19
-
#19 jaj jön a napfolt -
#18 Arra az előadásra én is emléxem. Elborult agyak fantáziája. Egyrészt az űrben nem terjed a hang -mint itt már sokan említették- másrészt a frekvenciák nem a hallástartományban van, de a fickó "átalakította" hogy halljuk. Ennyi erővel a képeket is hallhatjuk.. na mind1. 1 xar előadással több. :( -
Librarian #17 Hát nem emlékeztek a Star Wars filmekben is milyen hangjuk van az űrhajóknak az űrben?
Még az egyik SW könyvben is volt olyan, hogy "...hallotta a TIE wadász jellegzetes sivító hangját." Hát hanyattdobtam magam! :-)P ÍGY terjed az űrben a hang... :-))))) -
#16 Hááát..., ööö..., igazából viccnek szántam, olvastam a cikket, és hirtelen felmerült bennem a gondolat. -
laikus #15 Pontosan milzen hatasai vannak a Nap kitoreseknek a foldi emberekre? Lenyegeben mi is a Napkitores? A legkorunk, meg a Fold magneses tere nem ved meg minket tole? -
#14 több napfolt, több zakkant ember, több kiosztott büntipont :( -
BiroAndras #13 "Hááát..., sok olyat láttunk már szerintem, ami meghazudtolta a fizikát..."
Konkrétan? -
#12 A "meghallhatjuk" nem véletlenül van idézőjelben.
Természetesen szó nincs arról, hogy ez az információ longitudinális éterhullámokként jutna el a Soho műholdig. Valójában színképelemzésről van szó, ami mivel hullámokról van szó, akár hanghullámokkal is reprezentálható. De nem az.
-
Cat #11 tévedsz. A mindentudás egyetemén volt egy előadás, ahol végig ez a Nap hangjai volt a téma.
http://www.mindentudas.hu/kollath/20050130kollath3.html?pIdx=17
a Nap közelsége miatt olyan halk suttogását is "meghallhatjuk", amilyennek a megfigyelését más csillagok esetén csak napjainkban kísérelhetjük meg a méréstechnika fejlődése folytán. A Nap piciny rezgéseit 1962-ben fedezték fel, de csak a 70-es években derült fény létrejöttük hátterére. Mivel az oszcillációk periódusa 5 perc körüli, ezeket a Nap ötperces oszcillációiként is emlegetik. A teljes hangspektrum közel órás rezgésekig terjed, és 180 perces periódusú hullámzások is megfigyelhetők a Nap fényében. Ma már az egyik csillagászati mesterséges hold, a SOHO jóvoltából nagyon jó méréseink vannak a nap rezgéseiről. -
SmallGreenET #10 Sztem meg elég sok mindent megmagyarázott már a fejlődő fizika, ami korábban megmagyarázhatatlan, esetleg isteni volt... -
#9 "A csillagászok bíznak az új modellben, mivel szilárd és logikus fizikai alapelveken nyugszik."
Hááát..., sok olyat láttunk már szerintem, ami meghazudtolta a fizikát... -
#8 hanghullámos
az eljárás hasonlít ahhoz ahogyan a föld belsejét vizsgálják:
robbantásokkal lökéshullámokat keltenek a földben amik végigszaladnak a belselyén ,de a sűrűségváltozásoknál megtörik,így lehet következtetni a réteghatárokra és a felépítő anyagokra. Napnál ue csak a "robbantásokat" itt a nap fúziója helyettesíti ami rázza az egész hóbelebancot ahogy kell=)és a felszíni fodrozódásokból következtetnek így a belső szerkezetre. Gondolom csak félrefordították -
#7 Jaja, a hang terjedéséhez közvetítő közeg kell, ami a világűrben nincs, mer' vákuum. -
roliika #6 Vagy lenne a Napnak hangja ami plazma formájában továbbítódik a Földre??? -
roliika #5 Valószínű. Még én is úgy tudom, hogy vákuumban nem nagyon szeret terjedni a hang.:-D -
#4 Szerintem az a "hanghullamos" valojaban "radiohullamos" akart lenni. (bar lehet hogy en tevedek) -
bundee #3 "Ezeket a felszín alatti plazmafolyamokat a NASA SOHO műholdjának hanghullámos mérései igazolják."
hanghullamos? a vilagurben?