42
  • noss
    #42
    LOL! ott van a marketing!
    pda helyett másfélkilós pécéket fogunk vidáman cipelni magunkkal. :)
    a tabletpc túl drága, kellett vmi ócsóbb a népnek.

    #40 -> idiotizm! a rosszindulat nem ugyanaz, mint a hosszas tapasztalatok alapján kialakult pesszimizmus. frei pedig egyértelműen hatalamas nagy asshole. minden műsorában a magyarokról (így általánosítva, jó bután) vmilyen képet akar bevésni a tévénézők agyába. utálom mint a xart!
    mi tehát a szánalmas?
  • gordonmail
    #41
    Igazad vann
  • Sliders
    #40
    Aszem múlkori Frei dossziéban volt. A srácnak teljesen igaza van.

    A magyarok rosszindulatú, irigy, fikázó nép akik azonnal negítvan illetnek mindent. Ezekből a hozzászólásokból mindig ez jut eszembe. Annyira szánalmas.
  • asysoft
    #39
    Egy hozzászólásra reagáltam, nem én kértem számon 10 órás üzemidőt egy kézi számítógépen:)
    Azért abban a Meromos dologban erősen kételkedek, mivel nem csak a processzor fogyaszt, hanem pl a kijelző... Max egy új akkumulátor technológiával lehetne ily' drasztikusan megnövelni az üzemidőt.
  • BlackRose
    #38
    Az én A6Vm-em kb. 2 óra 20 - 40 percet megy, de mivel két aksim van, akkor ez kb. 5 óra, ami bőven elég, mert ritkán vagyok áromnélküli helyen ennyi ideig. Különben vannak TabletPC-k amelyek 6 órát vagy többet is kibírják, és ez már alapjában elég a 8 órás munkaidőre, mert nem kell azért 8 órán át folyamatossan használni. Csak persze ezek általában a low-power CPU-sok, optikai meghajtó nélküliek és ezért korlátozott az alkalmazási területük, de pl. az USA-ban a korházakban nagyon használják, audítorok és tanácsadók körében szintén népszerűek. A következő generációs aksikkal és a Merom vagy utánna érkező CPU-kal azt ígérik, hogy a notebookok használati ideje kb. 2x jobb lesz a jelenleginél, néhány éven belül pedig a hidrogén cellás aksik azt hiszem komoly javulást fognak eredményezni a mobilitás terén.
  • BlackRose
    #37
    OK, semmi rosszindulat nem volt a hozzászólásomban, csak egy picit idegesít az, hogy manapság az emberek előre kisemmiznem valamit, pedig minden alkotás minden új dolog amit valaki megcsinál, függetlenül attól, hogy az nekem kell e vagy sem, vagy, hogy hasznomra e vállik vagy sem, jó, lehet, hogy valakinek szüksége lesz rá, sőt nem hiszem, hogy manapság valamit csinálnak, főleg nem a Microsoft, hogy előtte nem vizsgálta meg a piacot, de még ha nem is kell majdnem senkinek akkor is dícséretre méltó dolog, hogy valaki valami pozitívat alkotott, de sajnos ma olyan környezetben élünk ahol a "dögöljön meg a szomszéd tehene" az alapelv, és ezért egy picit durván reagáltam, egyébként semmi gond.
  • asysoft
    #36
    Már nem azért, de te tudsz olyan laptopról, amely 10 óráig bírja? Mert a fenti dolog tulajdonképpen az, csak kisebb, egy nagyobb akkunak sincs hely...
  • asysoft
    #35
    Egyébként meg a dolog nem rossz, csak nem látom értelmét:) Mindent meg lehet csinálni egy PDA-val, s az még kisebb is...
  • asysoft
    #34
    Kisebb, meg a legtöbb TabletPC egy laptop, aminek "kiforgatható" a kijelzője:)
  • kabalthenbk
    #33
    nagyon aranyos videó meg minden... kár, h azt nem mutatják, h mennyit dolgozol azért h vehess egy ien szart ami pár bkv átszállás után lemerül és idegrohamot kapsz, vagy ellopják:)sznobság
  • mousee
    #32
    Meg kéne találni a pc és a pda közti különbséget... A PC-re jó a win, csilivilis, zabájja a hw-t, és jól néz ki. Viszont PDA-n az lenne a lényeg, hogy minél tovább tartson az aksi... Az origamit valahol a pc és a pda közé akarták berakni, hát nemtudom hogy sikerült... Egész jó, tele van jó hw-val, de ez felesleges egy hordozható gépnél... Legalábbis szerintem :)
  • raingun
    #31
    Az "ultra-mobile" PC-k üzemideje a Microsoft tájékoztatása szerint legfeljebb 2,5-3 óra lehet.

