118
VW Golf I,II,III,IV,V
  • eloim
    #118
    Sziasztok!

    2008-2009-es Golf VI 2.0 TDI-hez keresek felhasználói kézikönyvet magyarul. A netet áttúrtam már, nem találtam sehol :( Ha vki tud segíteni, azt megköszönném :)
  • Stockbauer33 #117
    https://vimeo.com/217965534
  • Stockbauer33 #116
  • Stockbauer33 #115
    http://autonews-mag.com/videos/518hp-oettinger-volkswagen-golf-500r-amazing
  • vicktory
    #114
    Sziasztok Golf 5 BCA 1.4 16v 75Le motorú autóm van olajcsere előtt állok kérdésem az lenne melyik olajat válasszam bele Castrol Edge 0W40 vagy 5w30.És még egy kérdés 197000km van benne,váltóolajat szokás cserélni,élettartam kenés van írva.Válaszotokat nagyon meg köszönném!
  • Stockbauer33 #113
  • Kepek
    #112
    "rá sem lehet majd ismerni az új VW Golfra"

    "A 2019-ben érkező nyolcadik generáció kivételesen nagyobb ugrást jelent majd: az Auto, Motor und Sport szerint hosszabb, laposabb és szélesebb lesz.

    Nemcsak a teljes hosszúság, hanem a tengelytávolság is öt centivel nő, a karosszéria a jelenleginél sportosabb lesz. Előrébb kerül az A oszlop, a Golf-arcot bátor, vékonyabb fényszórókkal teszik vonzóbbá.

    Az autó tömege 50-70 kilóval csökken, takarékosabb motorokat is fejlesztenek hozzá. Nagy újításnak ígérkezik a gesztusvezérlés, az autó bizonyos mozdulatokat felismer majd."

  • szelepsapkak
    #111
    VW lopásgátlós szelepsapka készlet, ingyenes országos kiszállítással. Könnyű megrendelés, a szállítást (ha van készleten) rövid határidővel vállalom.

    Minden érdeklődőt szívesen várok a honlapon. Igazi jó ötlet ajándékba VW tulajdonosoknak, vagy saját autóra optikai tuningnak. Minden VW fannak kötelező darab! :)

    Látogass el honlapomra: www.szelepsapkak.tuti.hu
  • hartmannatt
    #110
    Szerintetek megéri kimenni érte?
    http://www.boorze.com/hu/car_part/Volkswagen_Golf_motor_1998/25636
  • fifi
    #109
    kezdenek behullani a porlasztóid
  • hannibal01
    #108
    Sziasztok.

    Olyan kérdésem lenne hogy egy Golf 1 1.6 turbo Dízelem van de ahogy bejött eza hideg idő elkezdett kis fordulaton kihagyni és dadogni. Mi lehet a baja?
    köszi a választ
  • SzocsA
    #107
    azt mondják, hogy nagyon keveset fogyasztanak ezek a típusú kocsik!
    és hogy olcsóbbak hozzá az alkatrészek! igaz ez?
    az egyik munkatársamnak 3-as golfja van és azt állítja hogy 4.5 L eszik 100-on! kamuzik? a benzines is ugyanolyan keveset eszik mint a dízeles típus? mer hát a dízel drágább lett!
    szeretnék venni kocsit munkába használatra!
  • norby55
    #106
    sziasztok golf 3 1.8 hideg indításnál nehezen indul(utána pöcre), gyorsításnál megtorpan. A hőfokjelzőm meg sem moccan(meleg állapotban sem).Lehet hőfokjelző csere megoldaná a problémám?
  • cserewarrior
    #105
    Sziasztok! Van egy VW Golf V Perfekt 1.6-os kocsim.
    1.Ezt jelzi
    Ködlámpa izzócserére gondolok,de nem vagyok benne biztos!
    2.Hidegben váltáskor észrevettem hogy recsegő hangot ad ki a kuplung.Ha már mentem vele egy fél órát,elmúlik a hang.Mi lehet a baj? Van aki azt mondja ne foglalkozzak vele,nem lehet nagy baj! De utána akarok járni! Automata kuplung bowden beállítós, nem itt lehet valami? Előre is köszönöm a választ!
  • csadam
    #104
    Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy 4 golfba fekete emblémát a hütörácsba hol lehet venni?
  • Golf 5
    #103
    Szia lacaG4!

