51
  • szal
    #51
    Nem meglepö részemre, hogy amíg a Franciák nem ellenzik a másolás/copy szerü logikus eljárást.
    Hiszen minek az eredetit koptassam!? Hordjam, törjem stb. Ezen felfogásban csak a harácsolók kapnak 'hülyét'! VETT VOLNA tölem MÉG EGYET -HA már ANNYIRA KELL NEKI!
    Tehát nem a, zene, film, terjesztése a fontos a begyepesedett FEJEKNEK! Csak a harácsolt "hasznuk-at" FÉLTIK! Szerintem. Az a megalázó eljárás, hogy a hordozó árában benne van a, csak azért is lopónak tekintett felhasználó büntetése, valamint a gyanusító haszna. IS! Egyszerüen az ártatlanság válelmének a figyelmen kivül hagyásán túlmenöen. Törvénytelen, sértö a személyekre és az Állpolgári Jogokra! Ha nem lenne ez a adózott terméket megadóztató szervezet és a törvénytelen eljárása: egy CD 45%, DVD 54%,valamint
    a flash memória 60-65 szalékkal lenne olcsobb mint most!
    Maximálisan egyet értek Tetsuo véleményével!
    És biztos, vagyok benne, hogy die Frau "szakértö"
    elég sok érintett részvénnyel rendelkezik, ha már ésszel nem is fogja fel a károkozását. A saját szemétdombját persze, hogy védi. Nekünk? Drágán!
    Ez saját érdekéböl érvényetítitett jog sértés.
    De. Ez csak csak a jéghegy csócsa! A németek tegyenek amit amit akarnak otthon. Nekünk éppen elég csapás az ARTISJUS (természetesen csupa ki betükkel írva)! Mert pénzhajhász csoport a kultúra és a müvészek ellensége! Csupáncsak azért mert olyan magas árakat gerjeszt (magának) ami a fogyasztók nagy részének nem elérhetö.
    Van egy régi mondás.
    -Nem mindegy, hogy 10db-ot adok el 100 Forintért. Vagy 100 darabot 10 Forintért!-
    ezért van az, hogy nem a harácsolók a sikeres 'kereskedök!
    Pedig az igazság és a béke jobb lene
  • Toma8
    #50
    Ígazuk van
  • Tetsuo
    #49
    Fuck german politix!
  • DanyyX
    #48
    A rák megoldható. Mikrohullámmal kell lőni az ilyen embereket. Bizonyitottan hatásos. Nem kell hozzá sok cucc...
  • exxile
    #47
    Mindenesetre arra buzditok mindenkit, hogy ne vegyen eredeti cd-t dvd-t, filmet jatekot vagy zenet!!!! Rohadjon rajuk az egesz hobelevanc! Foleg az ilyen starforce-os szopatasokkal egyutt, amivel azt is buntetik aki veletlen eredetiben vesz meg valamit.
  • exxile
    #46
    Ja igazad van, szerintem is ez a megoldas.
  • predy1
    #45
    A következő GTA-ban már nem gyilkolni kell, hanem letölteni :-) A játék végére az utolsó küldetés egy egész Liberty City-t ellátó warez-hálózat beüzemelése lesz :-)
  • exxile
    #44
    A nemet honatyaknak, es a kiadok tulajdonosainak meg a szarrago jogvedoknek ismetelten csak azt tudom kivanni, hogy a megtermelt extraprofitjuk nagy reszet koltsek el a kemoterapias kezelesukre, a maradekot pedig tegyek el temetesre. De elotte termeszetesen eveket szenvedjenek rakban, mielott megdoglenek. Amen.
  • joofiu17
    #43
    Hat meg mit nem...
    Kepzeljetek el mi lenne akkor itt romaniaban ha ezt bevezetnek...
  • Barnagekko
    #42
    Hallott valaki a Brave New Worldről? :) ;)
    Sztem ha így folytatják ezek a genyóládák, akkor azok az állapotok lesznek aranyos profithajhász világunkban, mint a könyvben (pölö: embertenyésztés, nagycégek irányítják a világot). Annyi biztos, ezek a patkányok nem elégszenek meg Németországgal és az USA-val, mindenütt ott lesznek. :( :(
    Királyság! 10000 ember nagyon gazdag lesz (na jó, legyen 11000), a többiek meg mind szegények.
    Kszönjük nektek ó játékkiadók/zenekiadók/filmkiadók, hogy ilyen szép jövő elébe nézünk!
  • AgentKis
    #41
    Meg mondjuk a viccek mint szellemi termékek. Mindenki lopja terjeszti őket. Be kell tiltani!!!
  • AgentKis
    #40
    A pendrive-ra raknak ArtisJus matricát nem?
    Én inkább attól félek, hogy lassan a fórumhozzászólások is jogdíjasak lesznek.
  • Sadist
    #39
    Lehet, hogy nemsoká azért is helyben tarkón lőnek, ha csak egy mobil racket viszel az utcán, esetleg a nyakadban lóg egy pendrive.
  • MacrosTheBlack
    #38
    Aha. Ezek arra nevelnek hogy öld meg embertársadat, vedd el a pénzét, és azt add nekik (vásárolj, vásárolj, vásárolj), az nem bűncselekmény, de ha letöltesz egy szart a netről, azért minimum kivégzés jár.

