97
  • Jimanszky
    #97
    jaja.de nekem jó lesz ez,végtére nem vagyok milliomos:)
  • dez
    #96
    Egy 76cm-es 720p-s CRT-s tévére elég jó az. LCD-TV-n jobban kijön az erősebb tömörítés, de azért ott is élvezhető. Majd ha jönnek az 1080p-s LCD-k/OLED-ek/plazmák/SED-ek/stb., akkor lehet emelni a lécet. De addigra 100k alatt lesznek a HD-s lejátszók.
  • Jimanszky
    #95
    mindegy.egy a lényeg,hogy ma este már meglesz:)
  • Jimanszky
    #94
    nem értek hozzá,de sztem az nem adja vissza azt a minőséget.
  • dez
    #93
    A netről töltötthöz miért kellene HD-s lejátszó?
  • Jimanszky
    #92
    de egy HD-s lejátszó még nagyon drága:(
  • dez
    #91
    Annyiért megéri.
    Viszont "tele a net" HD-s filmekkel.
  • Jimanszky
    #90
    nem tud fogadni HD-s képeket,de nem is kell:)37 és 42"-osokat csinálunk,plazma LCD.40ért veszem tőle.sztem megéri és a digit adásoknál se lesz gond szvsz.sztem megéri és a jövőben se lesz vele gond.persze a HD szebb lesz,de hol van az még...?vagy tévedek?
  • dez
    #89
    Egyébként mennyiért is veszed most ezt (használtan)?
  • dez
    #88
    Nem csak HDMI nincs rajta, nem látok olyat, hogy akár csak komponensben tudna fogadni HD-s képet.

    Digitális adások már most is vannak (UPC Direct, DigiTV, T-Home IPTV, Antenna Digital, stb.).

    Milyen LCD-k vannak ott? 66cm alattiak? Mert azokban a legvacakabb LCD panelok vannak. Bár a Philipstől a nagyobbak képe sem tetszik nekem sem.

    (Amúgy nekem is egy jó képű Philips 100Hz-es CRT-m van egyelőre.)
  • Jimanszky
    #87
    sziasztok!
    én most készülök venni havertól egy Philips crt-t.ne tudjátok meg milyen képe van!!!én a Philipsben vagyok javító a plazma-LCD tv soron,de az összes LCD elbújhat mellette.az a baj az LCD-kkel,hogy nem él a kép.oké,szép/nem minden esetben/de az a crt amit néztem,hát letaglóztam.sokkal szebb képe van,mint az LCD-nek!!nem hittem a szememnek!!állítólag a digiműsorokat 2012ben akarják bevezetni,de akkor tudom majd leginkább kihasználni ezt a tv-t.igaz nincs rajta HDMI,de már így is szebb képe van:)kíváncsi vagyok a véleményetekre!itt a link a tv-ről:http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/tree/hu/hu/consumer/TV_GR_HU_CONSUMER/TV_CONVENTIONAL_CA_HU_CONSUMER/ce/_productId_32PW9520_12_HU_CONSUMER/sz%C3%A9les_k%C3%A9perny%C5%91s_TV+32PW9520_12?proxybuster=Y4020N1IS0TSHJ0RMRCSHQNHKFSESI5P&activeTab=features
  • dez
    #86
    Majd számolj be a tapasztalatokról.

    ps. azt a változatot vedd amelyiken van HDMI, és tudja a 720p-t is!
  • JimKirk
    #85
    En most keszulok egy ilyen tv-t venni.

    Normalis LCD tenyleg 400 ezer felett van, arra meg nincs penzem!
    Majdnem 1 honapig jartam a boltokat, nezelodtam, kerdezoskodtem, de sajna mindig csalodottan kellett kijonnom a boltbol...

