Meddig elég még az olaj?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Gracie Barra
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Gracie Barra
Gracie Barra
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Azt fel is használja az emberi szerverez. És az is csak foszilis energiahordozóra épül. Ugyanúgy széndioxidot termel.
Gracie Barra
Gracie Barra
De ez is olyan, hogy lehet, hogy termelsz vele energiát, de utána hova teszed a sugárzó, káros maradékokat?
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Sokszor nem mi alkalmazkodunka környeztehez, hanem a környezetet alakítjuk át. Pl. Megalkotják, az autót, de az autóknak is menni kell valahol mert esõzésekkor sár, meg minden, így elkezdenek utakat építeni...
Lehet, hogy egy elgondolás jó, az autóval speciel semmi problémám nem lenne, ha nem vonták volna ki a forgalomból, az adott dolgokat.
De amerikának mindent könnyebb egy huszárvágással megoldani, ha nem megy a háború akkor bevetjük az atomot, arra nem gondolva, hogy milyen károkat okooz... Atom ledobva, pár hónap múlva béke megkötve, probléma az õ részükrõl megoldva...
Kicsit egyoldalú a gondolatmenet.
Gracie Barra
Vissza a témához. Építsünk jó sok atomerõmûvet.
Egyébként a kisebbik gond, hogy nem lesz benzin. De honnan lesz mûanyag?
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
Még rá is kontrázok erre a kijelentésre, és azt állítom, a beismertnél sokkal nagyobb és megújló(!) kõolaj-készletei vannak a Földnek.
A soha ki nem merülõ készletek okára azonban - a cikkben említett alternatív energiaforrások keresése mellett - a kõolaj keletkezésének új magyarázata világít rá.
A jelenlegi, általánosan elfogadott tudományos nézet szerint a kõolaj szerves (fosszilis) eredetû anyag, amely egykor élt élõlények üledékesen lerakodótt maradványaiból, a levegõtõl elzártan nyomás- és hõhatások során keletkezik (Lomonoszov-elmélet). Azonban a legújabb kutatások és komoly geológusok cáfolják ezen elméletet. Nem kívánok hosszan írni róla, a témát kiválóan kivesézi az alábbi cikk:Honnan jön a kõolaj? - A nem fosszilis eredetû olajról (Index)
Jöhet akkor a kérdés: mégis miért nem ismertek széles körben a fenti linkben is ismertetett adatok, tények? A válasz most is az érdekcsoportok harcában rejlik: ugyanis a kõolaj-kitermelést birtokló (vagy akár másoktól bitorló) országok számára a jelen helyzet nagyon is megfelelõ: magas áron, a tûréshatár közelében értékesíthetik kõolajukat a világpiacon, legfõképpen az USA érdekkörében tevékenykedõ korporációk, a Hét Nõvérnek is gúnyolt olajcég-gigászok.
Van-e igazi altrnatívája az olajnak?
Nincs.
Judith Miller (jelenleg börtönbüntetését töltõ újságírónõ) írja nagyon találóan:" A kõolaj nem egyszerûen egy anyag. Az olaj a modern világ heroinja. Olyan életformát táplál, melyet egyetlen más anyag sem tudna kielégíteni ilyen hatékonyan és olcsón” (Utóbbi megjegyzéshez egy elgondolkodtató adat: Szaúdi-Arábia sivatagában egy hordó olaj kitermelése még mindig 5 USD önköltség alatt van. Ehhez képest igazán pofátlan a hordónkénti 60-70 USD eladási ár. Ebbõl is látható miért éri meg – persze nem nekünk – a kõolajat használni)
Gracie Barra