    KUKA, minimum 10 órát kellene mennie, ahogy már írták elöttem is.

    Ezzel a cuccal lényegébe beismerte a Microsoft a tábla pc kudarcát...
  • grayback
    #30
    http://href.hu/x/160k
  • Praetor
    #29
    Kevés az üzemóra. Ha 10 órát menne, akkor ütőképes lehetne.

  • BandiG
    #28
    Azért megnézném, ahogy a metrón billentyűzöl. :D
    Ráadásul én még a normál notebookokén kívül nem láttam használható beépített billentyűzetet. A kicsi szarok csak feleslegesen foglalják a helyet.Az OQO-t meg akkor se tudod megvenni, ha a ferraridat eladod...
    Az UMPC-nél az árat is próbálták lent tartani.
    És hordozható gépnek ne legyen billentyűzete, azt úgyis csak asztalon lehet kényelmesen használni...
  • quentit
    #27
    Na, ezt nem kellett volna annyira titkolni, mert egy rakás sz*r.

    http://www.oqo.com/

    Már régóta kapható, van benne kicsúsztatható billentyűzet is és hasonló paraméterei vannak. Ők már az 1024xakárhanyas verzión dolgoznak. Kicsit le van maradva a microsoft.

    "Aki azonban ragaszkodik a billentyűzethez, az az USB-portra csatlakoztathat egyet."
    Persze-persze. Megnézném én a cikkírót ahogy a metrón vagy az utcán sétálva rádug egy USB-s billentyűzetet...
    Nem kéne hülyének nézni azt, aki elvárná, hogy egy PC-n legyen billentyűzet. Persze a PSP 2-n meg nem lesz joy mi, majd csatlakoztat hozzá aki akar USB-n...
  • BandiG
    #26
    Sztem linuxot tuti lehet rá rakni majd, mert semmi speckó hw nincs benne tudtommal. Másrészt meg lazán veri a pda-t, mert pl. én a pdamat olvasgatásra használom, de erősen megerölteti a szememet és kényelmetlen. Ráadásul pda-val nem-igen lehet netezni se, mert lószar hozzá a procija (5xxMHz-s, pc szinten még a 266-os is gyorsabb volt sztem). A laptopnál meg azért jobb, mert nem vagy az asztelhoz kötve, és a táskádba is könnyedén belefér. Az akksi télleg gyatra, de ez van. A cerka-M 900 meg rohadt sokra elég, és az 1300-asommal játszok minden szart meg vidót tömörítek és ilyesmi és még sose volt vele gond. Az már más kérdés, hogy a macworld értesülései szerint 1000eur lesz az ára (1200usd körül) a Samsungnak...
    Ha 200e huf alatt lesz, akkor tuti veszek...
  • BuzzFuzz
    #25
    szánalmas ahogy egyből elkeztek fikázni mindent amihez köze van a MS-nak...
  • HUmanEmber41st
    #24
    Hát tényleg jó lenne könyvolvasásra valami mobil cucc, aminek nagyobb a képernyője, mint a mostani PPCk, PDAk screenje.
    Azt se bánnám, ha lenne hozzá egy kis övtsáka a "Góliát elem"-akksikból álló akkupacknak ( míg az üzemanyagcella be nem kerül a napi használatba)
    És ha valaki DVDt akar nézni rajta ( akkor csak rajta!) nem kell, h az egész lemez belecsússzon oldalt, ilyenkor rá lehetne tenni valami kiegészítő konzolt. Sétálás közben úgy sem nézel filmet, tehát ilyenkor valami fix helyen volna a cucc ( álltalában).
    Aztán a vinyot is ki-be lehetne kapcsolni, h tényleg csak akkor fogyasszon, amikor kell.
    Én sokat használtam ( persze csak szórakozásra) Toshiba e310-t 512 SD RAMmal, és nagyon meg voltam vele elégedve. nem biztos,h csak az a jó progi, ami alig fér el 1 DVDn..
  • szacsi
    #23
    és ez most miben különbözik egy tablet pc-től? :C
  • z5oTtu
    #22
    hogy tevedes ne essek, en a Psion S5 -et hasznaltam 50 orat egy toltessel, az S7 kb 8 orat bir, folyamatos hasznalat melett.
  • z5oTtu
    #21
    Semmi ujjat nem talaltak ki. En hasznaltam Psion-t, Debian-al. Teljessen jol mukodott, es fontos hogy 2 AA-s aksival, elment 50 orat is. Mereteiben hasonlo, mint ezek csak a Psion mar reg nem nyomatja, mert nem ment tul jol.

