58
-
greg Doom #18 Azthiszem sokkal jobban oda kellene figyelni a gyerekekre tanárnak szülőnek egyaránt és akkor talán megelőzhető lenne a probléma. Szerintem a megelőzés lenne inkább fontosabb de nem lehet szemethunyni ilyen tettek után.
-
ja es a felreertesek elkerulese vegett... a buntetes helyen valo, de ne vicceljunk mar börtönnel... -
ok... tehát börtönbe minden gyerekkel aki ilyent tesz. de meg mindig jobb akkor a nyilvanos akasztas, en emellett szavazok... nevetseges -
Killberk #15 Már elnézést a Debreceniektől, de ott ennyi a debil? Ez is ott volt anno: http://index.hu/kultur/eletmod/irc -
szivar #14 "Akik felelőségre vonhatók azok a szülők, a nevelői és a kövzetlen környezetében élő felnőttek."
Meg a TV, rádió, internet, szgépes játékok, meg mindenki az égadta egy világon, csak az a kölök nem, aki tudatában van annak hogy nem büntethető, mert a törvények nem teszik lehetővé :). Esetleg ha apuci vagy anyuci megruházná az ilyen csínytevés után, az már egy esetleges feljelentést vonhatna maga után, a kölök részséről. Mert joga van hozzá :(. Nem szabad szobafogságra ítélni, megverni meg ilyenek, mert még a végén sérülne a kisded lelkivilága. De kérdem én, ennél jobban sérülhet még? -
tanárnak nincs joga beavatkozni, mert utána a szülők feljelenthetik hogy bántotta a gyereket..... -
Akkor már miért nem akasztás vagy lefejezés, de a nyilvános égetés is helyén való lenne nem? Esetleg csonkoljunk vagy törjünk kerékbe, gázkamra egyéb ötlet? Téged és a hozzád hasonlóakat kellene örökre elzárni...
A problémát gyökereinél kell megoldani, nem börtönbe zárni gyerekeket. Akik felelőségre vonhatók azok a szülők, a nevelői és a kövzetlen környezetében élő felnőttek. -
Ecology #11 Persze ehez törvénymódosításra lenne szükség! -
Ecology #10 Nem megverni kéne az elkövetőket mert akkor még nem biztos,hogy tudatosúlna bennük az,hogy milyen szemét módon viselkedtek.Sőt lehet,hogy ezután még agresszívabbak lennének mert ugye az erőszak erőszakot szül. Hanem évekre sittre vágnám őket hogy rohadjanak meg a börtönben ahol aztán lenne idejük bőven elgondolkodni azon,hogy mit is tettek valójában! -
Razgon #9 Maximálisan egyetértek!
Egyébként elhiszem, hogy a tanárok nem vették észre, gondolom azért a gyerekek ügyeltek arra, hogy ne akkor és ott verjék a társukat, amikor tanár van a közelben. A gyereknek hamarabb kellett volna szólnia.
Az elkövetőket meg egy jó nadrágszíjjal helyreraknám, ahogyan ezt régen is tették volna... -
zsole #8 én arra vagyok kíváncsi,a jogalkotók mikor látják be hogy a 14 év alattiak mentessége régen elavult törvény!
Lenne pár ötletem a büntetésekről! -
-
valaé valaé ná #6 A mai tanárok úgyszintén félnek. -
webcam szerintem nem lehet jogi akadályok miatt, meg általában az iskolák elég szegények ehhez (2002-ben voltam 8-os, akkor egy rendes számtech terem sem volt egy megyeszékhely általános iskolájában)
egyébként hihetetlen, hogy milyen csürhe van néha az általános iskolai osztályokban iskola címszó alatt, nem felejtem el, hogy amikor elmentem gimibe egyrészt majdnem belepusztultam a hajtás miatt, de a diákok (akiket csak egy nyár választott el az általánostól) meglepően másabbak voltak. Nyilván egy szakmunkásban nem ez lenne a helyzet, de akkor is. -
a bántalmazókat kéne egy kicsit bántalmazni, de csak annyira, hogy soha az életben ne emeljenek kezet senkire, és ennek még a gondolatától is összefossák magukat, de nem jobban :)
a szüleik nem nevelték meg őket annyira, hogy földön fekvő védtelen embertársukat ne kínozzák, lehet hogy velük is el kellene beszélgetni
(esetleg termekbe rejtett-webcam?) -
Cat #3 Persze hogy tudták, de nem foglalkoznak vele. A mai tanárok leszarják mi van az osztályban. -
áááá
Én inkább a kölköket ÉS a szülöket és félholtra vernám...
Meg a tanárokat is! Kizárt, hogy nem vettek észre semmit! -
Golyót nekik! Nekem nem hiányoznának.