720
  • Stinger 576
    Íme, a nagy örömteli pillanat. A neves ScrewAttack stábja a minden idők legjobb 20 SNES játékának videós toplistájában vajon kinek szavazta oda a trófeát ?

The last Metroid is in captivity... the galaxy is at peace.

Top 20 SNES game Ever 10-1
  • KILLER2
    Aha, értem, köszi az infót.
  • Stinger 576
    A Földről még csak említés sincs sehol... annyi biztos csak, hogy a Galaktikus Szövetségnek az emberiség is tagja (négy másik fajjal együtt), az anyabolygónkról nem esik szó egyik Metroid játékban sem. (Csak a K-2L nevezetű kolóniabolygóról, ahol az Afloraltit nevű ásványt bányásszák, amely a GF űrhajók hajtóművének üzemanyaga, mellesleg pedig Samus és családjának egykori otthona).
  • KILLER2
    Hátjóvandeeznemalien :)
  • Seth
    Az Aliens óta tudjuk hogy az egy undorító sárkupac
  • KILLER2
    Nem tudja valaki metroid történész, hogy a Metroid akárhol is tesz-e vlamai kitérést a Föld állapotára, hogy ott mi van, mi történik ott?
  • Stinger 576
    Elkészült a Metroid Prime 2: Echoes Aether bolygójellemzés - atworkokkel, screenshotokkal, és minden egyébbel.

http://gametourmix.redpanda.hu/?page_id=838

Amíg az SR-388 parkolópályán van, nekiálltam lefordítani a Metroid e-manga kétrészes kiadványát. Az első félig elkészült, rövidesen az is felkerül az oldalra.
  • Dj Siegfried
    úú köszönöm h utána jártál ....thnx a lot
  • PHM
    Rákérdeztem a Super Metroidra.
    Pillanatnyilag nem volt, de ígéretet kaptam, hogy utána néznek.
    Árban a kazettára kb 3000 Ft-ot mondtak.
    A jövő héten újra megyek, akkor tudok pontosabbat mondani.
  • Stinger 576
    Ööhh, ja igen, majd elfelejtettem. 95%-os állapotban leledzik a következő Metroid Galaxy Guide fejezet a gametourmix blogomon.

A Metroid Prime 2: Echoes tárgyát képező Aether és Dark Aether történelme, a Luminothok felemelkedése és bukása, társadalmi rétegződései, hősei, a Leviathan-Phazon szennyezés, az Ing hordák és még számos érdekesség már elvileg olvasható formában jelent meg az oldalamon. Bár a Tallon IV-hez hasonlóan a képanyag itt is rendelkezésre áll, egyelőre nincs a szövegbe szúrva, így tömör anyagra számítson mindenki. Szervízben van a számítógépem, ezért a befejezetlen részek megírására és a képek beillesztésére várni kell egy hetet, legalább..

Ettől eltekintve, aki ellenállhatatlan vágyat érez az elolvasására, és a kommentelésre, nos... már most is szabad a pálya :)

Metroid Galaxy Guide - 06.2-es fejezet - az Aether bolygó
  • Stinger 576
    ebay.co.uk, egyértelműen. Most is van jópár dobozos PAL-os, angol, ráadásul a nagydobozos limited edition, amihez 72 oldalas player's guide is van. Gyűjtőként csak ilyet, mo-on nagyrészt csak hulladék állapotúakat találsz, mert a gyűjtői példányok mind gyűjtőknél hevernek :)