    Rolika: Psion S7Psion S7


    "Megmerem kockáztani, hogy elsők közt csinált live cd oprendszert az MS"
    hat nem
  • Macc
    #20
    Mar akkor volt mas oprendszernel Live CD amikor a win95 meg floppy-n jott ki:)
  • data4
    #19
    üzemanyag cella kell bele akkor lesz normális üzemideje is
  • roliika
    #18
    Olyan kéne nekem amin lehet programozni és olcsó+ kicsi. Ha lesz ilyen tuti veszek.:-) Ja+ ha Linuxot is lehet rá telepíteni.:-)
  • bon
    #17
    Csak megjegyzem, hogy van Live CD-je a Microsoftnak sőt ami nekem van 1cd-n rajta van az XP és win2003 is meg rgy rakás program é s még tele sincs a lemez. Megmerem kockáztani, hogy elsők közt csinált live cd oprendszert az MS. Már évek óta hazsnálom adatmentéseknél. Azt meg ne felejsd el, hogy a winyo nem csak az oprendszer miatt van benne, hanem adattárolásra is. Még mindig a legjobb méret/ára aránya eszköz a winyo. Ja és egy jobb PDA-n már nem egyszer windows mobil oprendzser futt.

  • AgentKis
    #16
    Most viszont nyitottá vált az út 2 újfajta eszköz megjelenéséhez... Az egyik ez és a PDA, a másik ez és a laptop közé!
  • Godefroy
    #15
    Ha kapnék egyet nem utasítanám vissza természetesen.
    Csak arra hivtam fel a figyelmet amikor a jelenlegi aksik ennyire nem birják (Asus 730 asom 480*640 es felbontással 2 órát birja az aksi, negyed ekkora felbontású 632esem 8-9 órát) akkor nincs értelme ilyet csinálni.
    Másrészt tényleg nagy nem kezelhető méret.
  • rumos
    #14
    azért azt felhoznám a védelmére, hogy egy pda-ban ritkán van 30 gigás háttértár. nem is értem hogy miért nem csinálnak több gb-os pda-t, van már 8gb-os 1 colos vinyó/microdrive. persze többet fogyasztana az tuti.
  • Sir Quno Jedi
    #13
    Jól látod, mivel ez a laptop és a PDA "KÖZÉ" szánt cumó. Egyik sem akar lenni.

    A laptop nehéz, ki kell nyitni, tehát kézben, állva nem igazán tudod használni. A PDA-k pedig nagyon faja eszközök, lassan végképp összeolvadnak a mobiltelefonokkal, de picsányi kis kijelzőjük van komolyabb melóhoz és táccsszkrínhez az újjad mérete miatt kell egy bizonyos képméret.

    EZ a xar pedig már egy fokkal használhatóbb, DE sztem még mindig kicsi a képátló a cucc méretéhez képest. Majd meglátjuk hogyan fejlődik tovább...
  • Tinman #12
    Teljesen felesleges találmány. PDA-nak túl nagy, Laptopnak túl kicsi.
    Ha jól számoltam az ára FT-ban kb. 140-és 220 között lesz. Ennyi pénzért korrekt laptopot lehet venni, vagy egy olyan GPS (lsd Garmin IQE M5) készüléket mely nem utolsósorban mindent tud amit ez az origami szarság és akkor azt a kezembe foghatam rendesen nem akkora mint egy féltégla.
    Mielőtt még valaki a billentyűzet gondokkal jönne elmondanám, hogy a normálisabb (200 ezres) PDA-k mindegyike játszva kezel már billentyűzeteket (lsd a holografikus vagy a BT-s billentyűk).
    + egy PDA akksija sokkal tovább bírja mint ezé.

