6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
#4569 azt nézem, viszont hogy szerintem jóval kisebb akksi van benne, mint kéne.. a gyárialg megadott hely felét ha kitölti, még a Passat-ban is nagyobb van... ez is lehet a hiba forrása? -
#4568 Szerintem vegyél egy új akksit. Aztán ha az is lemerül,akkor generátor csere. -
#4567 na csak be kellett bikázni, délelőtt már pörögtem is vele a bosnyák téren... reggelre vajon megint lemerül? -
#4566 Ha az akksi döglött meg,akkor az vagy régi,vagy nem tölti a generátorod ergo az ment tönkre. -
#4565 semmi... a check lámpák világítanak, de elfordításra nem reagált.. haver jön holnap, megpróbáljuk bikázni -
#4564 Mi volt a jelenség? Az önindítót megforgatta vagy meg se nyikkant mikor a kulcsot elfordítottad? -
#4563 mai helyzetjelentés: NEM INDULT BE!!
gondolom aksi.. vajon van ennek az autónak egy épp alkatrésze? -
#4562 háát majd holnap megnézem ma nem mentem vele sokat -
#4561 Csak hidegen csinálja,vagy melegen is? Mert nekem melegen elhallgat. Egyébként meg tud dermedni az olaj ilyen hidegben. Ezért is ajánlatos beindítani az autót és várni pár másodpercet,utána végig zongorázni a váltó fokozatokat (automatánál is). -
#4560 apropó hideg... szerintem az enyémnek is a -15 miatt jött meg a hangja, sőt az is lehet, hogy túlreagálom. Tényleg nem tudom hova tenni a dolgot, de parázok miatta. Indulásnál nem hallani a búgást, egyenletes tempóban haladásnál lehet hallani olyan 2 ezres fordulat környékén... ha az alá, vagy fölé megy a fordulat megint nem hallani... -
#4559 Volt itthon Cadillac kereskedés. Egyre jobban bizonyosodik meg bennem,hogy egy szart sóztak rád...Látod,az enyém 16 éves és nincsenek ilyen bajai,hogy búg a diffije,pedig jóval több km van benne. Meg 16 év után cseréltettem az első lengőkarokat,gyári volt benne,amivel a gyárból kijött. Jó mondjuk így ebben a kurva hidegben a kinyomócsapágy 1.,2.-ban szól,de ezen kívül semmi baja. Kuplungja sincs szétnyírva. -
#4558 állítólag típushiba hogy szórja valahol, volt visszahívás is emiatt, csak az előző tulaj nem vitte vissza, mert ugyebár minimum Németországba kellett volna vinni... -
#4557 Először azt kéne tisztázni,hogy honnan szivárog az olaj. Tömítésnél vagy a szimeringnél. -
#4556 jah, csak a szerelő szerint nem lehet csak tömítést szerezni hozzá, szettben lehet ami 150 ezer környéke... -
#4555 Ha folyik belőle az olaj akkor tömítést kéne cserélni. Másfelől meg nem túl jó ha olaj nélkül megy,simán tönkre lehet úgy vágni. -
#4554 hétfőn elviszem szervizbe, lehet, hogy az olaj folyt el teljesen belőle (régóta folydogál belőle és úgy 3-4 havonta szintre töltetem). gondolom ha olaj nélkül működne annak is hangja lenne... -
#4553 De lehet mákod lesz... -
#4552 Lehet,hogy van. Viszont azt kétlem,hogy amerikából ide postáznának egy dög nehéz vasdarabot. -
#4551 ebayen vajon van a verdámhoz jóárasítva? itt nálunk fél milla alatt nem állna meg -
#4550 Márpedig ha búg a diffi akkor az cserés lesz előbb vagy utóbb. -
#4549 bammeg azt mondtam, hogy nyugtass meg :D ha komplett diffit kell cserélnem az odabasz.. amúgy most nem annyira hangos, de ha fülel az ember azért lehet hallani.. -
#4548 Diffi szokott búgni. -
#4547 srácok ha nyomom a gázt hátulról magas búgó hangot hallok, de csak akkor. Diffi lehet? Ha az, akkor asszem adom elfele occóért a gépet, nem akarok többszázezerért újat venni rá. Nyugtassatok meg, hogy megúszhatom olcsón is! -
#4546 Mennyi az a pici? :)
Kb egy fél-egypercet percet megy alapjáraton, amíg kaput nyitok, beállok, garázst nyitok :D
Ha megyek valahova és az utcán állok meg, nemnagyon iktatok be ilyeneket, mert általában késésbe vagyok :D
És korábban, valszg fater sem hűtögette, mert nemnagyon van neki ideje ilyenekre szerintem.
Mennyibe fájhat egy új turbo kb? -
chem01 #4545 Ha leállítás előtt rendesen hűtöd, akkor nem törvényszerű.
Én pl. akkor is járatom picit leállítás előtt ha csak városban megyek vele. Nekem megér ennyit az, hogy ne kelljen újra cserélni. -
#4544 Akkor esélyes, hogy nekem is cserés :S -
chem01 #4543 Nem tudom, hogy ez segítség-e de nekem 2006-os C Vectrám van, 1.9 CDTI (120 lóerős változat) és 70ezernél kellett benne turbot cserélni. Én már új turboval vettem 86ezerrel. Az autó tökéletes és mielőtt bárki firtatná, az autóban tényleg ennyi km volt, több Opel szakszervizzel is ellenőriztettem megvétel előtt. -
#4542 Valaki okosnak van tippje, hogy egy 1,7 cdti motorban kb meddig bírja a turbo?
Ismerős tsi golfjában 80e után cserélni kelett. A szerelő aztmondta ez annyira nem is szokatlan.
(tudom nem ugyanaz, mert az benzines, és lehet csak valami típus/sorozat hiba, de azért akkoris)
Én lassan 260e körül járok, és gyári a turbo. Olyan 180e körüli km-nél vezettem először a kocsit. Emlékeim szerint nem volt erősebb vagy hasonló. De akkor mondjuk még elég kevés km volt mögöttem (legalábbis kevesebb mint most :D) szóval elég óvatosan nyomtam neki... -
#4541 Berakom ide is ezt a szép mantana s-t
-
#4540 Hát vezérlést lehet itt olcsón tudsz venni. alkatrace.com Ismerem a srácot,nem árul szar alkatrészeket. -
#4539 Oké,köszi!
-
#4538 Gabec!
Egy Opel EPC szedjél le 2.82 tól benne van minden Opel autó szereketi rajza róbbantott ábrákkal.. kb 2 CD nyi anyag
-
SzocsA #4537 megy műszakira a kocsi! 2000res astra G!
olaj csere, levegő szűrő csere, pollen szűrő csere, vízpumpa csere, ékszíj cserék! ez mennyibe fáj egy szervizben?? 80 kiló??
vigyem szervizbe? vagy valahol máshol? -
#4536 Aki esetleg tud egy olyan oldalt ahol alkatrészeknek van fent gyári számuk azt megköszönném. Ennek kéne a gyári száma,csak világosszürkében.
-
#4535 Jó kérdés,motorról nem láttam képet. :) -
#4534 Szép....20N vajon?:))) -
-
#4532 Igen. A mostaniban kicsit elfáradt az egyik szilent. Jobbnak láttam venni két komplett lengőkart,mint csak külön szilenteket. -
#4531 azlesz :)
-
#4530 Öööö, új lengőkar. Jól látom?