6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Willi Betz
    Én is vettem múlthéten,illetve két hete mikor szervízből elhoztam az autót,ízzót,de már nem emlékszem rá milyen. Osram valami:D Reflektor ízzó,kicsit fehéres színe van. Fél órát szenvedtem vele míg sikerült kicserélnem,alig lehet egyszerűen odaférni a lámpához:S
  • Kicsizoli
    A TungsramGoldnál nincs jobb, az a baj hogy H4 lehet csak kapni H7 ben nem:(, pedig csak 60/55W....

Évek óta ezt használom/juk Apuval..kékes-sárga színe van...
  • Willi Betz
    Ezt nem tudtam,azt hittem azok erősebbek is:) Sebaj,mindig tanul valamit az embör.
  • Zetorg
    az lehet, de nem azért vakít, mert erősebben világít :)
  • Willi Betz
    Mégis azok vakítanak a legjobban,a jégkék színűek:D
  • Zetorg
    az
  • Kicsizoli
    Színhőmérséklet...
  • Zetorg
    Mi Kelvin (K) szám?

A Kelvin mérőszáma az izzók színét jellemzi. A sárgás halogén 3000 K (Kelvin), míg a tiszta fehér Xenon HID 4300 K, a jég kék pedig 6000 K körül mozog. A Xenon növekedő Kelvin számával egyenesen kékül az Xenonizzó fénye is.

Minél nagyon a Kelvin szám, annál erősebb a Xenon izzó is?

Nem. A legerősebb fénye a 4300 K-s izzónknak van. Az ennél magasabb Kelvin számmal rendelkező izzók fényereje csökkenhet.
  • Zetorg
    jah, van rajta egy műanyag csöcs amit lehet tekergetni.
    a magasságot a hátsóval, van amelyiken felül is van, azzal oldalra lehet állítani.
  • Willi Betz
    Meg az erősségét is. Nekem 4300-as. De persze vakíthat,ha rosszul van beállítva.
  • Morphin
    a kelvin szám, csak azt határozza meg, hogy milyen színű.színtől függetlenül bármelyik vakíthat...
  • Willi Betz
    Akkor vakít,ha 4300k-nál nagyobb. Ilyen 6-10ezer kelvines.
  • Morphin
    azóta apu felhívta a céget ahol vette a szetteket, és mondták,hogy 1600.- a két darab...szal ez még olcsóbb is, és tuti hogy jó...nem kell gányolni. már csak arra leszek kíváncsi mennyire fog vakítani :S hogy lehet állítgatni a fényszórót?? mert asszem van vmi tekerős bizbasz,vagy ilyesmi...mmint nem motorosan,hanem manuálisan a motorháztető alatt
  • Zetorg
    érdekes megoldás...
    nekem a H4-hez adtak egy keretet amit be kell rakni a gyári izzó helyére és abba kell bepattintani a xenon izzót.
  • blackcalibra

