olyan baj hogyha kinyomom a kuplungot váltás elött a fordulatszám mérõ felugrik mondjuk 2000-nél + 200-300 fordulattal. És ha egy kicsivel erösebben fékezek és visszaváltanék akkor van hogy felugrik 2500-3000 fordulatra és és eközött hibálozik amig megálok vagy ha nem váltok egy fokozatba. Valaki tapasztalt ilyet?

Kicsizoli
A C20NE (115LE) t megkapta az összem modell kivéve a VAN-t, a '98 utáni modelleben már a X20XEV van 136 LE val...

blackcalibra
Jó igazándiból a 16v is, csak oda kell rá figyelni. Itt vagyok élõ példa, turbó, 4X4. Ez a legjobban törõdés és odafigyelés igényes motor, tipus. És teljesen oké a dolog.
blackcalibra
Sedanra nem emlékeztem. Akkor úgy mondom egy jó tulajtól vásárolt C20NE motoros 115 lovas gsi lenne a legjobb, de ha sedan kell........
Willi Betz
GSI-bõl volt 115 meg 150(16 szelepes). De én GSI-t nem nagyon vennék,mert szétvannak hajtva. Legtöbbnek kivan a bele már szerintem. Meg nincs belõle sedan😊

blackcalibra
Szerintem a legjobb választás a 2.0-ás 8 szelepes motor. Nyilván biztosítás szempontjából nem, de ha jól emlékszem az 115 vagy 125 lóerõ(GSI).
Fogyasztása sem vészes és azért az már megy is. A motor "igénytelenségére" jellemzõ hogy például egy esetleges vezérmûszíj szakadás esetén semmi kár nem keletkezik a hengerfejben és alkatrészeiben.
Kicsizoli
A '96 ig gyártott C14SE magyarul 1.4Si (sport)motorossal van tapasztaltom, fogyasztása kedvezõ 5,5- 7,5 országút, nem egy rakéta de ezzel a motorral kb ~180 at megy, a C14NZ vel "csak" ~160 at...de a nagyobb motorkkal is lehet gazdaságosan közlekedni, 1,8i, 2,0i az 1,6i 16V én kerülném.....

Willi Betz
Hosszabb útra is jó,a 60 lóerõs motor(1.4 esetén) elegendõ,mert nincs 1000kg az autó. Lehet a limuzin az 1000kg,de még így is elegendõ. Azt még leírom,hogy nem árt ha lendületbõl elõzõl😊 De gondolom a Samara se egy izomautó.

Értem.

Nos én használnám városban is meg hosszabb utakra is. Váltással eddig sem volt gondom, nem szoktam gyorsan kapcsolgatni, mivel a Samara nem szinkronizál olyan túl fényesen... 😄

Köszönöm a tanácsot! 😊
Willi Betz
1.4-es 8 szelepessel van. Az,hogy mennyire rövidek vagy hosszúak arra már nem emlékszem,de jól vezethetõ,kényelmes autó volt. Nem egy erõmû ezzel a motorral,de városi használatra megfelelõ,könnyû,csendes,ha nincs benne széttörve a katalizátor,akkor csörög😄 A váltója az pontos,jól kapcsolható. Azt azért tudnod kell,ha még nem vezettél Opelt,hogy nem lehet velük gyorsan váltani. Ez vonatkozik a legtöbb Opelre.

Hát akkor igaz a szóbeszéd... 😊

Esetleg van valakinek tapasztalata a típussal? A váltó áttételek mennyire rövidek, illetve hosszúak?

Egyébként köszönöm a tanácsokat mindenkinek! 😊
Willi Betz
Rendben,azt megköszönném😊 Bár ha jól emlékszem azt kicsit felkell újítani. Meg az árára se nagyon emlékszem.

Kicsizoli
Nem tudom de ha gondolod utánna kérdezhetek, legalábbis megpróbálom...

Willi Betz
Mikor kijöttek a legelsõ 16 szelepes motorok az F Astraban akkor azok zabálták,olyat nem is szabad venni. De F Astraból én csakis 8 szelepeset vennék,az a motor annyira egyszerû,hogy nem lehet "kivégezni"

Akkor érdemes lesz választanom egy 8 szelepest.
Sima gyújtáshíd nélküli, hagyományos rotoros gyújtással. Avval nincs sok baj, már csak a Samarából is kiindulva...
blackcalibra
Igaz.
Willi Betz
Zoli,nem tudod megvan még az a zöld Commodore amit árultak nevetséges összegért? Mert akkor lehet azt is megnézném a Merci mellett.

blackcalibra
Ez olyan dolog mint a Calibrához viszonyulás. Akinek van egy jó állapotú megbízható belõle és még tetszik is neki annak sokat ér. Aki meg nem olyanban gondolkodik annak meg nem sokat. Nálam már több mint 5 éve bizonyít, nekem sokat ér.
Ez az Omi meg nekem nagyon tetszik.
Hát ha presztízs akkor teszem fel legyen egy Opel Insignia...

Bár engem sosem érdekelt a presztízs. Nem bírom az olyan embereket akik az alapján ítélik meg a másikat hogy milyen autója van...

