63
-
#23 de a szulei gyerekkent meg nem qrvaztak le senkit
--
semmi baj a versengessel katonasival, verekedjenek meg egymassal a pofonok csak erositenek
de azert 12 evesen aki egy postal 2-vel jatszadozik azon is el kene gondolkodni mert az elobb emlitett versenges-pufoleshez semmi koze ezen jatekok brutalitasanak
--
viszont ez a betiltosdi tenyleg nem vezet eredmenyre plane miota internet is van...
--
minap megvettem egy jatekot az is vmi ldoozos, 12+ kortol ajanlott nalunk az usaban meg 17+...
--
en 12eves kormban egy olyan jatekkal jatszottam ami hivatalosan is 18+volt
vajmi keves koze volt az eroszakhoz: "Larry 1" volt.
-
#22 Amióta vilg a világ a fiugyerekek mindig versengtek, katonásdit játszottak, most meg hogy a teknika lehetővé teszi, monitoron csinálják ugyanazt. Ez teljesen természetes dolog. Ha egy fiú mondjuk babázik, vagy teritőt himez akkor viszont már el kell gondolkodni tényleg. -
#21 Tiltással semmire se mész. Játszik a haverjánál akkor vele. Amit tiltanak kipróbálja mindenki ugyis. Amit leirtok nagyon szép meg jó csak a valósághoz nincs sok köze, a gyerekek ma már az óvodában simán lekurvázzák az ovónőt, olyan a gyerek mint a szülei. -
Inquisitor #20 Ha lesz gyerekem, akkor lehet megpróbálok vele picit foglalkozné és nevelni, hogy legalább minimálisan valami közöm legyen ahhot ahová fejlődik ... és nem ráfogom a TV-re meg a játékokra. Ettől eltekintve bizonyos kor alatt biztos nem engedek neki ilyen vérfüdrdős dolgokat a közelébe se. -
Inquisitor #19 Az összes játék erőszakos, ahol van ellenfél, és győzni kell. Beleértve a sakkot is. ;)
Néhány sima logikai játéktól vagy a sima passziánsztól eltekintve ... -
Canis Minor #18 "... a politikusok támogatták azt a javaslatot, miszerint ezeket a játékokat végképp száműznék a boltok polcairól vagyis betiltanák az összes erőszakos programot. Ezt az elképzelést egyre több szakember és szülő is helyesli. "
Akkor a felnőtteket se engednék játszani a gyerekek érdekeit védve? -
SmallGreenET #17 Részben igazat adok nektek, valóban a szülői nevelés a legfontosabb tényező. DE:
- az ember a mai világban nem lehet állandóan a gyereke mellett, mert vmiből élni kell,
- én nem szeretném, ha a majdani gyerekeim 6-8-12 évesen a PC mellett élveznék ki magukat (persze nem +akadályozva, hogy megismerjék a modern technikát, csupán ne az legyen életük elsődleges színhelye)
- oks, az rendben van, hogy néha játszik a gyerek, de azé nehogymá GTÁn, vagy kvéken nőjjön fel a kölök,
- 14-16-18 év fölött (normális fiatal) persze hogy nem azt látja az ember egy lövöldözős játékban, hogy az erőszakra ösztönöz, mert már van egy kialakult értékrend. De ha kiskorától ilyenek veszik körül, akkor ezt tekinti jó példának, abban a korban eszméletlenül befolyásolható az emberi fejlődés,
- én hálát adok az égnek, hogy a gyerekkorom a LEGóról és a szabadban szaladgálásról, játékpisztolyokkal játszásról szólt,
- ha valaki a sportokban az agresszió kialakulását látja, azt tudom sajnálni. Nincs ennél jobb módszer, hogy egy aktív, rosszalkodó, kezelhetetlennek tartott gyereket jóra neveljék. A felesleges energiáit levezeti, s tök normális lesz.
