35
  • SeLFisCH
    #35
    vki gey meghívót [email protected] öszi
  • SeLFisCH
    #34
    [/spoiler]
  • Tetsuo
    #33
    :) Na ja.
  • fourgee
    #32
    Eddig én is azért nem kerültem fel, mert nem kaptam meghívót. Egészen pontosan azon okból, hogy látszik, hogy ki hív meg. Ugyanis, az ismerőseim közül csak a volt barátnőm tudna küldeni ilyet, és amikor a jelenlegi ezt megtudta, elkezdett hisztizni.
    Aztán elkezdtem gondolkozni, és rájöttem, hogy aki akar, az úgyis meg tud találni engem, hiszen az email címem 1997 óta nem változott, a telefonszámom 2000 óta nem változott, a lakcímem 1982 óta nem változott... Hogy az adatokkal visszaélnének? Ááá, de rosszindulatúak vagytoook. Végül is a BM feldolgozó hivatala is eladja az adabázisát, meg minden cég pénzt csinál belőle, mert elég szép árat adnak érte. Az iwiw-en biztosan megelégszenek a reklámbevételekkel. Még hogy eladnák... Jujj, miket gondoltok...
  • Tetsuo
    #31
    Ez így van.
    Az iwiw csak eszébe juttatja az embernek, h még van néhány régi ismerős, akit esetleg megtalálhat ott, mint bárhol máshol is.
  • Andris
    #30
    Az egésznek semmi értelme. Egyszerűen csak örül mindenki amikor 3 kattintással megtalálja 5-10 éve nem látott ismerőseit. De IWIW nélkül is meg tudná bárki keresni őket, ha kíváncsi lenne rájuk. Szóval ez az öröm nem tart sokáig. Pláne hogy az a "néhány hét" mióta nem lehet meghívót küldeni az 3 hónapja tart, és a szolgáltatások jórésze december óta nem működik túlterheltség miatt. Már töröltem is magam erről a marhaságról...
  • SlyFory
    #29
    Hát akkor tényleg zsákutca. De ezt azért nem hinném.:)
  • lalakov
    #28
    És ha senkinek nincs???
  • SlyFory
    #27
    Ja és nem vagyok üzemeltető
  • SlyFory
    #26
    A renszerinformáiós infókat annó én is a lejjeb belinkelt blogban olvastam, látszik is hogy nem most, mert nem is emlékeztem pontosan az adatokra. Engem akkor meggyőztek ezek az adatok. gere1 és Komolytalan hozzászólásait olvasva azonban bennem is kétségek merültek fel a sebességgel kapcsolatban, és mivel én ehhez komolyan nem értek, ezt akkor nem is vitatnám többet. A bejutás lehetetlenségével viszont akkor sem értek egyet. Egyszerűen körbe kell kérdezősködni kinek van meghívója. Amúgy ha télleg arra megy ki a játék, hogy fizetőssé akarják tenni, ti vagytok a tanúim, hogy én leszek az első aki kilép.
  • gere1
    #25
    a 16 szerver egy ilyen rendszerhez szanalom. nem bantasbol, de tenyleg. X ugyfel 5 szervert hasznal napi 300k uniq latogatos (~2 mill impression) oldalahoz, nem tudtuk rabeszelni, hogy az uj enginevel 2 boven eleg. azota is fizeti az 5t. szerverenkent $1800-t...
  • Komolytalan
    #24
    Lehet hogy ötletet merítettek belőle:-)
  • Cat #23
    Az IWIW szerverfarm jelenleg 16 node-ot számlál.
    http://iwiw.blog.hu/2006/02/10/p4250#more4250

