27
  • Drawain
    #27
    Ezzel egyetértek, a fejlődés nagyban annak köszönhető, hogy továbbvisszük mások munkáját, még ha ez sokszor "lopás" formájában is történik. Ha mindenkinek mindent előlről kellene kezdeni, akkor egy helyben toporognánk.
  • totya4
    #26
    Te süket, több száz gép, az nem az hogy "én" mit csinálok :) Nem office 2003, korábbi.
  • BiroAndras
    #25
    "Ez onnan is látszik, hogy ha a VMS minden karakteréhez hozzáadunk 1-et, akkor WNT lesz belőle."

    Hát ez aztán komoly érv.

    "Mondjuk ettől még lopás, de hát M$nél csak az nem lopás, ami sz.r és nem működik (GUI)."

    1. Minden lopás. Semmilyen technológia nem a semmiből keletkezik. Ha jól utánnanézel mindennek találsz elődjét.
    2. Nekem rendesen működik a win. De biztos csak rosszul csinálok valamit.
  • Komolytalan
    #24
    Ja-ja, WinNT az egy lenyúlt VMS, ugyanaz a fazon fejlesztette, csak már MS színekben. Ez onnan is látszik, hogy ha a VMS minden karakteréhez hozzáadunk 1-et, akkor WNT lesz belőle. Mondjuk ettől még lopás, de hát M$nél csak az nem lopás, ami sz.r és nem működik (GUI).
  • sh4d0w808
    #23
    Nexus6: a WinNT vonal nem az OS/2 folytatása, hanem gyakorlatilag az VMS-é...
  • droland
    #22
    Te melyiken érzékelted ezt a problémát? És hogy kapcsolod ki? Én úgy, hogy beállítások menü/indítás munkaablakkal és elveszem onnan a pipát. Ennyi, mindíg ÍGY kapcsolom ki, és megjegyzi. Te mit csinálsz????
  • droland
    #21
    "máskor ha hozzászólsz valamihez, akkor nem árth ha utánanézel mihez szólsz hozzá... :)" - utánanéztem te balfék. Nem csak nálam, hanem suliban is INSTALL UTÁNI ELSŐ műveletem nekem is ez minden gépen. És nem marad úgy! - Egyébként is rühellik a kollégák - így nevezik ők - azt az oldalsó oszlopot! :) Szóval hidd el, feltelepítem, beállítom ezt azt + kikapcsolom a munkaablakot ÉS KIKAPCSOLVA MARAD!

    Ez tény, ebből én sem vagyok hajlandó engedni. De mielőtt félrebeszélnénk egymást mellett, én Office 2003 - Integrált SP2-val - Magyar PRO változatról beszélek.
  • NEXUS6
    #20
    Mosthogy, nem írtál semmit és egy kicsit személyeskedtél is, jobban érzed magad?

    Na mi bánt? Akarsz beszélni róla?

    ;)
  • totya4
    #19
    Na ez egy tipikus egybites diszkóláma hsz volt :) Bocs :))
  • totya4
    #18
    Ez a probláma annyira ismert, hogy megtalálható az ms-nél olvasható hibajegyzékben de mint írják "ez a hiba nekik túl magas", illetve külön - nem ms patch nem ms site-ról letölthető ami ezt javítja - elvileg. Tehát nemcsak "nálunk" ha mér neked több száz gép "nálunk", máskor ha hozzászólsz valamihez, akkor nem árth ha utánanézel mihez szólsz hozzá... :)
  • DjDano
    #17
    Az MS Office jó, te vagy a láma hozzá... neked Open office való, használd egészséggel!
  • DjDano
    #16
    Most hogy ezeket a hülyeségeket elmondtad, jobban érzed magad? :D
  • droland
    #15
    "Install után kikapcsolja az ember a jobb oldali segéd panelt, beikszeli hogy ne is induljon többet..erre következő induláskor megint ott van :D" - nálatok :D
  • NEXUS6
    #14
    Ez az egész OS buzizás csak egy nagy marketingfogás, methogy a M$-nek ez jelenti az egyik fő bevételi forrását.
    Kb olyan az egész, mintha az autóiparban kb egy cég lenyúlta volna a gumigyártást és sz új gumi darabját 200 E Ft-ért kapnád. Persze hogy mindenki a gumiról beszélne.

    Amúgy az M$-nek eddig gyak volt 2.5 db OS-e. Ezeket is mástóltól szerezte be. Vót ugye a DOS vonal, ami aztán kapott egy GUI-t. Aztán ott van ugye a WinNT vonal, amit a mai napig gyúrogatnak, ami viszont eredetileg, a IBM-el közösen fejlesztett OS2 v3 volt.
    Na erre rájakják ezt a 3D GUI-t.

    Szal nem hogy 3-4 évente de még 5-10 évente sem adnak ki új OS-t, csak a jelentősebb ráncfelvarrást fizettetik meg a vásárlóval.

    Szerintem tényleg zseniális dolog az, ha azt tudod eladni drágán az embernek, amit gyak ingyen kéne biztosítanod!;))))
  • bertino
    #13
    lál
  • totya4
    #12
    Nem értek veled egyet, mert mi a jó istennek 3-4 évente új operációs rendszer? Elég lenne egyet megcsinálni normálisan, aztán tenni hozzá a javításokat szépen. Ezzel szemben a helyzet az, hogy amit kiadnak oprendszerként (ms) használhatatlan, aztán mire használható lesz egy pár sp után, jön a következő és kezdődik minden előlről. Mennyivel jobb lett volna pedig ha nem a szart kezdik megint javítgatni, hanem egy "jó"-t "nagyon jó"-vá ?