    Jo lesz ez par evig amig kijon egy normalis, nem szaggato, nem elmosodo es nem utolsos sorban megfizetheto LCD tv.

    osztom 3p velemenyet!

    es most el lehet kezdeni a kovek dobalasat:D
  • Rosep
    #84
    Lehet már kapni valahol a Z40-t?
  • cloud.strife
    #83
    Sztem nem tudtak javítani rajta, mert ha igen akkor azt már a simákon is megcsinálták volna.
  • Rosep
    #82
    Vajon ennek jó lesz a konvergenciája? Most vennék TV-t, LCD-t akartam, de ez elgondolkodtat most...
  • cloud.strife
    #81
    Ahhoz képest, hogy az LCD eladásban első a SOny világszerte és nincs semmilyen csődről szó, elég megalapozott véleményed van... LOL
  • Hegyikecske
    #80
    naszóval marad az tft tv:)(vagy lcdnek mondják?) nincsennek nekem fölös millióim egy JÓ plazmára :)
  • Malbeth
    #79
    Hali Cloud! Te nem szenvedsz enyhe Sony komplexusban! Mindíg mindenről az a nyamvadt Sony jut az eszedbe (mellesleg most épp a csőd szélén áll kedvenc gyártód!)!Ez enyhén nevetséges!
  • droland
    #78
    Cloud nincs igazad. Vannak olyan hihetelen gyors mozgású PAL 4:3-mas filmek, melyeket ha nézel 16:9-es lcd-n akkor olyan abban a pillanatban, mintha elfojna a kép egy tized másodpercre, EGYSZERŰEN ZAVARÓ!

    Nem az a baj, hogy "Te se láttál még normális LCD-t!! :(((" hanem az a baj, hogy a SZART IS SZÁZEZREKÉRT akarják rásózni a népre, holott beszélné rá inkább egy 72 centis 100hz-es crt-re.
  • cloud.strife
    #77
    Bocsi nem akarlak megbántani, de ez atipikus magyar virtus, hozzáállás.

    Azt ugye tudod, hogy xarból nem lehet várat építeni? :(((
  • cloud.strife
    #76
    Te se láttál még normális LCD-t!! :(((
  • cloud.strife
    #75
    Jó, hát a "hülyék" boltjába, meg úgy általában a multikba mit vársz? Max a hentes segít!!! :(((( LOL Mindegy mit, csak szar legyen meg occsó, ez kell a népnek.... :(((

    Nézz meg egy Bravia-t könyörgöm...
  • cloud.strife
    #74
    Hát te se láttál még normális LCD tv-t... :(
  • dez
    #73
    Az is lehet, hogy valami gagyi deinterlace megoldás okozza, amit írsz. Az olcsóbbakba olyat raknak. :(