    http://iwiw.blog.hu/2006/02/12/p4252#more4252
  • Pharaoh
    #22
    Volt ilyen hoax.
  • gere1
    #21
    mondjuk a kepletoltes kritikan aluli. lehet, hogy a kepszerver (nyilvan a 15ben van az is jo sok ;-)) ) egy modem segitsegevel kapcsolodik a netre...
  • Komolytalan
    #20
    Lehet elég volna ha nyomnának napi 1 vacuumdb-t a postgresen, vagy felelelnék a default 8M-ról a cache méretét:-) Ennyire lassúra mint az iwiw nem lehet megírni oldalt, ehhez szükséges hogy a db szerver iszonyat rosszul lehet konfigurálva. Vagy 15 db 386-os 4000 RPM-es quantum bigfoot vinyókkal van clusterbe kötve, és azon megy:-)
  • Komolytalan
    #19
    Fizetőssé akarják tenni a dolgot, pl 1000 Ft-ért vehetsz 1 meghívót, vagy ilyesmi. Aki nem látja ezt az vak:-)
  • vg
    #18
    Kedves SlyFory! Hozzászólásod meglepő, és mulatságos! Ezt te írtad; "A rendszerbe abszolút nem lehetlen bejutni, max későn ébredtél." Egy kérdésem lenne; jelenleg egy új felhasználó be tud jutni az oldalra? Köszönöm megtisztelő okoskodásod! Remélem már felébredtél!
  • gere1
    #17
    egesz egyszeruen tudni kellene programozni. ennyi. ha 15 szerverrel ez igy megy akkor valoban dilettansok irtak a kodot.

    a mi cegunk nagy nezettsegu oldalak engine keszitesere specializalodott. csinaltunk kodot ugyanilyen terhelesu rendszerhez (napi 500.000 uniq felhasznalo). 2 szerver uzemelteti az egeszet, siman birjak es gyors a rendszer. ez a kod epp most van ujrairas alatt (mas nyelv). elozetes terheles tesztek alapjan kb 18-20x ennyit elbir a 2 szerver.
    Igen, 2 szerver, kb 10 millio uniq es 100 millios nagysagrendu impression.
    Aztan van masik rendszer ami szereny 3 millio rekordos adatbazisu es perpill napi 30 millio lekerdezest szolgal ki 0.9 es loaddal. Ugy, hogy a szerver egy alapgep , 4MB rammal.

    Mondom, tudni kellene programozni es profin optimalizalni. Amugy az egesz iwiw site valoban nem nagy durranas (programozasilag), csak hat a terhelessel nem szamoltak a galambok es igy megszoptak.

    Ha kell ujrairjuk szivesen. Szoljatok.
  • lalakov
    #16
    " A rendszerbe abszolút nem lehetlen bejutni, max későn ébredtél." A fenéket lehetséges, több barátom is van benn, de egyiknek sincs meghívója és tudják, hogy nem használták el azt az 1-et, ami jár.:(
  • Mister
    #15
    az rajta van valahol az oldalon.
  • Komolytalan
    #14
    Ja, és igazán beírhatnád, hogy az üzemeltetők közül való vagy, ha már így tudod a szerverszámokat meg hasonló dolgokat:-P
  • Komolytalan
    #13
    A rendszerterhelést nem kell túlmisztifikálni. Maga az adatbázis nem túl vészes: 1 felhasználók tábla, 1 ki-kit ismer 3 mezős tábla (2 id, meg 1 visszajelzett-e), ezek a "nagyok". A többi - fórum, üzenőfal (lol), stb - csak sallang, apró pár 10K rekordos táblák, és a keresést - ami tetves lassú - egyébként se befolyásolják. Emiatt nem kellene lassúnak lenni. A dilettáns fejlesztők miatt igen.
    A kinek hány ismerőse van divathullám olyan mértékű, hogy kb a felét aki engem bejelöl ismerősnek azt abszolúte nem ismerem, vagyis a kapcsolatok jelentős része fake. Volt erről index.hu cikk, hogy nem létező adatokkal beregelte magát az illető, és hány ismerőst gyűjtött be.
    Fórumot, chatet nem tudom milyen, nem is igazán érdekel. Ha neked igen, hát ez legyen számodra a nap csúcspontja:-P
    Levelezése elég gané, hetekig nem lehetett benne levelet törölni. Kép feltöltés meg nézegetés rész hetek óta abszolúte nem működik (timeoutol folyamatosan).
  • irkab1rka
    #12
    Akit nem hívott meg senki, az nem ismeri...
  • SlyFory
    #11
    Látom itt többségben vannak az iwiw ellenes hozzászólók. Hagy törjem meg kicsit a lelkesedéseteket. A rendszerbe abszolút nem lehetlen bejutni, max későn ébredtél.(VG üzenetére) A rendszer legalább 15 szerverből áll, de ha egy nap 12Millió oldalletöltés van(!!!!!) megnézem milyen szerver(ek) bírja ezt teljes sebességgel kezelni. Ha bennt vagy elég a valós neved a sulid és a korod megadni, ahhoz hogy egyértelműen beazonosítható legyél. Én speciel semmilyen elérhetőséget, képzettséget nem adtam meg, mert nem is kell, ha pedig vki ezekkel él vissza azt meg leszarom.(3.hozzászólónak) Valóban van egy réteg, aki csak divatból, csupán a minél nagyon "szám" elérésére törekszik, de az ilyeneket wiwen belül is lenézik.(okosszöszi) Ha valóban arra használod a programot, amire kitalálták, kialakíthatsz egy olyan belső kört magad köré, ahol élmény a hozzászólás a közös chatbe, mert mindenki ismer téged. Nem személytelen fórum, ahol mindenki össze-vissza írogat. Személyszerint több éve nem látott rokonaimat találtam meg, ami higyjétek el hatalmas élmény. A vádjaitok nagy része teljesen alaptalan, és nekem úgy tűnik egyik-másik hozzászóló soha nem is volt tag, így pedig véleményük is hiteltelen.
  • pemga
    #10
    Naja, de addigra már minden adatuk ott csücsül az adatbázisban :). Kezdve a kiskutya nevétől az elérhetőségeken át, beszélt nyelvek, képesítések, illetve kapcsolatok.

