The Settlers II - Next Generation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi a választ
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
az egész játékot lefordítottam, de nem rémlik semmiféle titkos sziget:D
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Rájött arra valaki, hogy mi értelme van a másiknak, vagy ad e valami plusz dolgot, titkos szigetet vagy valami, mert én nem találtam semmit?
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Remélem tudtok nekem segíteni.
Látom, hogy ez a NG fórum, de hátha.
Szóval, a Settlers 2 (gold) telepítésével próbálkozom.
DosBox megvolt, viszont gondolom az S2-õt is fel kellene applikálni (?) az setup.exével. Na már most ugye azt írja ki, hogy full screen-en nem tud futni, és kb. itt megáll az egész dolog. Pedig az van beállítva, hogy ablakban fusson és kompatibilátási módban (win98-alatt, jelenleg win7-em van). Ha fel tudnám tenni, gondolom mountolni kellene a dosboxban stb.
A DosBoxnál kell valamit a tulajdonságaihoz írni? Mert ilyen is láttam valahol.
Kérlek segítsetek, írjátok le kérlek a lépéseket, mit mi után és hogyan tudom felrakni.
Elõre is köszönöm a segítséget, és utólag is Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek! <#wave>#wave>
Valóban nem jó ötlet a nehézipart a szigetekre tenni, sõt a tábornokgyártást is jobb egy teljesen elszigetelt, de rugalmas, raktárakkal, változtatható kapcsolásokkal megoldott rendszerrel nyomatni.
A nyersanyag kihordási kényszerhez, pl arany elhordás, az kell, hogy egy nem lestoppolt, meg nem oldott aranyellátású érmekészítõ legyen rákapcsolva a kikötõre, ideiglenesen, és a hajónak azonnal indulnia kell. Persze ehhez a kikötõvel azonos rendszerben lévõ aranyraktárat le kell választani.
(Elvileg a szárazföldre érvényes beállított prioritás a hajókra is igaz, csakhogy az emberekre nem tudsz priorizálni. Így ha valahol pl. katona kellene, de van gyártás a fõszigeten is, akkor nem fogja visszavinni õket.)
Talalkozott mar valaki olyan olyan problemaval, hogy ha tobb szigeten vagy es esetleg masik sziget kikotojeben van jopar katonad akkor ha azokra szukseg van a foszigeten nem viszik vissza oket a hajok? De nem csak katonakkal van ez, volt mar, hogy aranyat vagy az ermet sem vittek vissza a fo szigetre, ha masik szigeten termeltem ki oket. Mit tudok ezzel kezdeni? Segitsetek pls, elegge elszomorit, hogy a foszigeten lassan szetapjak a teruleteimet, holott a masik szigeten meg egesz szep kis hadseregem van, de nem tudom bevetni oket. Ez jatekhiba vagy rosszul allitottam be valamit?
egyébként is leszarom, mert tudok ennyit angolul :D
The Matrix has you...
én a Settlers II 10th Anniversary (Die Nächste generation) és a Die Wikinger kieghez csináltam:) (utóbbihoz nem egyedül...)
(azért is lett a topic címe "next generation", mert a kiadás elõtt még úgy volt h ezen a címen jön ki angolul.)
de ez a topic amúgy se errõl a játékról szól. ez egy másik settlers
a 3. pályán már túljutottam közben.
Sajnos tenger felõl nem lehet támadni, így ha ellenség szerzi meg a kikötõhelyeket, akkor azt már csak szárazföld felõl lehet elfoglalni (ill. lerombolni és újraépíteni). Ha nem tudsz átmenni a kikötõhöz tartozó szárazföldre, akkor persze bukta...
3. pályán lehetett elõször hajót építeni. hajó menüjében az iránytûvel sehogy nem tudtam mozgásra bírni. lett rá rakva fa, kõ, építõmunkás, kész volt az expedicióra. hogy kell irányítani, vagy mi a szerepe?
4. pályán 2 ellen közé szorulok viszonylag elég gyorsan. nem lenne gond, de közel-messze nincs vas. csak szén, arany és némi kõ. így elég gyorsan elfogynak a katonák és nem jut már az újabb barakkokba se... hol találok fejthetõ vasat ?
hirtelen ennyi.. amúgy nagyon jó a játék!
