6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Kicsizoli
    Gondolom nehogymár az Opel egymás után nyerjen betartunk Neki...

Az IQ annak adnám aki kitalálta, és soha ne legyen szebb és jobb autója, A Polo....inkább nem nyilatkozok..
  • Willi Betz
    " a Volkswagen Polo nyerte az európai autósszakma legnevesebb elismerését, az Év Autója díjat. A döntőbe jutott hét modell közül a német autó 347 pontot gyűjtött, mögötte mindössze 10 ponttal lemaradva a Toyota iQ végzett a második, míg az Opel Astra a harmadik helyen csak 221 pontot gyűjtött."
  • uHs Gerzson
    köszönöm a segítséget
  • blackcalibra
    Pontosabban motor vízhőfok jeladó.
  • blackcalibra
    Alapjárati léptetőmotor, levegő mennyiség mérő, motorhőfok-jeladó ami a komputernek adja a jelet így hirtelen.
  • Kicsizoli
    Elektromos gázpedál jeladó hibája okozhatja valószínűleg...de irány a szerviz ott pontosabban megmondják..
  • uHs Gerzson
    Ahogy a fordulatszám mérő ugrál úgy a motor is mintha egy helyben nyomnám neki a gázt miközben nincs is a lábam rajta.
  • uHs Gerzson
    jaja
  • Kicsizoli
    És motor is felpörög?
  • uHs Gerzson
    Hello! Van egy 2001 1.4 16V G Astra-k és most jött elő egy olyan baj hogyha kinyomom a kuplungot váltás elött a fordulatszám mérő felugrik mondjuk 2000-nél + 200-300 fordulattal. És ha egy kicsivel erösebben fékezek és visszaváltanék akkor van hogy felugrik 2500-3000 fordulatra és és eközött hibálozik amig megálok vagy ha nem váltok egy fokozatba. Valaki tapasztalt ilyet?
  • Kicsizoli
    A C20NE (115LE) t megkapta az összem modell kivéve a VAN-t, a '98 utáni modelleben már a X20XEV van 136 LE val...
  • blackcalibra
    Jó igazándiból a 16v is, csak oda kell rá figyelni. Itt vagyok élő példa, turbó, 4X4. Ez a legjobban törődés és odafigyelés igényes motor, tipus. És teljesen oké a dolog.
  • blackcalibra
    Sedanra nem emlékeztem. Akkor úgy mondom egy jó tulajtól vásárolt C20NE motoros 115 lovas gsi lenne a legjobb, de ha sedan kell........
  • Willi Betz
    GSI-ből volt 115 meg 150(16 szelepes). De én GSI-t nem nagyon vennék,mert szétvannak hajtva. Legtöbbnek kivan a bele már szerintem. Meg nincs belőle sedan:)
  • blackcalibra
    Szerintem a legjobb választás a 2.0-ás 8 szelepes motor. Nyilván biztosítás szempontjából nem, de ha jól emlékszem az 115 vagy 125 lóerő(GSI).
    Fogyasztása sem vészes és azért az már megy is. A motor "igénytelenségére" jellemző hogy például egy esetleges vezérműszíj szakadás esetén semmi kár nem keletkezik a hengerfejben és alkatrészeiben.
  • Kicsizoli
    A '96 ig gyártott C14SE magyarul 1.4Si (sport)motorossal van tapasztaltom, fogyasztása kedvező 5,5- 7,5 országút, nem egy rakéta de ezzel a motorral kb ~180 at megy, a C14NZ vel "csak" ~160 at...de a nagyobb motorkkal is lehet gazdaságosan közlekedni, 1,8i, 2,0i az 1,6i 16V én kerülném.....
  • Willi Betz
    Hosszabb útra is jó,a 60 lóerős motor(1.4 esetén) elegendő,mert nincs 1000kg az autó. Lehet a limuzin az 1000kg,de még így is elegendő. Azt még leírom,hogy nem árt ha lendületből előzől:) De gondolom a Samara se egy izomautó.
  • DIESEL DOG #2112
    Értem.

Nos én használnám városban is meg hosszabb utakra is. Váltással eddig sem volt gondom, nem szoktam gyorsan kapcsolgatni, mivel a Samara nem szinkronizál olyan túl fényesen... :D

Köszönöm a tanácsot! :)
  • Willi Betz
    1.4-es 8 szelepessel van. Az,hogy mennyire rövidek vagy hosszúak arra már nem emlékszem,de jól vezethető,kényelmes autó volt. Nem egy erőmű ezzel a motorral,de városi használatra megfelelő,könnyű,csendes,ha nincs benne széttörve a katalizátor,akkor csörög:D A váltója az pontos,jól kapcsolható. Azt azért tudnod kell,ha még nem vezettél Opelt,hogy nem lehet velük gyorsan váltani. Ez vonatkozik a legtöbb Opelre.
  • DIESEL DOG #2110
    Hát akkor igaz a szóbeszéd... :)

Esetleg van valakinek tapasztalata a típussal? A váltó áttételek mennyire rövidek, illetve hosszúak?