nabazz
  • blackcalibra
    Itt van piros is.
  • Morphin
    kár, hogy nem piros...
  • Szabi1991
    :DDDD
  • Morphin
    na látod, így már más a szituáció! én kocsim most lesz 5 éves...igen valszeg én sem gányolnék ha zsír új lenne
  • Willi Betz
    Nem azért mert nem vagyok az,hanem egy garanciás (2 éves,pontosabban akkor volt 1 éves) autóhoz nem fogok ilyen drasztikusan hozzányúlni. Megtudtam volna csinálni,de inkább szakemberre bíztam,így most biztosan működik.
  • Morphin
    Igen,lehet te nem vagy barkácsolós típus,én pl megszerelek mindent,de vannak dolgok amiket fizikailag lehetetlen megcsinálni,mint pl most,hogy közbetét nélkül nem lehet berakni megfelelően,csak fúrással...meg ugye forrasztással(ehhez kivételesen nem értek) és mivel tudom, hogy ez nem nagy tételű szerelés,nem is ér meg nekem 10ezret...de valóban egyszerűbb megoldás a "szakember".
  • Willi Betz
    Én autóvillamosságihoz vittem,de nálam a pénz nem számított ennyire. 10ezerért beis tette.
  • Morphin
    nem ismersz,vagy akárki itt,valamilyen jó műhelyet ahol "szakszerűen" berakják?? nem lenne ez nehéz itthon sem. már csak azért sem vittem elsőre műhelybe mert 5-10rongyot nem adok azért, hogy berakja,majdnem a cucc árának fele(és nem nagy ördöngősség berakni!Lagunába mondanám,hogy könnyű volt,de francia kocsi,nagyon buzi módon vannak elrendezve benne a dolgok,ettől függetlenül jó autó)...haverék műhelyében szoktak berakni,majd megkérdem hátha ráér vmikor.én meg addig szerzek ilyen közdarabot...
  • Willi Betz
    A gányolásos megoldás azért nem jó,mivel ez xenon,hajlamos a vakításra,ha szarul van beállítba/betéve.
  • Morphin
    ITT van egy példa,képekkel,miről is szólna a gányolás...ööö és ILYEN kis műanyag cuccal lehetne megoldani szépen(csak nem tudom ebben az esetben,mi szigetelne rendesen,mert a gyári tekerős lefogatás körül van gumi csík!)
  • Morphin
    nah...már rájöttem a dolgokra közben. két szett van, és különbözőek.DE mind2 H7es...ezzel nem is lenne baj. két megoldás van.egyik egy ilyen műanyag közdarab,amit adtak is a nagyobbik szetthez,csak pont nem Opel-hez való.(ebből veszek Opel-hez valót) vagy a másik lehetőség a gányolás. az eredeti L-alakú cuccot ki kell herélni,megfúrni és csak simán becsavarni ahogy a halogént.ennek sajnos két hátránya van.a xenon kábelét elkell vágni(a befűzáshez) majd összeforrasztani,a másik hátránya,ha épp meghal mondjuk a trafó(ne így legyen) akkor nem tudom csak úgy visszatekerni a halogént.(vagy veszek egy pár gyári foglalat-leszorítót tartalékba,ha gebasz lenne) hétfőn kiderül mi mennyibe kerül. ilyen közdarabot meg keresek neten,csak nekem darabjáért az 1500pénz drága.(mellesleg ez egy 10Ft-os kis műanyag szarság!)
  • Zetorg
    nem lehet, hogy nem olyan szettet adtak amilyen a foglalat?
    H1, H4, H7 stb...
  • Willi Betz
    Nekem is xenon van és nem projektoros a lámpa. Igaz nem G Astra.
  • Morphin
    olvasgattam,és hát nem csak az én kocsimban van ilyen megoldás.pár ford-ban meg állítólag az új fiat 500ban sem a rugós,hanem egyedi a rögzítés módja. jah meg én lámpatestemben nincs ilyen "mini-búra" az izzó körül.állítólag emiatt nagyon vakítana(apu Lagunájában van,és nagyon szép fényt ad így,nem vakít egyáltalán)...nemtom mitévő legyek.komplett projektoros lámpatestet meg nem fogok emiatt venni,az egy pár lámpatest vagy 2-3szor drágább lenne mint maga ez a xenon-szett
  • w77d
    G Astrába nem tudom hogy van, de ha simán nem megy bele, akkor tényleg kár elkezdeni átalakítgatni, mert úgy is csak rábaszás a vége...
  • Morphin
    hali! nem tudom mennyire olvasott a topik,de azért megpróbálom...

szóval, egy olyan problémám van, hogy fater vett magának is meg nekem is xenon szettet(enyém G Astra,övé Laguna,trafós xenon,nem xenon-gázos halogén) az ő fényszórójának a hátulján ilyen kis rugós vmi tartja az izzót,enyém pedig ilyen L-alakú elforgatós cucc. ez nagy hiba,mert emiatt nem tudjuk berakni az enyémbe.apuéba gond nélkül bele ment. van valakinek G Astra-ja utólag beépített xenon-al?? haver szerint van G Astrából más rögzítési móddal ellátott típus is, így megoldható lenne.hétfőn elnéz bontóba,de azért gondoltam megkérdem tud-e valaki pontosabb infóval szolgálni ez ügyben...
    várom a fejleményeket.(ha nem sikerül találni valamit, akkor valszeg lemondok róla és eladom,sufni tuningolni nem fogok emiatt)
  • w77d
    és egy lexus optikás hátsó lámpa Corsa C-re??
  • Zetorg
    nem kell valakinek üvegszál küszöb 3 ajtós corsara?
  • blackcalibra
    Jaja, az komplikáltabb valóban.
  • Zetorg
    hát nekem a motorcsere miatt nem mennek ilyen egyszerűen a dolgok...
  • blackcalibra
    Én csak addig jattoltam(1-2 alkalom) amíg nem volt katalizátor(így vettem), aztán ezt pótoltam. Műszakira meg sose kellett jattolni, pedig a KPM nél vizsgázik az autó.
  • Zetorg
    én nem.
    nekem mindig átmegy, pedig van baj :D
  • blackcalibra
    Keveset jattolsz
  • Zetorg
    nem értem hogy lehet sikertelen zöldkártyát csinálni.
  • w77d
    Szia! kezdjük tiszta lappal barátságosan. Ha szépen megkérlek, nem tudnál egy új reget létrehozni? egy bolhafingnyit bántó a nicked!