    Talán inkább minőségi alkotásokat kéne csinálni nem britniszpírsz féle hulladékot, és reális áron adni, nem a jelenlegi rablóáron. Az igazi bűnözők a kiadók, kirabolják az embereket, a jogvétők meg a tettestársaik. Ezeket kéne lámpavasra húzni mind egy szálig.
  • MacrosTheBlack
    #37
    + HideIP Platinum. :)
  • Jamie
    #36
    Egy kis reklám: Steganos Internet Anonym 2006
  • AgentKis
    #35
    Nameg másik 5let. VPN-n kell fájltcserélni. Így aki feljelent az is bűnös mivel feltörte.
  • AgentKis
    #34
    Én már olyan szinten útálom a zene és filmipart, hogy nem használok fájlcserélőket. Kézről kézre adott másolatok, csere net nélkül. Szerintem ez a megoldás a jó, hiszen ez a múltban is jól működött, valószínűleg a jövőben is jól fog menni.
    Így nincs digitális nyoma a neten, ami lassan sokkal inkább a megfigyelés, nyomozás, elrettentés eszközévé válik, szemben az eredeti tervvel, a gondolatok és információk szabad áramlásával. Lassan a netet is megútálom, és leszarom... mint jelenleg a szerzői jogokat és azok kapzsi, alattomos védőit.
  • Lame
    #33
    Valamiert nekem is egybol ez jutott eszembe.
  • avman
    #32
    a ez elrettentés, pénz és börtönbüntetés már jó ideje nem eszköz, hanem cél...
  • MEdievil
    #31
    a gyilkosok megússzák felfüggesztettel de aki letölt egy nyomorult mp3 vagy filmet az éltetfogytiglanit kap....
  • SymbioC
    #30
    "...a zeneipar lobbizásának köszönhetően..."
    én is negadom a bankszámla számomat, lobbizhatnak arra is -:))
  • Ecology #29
    Ezek a szerzői jogokat védő bandák, aljas mindenkinek ártani akaró szervezetek.Az ő munkájuk kb másról sem szól minthogy ártsanak,ártsanak és ismét csak ártsanak! Közröhej!! És manapság egyre jobban terjed az ilyen céllal alakúlt szervezetek száma,gondolok itt a parkolási társaságokra, BKV ellenőrökre stb! Szégyen! Azért még jó,hogy levegőt vehetünk büntetések és egyéb szankciók nélkűl!
  • fifi
    #28
    "Nemrég azonban a zeneipar lobbizásának köszönhetően megváltozott a miniszter véleménye"
    ja értem
    csak a lobbizás szót kicserélhetjük a következőkre: megkente, lefizette, megvette
  • fifi
    #27
    "zeneipar érdekeit képviselő szervezetek"

    vááááá a a hideg futkos a hátamon, amikor ilyet hallok...
  • ollie
    #26
    Furcsa, hogy ez olyan helyen történik, ahol eddig lehetett szabadon másolni gyári cd-ket, akár barétoknak is. Bár elvileg az EU-ban megengedett a jogvédett zeneletöltés, ezek szerint csak megosztani nem lehet másokkal.
  • mellon
    #25
    Nekem is pont ez jutott eszembe

    Kicsit erősnek érzem ezt a szigorítást német barátainknál
  • DanyyX
    #24
    erre van egy jókis mondás:

