6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Kicsizoli
  • Willi Betz
    Ezzel lehet jobban járnék :D Ma cseréltettem hátsó lengéscsillapítókat és a bal oldalon a felső tányér szét van rohadva és nem sok tartja a kasznihoz a gátlót :S Úgyhogy holnap mehetek lakatoshoz megnézetni.
  • Kicsizoli
    Hát előkerült..szép darab

Gabi cseréld le az Omit erre:)
  • Kicsizoli
    Igazán nincs mit, amiben van tapasztalatom, szívesen megosztom aki igényt tart rá..
  • Morphin
    Akkor ebből sajnos tuti szerviz lesz.Csak még nem tudom melyik...gyári szerviz elég drágán dolgozik...valami klímást kéne nézni.Kiadom faternak keressen valamit.Köszi azért...
  • Kicsizoli
    G Classicban volt ilyen probléma nem rég, amit csináltak a műshelyben.

Azt kellne megnézni hogy mikor bekacsolod a klímát akkor kiadja e a feszültséget a klimakomoresszor csatlakozójára, ha igen és akkor sem kapcsol, akkor már keresehtesz egy klímást aki lefejti a hűtőközeget, a klimakompresszorban behuzó mágnest(kuplungot) cserél, az elmített autónál ez volt a megoldás, hogy mennyibe került nem tudom..

Roszabbik esetben komplett szivattyút kell cserélni ha olyan kialakítású.

A kuplung általában a szíjtárcsával eggyütt van.
  • Morphin
    Na hali!
    A műszerfal kijelző gond most úgy tűnik megszűnt...viszont itt a nyár a klíma meg nem kapcsol be.(Astra G, 1,7DTI)
    Valakinek van ötlete? Átnéztem a biztosíték táblát,de a belső világításon kívül(régóta szar...most cseréltem) minden rendben.Apu nézte a motort amikor rákapcsoltam a klímát,de vmi relé nem kapcsol át fater szerint.Ami hajtja a klímát az rá van ugye kötve az ékszíjra,de nem forog ha bekapcsolom.Ez lehet a gond nem? Hogy lehet ezt javítani illetve milyen vonzata van?
    Köszi
    Üdv
  • Kicsizoli
    Mindkettő tartogatna meglepetéseket, az Omega csak motor miatt kéne...A Kadettal is vannak fenntartásaim.
  • Willi Betz
    Az Omegának picit virágzik a csomiajtaja. De szerencsére fillérekért lehet hozzá bontottat kapni. A Kadett meg hát na... :)
  • Kicsizoli
    Dilemma...

És persze a másik véglet is....
  • Willi Betz
    Mindkettő német,ez importnak számít kint. Viszont ez a konkrét darab tegnap járt le Ebayen és 11.000 dollárért ment el. Full extra,2.0 T.
  • Kicsizoli
    Ez most Buick vagy Opel?:) van mindkettő Németországban készül mint anno a Catera/Omega:)
  • Willi Betz
    Hehe,ez jó :)

• chem01
    Én két hónapja vásároltam egyet. Igaz, hogy Vectra és nem Signum továbbá csak a 120 lóerős változat de nagyon megy és nem eszik többet 6,3 liternél. Szó nélkül teszi a dolgát, kiváló autó. Én csak ajánlani tudom!
  • Willi Betz
    Ma megnéztem ezt az autót. Tetszetős!

1.9 CDTI 150 lóerős,Elegance felszereltségű és 2,4 millió. 160 ezer km van benne. Szóval tetszik! :)
  • Willi Betz
    Mert belóg az eleje és elviszi valami paraszt,aki nem tud vezetni :D
  • kifli
    miért álltál fel a patkára? Nemtudsz parkolni? :D
  • Willi Betz
    Egy roncsot? :DDD
  • Morphin
    Akkor muszáj szakihoz vinni.Mondom faternak nézzen valamit a héten.Köszönöm!
  • Kicsizoli
    Elektromos probléma lesz, G Astrában már digitáils VDO műszerfal van, fel kellene dugni OBD re és letesztelni hol baj...

• Morphin
    Hali!
    Van egy kis problémám.
    Egy ideje szarakszik a műszerfal.A mutatók ugrálnak vagy épp teljesen felkúsznak és úgy maradnak.Most az előbb azt is észrevettem h a km számláló panel is kikapcsol néha.Ezek a jelenségek menet közben jönnek elő,de elmúlnak 1-2 perc múlva...amíg megint nem kezdi a hülyeséget.Először arra gyanakodtam, hogy reggel a pára miatt csinálja,de az előbb mentem vele és ugye ilyenkor már abszolút nem nedves a levegő.(itt nem esett egész nap)
    Egy G Astráról van szó.Remélem nincs nagy baja...
    Üdv
  • kifli
  • Willi Betz
  • kifli
    ford és renault keverve :D
  • Kicsizoli
    Igen, ezt nem is vitatom nagyot emelkedett a minőség, mondjuk egy Insigniát összehasonlítva egy Vectra C vel nem is lehet.

Én csak annyit mondok Hajrá Opel:)
  • Willi Betz
    Érdekesen fogalmazott az szent igaz,de formailag az Opel mostanában jó irányba halad - szerintem - .
  • Willi Betz
    Új Zafira
  • Kicsizoli
    Na vajon mit értenek azon, hogy olyan modellt akarnak kínálni, amit más nem, nem legyen igazam de rossz előérzetem van:(

Egy nagy full size luxus szedán lenne, minden földi jóval, egy kicsit klasszikussá alakítva az Insignia féle designt...
  • Willi Betz
    Ismét lesz luxus-Opel.
  • Willi Betz
    Az Astra vadi új,tizenakárhány km van benne. Belül minden új,a sebesség váltó gombja is matt és rücskös,kormány szintén.
  • kifli
    lotus omega

az f astra meg elég durva így meghagyva :D
  • Willi Betz
    Csak ezek voltak,meg még pár Kadett és Manta. Racket Opel is kint volt.
  • Kicsizoli
    No igen gyönyörűek, a piros P2,6 nem volt kint? esetleg más KAD?:))
  • Willi Betz
    Catera nem volt kint...pedig én simán kiállítottam volna.
  • Willi Betz

• Willi Betz

• Willi Betz
    Nem hiszem. Én valójában egy OPC Insigniat szeretnék megtaposni,de sajnos az nincs a programok között:(
  • Szabi1991
    és Tankcsapdára maradsz ? :D
  • Willi Betz
    Igen:D
  • Szabi1991
    nagy A4es lapokat kaptál te is ? :D