Jagged Alliance 3D - a nagy visszatérés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az igazság az, hogy teljesen más RTS-el játszani. Engem pl. zavar, ha órákon keresztül feszülten kell lesni a monitort nehogy ne vegyek észre idõben valamit, vagy azt kell számolgatni, hogy melyik parancsot mikor is kell kiadni, hogy tökéletes legyen a csapatmunka.
Az RTS-eket egy idõ után mindenki gyakorlatilag a tûzerõvel vívja meg. Ott már igen szöszölõs pl. egy bekerítõs akció pontos végrehajtása, és szinte kivizezhetetlen hogy fedezzék egymást a katonák, a vagy hogy mindenki optimálisan kihasználja a fegyvere, lõszere adottságait, és ne az összes ember ugyanazt a célpontot lõje.
Persze azért játszok RTS-ekkel is, de azokban nagyon egysíkú lesz a taktika egy idõ után (nem biztos, hogy a legjobb, de adott játékidõre mégis leghatékonyabb), és onnéttól már csak anyagcsata az egész.
A 3D szintén ilyen. Csilli-villi, de inkább hátrány mint elõny. Pl. kétszer meg kell forgatni a képet, mire kiderül tényleg fedezékbõl lõ e az ürge. Vagy szinte lehetetlen megtalálni egy erdõben azt a helyt, ahonnét célszerûen tûz alá vehetõ az ellenfél, különösen több ember tenné ezt különbözõ szögbõl és távolságból. Pár fogatás után meg lehet ellenõrizni, hol is vannak épp elszórva a csapat tagjai, mert még más nézetnél kapták a mozgás parancsokat.
Arra is kíváncsi lennék, hogy fejlõdne a játékosok argó szókincse egy 3D RTS JA-ban iron man módban 😊 Pedig annak aztán igen jó hangulata volt. Ott lett valóságos a játék. Nem ment az akciófilmekbõl tanult „berohanunk azt hent” taktika.
De azért bízok benne, hogy jó lesz, és simán lesz kezeli a fentieket, aztán úgy járok majd, mint annak idején, mikor tartottam tõle, hogy a JA nem lesz olyan jó mint az UFO.
Az RTS-eket egy idõ után mindenki gyakorlatilag a tûzerõvel vívja meg. Ott már igen szöszölõs pl. egy bekerítõs akció pontos végrehajtása, és szinte kivizezhetetlen hogy fedezzék egymást a katonák, a vagy hogy mindenki optimálisan kihasználja a fegyvere, lõszere adottságait, és ne az összes ember ugyanazt a célpontot lõje.
Persze azért játszok RTS-ekkel is, de azokban nagyon egysíkú lesz a taktika egy idõ után (nem biztos, hogy a legjobb, de adott játékidõre mégis leghatékonyabb), és onnéttól már csak anyagcsata az egész.
A 3D szintén ilyen. Csilli-villi, de inkább hátrány mint elõny. Pl. kétszer meg kell forgatni a képet, mire kiderül tényleg fedezékbõl lõ e az ürge. Vagy szinte lehetetlen megtalálni egy erdõben azt a helyt, ahonnét célszerûen tûz alá vehetõ az ellenfél, különösen több ember tenné ezt különbözõ szögbõl és távolságból. Pár fogatás után meg lehet ellenõrizni, hol is vannak épp elszórva a csapat tagjai, mert még más nézetnél kapták a mozgás parancsokat.
Arra is kíváncsi lennék, hogy fejlõdne a játékosok argó szókincse egy 3D RTS JA-ban iron man módban 😊 Pedig annak aztán igen jó hangulata volt. Ott lett valóságos a játék. Nem ment az akciófilmekbõl tanult „berohanunk azt hent” taktika.
De azért bízok benne, hogy jó lesz, és simán lesz kezeli a fentieket, aztán úgy járok majd, mint annak idején, mikor tartottam tõle, hogy a JA nem lesz olyan jó mint az UFO.
Jobb lenne, ha maradna a körökre osztott stratégia. A magam részérõl arra szavazok, amiatt tetszett meg a játék, attól volt egyedi hangulata! Gondoljunk csak az UFO-ra vagy a folytatására az... az... õõõ... X-com asszem. Mind1! A lényeg, h kihozták annak is a remake-jét, szünet gombos variációval. Hányingerem lett tõle. Nem mondom, h ez az elsõ számú problémája a játéknak, mert nem. Felsorolhatnék kismillió okot, amért szar, de 80%ban megváltoztatta a játék menetét, ami egy ilyen nagy múltú játéknál, mint az UFO, vagy jelen esetben a JA végzetes hiba lenne. De nem akarok vészmadár lenni, még jó is kisülhet belõle!
ha életszerûségre vágyunk RTS-t nyomunk. épp ez a lényeg.. hogy a JA körökre osztott stratégia, és jó lenne ha az is maradna
Akik szerint a idõ-megállítós rendszer nem elég matatós, az nyomja végig a Brigade E5 demót...