Btw, a nagydobozos verziómat én is elég borsosan, asszem 8k körül vettem ebay-ről, de egy karcolás és gyűrődés sincs a dobozon, se a guide-on. A kazi még fóliában is volt tartva... azóta sem bontottam ki.
  • koryne
    Ha esetleg nem félsz a külföldi rendeléstől és nagy dobozosat akarsz, akkor ajánlom az ebayt. Persze csak az angolt, USÁból csak ntsc-set tudnál szerezni, német ebayen meg ugye német lesz a doboz + a guide. Egész jó állapotban lelhető fel néhány példány, én 11000 Ft-ért szereztem az enyémet egy éve.
  • Dj Siegfried
    Nagyon köszönöm.:)
  • PHM
    Fogalmam sincs. Régen vettem ilyesmit.
    A hétvégén viszont megyek a PeCsa-ba, majd rákérdezek.
  • Dj Siegfried
    A szimpla kazi mennyi szokott kerülni?
  • PHM
    Maga a kazetta néha feltűnik itt-ott.
    Nekem is volt csupaszon 2 db. anno.
    Na de a doboz, az már sokkal nehezebb dió.
    Sajnos azt már nagyon nehéz levadászni, sok végezhette a kukában annak idején.
    Budapesten esetleg a Petőfi csarnokban érdemes érdeklődni, hétvégén bolhapiac van.
    Jómagam is ott jutottam az enyémhez, persze hosszas várakozás után.
    GBA-n a Metroid zero mission az egyik kedvencem egyébként, ugyanaz a feelingje.
    A Super Metroid szerintem sem könnyű, van pár szivatós rész benne, de ezzel együtt szerintem kihagyhatatlan.
  • Dj Siegfried
    Köszönöm a tippet! Ha annak idején nem mondod h próbáljam ki biztos nem kezdem el nyomni......

2 hete kezdtem most járok a mother brain nél. (végre) párszor már majdnem kihozott a sodromból. Nagyon nehéz szerintem.
    Majdnem megszuszogtattam a psp-met :) snes emuval nyomom.

Majd résen leszek........
  • PHM
    Azért talán nem olyan reménytelen a helyzet.
    Csak figyelni kell, és várni türelemmel.
  • Dj Siegfried
    vajon honnan lehet szerezni? Dobozosról ne is álmodjak, mi? :(
  • PHM
    Hát nem is!
  • Dj Siegfried
    Sziasztok! Nincs valakinek super metroid snes re eladó? (gondolom akinek megvan az úgy sem adja el :)
  • Nexxuss
    hát talán szándékosan :)
  • koryne
    Attól még akár el is ronthatták volna :)
  • Nexxuss
    persze hogy jó a hangulta, mivel a GC-s prime 2D-s verziója. Ugyanazon zenék, és ugyanazon helyszínek csak 2d-ben.
  • KILLER2
    Na az tényleg jó lenne.
  • koryne
    Egész szépen készülget a MP2D. A gameplay vid alapján jó kis metroid hangulata lesz.
    metroidprime2d

Szívesen látnék ilyesmit hivatalos változatban is, mondjuk ds-re...
  • KILLER2
    Na majd akkor emgszerzem őket. Amúgy Metroid Metal is van. Meg van egy Super Metroid mappám is, belenéztem és sajnos csak egy zenét találtam benne, így azt nem írtam bele a felsorolásba.
    Látom nem csak én nem tudok aludni xD
  • Stinger 576
    Hát akkor azért hiányzik még néhány klassz darab :) A Super Metroid soundtrackje pl. zseniális - el sem hinné az ember, hogy mennyire nagy a hasonlóság az első Prime és ez között (bár erre Mark Paciniék is utaltak a Retro Studiossal folytatott interjú kapcsán - biztosan emlékszel rá, azt is lefordítottam és kitettem a blogra). A cucchoz ráadásul orchestra trackek is járnak, így abszolút főnyeremény az anyag.