    Magyarországon ma hivatalosan címeket, neveket lehet venni, de az nem fog olyat kidobni, hogy olyan 20-25 év közötti orvos, aki min. két nyelven beszél, esetleg ismer feltűnően magas rangú politikusokat :). De természetesen a wiw ilyet neeem fog eladni, nem-nem soha :P.
  • okosszöszi28
    #9
    ez az iwiw egy szép nagy lufi, amelyik nem kidurranni fog, hanem csak lassan lereszteni.
    A sznobok orrbaszájba gyűjtik az ismerősöket, csak azért, hogy nekik legyen a legtöbb. Aztán, ha már nem tud napi 10 új ismerőst összeszedni akkor uncsivá válik az egész, és többet nem foglalkoznak vele. Most még jó kis beszédtéma, hogy:
    -fú már 12876 ismerősöm van az iwiw-en.
    -Igen? Nekem meg 12877.
    -aztaqrva!!
    de egy idő múlva ez már nem lesz menő, és kész.
    Az iwiw becsukhat.
  • noss
    #8
    annyira burjánzik, hogy már el sem bírják a szerverek a kéréseket!
  • galedki
    #7
    jo kis adatbazis, majd csekkolnak surun a hirdetok mindenkit, hamarost. ahogy a matave lesz.
  • Komolytalan
    #6
    Most kell eladni, amíg meg akarják venni. Az egész oldalon nincs semmi értelmes szolgáltatás a keresésen kívül, amit egy hátulgombolós egyetemista is összedobna 2 nap alatt. Ráadásul nagyon tré lehet a kód, mert szerintem magyarország leglassabb oldala - matáv adatpark ide vagy oda.
    Jelenleg nagyon nagy divat az ismerősök gyűjtése, de hát ez is véget fog érni egy idő után. Szolgáltatás nélkül elég nehéz megtartani az embereket, én is max annyi időre nézek be míg valaki ismerőssé jelölését elfogadom vagy elutasítom.
  • toyotakacsa01
    #5
    "Az iWiW egy zárt közösség. Csak úgy válhatsz tagjává, hogy valaki meghív. "

    Na erről ennyit.
  • htmm
    #4
    2,7M -re 700ezer nyereség? Azért ez nem rossz haszonkulcs ám!
  • Tinman #3
    Iwiw... csak röhögni tudok... olyan reglapot kell kitölteni -már ha bekerülsz-, hogy még a kutyád szőre színét is kiadod magadtól. Nem él ezzel vissza senki? Dehogy használják majd ilyen-olyan célre fel.
    Regeljetek csak emberek, hajrá, hajrá
  • vg
    #2
    Értem... szóval egy olyan szolgáltatlásért örjöngenek a hírdetők, ahova bejutni egyszerüen lehetetlen. Hazugság ez a cikk...
  • tomo
    #1
    magyar talalmany ez az iwiw?