    Ahogy látom mások is osszák a véleményem...

    MS ezt bebukod az tuti!
  • Sir Quno Jedi
    #11
    Namármost az újabb Star Trek-ekben rohangásznak ilyesmikkel a legénység tagjai. Ezeken olvasnak könyveket, adnak le jelentéseket, egyszóval a papír média kiváltására használják őket.

    Ha kicsit megnővelik a felbontást, nyomnak bele normális wifit, az üzemidőt és csökkentik az árát, a súlyát, a vastagságát, meg a káva fölös méretét, akkor egész jól használható kis kütyü ez!

    Egy ilyen évekre elég, mindig magaddal hurcolhatod egy apró kis hordtáskában, ami alig nagyobb egy brifkónál.

    Ez a jövő az biztos...
  • GulaSoft
    #10
    Ezt a fost!
    40Gb-os wincsi! 2.5-3 óra! A PDA-m 15.000Ft-volt és simán kiolvasok rajta 1-1.5 könyvet egy feltöltéssel. (könyvmérettől függ 200-400 oldal)
    Nem csillog, nem villog, de nem is zabál mint egy állat, ja és nem winfos van rajta. (szerintem a wincsi is csak a winfos miatt kell bele)
    Tényleg szerintem windowsból nincs is live verzó, talán azért mert maga az xp is 1Gb!!!!
    Orvosoknak jó lenne? egy műszak alatt 3* kéne aksit cserélni éjjel meg tölthetnék az aksikat orba szájba, és pörögne a villanyóra mint állat.
    Pillanat uram, kicsit tartsa még vissza a beleit, elszaladok egy új aksiért a raktárba, mert épp lemerölt a winfosos origamim.
    Ez egy vicc, ugyan ezeket már egy hp ipaq is meg tudja csinálni, csak nem 2.5-3 órát bír!!!
  • consono
    #9
    Azért az Intel azt mondja, hogy jövőre már egész napos üzemidővel lesznek elérhetők ezek a gépek... Meglássuk.
  • AgentKis
    #8
    Végülis ez egy kisméretű (Ultra portable) laptop billentyűzet nélkül, ez nagy újítás télleg...
    Így legalább elég védtelen a képernyője szállítás közben. Elég, ha egszer valaki hanyagul rádob pl. egy kulcscsomót.
    2,5-3 óra semmilyen előrelépést nem jelent készenléti időben sem.

    Úgyvagyok vele, hogy szép szép, de minek.
    Nekem bizony nem kellene, főleg, hogy ennyiért már laptopot is vehetek, ami ugyanezt tudja (na jó GPS-t és TV-t nem) és billentyűzete is van.
  • rohamkukac83
    #7
    A korházakban aztán ilyen dolgokra van szükség ja...
  • drizzt1666
    #6
    Azért mondjuk el bírnám képzelni a korházakban. Gondold csak el, jön a vészhelyzet x-edik része, és Carter doki ilyennel rohangál a folyosón
  • rumos
    #5
    ahhoz képest hogy egy psp/ipod gépről volt szó... jól megtévesztették az újságírókat.
    én vmi kisebbre számítottam, ennek így nincs sok értelme. kapsz egy lomha (900mhz) noteszgépet, ami ugyan trendi, de nem hiszem hogy minden windows xp program menne rajta.
  • fishguy
    #4
    nekem teccik a dolog engem ikabb az ara foglalkoztat mert mondjuk ha nagyon draga akkor tenyleg nem egy befuto de ha mondjuk felveszia az ara a versenyt egy komoly pda-val akkor jo lehet a dolog mert azert 40 giga az 40 giga meg 512 is 512 szal szepen hangzik
  • krugman
    #3
    áááááááh, tök felesleges. most kár ezzel erölködni, nagy meg minden, rövid ideig üzemel . ha meg valaki mobitást akar akkor vegyen PDA-t, de mondjuk én szt sem szeretem ....