Metroid Prime 2: Echoes-ből is van egy ilyen Extended, mint amilyen az MP3 - és persze ne feledjük a klasszikus NES változat, illetve a Stemage rockbanda-féle Metroid Metalt sem (igaz, utóbbi elérhető a metroidmetal.com-ról).
  • KILLER2
    Meg most így a Crysisnak is jó zenéi vannak, de a 3 játék közül az csak a 3adig helyen van nálam.
  • KILLER2
    Amúgy eddit ami játékokkal játszottam, zeneileg egyértelműen a Metroid vezet. Aminek még nagyon jó, az a Halo sorozat, de a Metroid azért azt is veri.
  • KILLER2
    Jól is tetted. Nekem ezek az OSTk vannak fent a gépemen: Metroid Fusion, Metroid Zero Mission, Metroid Prime, Metroid Prime 2, Metorid Prime Hunters és most már hála neked a Metroid Prime 3-é is. sajna néhány OSTm hiányos, de ami kell, az megvan. Amúgy biztos vagyok benne, hogy csak így külön a játékot nem ismerve furák a zenék, mert eddig is talapsztalhattuk, hogy a játék alatt jobb zene nem is mehetne. Mindig tükrözi a dallam a helyszín hangulatát vagy épp a boss harc izgalmát.
    Itt a 3ban nagyon tetszett a creditsben, amikor az elején hallani lehetett a régi, igazi Metroid dallamot, meg a Dark Samus elleni harcban is tetszett, hogy az előző dallam alapjaiban megmaradt, csak felturbózták azt is a hamadik rész technos hangjaival.
    Remélem,h ogy rendesen fog lemenni a Wii ára, mert ha lesz elég lóvém, akkor lehet, hogy a 360am javíttatása helyett egy Wiit veszek ezzel a játékkal. Nagyon hangulatosnak tűnik és végre nem látok benne semmi nyomasztót, hanem egy akciódús, jó játék az egész. Nem mintha az eddigi részek nem lennének jók, csak néhány résztől már a falra másztam, olyan unalmas hangulatot árasztott magából, meg persze nehéz is volt. Tökéletes példa erre a MP1ben a Phazon Mines.
  • Stinger 576
    Elviekben a számítógépemen mindegyik metroid játék OST-je fentvan amúgy, idővel majd felkerülnek szépen azok is (azonban most a karácsony, és az MP3 kapcsán ezt láttam most a legoptimálisabb ajcsinak a rajongók számára :)
  • Stinger 576
    Bevallom őszintén, elsőre én is furán hallgattam az intrót, de másodszori-harmadszori meghallgatásra rájöttem, hogy mennyire zseniálisan passzol ehhez a végső, trilógiát lezáró történethez.

Ez az epizód már sokkal inkább közel hozza a Galaktikus Szövetséget és a fejvadászokat - ráadásul Kenji Yamamoto mester ismét zseniálisan játszik az ambient dallamokkal. Néhány helyszín és bossharc aláfestésére szerintem keresve sem találhatott volna jobbat. Mindent összevetve a soundtrack szerintem nagyon király, nekem a bossok közül talán a szimpatikus Rundas-elleni téma jön be legjobban.

A helyszínek zenéi közül pedig szvsz mindegyik kiválóra sikerült. Totálisan hallgatható az egész már csak önmagában is.
  • KILLER2
    Hát érdekes. A játékkal együtt a zenéi is jelentősen új stílusúak. Az intro annyira nem tetszik, de pl a creditsben nem rossz olyan operásan elénekelve a régi, alap Metroid dallam. Ideje lenne vennem egy Wiit.
  • KILLER2

Részemről is Boldog Karácsonyt mindenkinek!
    Már szedem is a soundtrackot, kíváncsi vagyok rá, hogy ennek miylen zenéi vannak. Eddig MP1 zenéi jöttek be a legjobban, az MP2 gyakran túl darkos volt, bár az intro zenéje nagyon jó. Most kíváncsian várom, hogy ez milyen lett, már csak 2 perc és meg is van.
  • Csibe001
    Menüzene máris csengőhangként szerepel. :D
  • Csibe001
    Huhúú, köszönjük s neked is nagyon boldog karácsonyt!
  • Stinger 576
    Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Stinger karácsonyi ajándéka

:D
  • Stinger 576
    Igyekszik az ember :)
  • KILLER2
    Ismét minőségit alkottál, grat hozzá.