Vikingek második sziget.
Nincs kõ viszont a másik szigeten van dögivel. Az a baj, hogy nem tudom átvinni a köveket. Ha rájuk hagyom a dolgot akkor pedig baromi lassan ér az építkezés helyére.
Meg lehet azt oldani, hogy a kõ és egyéb nyersanyagok onnan kapásból a másik szigetre menjenek?
-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!
Minden mûködik!<#vigyor>#vigyor>
Köszi a fordítást!!!<#worship>#worship>
Van egy kis problémám. Megvan az alap is meg a viking is (warez, mind a 2 cd kép formájában van).
Felrakom az alapot és mikor a vikinget akarom akkor azt írja ki, hogy nem jó a nyelv ezért nem települ. Német verziót meg nem találok az alapból.
Ötlet valakinek?
alapbeállításként megy, kivéve ha kikapcsolod
(kivéve ha megvan a kiegészítõ, mert ott alapból nem megy, csak ahova bekapcsolod)
lehet evakuálni is, akkor nincs benne katona, de a területet tartja. (érthetõ módon a határnál nem érdemes, mert igen könnyen elfoglalhatóvá válik így:D)
árulják/árulták, én néha látom tescoban pl.
a kiegészítõt ellenben nem, mert csak németül tud.
ha érdekelnek alternatív beszerzési módszerek(torrent), írj egy privit, és megbeszéljük.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
tényleg próbáld ki a 10th anniversary verziót. komolyan:D
Ti is eljátszátok, hogy a katonai épletek nagy részét kikötitek az úthálózatból az elkészülte után? A határtól messz kell egy erõd. Ezzel azt éred el, hogy a legközelebbi sávhatárba esõ beállítással csak ennek a telítési szintjét állítod. Lesz 1 vagy 0 db 5. szintû. 8 vagy 10 tallér --> mindenki 5. szintû. Kiütrít és feltölt ismét gyengékkel. Mégegyszer eljátsz. Ez bitang gyorsan megvan, ha gyorsan találsz aranyat.
Mivel a rendszer idõbelileg elosztva és távolság szerint kezeli a katonákat a tiltás + kidboással a raktárból vagy HQ-ból. pikk-pakk átcsoportosítom az erõket és a sávok + gyenge / erõs feltöltéssel szinte egyedileg tudom állítani az határközeli és upgradelésre szánt erõdök állományát.
Ti is így csináljátok?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
szerintem screen se sokat segítene
Az elsõ pályát hogyan lehet megcsinálni? Dánia és Skandinávia között az MI vízen utat (!) épít és hozza át a cuccot. Én nem tudok utánpótálst küldeni, mert a katonáim átmasíroznak, de csónak embert nem visz át, kikötõ nem építehetõ. Akkor most mi van? Bugos?
Tegyek screen-t?
ebay-en vettem amúgy
például ez a tétel 2 nap múlva jár le. ha addig nincs licit, akkor alig 2000 forint szállítással.
Esetleg nem adnád el a Vikinget?
Sajnos Vikinget nem tudtam vásárolni, sehol sem lehet kapni. Tudna valaki segíteni? Eladná, vagy kölcsönadná a sajátját?
menyasszonyodat sajnálom, de remélem jön vgy jött helyette jobb azóta!
35 kg az nem kevés!<#wow1>#wow1>
Vannak más kevésbé drasztikus fogyókúrák is. <#idiota>#idiota>
5 és fél év együttélés után úgy döntött, h lecserél fiatalabbra.
rossz oldala: igen magamba zuhantam....
jó oldala: lefogytam 35 kilót:P
persze nem csak miatta fordítottam le, mindig is szerettem a settlerst:)
összességében mindenképp megérte, ha már csak 1 embernek is segítettem vele:)
rég nem jártam erre, nem is nagyon játszottam, Vikingben akadtam el úgy a 3-4. pálya környékén (szégyen és gyalázat, de ez van :-) ).
most olvasom, hogy készül és tavasszal jön a Settlers 7.
Taky, tényleg egy csaj miatt fordítottad a játékot?! Remélem megérte!! :-) (nekünk igen :-) )