- meg lehet nézni a mai fiatalság, főleg a gyerekek fizikális, egészségi állapotát: látható, az a legjobb, ha egész nap a tv és gép előtt ül, asztán akko lesz frankó felmentése tesiből, mert nem tud 500 métert lefutni,
- az is tök jó, hogy az interneten van az összes barátja, mert nem jár el sehová, csak nemtom később hogy lesz neki asszony/pasi, amikor a természet erre hajtaná... :D
Hát kb ennyi, lehet vitatkozni. Amúgy 21 éves vagyok, nincs még gyerekem (szerencsére :)), s énis szoktam jáccani. Attól mér lenne rosszabb, ha a nem megfelelő korosztályhoz nem jutnak el a nem nekik való játékok. -
gregor #16 Mivel,hogy 24 éves vagy,igy érthető,hogy az utcán nem mész neki senkinek,mert abból bajod származhat.De egy kiskorú,nem büntethető,tehát ő bárkinek neki mehet az utcán,maximum javitó intézetbe rakják! -
Szefmester #15 Mindig a szélsőságesen ellőnzők azok akik tiltakoznak.....
A szülők dolga lenne "szabályozni" mivel játszik a gyerek. De nevelés nélkül az sem érne semmit... Én minden nap játszom valamilyen "erőszakos" játékkal, mégsem megyek neki valakinek az utcán pusztán azért mert jó móka lenne.... vagy mert nem tetszik a képe.... Én tudom hogy abból csak bajom lenne és nem éri meg. Igaz engem sem neveltek mint a mostani gyerekek nagy részét, mégis fel tudom fogni mi helyes, és mi nem. (24 éves vagyok) -
#14 Buzi nácik csak ne pofázzanak az eröszakrol... sry de ez most kellet... -
#13 A gyerekneveléshez nem értő szülőknek könnyebb a játékokat okolni, mint beismerni, hogy nem foglalkoznak a gyerekeikkel... Szerintem minden normális ember aki tudja, hogy mi a játékok valódi szerepe (szórakoztatás) és így is kezeli őket, érthetetlenül áll az ilyen hírek előtt. Az agresszív gyerek akkor is megveri (jó esetben csak megveri) a másikat ha az ő sims-ének több lesz a pénze vagy ha szebb biciklit kapott karácsonyra... Szerintük legyen korhatáros a bicikili is? Elég abszurd. -
bunny #12 jól beszélsz -
#11 Vegyük végig a hülyeségüket!
Letiljták az ilyen jellegű játékokat és a jó német fiatal korosztály be is tartja! Előkerülnek a polcról a Sims e, a Sport játék (pl, NHL és még a Fociban is vann brutális megoldás) ezzel játszanak meg még ki tudja mivel! Persze jön a napi feszültésg amit le kell vezetni! LEmennek gyúrni, akkor előbb utóbb, mindenki verekedni fog, hogy fitogtassa erejét! Vagy lemennek sportolni és a nem szimpatikusokat felrúgja (foci), neki megy mint állat és rátolja a palánkra (NHL, Rugby) stb stb... Mindenhol lehet erőszakot találni a mai világban! Akkor más problémák fognak előtérbe kerülni!
Ez olyan, mint ha töllünk a szülök letiltanák a számítógépet, te mit csinálnál? Otthol ülnél és a szüleiddel dumálnál minden este? Persze hogy nem! Akkor jönne az, hogy haverokkal többet lógnál, belekeveredhetnél olyan dolgokba amibe nem szerettél volna, de kell a kihívás az esemény és a történés!
Egyébként ha le is tiltanák, akkor szerintem még a fekete világban elindúlna egy kis kereskedelem is! :)) Létrejönnénk különböző helyek, ahol gyere mert olcsón nyomhatod a legújabb lövöldözős játékokat! :) És akkor ott lenne egy másik gond!
Én is annak a híve vagyok, hogy a gyerekik a rohanó világban már nincsennek nevelve! (Tisztelet a kivételnek) És 'fourgee' írta, hogy bteszik a DVDt a gyereknek, én erre azt mondanám, hogy ez még a jobbik eset, ha a szép meséket válogatja a szülő, mert DVDn sztem több az értelmes mese, mint a Cartoon Network vagy MiniMax vagy hétvégén reggelenkéne a TV2 és RTL klubbon! A JETIXet meg kár a csatornák közé elmenteni, mert ott értelmesnek tekinthető mesét még nem láttam!
A németek nagyon flúgosak sztem! -
Akuma #10 a legtöbb ember nyugodt pszihikai háttérrel van, attól mert még ilyen játékokkal játszik... ha meg mégsem, akkor a szülőnek kell megakadájoznia a játék használatát (pl ha a gyerek idegességében darabokra töri a billentyűzetet, beleüt a monitorba, láthatóan idegbeteg hajlamai jönnek elő)
nem a játékfejlesztő a hibás, hanem a szülő, hogy engedi a játékkal való örjöngést
de ha nincs ennek mindenkinél jele, akkor miért kellene betiltani mindenki számára a játékot??? -
irkab1rka #9 Runo, vedd már észre az iróniát.
