4
  • Laci73
    #4
    Item: A közös szabványrendszer - ami a közös munka alapfeltétele lenne az IT cégek - soha meg nem valósuló - együttműködése között, épp a gyors fejlődést taposná el (a jelenlegi kiélezett verseny egyik lényegi eleme hogy mások válaszlépéseire saját megoldásaimmal válaszolok) A közösségbe fogása a dolgoknak nem szorozná, hanem osztaná a hatékonyságot. Erre volt már rossz példa: az egykori KGST rendszer, ahol harminc évig ugyanazt a Trabantot meg Zsigulit gyártották :) A verseny a legjobb hajtóerő: ha Te ki tudsz hozni egy jobb megoldást, hozzád fog dőlni a pénz, és rólad cikkeznek az SG-n :D

    A másik veszélye a közös szabványoknak az lenne, hogy bizonyos cégek (akik nagyobb részt ügyeskednének ki maguknak és fejlesztéseiknek a közös szabványból) mérhetetlen előnyre tennének szert. De erre is van példa, igaz a szoftver oldalon: a MS régóta igyekszik saját megoldásait kvázi "világszabványként" elfogadtatni. (no flame)
  • Invader
    #3
    hmmm, látom te is a szingularitásra gyúrnál :)

    A baj az, hogy az ember csak versenyhelyzetben teljesít igazán jól. Természetes, hogy a párhuzamos fejlesztések pazarolják a társadalom errőforrásait, ugyanakkor az eredményűl kapott különböző technikai megoldások között a piac elvégzi a szelekciót. Az kiszelektálódás félelme pedig minden céget nagyobb és nagyobb hatékonyságra, és innovációra kényszerít. Feltételezve persze, hogy adott cég a verseny szellemében jár el, és nem próbálja meg azt valahogy kikerülni.
  • item
    #2
    Hajrá, ez szerintem idővel mindenkinek csak előnyére válhat! Az lenne az igazi előrelépés ha minden hasonló cég együtt dolgozna, elsöpörve ezzel a termékek közötti különbségeket! A cél egy egységes óriási számításikapacitást igérő architektúra kifejlesztése.
  • [HUN]PAStheLoD
    #1
    Végre egy olyan cél, ami nem csak a jelenlegi piac uralására irányul, hanem hosszú távra, elismerve vele, hogy per se az AMD üt, mi nem, DE majd x év múlva mi fogunk alázni..

    várjuk a 64 magot a 64 bithez :D