    Egyébként egy jobb CRT monitoron sem valami jó a tévéadás. (Főleg ha valami egyszerű deinterlace megoldással van progresszívre alakítva.)
  • dez
    #72
    Én arra az elmosódásra ("csóvahúzásra") gondoltam, ami akkor lehet látható (inkább régebbi cuccokon), ha valami kicsiket "lépked" a képen a frissítésről-frissítésre, azaz lassan mozog. Amiről te beszélsz, a kamerapásztázáskor látható elmosódás, nos ennek már nem lenne szabad látszódnia, főleg feltűnően. Nem lehet, hogy azok mégiscsak régebbi modellek voltak? Sok helyen vannak még kitéve, szinte egy árban az újabbakkal, főleg kisebb üzletekben, ill. kisebb áruházakban. Nekem a 2 éves LCD monitoromon sincs ilyen elmosódás.
  • 3P
    #71
    Egy apró megjegyzés. Természetesen a 400e Ft alatti árkategóriás LCD-k voltak a viszonyítási alap, nem a fél milla felettiek... Az már egy más kategória árban is.
  • 3P
    #70
    Nem a cikkírónak hiszek, hanem a saját szememnek.
    Az egyik képsor amin nagyon csúnya lett a kép, az egy Discovery-s film volt. Egy zöld mező előtt motorozott egy fickó. A Slim Fit TV-n, illetve a többi CRT-n szép volt a kép, jól látható volt a fű. Az LCD TV-knél (új és régi paneleseknél egyaránt), illetve a plazmákon is meg csak valami zöld trutyi látszódott, és sajnos nem csak az olcsó LCD-ken... :-/. Tulajdonképpen ez volt ami leginkább lebeszélt az LCD-ről. Persze amit a sok áruház nyomat, azaz a marketing filmek nagyon szépek az LCD-ken, és a plazmákon is, de hát az pont erre lett optimalizálva, hiszen azzal akarják eladni. Nekem azonan többet számit az általánosabb célú TV adás képe, mert akárhogy is nézem sokkal többet megy rendes TV-ként, mint DVD-s filmnézésre. Persze ez egy szubjektív vélemény senkit nem akarok meggyőzni. Minek is? Azt viszont minden hezitálónak javaslom, hogy ne csak a marketing filmeket nézze meg a TV-n hanem rendes TV adást is, s lehetőleg úgy hogy ugyanazt lássa a sima CRT TV-ken is, aztán döntsön! Talán nem véletlen húzódoznak a nagy áruházak attól, hogy TV adást kössenek az LCD-kre, több helyen egyszerűen megtagadják ha ezt kérjük, persze nem azt mondják, hogy nem, hanem minden eszement, logikátlan indokot mondanak, s persze az indokok fele sem igaz, mert a régi CRT-ken még ezekben a boltokban is TV adás megy, csak a plazmán és az LCD-n nem. Vajon miért, s vajon miért próbálják a vevőt lebeszélni, hogy megnézze a TV adást is rajta? Persze ha ez egy egyedi eset lenne, az még nem számítana, de nagyon-nagyon sok helyen ilyen a hozzáállás...
    Nem vitatom, hogy később jobb lesz ez a technológia, de ma még nem ez a helyzet, ma még minőségben általános használatra a CRT jobb mint az LCD, s nekem meg ugye ma vett LCD-m holnap nem les jobb attól, hogy az újjak már jobb technológiával jönnek. Így maradok egy ideig még a hagyományos technlógiánál, s ha az LCD eléri, illetve megelőzi a CRT-ket, akkor lesz számomra időszerű a váltás.
  • dez
    #69
    Akkor olvass egy kis mesét. :) És más gyártók is hoznak ki ilyeneket, kisebb méretben is.

    Meg te nem tudom, mit láttál (talán kisméretű LCD-TV-t szövegszerkesztésre való TN panellel), két ismerősömnek is van 32"-ese (viszonylag újabb Samsungok, S-PVA panellel), és egyátalán nem mondanám borzalmasnak, nagyon is jó, napsütést kivéve elég fényes a kép, és a fekete is elég sötét. Láttam már jóval halványabb képű plazmát ennél.

    A felnyomott kontraszt (CRT-n, plazmán is akkor jön ki a max.) nagy fényerőt is jelent, amire éppenhogy világos környezetben van szükség, nem sötétben...
  • Tiberius B
    #68
    Úgyértem a kihagyott helyek jobban állnak a szélesvásznú a normál TV-n fomáció esetén, mint a normál adás oldalt két, majdnem ugyanakkora fekete hellyel egy széles képernyőn. Van olyan, amit kihúzok, de nem sűrűn.
    Hát igen, de akkorris, ha jön majd a tartalom, inkább HDTV, mint a régi.
  • dez
    #67
    A 16:9-et is kihúzod egészképernyőre (4:3-as képen)? Hát, a kisebbséghez tartozol. :) Ez nem fog betenni az elterjedésnek. (Csak az kell, hogy a 16:9-es képernyő lehetőleg ne legyen kisebb függőlegesen, mint az előző 4:3-as tévénk.)
  • dez
    #66
    Tudtommal ez csak a rádiós sugárzásra (műhold is) vonatkozik, kábelra nem, ott úgy továbbítja a szolgáltató, ahogy akarja. És amúgy sem feltétlen kell kidobni a tévéket, csak kell mellé egy Set-Top-Box. (Akkorra már 10e-ért is lesz.)
  • arty
    #65
    a 3000:1 nem LENNE rossz, de egyenlőre csak a mesében létezik, nem LCD TV-ben ;)