:) -
irkab1rka #8 A kurvák ott vannak az út szélén. Nem kurvázok mégsem.
Van pár haverom, aki füvezik, én nem.
CounterStrike Source-ot játszom.
Nem, nem lövöldözöm az utcán végigrusholva és flashbanget dobálva minden sarokba.
Aki meg szeretné a szomszéd fejét szétverni, annak csak jót tesz, ha játszik, mintha inna (mert ivás után átmegy, counterstriketól bedagadt szemmel meg nem).
Titsd be az alkoholt először, aztán a véres játékokat. Ha már nagyon be akarsz tiltani valamit.
(igaz, akkor majd a csehekhez megyünk sörözni :)) -
Runo #7 Szinte 100%-ban egyetértek.
Kivéve a "nős" dologban :) Nem a Nőket kell betiltani, csak a qrvákat.. viszont ebben az esetben nem gondolsz bizonyos réteg igényére..
Saját véleményem csak annyi, hogy én is elég sok erőszakos játékkal játszom, mégis normálisnak érzem az életem, nem akartam még senkit megölni, sőt, úgy gondolom, kifejezetten jók ezek a játékok a napi feszültség levezetésére... -
fourgee #6 Ha a mai szülők foglalkoznának a gyerekükkel, és nem az lenne az első, hogy bedugnák a TV elé valami mese DVD-vel, hogy az foglalja le, akkor a későbbiekben ezek a játékok sem okoznának problémát. Ja, és elég álszent dolog ilyen játékok betiltásával foglalkozni, miközben a "civilizált világ" háborúzik itt-ott, és elnyom népeket... -
fishguy #5 igazan en se ertem mert ha csak a 20 legtobbet jaccott online jatekot neznen ahol egyebirant olni is kell rendesen akkor tobb tiz de lehet hogy aar szaz millio a jatekoskozonseg. de lehet hogy ez a 3,4 millio csak a jatekoskedvu nemeteket jelentene -
onimusha #4 "A legnagyobb problémát az online játékok és azok rohamos térhódítása okozza. Jelenleg világszerte 3,4 millióan hódolnak ennek a szenvedélynek" ez meg miről beszél csak WoW-t 6 millióan játszák , ezektől nem kattan be a kölök hanem családi/szociális háttér amit erre kennek mert könnyű meg jól hangzik a médiában a hozzá nem értők meg egyetértve bólogatnak, játéktől max a függője leszel többet ülsz pc/konzol előtt amíg végig nem tolod, ennyi, jah igen próbáld meg végigtolni a WoW-t -
haxoror #3 Én ezt már komolyan nem értem...
Tiltsuk el a gyerekeket az erőszakos játékoktól.
Oké, de akkor ki fog ezekkel játszani?
Vagy ezután ne készüljenek erőszakos játékok?
A prostitúció is rossz dolog, szerintem könnyen megszűntethetnénk ha mondjuk betiltanánk a nőket.
Vagy csak simán tiltsuk be az embereket és megoldódik minden pff...
Régen nem volt probléma ha Jancsika és Pistike játékpisztolyokkal körbekergette egymást a ház körül. Lehet hogy nem is annyira az "új" erőszakos játékok az igazi probléma hanem az hogy egyes szülők képtelenek normális nevelést adni a gyerekeiknek és ahelyett hogy belátnák a hibájukat inkább egy kivülálló okot keresnek amire átháríthatják a felelősségüket?
Ha a gyerek kezd elvadulni vagy bekattanni akkor foglalkozni kell vele és nem pedig tiltogatni mindent mert az nem megoldás. -
#2 Erre tényleg nem lehet jobbat mondani! Megint jön majd biztos a drága politikusok ócsárolása az elkövetkező Hsz ekben.Mondjuk én se értek ezzel az egésszel egyet, de addig fogunk ilyen hireket hallani amig az a generáció akiknek fogalmuk sincs az ilyen játékokról és nem is próbálták, ki nem hal.
Ez van. -
#1 lol