Az továbbra is él, hogy az idõ-megállításos rendszer gördülékenyebb játékmenetet ad és életszerûbb is.
Az továbbra is él, hogy az idõ-megállításos rendszer gördülékenyebb játékmenetet ad és életszerûbb is.
volt hasonló, asszem The Dreamland Chronicles néven, meg volt valami alneve is, nem emlékszem de megvan az 576 amiben volt. na az teljesen a régi X-com alapokra épült, körökre osztott volt, de nagyon jó grafikával (már ahogy az ingame-shotokat láttam) és a gépigénye is kicsi volt (a motorhoz képest), pont azért mert nem kellett izmos gép a körökre osztás miatt. Csak sajna a jogot nem kapták meg a név használatához. Erre meg jön az Aftershock meg Aftermath, hát nálam ezek a játékok szinte B-kategóriásak olyan gagyik. Az a Dreamland Chronicles tényleg ígéretesnek látszott. na de bocs, eltértem a tárgytól😊 amugy nem lett megemlítve itt még egy jó körökre osztott játék, a Heroes
nekem akkor is a JA1 marad az etalon, nemrég megszereztem egy retro oldalról és azóta is azt nyomom. Ivan rulez, nem meglepetés hogy a 3ban is benne van😊
Elcseszik a játékot Ivánék 😞
Pedig mekkora kedvencem volt ez a sorozat...
Talán a JA3...
Pedig mekkora kedvencem volt ez a sorozat...
Talán a JA3...
A halál csupán a kezdet...
brühü brühü;(((
Pedig hogy imádtam ezt a "Che Guevara szimulátort"!
De ez a linearitás télleg lenullázza a dolgot.
Pedig hogy imádtam ezt a "Che Guevara szimulátort"!
De ez a linearitás télleg lenullázza a dolgot.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nemtudom ki hogy van vele, de ez a
"parányi orosz csapat" nem tul sok biztato dologgal kecsegtet. csak nehogy 2006 vegen bejelentsek, hogy kicsit csusznak, aztan majd 2008-ban mar tenyleg kijon es 2009 re megjelenik de minek 😊
Ugye van ilyenre is pelda boven.
"parányi orosz csapat" nem tul sok biztato dologgal kecsegtet. csak nehogy 2006 vegen bejelentsek, hogy kicsit csusznak, aztan majd 2008-ban mar tenyleg kijon es 2009 re megjelenik de minek 😊
Ugye van ilyenre is pelda boven.
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Hibrid rendszerre lásd még példának a Shadow Watch c. játékot. Szerettem 😊
Amúgy nem vagyok elájuklva ettõl a grafikától. Ennél a második rész is hangulatosabb volt. Hülyeség ez a mindenáron 3D trend.
Ha nem körökre osztott lesz, akkor nem is fog érdekelni.
Én döcögni akarok és nem akarok multizni, ha ilyen játékkal játszom.
Én döcögni akarok és nem akarok multizni, ha ilyen játékkal játszom.
A JA2-ben mar benne volt ilyen, ha 2 vagy 3 koron att nem lattal ellenseget akkor attvaltott realtime-ba. Amugy sztem eddig ezek a 2D -> 3D attultetesek nem igazan sikerultek jol, de remelem ez kivetel lesz ez alol :]
Csatlakozom szefmesterhez a hibridmegoldás mellett voksolva. Az apocalypse-ban is nagyon jó volt ez a rendszer. Hadd döntse el a user, mi fekszik neki.
A Silent Storm rendszere se rossz, nevezetesen, hogy átvált realtime-ba amikor éppen nincs akció (a ja-ban már nem emlékszem, volt e ilyesmi). Ez szerintem hasznos, mert nem kell hosszú köröket nyomkodni akkor, amikor már az utolsó ellenséget keressük a térképen...
A Silent Storm rendszere se rossz, nevezetesen, hogy átvált realtime-ba amikor éppen nincs akció (a ja-ban már nem emlékszem, volt e ilyesmi). Ez szerintem hasznos, mert nem kell hosszú köröket nyomkodni akkor, amikor már az utolsó ellenséget keressük a térképen...
És a screenshot-okon ott a jó öreg Ivan 😄
A kettõhöz nem volt szerencsém de az 1-nek hála sok éjszakát virrasztottam át...
Csak könyörgöm ne csesszék el.
A kettõhöz nem volt szerencsém de az 1-nek hála sok éjszakát virrasztottam át...
Csak könyörgöm ne csesszék el.
Megnéztem jobban a képeket, és most valamit nagyon nem értek: mi a fenét csinál egy END TURN gomb egy realtime játékban???<#wilting>#wilting>
Lehet, hogy mégis van remény?
Lehet, hogy mégis van remény?
- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.
az X-COM Apocalypse-ben is volt realtime-turn based kapcsoló a harcok elõtt.. kár hogy maga a játék nem volt akkora királyság. bár realtimeban volt értelme a bátorásg kapcsolóknak, és a psy erõk is másképpen mentek.
ui. miért nem csinálja meg valaki (Sid Meier) a folytatást... izé remaket... unreal3 engine + X-COM: Enemy Unknown + Sid Meier... dúúúrva lenne.. csak üzletileg nem lenne nyereséges, bár a fene tudja...
ui. miért nem csinálja meg valaki (Sid Meier) a folytatást... izé remaket... unreal3 engine + X-COM: Enemy Unknown + Sid Meier... dúúúrva lenne.. csak üzletileg nem lenne nyereséges, bár a fene tudja...
Teljesen egyetertek Helcat-tal mert miert nem lehet olyan jatekokat csinalni ment a fallout tactics?
En jaccottam mind a 3 ill. 2 1/2 JA-el es szerintem baromi szorakoztatoak es izgalmoasak voltak es a Fallout 1 2 es a Tactics is nagy kedvenceim bar a tactics nem annyira mert a jatek masodik fele nagyon unalmas volt onnantol hogy csak robotokat lehetett olni. Egyebken Szurka sajna ugy nez ki nem lesz fallout 3 mart meg most is csak alairast gyujtogetnek a projekt folytatasahoz...Bar en mar 8 szor alairtam<#idiota>#idiota>
En jaccottam mind a 3 ill. 2 1/2 JA-el es szerintem baromi szorakoztatoak es izgalmoasak voltak es a Fallout 1 2 es a Tactics is nagy kedvenceim bar a tactics nem annyira mert a jatek masodik fele nagyon unalmas volt onnantol hogy csak robotokat lehetett olni. Egyebken Szurka sajna ugy nez ki nem lesz fallout 3 mart meg most is csak alairast gyujtogetnek a projekt folytatasahoz...Bar en mar 8 szor alairtam<#idiota>#idiota>
Ne vedd személyes támadásnak, de nagyon nem értek egyet veled. A körökre osztott játék nem lebutított real-time, legalábbis a jobb neveknél. Egy TBS gondosabb tervezést, több odafigyelést igényel mint egy RTS. Emiatt persze nem annyira pörgõs, látványos, dehát van, aki éppen ezt a "vacakolást" szereti.
Véleményem szerint nem lehet rangsorolni a két stílust, hiszen teljesen más élményt ad, akár egy idõ megállításos rendszerhez képest is. Születtek kiváló fordulós játékok is az utóbbi idõkben pl. Silent Storm vagy Civ IV, bár igaz, hogy egyre kevesebben kockáztatnak, és inkább legyártják az n+1.-ik ötlettelen, csilivili real-time stratégiát, mint hogy jól kidolgozzanak egy körökre osztott játékot. Nem utolsó sorban a fenti fejlesztõi döntésekhez hasonló dolgokon múlik, hogy az újonnan kiadott játékok nagy része egyszerû, színvonaltalan szórakoztatóipari befektetés.
A JA esetében ez számomra különösen fájdalmas, a JA2 az egyik nagy kedvencem. Nem értem, miért kell real-time-ot csinálni belõle, az ilyenekbõl mindíg olyan lesz, mint a MOO3 (hadd ne minõsítsem).
Emellett már régóta megvan az ilyen kérdésekre a megoldás. Ott volt a Fallout Tactics, ha akartam, real-time-ban, ha akartam fordulókkal játszottam. Azóta sem láttam olyat. Miért nem lehet ezt is úgy megcsinálni???
Véleményem szerint nem lehet rangsorolni a két stílust, hiszen teljesen más élményt ad, akár egy idõ megállításos rendszerhez képest is. Születtek kiváló fordulós játékok is az utóbbi idõkben pl. Silent Storm vagy Civ IV, bár igaz, hogy egyre kevesebben kockáztatnak, és inkább legyártják az n+1.-ik ötlettelen, csilivili real-time stratégiát, mint hogy jól kidolgozzanak egy körökre osztott játékot. Nem utolsó sorban a fenti fejlesztõi döntésekhez hasonló dolgokon múlik, hogy az újonnan kiadott játékok nagy része egyszerû, színvonaltalan szórakoztatóipari befektetés.
A JA esetében ez számomra különösen fájdalmas, a JA2 az egyik nagy kedvencem. Nem értem, miért kell real-time-ot csinálni belõle, az ilyenekbõl mindíg olyan lesz, mint a MOO3 (hadd ne minõsítsem).
Emellett már régóta megvan az ilyen kérdésekre a megoldás. Ott volt a Fallout Tactics, ha akartam, real-time-ban, ha akartam fordulókkal játszottam. Azóta sem láttam olyat. Miért nem lehet ezt is úgy megcsinálni???
- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.
single-ben jó, de multiban halál. ja, és nemsokára lesz Fallout3
azert en meg mindig szivesen latnek valami Fallout folytatast. jo volt az a korokre osztott jatekmenet. 😊
SCPH 77004 + Matrix Infinity 1.93
Tisztelem a régi nagy neveket a fordulókra osztott játékmenettel együtt, de ez ma már túl döcögõs. Az idõ megállításos rendszer gördülékenyebb játékmenetet ad és élethûbb is (IMO).