    Először is igen szoktam még olvasni a fórumot mert vártam hogy esetelg vki. tud vmi építő jellegű ötlettel előállni. És az ok amiért kellene mert szerintem vannak az ilyen utasításokban leírva értelmes dolgok is. Pl. ha vmit akarok állítani a fedélzeti számítógépen, ha keresem a biztosíték táblát, pár értelems ötlet kapcsolók funkciójához stb. - őszintén ezek az előző egy másik típusú kocsimnál jöttek elő, de ahhoz megvolt minden dokumentum, és emiatt nincs kedvem mindig elrohanni a márkakereskedőhöz

    Szóval még mindig tartom ha van vkinek. vagy tudja vki. hogy honnét lehetne leszedni ezeket az iratokat, akkor azt megköszönném
  • lacaG4
    #102
    Üdv TDIATI! Részvétem! Sajnos tudom milyen érzés. Én még a télen csusztam bele egy árokba, az eleje totál össze tört és a lufik is nyíltak.Két hétig depressziós voltam. Bontó címet ugyan nem tudok,de leírom Én honnan rendeltem az enyémhez a cuccokat akkor:

    http://www.bonto-kereso.hu/alkatreszek/volkswagen

    http://bonto-shop.hu/BontoShopItem.aspx?siID=1191

    http://www.megyeiapro.hu/kategoria/s/Szemelyauto-alkatresz-hirdetes.php?mnum=4&hasab=2&sort=1
  • TDIATI
    #101
    Sziasztok Srácok! Segítsetek már nekem. Sajnos tegnap este csúnyán össze törtem a golf-om jobb oldalát. Casco-m nincs az autóra meg szükségem lenne,tehát muszáj vagyok gyorsan megcsináltatni. Adjatok már valami bontó címet vagy internetes oldalt bármit amerre elindulhatok ez ügyben. Előre is köszönöm!
    Attila
  • lacaG4
    #100
    Háj!
    Nem tudom olvasod-e még a fórumot kedves golf 5!
    Nem értem miért keresnek az emberek kezelési útmutatót az autójukhoz?
    Már más fórumokon is olvastam sokszor.Ehez keresek kezelési könyvet ahoz keresek kezelési könyvet.Egy mosógéphez vagy egy micro sütőhöz értem.
    Higgyétek el teljesen hasztalan és általános információk vannak bennük!
    Jobb ha bemész a szervizbe és megkérdezed amire kiváncsi vagy.Nem fognak hülyének nézni hidd el,sőt a leendő ügyfelüknek fognak tekinteni és mindent megtesznek a megnyerésedért!
    Nagyjából ennyi.
    Üdv Laca!
    :)
  • Golf 5
    #99
    Sziasztok!

    Lenne egy kérdésem, használtam vettem egy Golf 5 Variantot 1,9Pd Tdi motorral, viszont elfelejtettek hozzá kezelési útmutatót, meg ilyen leírásokat adni. Tud valaki segíteni hogy honnét tudnék letölteni vagy szerezni ilyet? (Esetleg ha van vkinek akkor átküldené??)

    Előre is köszi
  • immovable
    #98
    Hát jó nyaralást, de x, nem tudom. :) Annyi tuti, hogy ha nem kapsz pótkereket, akkor kapnod kellett javító 'sprét' amivel tudod javítani az esetleges defektet.
  • shaba23 #97
    Helló

    Kéne nekem egy kis segítség:)

    Holnap indulnánk nyaralni, elég sok lesz kilométerben a dolog. Az autó új, Golf 6 és alapból nem járt hozzá pótkerék... Mivel venni már késő (tegnap ígérték a Norautónál, hogy hétfőn megkérdezik lehet-e rendelni...) venni egyet, így most az lenne a kérdésem, hogy a Golf 4 kereke jó lehet-e a Golf 6-ra, mivel azt tudnék kölcsön kérni, csak utazni kéne érte, potyáta meg nem akarok menni:) Ja és akitől kérem, az nem tudja lemérni a lyukközepet^^

    Bár elégé leült ez a topik, azé remélem valaki még olvassa:)
  • baktervw
    #96
    Üdv!

    Olyan valakit keresek, aki már alakított át Golf 3 1.9 Td-t Tdi-re. A pontos menet érdekelne.
    Előre is kösz.
  • thoomas
    #95
    Sziasztok! Van valakinek ilyen, '96-'98 közötti kombi hármas golfja? Esetleg valami tapasztalat, hogy mennyire bír ez az 1.4-es motor? Előre is köszönöm a válaszokat!
  • immovable
    #94
    thx :)
  • Gabor1990
    #93
    VW Polo-nál így kell, vszínű caddymél is.
    "Szervízintervallum visszaállítása diagnosztikai műszer nélkül:
    1) Gyújtást kikapcsolni.
    2) Napi számláló gombját benyomi és nyomva tartani /sebességmérő meletti gomb/.
    3) Gyújtást ráadni, de a motort nem beindítva.
    4) A kis kijelzőn megjelenik a villáskulcs /vagy óra logó/
    5) Napi számláló gombot elengedni.
    6) Napi számláló gombot jobbra tekerni.
    7) A kijelző normál állapotra vált.
    8 ) Gyújtást kikapcsolni.
    A visszaállítást követően 15.000 km /villáskulcs/, vagy 1 év múlva /kis óra/ ismét jelez a gép, tehát a terhelésfüggő szervízintervallum beállítására nem alkalmas a módszer /lonlife olaj stb./ !!!"

