323
Ha valamit meg akarsz osztani a Hummerekről, vagy kérdésed lene írj nyugottan...
  • SHADOWEYES7
    ide máá sofőr is kell hallod !! mennyi lehet 12 méter ?
  • Dred bíró
  • Dred bíró
    Egy páncélozott csupa feketét sötétített ablakokkal vagy sötét kéket sötét ablakokkal szivesen elfogadnék. :D
  • Dred bíró
    Azért ennek is van tekintélye.
  • Dred bíró
  • Dred bíró
    Sztem a limó a legkirályabb.

Neked melyik tetszik? (Nekem a H1 bár én beismerem hogy sok haszna nincs csak villogni jó [sokat zabál , sehol nem fér el stb stb..] ha praktikusság szerint kell választani mindenképp a 2-est választanám szvsz szép is és városban is elég jól lehet gondolom használni. A3-as már sztem nem az igazi hummer feeling .
  • SHADOWEYES7
    wáááááááááá EZ GYÖGYÖRŰ PÉLDÁNY !! s, ha jólláto menet közben is tudja fújtatni a gumikat !!!!
  • Dred bíró
    Hummer H2

A katonai HUMVEE civil változata túl sok problémát okozott, mind a civileknek, mind a gyártónak. A hatalmas méretei miatt ugyanis egyszerűen nem lehetett közlekedni vele a városban. Az AM General úgy döntött, hogy ez így nem mehet tovább, és egy új, civil Hummer gyártásába kezd.
    A munkálatok 1999-től egészen 2000 végéig tartottak, így a 2001-es detroiti autószalonon már be is mutatták a H2 prototípusát. Ez még egy picit sem volt kisebb a HUMVEE-nál. Detroitban jelentették be azt is, hogy a Hummer 1999-től a General Motors családhoz tartozik. A fejlesztések tovább folytatódtak. Ekkor kapta meg a hatalmas terepjáró a Chevrolet Tahoe alvázát, és a GM konszern egyik legbrutálisabb, kifejezetten terepjárókhoz kifejlesztett motorját, egy 370 lóerős, nyolchengeres VORTEC erőforrást, mely lökettérfogata közel 6000 köbcenti (5967).
    2001 elején a New York-i autószalonon került bemutatásra az átdolgozott H2-es, amely akkor már keskenyebb, hosszabb és magasabb volt a HUMVEE-nál, ám a sorozatgyártásra még nem volt kész. A H2 SUV (Sport Unility Vehicle) forgalmazása 2002 augusztusában, a SUT (Sport Unility Transport) változat értékesítése pedig 2003 októberében kezdődött.
    A lefogyott, ám még mindig hatalmasnak számító H2 5 méter hosszúra, 2 és fél méter szélesre és 3 tonna súlyúra sikeredett. A H1 portáltengelyes futóműveivel ellentétben a H2 elöl független, torziós felfüggesztést, hátul merev tengelyt kapott szintszabályzós légrugózással, amely terepfokozatba kapcsolva automatikusan megnöveli a jármű magasságát a talajhoz képest. A külsőhöz hasonlóan a belső tér is rengeteget változott a puritánnak mondható H1-hez képest. Már az alap kivitelben is minden benne van, ami egy mai luxusautóba kell; műholdas navigáció- és védelmi rendszer, telefon, hifi, stb. Ára ezzel szemben kevesebb lett; csaknem a felére csökkent a H1 30 milliós alapárához képest.
  • Dred bíró
    A civil Hummer H1-esek vége

Leginkább magas ára és magas fogyasztása miatt vonják vissza a forgalomból az amerikai harci dzsip terepjáró változatát

Meglehetősen ritka jelenség az Egyesült Államokban, hogy egy személygépkocsi gyártását túl magas fogyasztása miatt állítanák le, a General Motors döntésébe – az utolsó H1-es júniusban gördül le a futószalagról – viszont minden bizonnyal belejátszott a szuperterepjáró által 100 kilométerenként „megivott" 25 liternyi üzemanyag.

A három tonna súlyú, öt méter hosszú, két és fél méter széles H1 karosszériáján 1992 óta semmit nem változtattak, mégis számos híresség – köztük Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója, világhírű filmcsillag – választotta ezt a túlméretezett járgányt.

A H1-ből ugyan tizennégy év alatt több mint tizenkétezer darabot adtak el, a 145 és 150 ezer dollárba (30 és 31 millió forintba) kerülő négykerék-meghajtású óriásra ma már egyre nehezebb vevőt találni, nem csoda, hogy évente mindössze 200–300 járgány kel el.

A Hummer-rajongóknak a környezetvédők kedvelt célpontjává vált H1 eltűnésével azonban nem kell nagyon elkeseredniük, két kisebb és lényegesen olcsóbb rokona, az 55.000 dollárt (11,5 millió forintot) kóstáló H2-es és a 30.000 dollárt (6 millió forintot) érő H3-as továbbra is kapható.

• Dred bíró
    H3 Videó!
  • Dred bíró
    Ez a H3-as sztem már nem az igazi hummer sztem.
  • Dred bíró
    Leáll a H1-es gyártása
  • LeBronjózska
    [IMG][/IMG]
  • LeBronjózska
    hát ez egy igen szép darab
  • SHADOWEYES7
  • LeBronjózska
    lehet hogy túl drága?
    asszem újjan 30-35 millió közt van az ára
  • DJ Bee18
    Mert nem veszi senki
  • LeBronjózska
    hát azt még én se tom, sztem nem sikerült belőle annyit eladni amennyit szerettek volna, de azért kár.
  • zsancy
    de mért? amugy én nem hallottam
  • LeBronjózska
    hellottátok hogy befogják szüntetni a HUMMER H1 gyártását mint civil autó, ezek után csak katonai célra gyártanak(ez tök szar)<-bocsi
  • zsancy
    boldog szülinapot sz4bee!!!!
  • LeBronjózska
    ugyan ezt
    boldog husvétot!!!
  • zsancy
    boldog husvétot!
  • sz4bee
    én zsólok be!!!isten mencsen ettöl
  • zsancy
    vigyázz sz4bee...
  • LeBronjózska
    te sz4bee ne zsólj be mert levadászlak
  • zsancy
    jo most egyszer volt ilyen, de attol nem döl össze a világ... vagy mégis?!
  • sz4bee
    igazad van.lebronka kicsit vissza nemkell minden 2x berakni
  • Zséé
    szvsz nem mondtam semmit csak hogy ne rakjunk be minden képet 2x-3x (nincs olyan sok hozzászólás hogy ne lehetne lekövetni)
  • LeBronjózska
    sz4bee és zsancy ez vmi utánozhatatlan volt
    nagyon tetszett a #127
    ja és ""Zséé"" vegyél vissz egy kicsit oké?
  • sz4bee
    kár.ugy láttam hogy kezdtél belejönni
  • zsancy
    mára ennyi...
  • zsancy
  • zsancy
  • zsancy

hááát....széép...
  • sz4bee
    ez azé durva!!ha ezt meglátja a házigazdi:))
  • zsancy

ezt nem hagyhattam ki:D
  • sz4bee
    dehogy!!!!!BÁTORSÁG
  • zsancy
  • zsancy
    én már nem rakok be több képet mert már ugyis volt az összes, és ugyis leszól vki...