    Aztán a vista magával hogy ez új programozási felületet, amire a lusta programozók beizgulnak, pedig jóval lassabb mint elődje, tehát ha 100% vista kompatibilis programot akarsz, akkor az általad használt programból újabbat kell vegyél, de az még 3 évente is nagy kiadás akár..és ügye lassabb lesz...aztán mire azok is használhatóak lesznek a javításaikkal, megint új oprendszer, megint nem kompatibilis semmi semmivel és megint vehetsz újat mindenből és minden egyre csak rosszabb lesz...
    Eljutunk oda, hogy a frissen telepített office 2050-et :) el se kell majd indítnai, de mégis hanyattvágja majd magát, és akar küldeni majd hibajelentést az MS-nek :D
  • totya4
    #11
    Te jó atya úristen!

    Méghogy jó az Office?

    Úristen. Nem szakad le? Nem. Pedig.

    Eredeti CD-kről telepített office-ok (mert ügye az ms szeret arra hivatkozni hogy biztos a kalózkodás miatt van a bibi) elhalnak akár naponta többször is többféle cégnél többféle platformon. És a primitív hibák! Install után kikapcsolja az ember a jobb oldali segéd panelt, beikszeli hogy ne is induljon többet..erre következő induláskor megint ott van :D Nyomorult egy banda ez az office társaság ha ilyet nem bír kijavítani, hova fejlődik a programozás...és még ezek fejlesztenek (ms) .net környezetet..
    Nem azt mondom hogy egy programban nem lehetnek hibák...lehetnek, de ne alapvető használati dolgokban!

    Szóval office úgy trágya ahogy van, arra senki se hivatkozzon hogy "húha szuper termék" mert egy rakás sz@r.

    Elméleti szinten történt office fejlesztéssel kapcsolatban a felhasználók panaszkodnak a sok új értelmetlen funkcióra, hogy beírnak valamit és a gép okoskodik...tehát a sok sok office verzió helyett egy normális, működőképest kéne csinálni.

    Fel@szák az agyam az ilyen hírek..napersze burkolt office reklám.
  • Kaadi
    #10
    hát szerintem néhány fejnek már réges régen a porba kellett volna esnie, mert ha a vállalati szegmensben nem is, de az egyedi felhasználók piacán a MS szép kis pénzeket veszít a Vista állandó késése miatt. 5 év után Mr. és Mrs. Doe már a második Windows-t kéne vegye az XP után és még az első sincs kész. valaki elaludt odafönt a MS-nél.
    egyébként ezt az új pasit lehet látni a nemrég készült Office Developer Conference webcast-on is. tényleg jó fejnek tűnik, de makd az eredmények fogják jellemezni igazán. sok sikert
  • greekboy
    #9
    Ez kurva jó poén volt. :))))))
  • roliika
    #8
    Azért a kép j nem? :-D Mintha glória vagy aura vagy mi a bánat venné körül.:-)
  • BlackRose
    #7
    Igaz, de ez nem így van mindenki esetében?
  • jzombi
    #6
    BlackRose ;)
  • NEXUS6
    #5
    Ez az ember valóban a csúcson van.
    Kérdés a M$-nélkül ki lenne?
  • irkab1rka
    #4
    Jó a cikk. Szeretem, ha sok a odavágó link a cikkekben :)
  • BlackRose
    #3
    Gratulálunk neki... remélem olvassa az sg-t :)
    Egyébként Sinofsky munkáját régóta követem, blogját is rendszeressen olvasom - mondhatom szuper jó fej, (hozzám hasonlóan helyesírási zavarokkal küzd hehe sőt már le is hülyézték néha), fejlesztő is volt méghozzá nem is akármelyik részlegben, az MFC fejlesztésén dolgozott, szóval mondhatom, hogy egyik azok az emberek közül akinek munkásságát olyan szempontból kisérem, hogy na kb. én is erre képes vagyok... na most jönnek, hogy nagyképű vagyok, de nem Sinofsky egy egyszerű ember aki nemrég Kínában dolgozott néhány hónapon át vállalva az ismeretlent, logikussan gondolkozik, átlátszó és egyszerű de tapasztalt filozófiája egyenessen a csúcsra vezette, persze komoly eredmények révén. Mindenesetre jó tudni, hogy ha egy ilyen ember elérhet ilyen dolgokat akkor bár az USA ha máshol még nem is de még mindég az az ország ahol egyszerű emberből lehet valaki. Sinofsky vezetésével szinte tudom, hogy jó munka lesz a Windows táján a jövőben, Sinofskynak sosincs megoldása a problémákra, ő mindég csak javasol és aztán energetikus csapatmunkával sok okos és tapasztalt ember közreműködésével keresik meg a megoldást. Egy igazi vezető éppen így kell, hogy működjön.
  • noss
    #2
    LoL
    jó kis belső háborúk mehetnek odabenn... :)
  • craesh
    #1
    helyes