    De ha megvan a könyve, abban le van írva.
  • immovable
    #92
    Szevasztok.

    Tud valaki segíteni abban, hogy hogyan kell kikapcsolni a szerviz jelzést vw caddy-n anélkül, hogy szervizbe kéne vinni?

    ilyen - azért teszek képet, mert nem értek a vw-hez s nem tudom ez melyik caddy verzió- értsd mk1....mk4 - vagy hogy van a vw-nél. 3-4 éves asszem.

    Kösz előre is.
  • baktervw
    #91
    Üdv Mindenkinek!

    Van egy 92es CL 1.9 Td 3asom. Viszont mivel CL, ezért csak fordszámmérő nélküli óra van benne. Sikerült bele szereznem egy fordszámmos órát, beszereltem, viszont semmi. Nem tud valaki segíteni, hogy ennek mi lehet, az oka. Egy szerelő azt mondta, hogy elvileg csak generátort kell 70Ah-sról nagyobbra cserélni, és ez megoldja a problémát. Megtudja nekem ezt valaki erősíteni, vagy cáfolni? Előre is kösz.
  • Faust666
    #90
    Sziasztok!Nagy problémával forduloh hozzátok!
    Van 1 Golf IV em 1.4 benin 99 évjárat.A történet decemberben kezdődött amikor is -20fokba állta a kocsi a szabadban,másnap mentem volna vele és kb 15km után kinyomta az oljat a nivópálcánál,szerelő szerint kartelgáz elvezető elfagyott..olajcsere,rendszer kitisztitása..minden ok,rá vagy 3 hétre mentem a szerelőhöz mert az olaj olyan karamell szinü lett..olajcsere(hütöviz nem fogy)a minap megint -20fokos este után mentem 20km t és az olajat megint kinyomta a nivopálcánál..ismét rendszer takaritás,1 csomo szutyok jött ki belőle megint karamell szinü:S...olajcsere és most itt tartok,viszont érdekes h az olajbeöntő sapkáját ha leveszem megint ott van valami fehér szutyok:S.....már nagyon kezdem unni és a szerelőnek lövése sincs mi lehet,másik szerelő szerint a kondenzált viz miatt,valaki szerint meg kéne huzni a hengerfej csavarokat,mert erszt valami,megint más szerint vegyek füthető kartelgáz elvezetőt.Szerintetek???
  • tökigolf
    #89
    sziasztok golf2 1.8 16v k-jetronikon hogy lehet állitani hogy kevesebb bennzint kapjon mert ha lepadlozom utána befulad és visszakell váltani hogy ki menjen belöle a bennzin.köszi
  • Sly9119
    #88
    Ezt hogy érted ??
  • Sly9119
    #87
    A mai világba az amelyikkel olcsóbb :D

  • kidboy
    #86
    üdv. Szerintetek melyik a jobb egy VW Golf 6 Gti nél? A 6 fokozatú manuális vagy a DSG váltó?
  • Szász Attila
    #85
    Sziasztok
    Valaki nem tudja hogy mi lehet a probléma a kettes golfnál hogy ha begyujtom akkor döglik meg. Csak akkor megy ha a gázt nyomom de azt is ahogy telik az idö egyre jobban kell nyomni.
    Elektronikus shokja van ugyhogy nem hiszem hogy avval lenne baj.
    megkérem szépen akinek van bármilyen ötlete a problémára akkor az irjon nekem. E-mail cimem: [email protected]
  • N1XYK3
    #84
    Sziasztok!!!

    Ha tud valaki VV GOLF 2 G60-as kisautómodellt az írjon az e-mail címemre!
    [email protected]

    Vagy vegyen fel msn-en!
    [email protected]

    Fontos!!!
    Köszi!!!
  • didu
    #83
    www.vwclubsopron.hu
  • Captain6
    #82
    Hi! Próbálkozott már valaki a benzines VW motor turbósításával? Nekem egy III Golfom van 1.4. Élek-halok a turbós autókért és megpróbálom azt amit még senki. Ha valaki jártas ebben megköszönöm levelét!
    üdv
  • Glpetyus
    #81
    Ki kell cserélni a műszeregységet.
    Bontóba elmész,nem tudom mennyié' megveszed,belerakod.
    Vehetsz újat is persze,ha meg tudod / akarod fizetni.
  • balvin
    #80
    Hello! Egy '89-es 2-es golfom van, a műszerfalba nincsen fordulatszámmérő gyárilag, csak az a nagy mutatós óra. Ezt lehet utólag beszerelni az óra helyére? Ha igen, akkor ez kb mennyibe kerül?
  • turpert
    #79
    http://gportal.hu/portal/bermuda-rally-team/