Egyébként köszönöm a tanácsokat mindenkinek! :)
  • Willi Betz
    Rendben,azt megköszönném:) Bár ha jól emlékszem azt kicsit felkell újítani. Meg az árára se nagyon emlékszem.
  • Kicsizoli
    Nem tudom de ha gondolod utánna kérdezhetek, legalábbis megpróbálom...
  • Willi Betz
    Mikor kijöttek a legelső 16 szelepes motorok az F Astraban akkor azok zabálták,olyat nem is szabad venni. De F Astraból én csakis 8 szelepeset vennék,az a motor annyira egyszerű,hogy nem lehet "kivégezni"
  • DIESEL DOG #2106
    Akkor érdemes lesz választanom egy 8 szelepest.
    Sima gyújtáshíd nélküli, hagyományos rotoros gyújtással. Avval nincs sok baj, már csak a Samarából is kiindulva...
  • blackcalibra
    Igaz.
  • Willi Betz
    Zoli,nem tudod megvan még az a zöld Commodore amit árultak nevetséges összegért? Mert akkor lehet azt is megnézném a Merci mellett.
  • blackcalibra
    Ez olyan dolog mint a Calibrához viszonyulás. Akinek van egy jó állapotú megbízható belőle és még tetszik is neki annak sokat ér. Aki meg nem olyanban gondolkodik annak meg nem sokat. Nálam már több mint 5 éve bizonyít, nekem sokat ér.
    Ez az Omi meg nekem nagyon tetszik.
  • DIESEL DOG #2102
    Hát ha presztízs akkor teszem fel legyen egy Opel Insignia...

Bár engem sosem érdekelt a presztízs. Nem bírom az olyan embereket akik az alapján ítélik meg a másikat hogy milyen autója van...

Én a közeljövőben szeretném lecserélni a Samarámat egy "F" Astra-ra, sedan kivitelüre. 4-5-600k környékén már vannak nagyon szép, megkímélt, vonóhorog nélküli példányok. Tetszik a típus, meg a márka is. Nem véletlenül adtak el anno a Németek közel 4millió darabot ebből a típusból...
    Viszont... igaz-e az hogy a 16 szelepes ECO-TEC motorral szerelt típusok jobban szeretik az olajat, mint a sima 8 szelepes testvéreik?
  • Kicsizoli
    Megmarad a magyar Opel gyár Szentgotthárdon..
  • Kicsizoli
    Hát nem egy presztizsautó...:-/
  • Kicsizoli
    Hmm..csak 400 ló...
  • Willi Betz
    Vicces,hogy ezeknek az Omega-knak mennyire nincs értékük.
  • DIESEL DOG #2097
    Jóféle!
  • blackcalibra

ahrzeug: OPEL OMEGA B MV6 TURBO
    Baujahr: 99
    Hubraum: 3000 ccm
    Leistung: 400 PS
    Gewicht: 1650 kg
    0-100 km/h: 5.2 s
    Vmax: 290 km/h

Beschreibung des Tunings:
    Irmscher Turboumbau. gewindefahrwerk komplette irmscher karosse usw
  • matyi0323
    Mire leírtam már megnéztem az oldalon amit linkeltél.
    Ahogy néztem egy ilyen sárgás fényűt kb. 2000Ft-ból ki lehet hozni.
    Majd még érdeklődöm itt a városban is, aztán majd lesz valami. Csak gondoltam télre jó lesz bele valami "normális" izzó. :)
  • Kicsizoli
    Nos ezeknek úgy nem néztem utánna, hogy konkrétan mennyi az ára, de a csak kék színű halogéneket nem igazán dicsérik...

Goldok és társai ugy 1000-1800ft/db között mozog..

Az emelt fényű izzók sem kerülnek több mint 3000/db...
  • matyi0323
    Értem. Ilyeneket gyakran látok, mert itt felénk ( az ukránhatár mellett ) elég sok ukrán van és ők járnak ilyennel. De ebből a fajtéból van csak simán kék is? mennyibe kerül,legalább úgy nagyságrendileg?:D

Köszi az előző válaszokat is.. majd utána nézek, de valóan nem szeretnék több 10 ezreket rááldozni, én pl egy max 8 ezerig gondoltam.:DD
  • Kicsizoli

Ez van a TungramGold(nem szűnt) helyett mostanság..
  • Kicsizoli
    Itt van egy alternatíva, de valószínű nem olcsó mulatság...

Én évek óta sárgáskék fényt használok, van olyan jó mint a több 10ezres xenon...Ilyet..
  • blackcalibra
    Xenonok vannak már 15.-ért is, mondjuk azok zsákbamacskák.
    30.-ért viszont már elég jókat, megbízhatókat lehet venni, ha veszel lehetőleg olyan helyről vegyél ami "közel" van, mert ha ne adj isten gond van a trafóval(ami előfordulhat még a drágábbakkal is) akkor lehetnek gondok a netről, az ország másik végéből rendelt cuccokkal.
    Xenonhoz KELL a lámpamagasság állítás és a fényszórómosás. Nem tudom így hirtelen a "B" Corsában ezek hogy vannak, de ezek miatt érdemes a gyáritól nem nagyon eltérő fényű Xenon szettet választani, ugyanis ha ez miatt kiszór a rendőr mert látja hogy Xenon van benne és nincsenek meg a fent leírt "extrák" az autóhoz akkor lehet csúnya rendőrbácsisat fog játszani.
    Műszakira le kell majd szerelni a Xenont, mert ott tudni fogják hogy ez a típus gyárilag nem Xenonos és gondok lehetnek.
    Rendőrnek nem vagy köteles felnyitni a motorháztetőt(ha esetleg nem hiszi el neked hogy nincs az autóban Xenon-pedig van
    Szerintem a 4300K szett megfelelő. Nem is feltűnő annyira, de sokkal jobb mint egy hagyományos izzó.