Én a közeljövõben szeretném lecserélni a Samarámat egy "F" Astra-ra, sedan kivitelüre. 4-5-600k környékén már vannak nagyon szép, megkímélt, vonóhorog nélküli példányok. Tetszik a típus, meg a márka is. Nem véletlenül adtak el anno a Németek közel 4millió darabot ebbõl a típusból...
Viszont... igaz-e az hogy a 16 szelepes ECO-TEC motorral szerelt típusok jobban szeretik az olajat, mint a sima 8 szelepes testvéreik?
Kicsizoli

Kicsizoli
Hát nem egy presztizsautó...:-/

Kicsizoli
Hmm..csak 400 ló...<#vigyor1>

Willi Betz
Vicces,hogy ezeknek az Omega-knak mennyire nincs értékük.

Jóféle! <#eljen>
blackcalibra

ahrzeug: OPEL OMEGA B MV6 TURBO
Baujahr: 99
Hubraum: 3000 ccm
Leistung: 400 PS
Gewicht: 1650 kg
0-100 km/h: 5.2 s
Vmax: 290 km/h

Beschreibung des Tunings:
Irmscher Turboumbau. gewindefahrwerk komplette irmscher karosse usw
matyi0323
Mire leírtam már megnéztem az oldalon amit linkeltél.
Ahogy néztem egy ilyen sárgás fényût kb. 2000Ft-ból ki lehet hozni.
Majd még érdeklõdöm itt a városban is, aztán majd lesz valami. Csak gondoltam télre jó lesz bele valami "normális" izzó. 😊

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Kicsizoli
Nos ezeknek úgy nem néztem utánna, hogy konkrétan mennyi az ára, de a csak kék színû halogéneket nem igazán dicsérik...

Goldok és társai ugy 1000-1800ft/db között mozog..

Az emelt fényû izzók sem kerülnek több mint 3000/db...

matyi0323
Értem. Ilyeneket gyakran látok, mert itt felénk ( az ukránhatár mellett ) elég sok ukrán van és õk járnak ilyennel. De ebbõl a fajtéból van csak simán kék is? mennyibe kerül,legalább úgy nagyságrendileg?😄

Köszi az elõzõ válaszokat is.. majd utána nézek, de valóan nem szeretnék több 10 ezreket rááldozni, én pl egy max 8 ezerig gondoltam.😄D

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Kicsizoli

Ez van a TungramGold(nem szûnt) helyett mostanság..

Kicsizoli
Itt van egy alternatíva, de valószínû nem olcsó mulatság...

Én évek óta sárgáskék fényt használok, van olyan jó mint a több 10ezres xenon...Ilyet..

blackcalibra
Xenonok vannak már 15.-ért is, mondjuk azok zsákbamacskák.
30.-ért viszont már elég jókat, megbízhatókat lehet venni, ha veszel lehetõleg olyan helyrõl vegyél ami "közel" van, mert ha ne adj isten gond van a trafóval(ami elõfordulhat még a drágábbakkal is) akkor lehetnek gondok a netrõl, az ország másik végébõl rendelt cuccokkal.
Xenonhoz KELL a lámpamagasság állítás és a fényszórómosás. Nem tudom így hirtelen a "B" Corsában ezek hogy vannak, de ezek miatt érdemes a gyáritól nem nagyon eltérõ fényû Xenon szettet választani, ugyanis ha ez miatt kiszór a rendõr mert látja hogy Xenon van benne és nincsenek meg a fent leírt "extrák" az autóhoz akkor lehet csúnya rendõrbácsisat fog játszani.
Mûszakira le kell majd szerelni a Xenont, mert ott tudni fogják hogy ez a típus gyárilag nem Xenonos és gondok lehetnek.
Rendõrnek nem vagy köteles felnyitni a motorháztetõt(ha esetleg nem hiszi el neked hogy nincs az autóban Xenon-pedig van <#buck>
Szerintem a 4300K szett megfelelõ. Nem is feltûnõ annyira, de sokkal jobb mint egy hagyományos izzó.
fater asztrájába is "extraûbererõskékfényû" van, gyakorlatilag narancssárga XD

matyi0323
Igazéból xenont szeretnék, de ahogy nézegettem igen drága. Igaz minden oldalon más árban van. Egyszer volt már ilyen kékes fényû amit írsz.. de az kb. sz*rt se ért. Ugyan az a sárga fény volt, csak drágább áron.

blackcalibra
Ez egy "B" Corsa, amibe H4-es foglalatú izzó kell.
De pontosan mit is akarsz? Xenont vagy csak kékes fényû emelt fényerejû izzókat?
matyi0323
Hali. Nézelõdtem izzók környékén, mert most ezek az ún. "kéklámpák" nagyon tetszenek, meg úgy hallottam jobb a "fényerejük" is. Tehát egy ilyen corsába H4-es izzók kellenek? Mert ugyan gugliban utána olvastam, de ismerõsök mást mondanak. Esetleg nem tudjátok milyen árba mozog 2db ilyen "kék" izzó? Kösz.

Willi Betz
Na most már oké😊

Willi Betz
Mint látjátok hátteret is csináltam,egyelõre a betûdizájn nem a legjobb,de javítom.

Kicsizoli
<#worship><#eljen>

Willi Betz
Mindjárt meglesz<#wink>

Kicsizoli
No nem lehetne, pár hivatkorást betenni, gondolok itt a klub odaára, MVOK oldarára...

MVOK

Egy német opelos oldal technikai info gyûjteménnyel..

MOTE

Majd látjátok..<#wink>

Willi Betz
Köszi!😊