    "Pénz beszél, pitbull ugat."
  • dez
    #23
    Sok más területen is így van. A közös nevező a profit-hajhászás.
  • aaaaa
    #22
    Csak azt nem tudom, hogy kinek az érdeke fontosabb. Annak párezer tízezer "zeneipari" senkiházinak ,jogvédőnek stb., vagy a többmillió amúgy teljesen becsületes internetezőnek akikből most a Gestapos módszereikkel egyből komoly bűnözőt faragnak. Az ember azt hinné, hogy a "józan ész" még működik, de hatvan-hetven év után megint a legrosszabb irányba indult el ez az ország sőt az egész világ.
    Kissé groteszk, de mintha a "zene és filmipar" irányítaná a világot, mert az összes törvényt az ő érdekük szerint alakítanak, sárba tiporva többszáz millió ember magánéletét, és egyéb jogait...
  • fflx
    #21
    hat lassan kisebb bun lesz tenylegesen ellopni egy CD-t a boltbol mint letolteni

    5-6000 ft-os kar eseten a rendorok nem is igen fognak torodni a dologgal :-)

    csak hajra
  • Dave77
    #20
    Bulvár, az "egyszerű nép" ijesztgetése. A szolgáltatót meg ha köteleznék, hogy jelentse a "gyanús tevékenységet" akkor ott lenne vége mindennek, országos botrány lenne, saját maga sírját áshatná meg. 93 db újfilmxxx.rar-t töltöttek erről az ip címről, aminél kovácspisti az előfgizeő és kimegy egy "szerv" a lakásra? Milyem jogon? Házkutatási paranccsal? Ki látta? Ki a tanú? Hol az alapos gyanú erre? Ki a "bűncselekmény" sértettje aki feljelentést tesz? Kovácspisi ott se volt! Ugyanmár!
  • Mentoloshurkaka
    #19
    Ilyen elven az egész országot lesittelhetnék.
  • ReTeK
    #18
    "Inkább menjünk az utcára és lőjünk fejbe néhány szembejövő embert, mert azt kevésbé büntetik, mint a letöltést."

    a következő GTA-t inkább nem tölti le Jürgen, hanem lemegy a térre és élőben tolja majd (vissszatöltés még nem megoldott,de élethű lesz a grafika az biztos)
  • Vucli
    #17
    Mondjuk a zene kiadók is nagy marhák hogy politikusok lefizetésére(alias lobbi) költik a pénzüket és energiájukat aztán csodálkoznak hogy az emberek nem veszik a tr*gyát amit kiadnak
  • Menhir
    #16
    Ha az egyszerű letöltőt nem is sittelik le, kiszabhatnak rá olyan pénzbírságot, hogy évekre legatyásodik. Azért a bűncselekmény minősítésnek már súlya van.
  • Vucli
    #15
    főképp a cím, a szerző egymás mellé teszi a 3 év börtönbüntés és fájlcserélést(itt mindenki asszociálhat magára), pedig gondolom szó sincs ilyesmiről, szerintem az átlag letöltőtt max pénz büntetéssel sújthatják
  • Vucli
    #14
    Gondolom a börtöntbüntetés azoknak járna akik pénzért terjesztik, kissé bulvárosnak tűnik nekem ez a cikk
  • DanyyX
    #13
    "Günther meg akart nézni egy filmet, és elöször az jutott az eszébe hogy letölti, de olvasta az újságban, hogy az internetszolgáltatókat a törvény kötelezni arra, hogy monitorozzák az elöfizetőiket, és jelentsék, ha valamelyik olyan bűnt követ el, hogy letölt valami jogvédett anyagot. Ezért inkább arra gondolt, hogy megvegye. De Günther szegény családból származik, ezért nem engedheti meg magának, hogy megvegye. Barátja példáján okulva kitalálta, hogy betör egy éjjel-nappali vegyesboltba, és magához veszi a napi bevételt, hogy meg tudja venni a filmet a helyi hipermarketben. A boltban tartózkodó eladó azonban érthetetlen módon ellenállt, ezért szegény Günther kénytelen volt megkéselni, hogy megszerezhesse a pénzt. Ezután meg is vette a filmet és boldog volt, hogy jogtisztán vásárolhatta meg kedvenc filmjét. A történtekért csak és kizárólag a vegyesbolt eladója hibáztatható, mert megpróbálta megakadályozni, hogy szegény jómunkásember, jogtiszta életmódot folytasson. Ezért Günther nem is büntethető, mert pédamutató viselkedéséért felmentették az emberölés vádja alól, amit ráadásul be is vallott, ami enyhítő körülménynek számít ugye."

    szép jövőképnek ígérkezik...
  • Menhir
    #12
    Vagy el sem ítélnek. Pl. ha egy "híres" ember kábítószer hatása alatt halálragázol egy rendőrt.