    otthoni, besötétitett környezetben az LCD borzalmas képet ad, bemutatóteremben is éppcsak elmegy ... ráadásul ott sem véletlenül frankon bevilágitott HD anyaggal lövik őket, ahogy otthon a minimálisan zajos kábelTVre rakod, vége :( tévézésre alkalmatlan :( a dvd is éppcsak megfelelő ... majd 5 év mulva, amikor CSAK hd forrást nézek, talán ... mindez nem igaz a 400ezres braviára és kategoriatársaikra, de a CRT nem is azokkal kell versenyezzen ...
  • Tiberius B
    #64
    Ha már HDTV, szerintem elsőre egy ilyen lesz, nem szeretem az LCD-ket, érzékeny vagyok arra a pici levágásra is. 4:3-ban szebben néz ki a 16:9, mint fordítva.
    Általában ilyenek képesek betenni egy-egy nagy újítás elterjedésének.
  • Tiberius B
    #63
    De, az egész EU területén törvényileg megszűnik hat év múlva mindenféle analóg műsorszórás, lehet váltani digitális kábel-TV-re, lehet venni HD-s TV-t, de szép világ is lesz
  • dez
    #62
    "most hogy megbuktatták a digitális műsorszórásról szóló törvényt még jópár évig ilyen is marad, míg az EU-ban meg 5-6 éven belül beszüntetik az analógot addigra talén bevezetjük a digitálist itthon szánalmas :("

    Tényleg? Ez nem kötelező EU-s előírás?
  • dez
    #61
    Nem csak középen lehet, vagy vízszintesen széthúzva, hanem arányosan nagyítva is. Kicsit kilóg úgy alul-felül, de az nem a világ, és egyre több műsorban eleve nem ér a kép teteéig a tartalom (szal eleve van egy kisebb fekete sáv), és egyre több filmet adnak le a tévében is szélesvásznúan. (Sajnos nem "PALplus"-ban, mint kint pár csatornán, de ez más téma. Most már az nem is fog bejönni ide - mivel analóg megoldás.) A digitális adásokban meg gyakori lesz a 16:9-es műsor.

    Egyébként néha 20-30eFt-on múlik, hogy jó vagy rossz. 200e fölött már általában elég jó LCD panelokat használnak (legalábbis az újabbakban), csak sokszor a képfeldolgozó áramkörökön spórolnak (pl. hülyén nagyít, nincs digitális fésűs színszűrő, vacak deinterlacer, stb.).
  • freddirty
    #60
    Viszpi:
    nem teljesen igaz az hogy a PAL TV adás minősége miatt rosszabb a kép LCD-n. Sajnos gyengébb "olcsóbb" (már amennyiben két kiló olcsó) LCD és mellette egy CRT TV képe ég és föld is lehet a CRT javára. Ugyanakkor jó DVD forrás esetén meg jobb az LCD. TV adásban olyan fésűshibákat látni néha LCD-ken hogy ihaj. Úszik a "mocsok" a nagy egyszínű felületeken, mosódik a mozgás. Aki a foci VB-re venne LCD tv-t nyúljon a zsebébe vagy felejtse el. Akinek csak DVD-zni kell az viszont jobban jár. Főleg hogy a 16:9-es képarány miatt másra nem is alkalmas. Legalábbis rém hülyén néz ki egy 16:9-es tv közepén a 4:3 képpel. Széthúzva béna és idegesítő a kép. Bár van aki bírja...
  • dez
    #59
    (Szal azt hiszem, a plazma nem aktív mátrixos.)
  • dez
    #58
    Nem mindegyik villog, inkább csak a régebbiek egy része.