12
  • totya4
    Érdekes dolog. Nálunk pl a hetihetes című szennyműsor abból él meg, hogy állandóan pocskondiáz (nem mszp közeli) politikusokat. Ahhoz képest hogy fizetetten, nyilvános televízión keresztül a mondandójuk milliónyi nézőhöz eljut (nem csak egy tízfős chatszoba látogatóihoz), még egyik se rohad börtönben. Pedig abból élnek a szerencsétlenek hogy másokat pénzért ócsárolnak.
  • fflx
    de ha en pl azt mondom, hogy szerintem a orban viktor elmebeteg, akkor azzal most megsertettem? mert igy ilyen nyilvanos helyen mondom? akkor hol van az, hogy kinyilvanitom a velemenyem?

mondjuk igaz, hogy nem azt mondom, hogy elmebeteg, csak azt, hogy az en sajat jol megalkotott velemenyem szerint az.

most akkor ilyet nem szabad chatszobakban, forumokon stb leirni?
  • Anti_IQ
    Vorpal: azt azért el kéne fogadnod, hogy a közszereplés vállalása nem jelenthet egyet azzal, hogy bárki nyugodtan nácinak, pedofilnak vagy csak simán elmebetegnek nevezhesse minden következmény nélkül.
  • Praetor

Helyes bírói döntés. Az ember vállalja tetteinek következményeit, még ha virtuális fórumon is teszi...
  • tomsolo
    buzzFuzz látod ezt? :D
  • Vorpal
    Nahát nekem ez volt a csúcs a csettel kapcsolatban.

Egyrészről nagyon nehéz meghatározni a nyilvános hely fogalmát egy csetszobával kapcsolatban. Lehet, hogy sokan vannak, de szigoru belépési szabályok vannak ergo : nem mehet oda be minden hülye, és a tulajdonosa sokszor üzleti kilátásokkal tartja fenn, egyebekiránt egy nyilvános helyről van szó amelynek mindkét végén privátszférákban ülnek az emberek.

Másrészről ha az embereknek befogatják a szájukat, akkor lehetőséget adnak a birkatársadalom létrejöttének. Beszélni kell, ócsárolni kell, kimondani kell, még ha rohattul fáj is a dolog.

Az én személyes véleményem a politikusokról, hogy mivel ők is közjogi méltóságok, tulajdonképpen a köz szolgálatában állnak, és ha nem birják annak nyiltságát, akkor mennyenek el könyvelőnek vagy egyéb magánakvaló munkát végezni, és akkor nem kell az élen állniuk a döntéseikkel. A politikus majd a történelemkönyvben legyen jó, addig meg torkosborz.
  • Luminas
    Nem írják, de szerintem ez ilyen "kerekasztal" beszélgetés volt - ott pedig azért gáz
  • arty
    hm. ezexerint ha valakit rá tudok venni, h elküldjön a picsába IRC-en, beperelhetem, sőt élhetek is majd ebből?

szvsz ez vicc :(
  • NEXUS6
    Szerintem meg a net pont arról szól, hogy elmosódik a határ a személyes és a nyilvános között. Viszont pont az a jelentősége, hogy egy kvázi nyilvános tér válik személyessé.

Ha viszont fordítva, minden lehülyézésért, megöllekért, picsafejért bárkit bárhol bíróság elé citálhatnak, és elítélhetnek, az a személyes szféra megszünését és a tásadalom szétesését fogja okozni!

Ma a csetszobák holnap a nappaliszobákban elhangzottakat archíválják. A technológia adott, kérdés mikor lesznek a politikusok/jogászok olyan hülyék, hogy éljenek vele.
  • Lacc
    De nem így.
  • Axon
    A címet olvasva kezdtem örülni, hogy "végre!", de aztán láttam, hogy egy politikust becsmérelt az illető, azokat meg lehet, sőt kell.
  • Luminas
    "Sokan használják a chatszobákat és nem mindig irodalmi stílusban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy a monitor túloldalán is egy hús-vér ember ül, akit bizony egyik vagy másik sértő jelző vagy a folyamatos sértegetések után akár idegileg kiborulhat."
    Imho sokaknak pont ez a célja.