323
Ha valamit meg akarsz osztani a Hummerekről, vagy kérdésed lene írj nyugottan...
-
#163 ide máá sofőr is kell hallod !! mennyi lehet 12 méter ? -
#162 -
#161 Egy páncélozott csupa feketét sötétített ablakokkal vagy sötét kéket sötét ablakokkal szivesen elfogadnék. :D -
#160 Azért ennek is van tekintélye. -
#159 -
#158 Sztem a limó a legkirályabb.
Neked melyik tetszik? (Nekem a H1 bár én beismerem hogy sok haszna nincs csak villogni jó [sokat zabál , sehol nem fér el stb stb..] ha praktikusság szerint kell választani mindenképp a 2-est választanám szvsz szép is és városban is elég jól lehet gondolom használni. A3-as már sztem nem az igazi hummer feeling . -
#157 wáááááááááá EZ GYÖGYÖRŰ PÉLDÁNY !! s, ha jólláto menet közben is tudja fújtatni a gumikat !!!! -
#156 Hummer H2
A katonai HUMVEE civil változata túl sok problémát okozott, mind a civileknek, mind a gyártónak. A hatalmas méretei miatt ugyanis egyszerűen nem lehetett közlekedni vele a városban. Az AM General úgy döntött, hogy ez így nem mehet tovább, és egy új, civil Hummer gyártásába kezd.
A munkálatok 1999-től egészen 2000 végéig tartottak, így a 2001-es detroiti autószalonon már be is mutatták a H2 prototípusát. Ez még egy picit sem volt kisebb a HUMVEE-nál. Detroitban jelentették be azt is, hogy a Hummer 1999-től a General Motors családhoz tartozik. A fejlesztések tovább folytatódtak. Ekkor kapta meg a hatalmas terepjáró a Chevrolet Tahoe alvázát, és a GM konszern egyik legbrutálisabb, kifejezetten terepjárókhoz kifejlesztett motorját, egy 370 lóerős, nyolchengeres VORTEC erőforrást, mely lökettérfogata közel 6000 köbcenti (5967).
2001 elején a New York-i autószalonon került bemutatásra az átdolgozott H2-es, amely akkor már keskenyebb, hosszabb és magasabb volt a HUMVEE-nál, ám a sorozatgyártásra még nem volt kész. A H2 SUV (Sport Unility Vehicle) forgalmazása 2002 augusztusában, a SUT (Sport Unility Transport) változat értékesítése pedig 2003 októberében kezdődött.
A lefogyott, ám még mindig hatalmasnak számító H2 5 méter hosszúra, 2 és fél méter szélesre és 3 tonna súlyúra sikeredett. A H1 portáltengelyes futóműveivel ellentétben a H2 elöl független, torziós felfüggesztést, hátul merev tengelyt kapott szintszabályzós légrugózással, amely terepfokozatba kapcsolva automatikusan megnöveli a jármű magasságát a talajhoz képest. A külsőhöz hasonlóan a belső tér is rengeteget változott a puritánnak mondható H1-hez képest. Már az alap kivitelben is minden benne van, ami egy mai luxusautóba kell; műholdas navigáció- és védelmi rendszer, telefon, hifi, stb. Ára ezzel szemben kevesebb lett; csaknem a felére csökkent a H1 30 milliós alapárához képest. -
#155 A civil Hummer H1-esek vége
Leginkább magas ára és magas fogyasztása miatt vonják vissza a forgalomból az amerikai harci dzsip terepjáró változatát
Meglehetősen ritka jelenség az Egyesült Államokban, hogy egy személygépkocsi gyártását túl magas fogyasztása miatt állítanák le, a General Motors döntésébe – az utolsó H1-es júniusban gördül le a futószalagról – viszont minden bizonnyal belejátszott a szuperterepjáró által 100 kilométerenként „megivott" 25 liternyi üzemanyag.
A három tonna súlyú, öt méter hosszú, két és fél méter széles H1 karosszériáján 1992 óta semmit nem változtattak, mégis számos híresség – köztük Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója, világhírű filmcsillag – választotta ezt a túlméretezett járgányt.
A H1-ből ugyan tizennégy év alatt több mint tizenkétezer darabot adtak el, a 145 és 150 ezer dollárba (30 és 31 millió forintba) kerülő négykerék-meghajtású óriásra ma már egyre nehezebb vevőt találni, nem csoda, hogy évente mindössze 200–300 járgány kel el.
A Hummer-rajongóknak a környezetvédők kedvelt célpontjává vált H1 eltűnésével azonban nem kell nagyon elkeseredniük, két kisebb és lényegesen olcsóbb rokona, az 55.000 dollárt (11,5 millió forintot) kóstáló H2-es és a 30.000 dollárt (6 millió forintot) érő H3-as továbbra is kapható.
-
#154 H3 Videó! -
#153 Ez a H3-as sztem már nem az igazi hummer sztem. -
#152 Leáll a H1-es gyártása -
#151 [IMG][/IMG] -
#150 hát ez egy igen szép darab -
#149 -
#148 lehet hogy túl drága?
asszem újjan 30-35 millió közt van az ára -
#147 Mert nem veszi senki -
#146 hát azt még én se tom, sztem nem sikerült belőle annyit eladni amennyit szerettek volna, de azért kár. -
zsancy #145 de mért? amugy én nem hallottam -
#144 hellottátok hogy befogják szüntetni a HUMMER H1 gyártását mint civil autó, ezek után csak katonai célra gyártanak(ez tök szar)<-bocsi -
zsancy #143 boldog szülinapot sz4bee!!!! -
#142 ugyan ezt
boldog husvétot!!! -
zsancy #141 boldog husvétot! -
sz4bee #140 én zsólok be!!!isten mencsen ettöl -
zsancy #139 vigyázz sz4bee... -
#138 te sz4bee ne zsólj be mert levadászlak -
zsancy #137 jo most egyszer volt ilyen, de attol nem döl össze a világ... vagy mégis?! -
sz4bee #136 igazad van.lebronka kicsit vissza nemkell minden 2x berakni -
Zséé #135 szvsz nem mondtam semmit csak hogy ne rakjunk be minden képet 2x-3x (nincs olyan sok hozzászólás hogy ne lehetne lekövetni) -
#134 sz4bee és zsancy ez vmi utánozhatatlan volt
nagyon tetszett a #127
ja és ""Zséé"" vegyél vissz egy kicsit oké? -
sz4bee #133 kár.ugy láttam hogy kezdtél belejönni -
zsancy #132 mára ennyi... -
zsancy #131 -
zsancy #130 -
zsancy #129
hááát....széép... -
sz4bee #128 ez azé durva!!ha ezt meglátja a házigazdi:)) -
zsancy #127
ezt nem hagyhattam ki:D -
sz4bee #126 dehogy!!!!!BÁTORSÁG -
zsancy #125 -
zsancy #124 én már nem rakok be több képet mert már ugyis volt az összes, és ugyis leszól vki...