Microsoft: az Office 10 éves elõnyben van
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak azt nem tudom ez miért hülyeség. Mert amit nem látsz ott, azmég nem biztos, hogy nincs ott. NEm biztos, hogy ez egy helyes gondolat menet.
Egyébként én üdvözlöm az olyan törekvéseket mint az openoffice. És ha nem is nyílik meg olyan gyorsan, akkor sem hiszem, hogy olyan nagy problémát okoz nekem valamint a felhasználók többségének. Lehet, hogy szolgáltatásába elmarad az ms office-tól, de szerintem amit nem tud az oo azt egy átalg felhasználó nem is fogja belõle hiányolni.
Nyugalom a hosszú élet ritka!
Tudod, amit nem látunk, az ninics is ott!
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Mert szerintem te sem tudod. Csak most arcoskodsz.
Egyébként itt van.
<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
LOL.:) Az év poénját hallhattunk, tapsvihar.:)
Késõbb az Office 97 szintén jól futott 110 Mhz-es procival és 16 MB rammal Win95 és NT 4 alatt, úgy hogy mellette még futott a Quark Xpress 3.51 is, sõt alkalmanként (NT alatt) a CorelDRAW 6 vagy Photoshop is velük együtt, igaz ekkor már belassult és swappolt rendesen.
Nem hiszem, de ha mégis, akkor a ms legalább rendesen optimalizálta a kódját azóta, az open source közösség meg egy ilyen röhejes minõségû kódhalmazzal égeti magát 2006-ban. Bár nem teljesen sikertelnül, hiszen sokan ebbõl a topicból is bambán bekajálták az oo-s pr rizsát. Milyen vicces, hogy a közhiedelemmel ellentétben az open source-ot adja el a marketing és az ideológia és a ms termékeket meg a minõség, lásd videók.
Közben újabb fejlemény, az oo még a semmittevéskor is másodperceként 10-15x veszi el a processzoridõt a valóban dolgozó threadektõl! CSW delta, akinek mond valamit. Ugyanez mso-n 0, azaz nem pazarolja az erõforrást, ha nincsen dolga... Talán a jövõ héten errõl is lesz videó, nagyon tanulságos.
Hát ehhez is lehet gratulálni az open source-os fejlesztõknek, nemcsak a valódi kódjuk pazarolja az erõforrásokat, de még a várkozás is. Csak nem végtelen ciklusban sleep vagy polling? Kitelik a nagy hozzáértésükbõl... <#taps>#taps><#vigyor2>#vigyor2>
Képletet, grafikont tudok csinálni OOo-ban, úgyhogy ami kell az megvan.
Ha valami profibb grafikon kell, arra meg ott a gnuplot vagy esetleg a maple.
Vett az egyetem origint is, de szerintem sz*rt nem ér.
Van benn sok-sok felesleges dolog.(nekem persze, meg sok más fizikusnak is felesleges, programozóknak lehet hogy jó, de õk minek vennének negyedmillióért méréskiértékelõ programot?)
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Minek? Az jelenleg az office nativ formátuma? Nem. Abban kapom a dokumentumok 99%-át? Nem. Ha majd az lesz nativ formátum és abban közlekednek az dokumentumok, akkor majd lesz értelme abban tesztelni/használni.
Persze nyilván lassulni fog a binároshoz képest, de ez nem tükrözi a valós felhasználást.
De, ha lesz idõm majd megmérem hétvégén.
"Egyébként az opensource egyik legjobban reklámozott terméke a firefox."
Ne terelj... Lehet egyszer sorra kerül, majd a firefox is egy hasonló teszt erejéig, de egyelõre elégedj meg az oo-s tévhitek és pr rizsák megcáfolásával <#vigyor2>#vigyor2>
Gyorsabb, biztonságosabb, többet tud, mint az explorer :P
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A doc bináris.
Nem mondom, hogy ettõl biztosan lassabb lesz, de akkor már így hasonlítsunk.(videó nem kell, csak az eredményre vagyok kíváncsi)
word indulási idõ
oo indulási idõ
Nincs mit kommentálni rajta... Azt lehet még hozzátenni, hogy alaphelyzetben az mso 10 mb ram-ot eszik, az oo 35-öt. Elég röhejes, ha figyelembe vesszük a durva tudásbeli különbséget és az indulási sebességet...
1400 oldalas dokumentum megnyitása, módositása, elmentése wordben
1400 oldalas word dokumentum megnyitása oo-ban, majd nativ odt-be konvertálása, ennek módositása, mentése
Ez nagyon durva... Az hagyján, hogy egy 3 gigás gépen fél percet kell várni, mig behoz egy word doksit (ami word-ben 3-4 mp) de ugyanezt átkonvertálva a saját formátumába, akkor is ugyanilyen tetû módon nyitja meg, és ami még szánalmasabb, pár soros módositás után is a visszamentés is fél percbe kerül neki. (mso-nak 2 mp ugyanez, ismétlem mindkettõ a saját formátumában mûködik, nincs konverzió)
1400 oldalas dokumentum memóriahasználata word esetén
1400 oldalas dokumentum memóriahasználata oo esetén
111 Mb vs 35 Mb. Szintén magáért beszél, no comment...
Hát valahol itt tart ma az opensource egyik legjobban reklámozott terméke a ms fejlsztésekkel szemben: baromi lassú, erõforáspazarló, kistudású. Nagyon is reális az a 10 éves lemaradás... De akinek van pazarolni való erõforrása és nagyon primitiv feladatra kell, az megelégedhet egy oo-val is.
A videók természetesen vágatlanok, egy az egyben a hypercam kimenete, olyan is a minõsége, de az most mindegy <#vigyor2>#vigyor2>
Láttam már párat...
"Normális helyeken Quark Xpress van, esetleg Adobe InDesign."
Ezekben könyvet IRNI?? Már megint el vagy tévedve <#vigyor2>#vigyor2>
Ezekben, legfeljebb végsõ formára hozzák, ha szükséges, de ez ma inkább csak a komolyabb grafikai elemeket tartalmazó kiadványokra vonatkozik, a "normális" könyvekre nem.
"a könyvek nagy része word-ben készül"
Hát ezt honnan vettétek? Valami kis zugkiadóban talán. Normális helyeken Quark Xpress van, esetleg Adobe InDesign.
Nem semmi viták vannak itt. <#taps>#taps>
(ha el nem száll ez a szerencsétlenség, mert nagyon szenved egy nagyobb dokumentumtól)
"te tudod mit írtál ????? mondjuk az lehet hogy a könyvek igen"
Pontosan azt irtam te szerencsétlen... <#vigyor2>#vigyor2>
"Nekem nem kell jobb "
Hát pontosan errõl beszélünk. Aki igénytelen, vagy primitiv feladatokra használja, az legyen boldog az oo-val, csak ne akarj elhitetni másokkal, hogy egy szinten lenne az mso-val, mert csak hülyét csinál magából...
Ha csak nem arra godoltál, hogy a könyvet író személyek mindegyike MS Wordön pötyögi be irományát, bár ezt is kétlem.
bazzeg ez valahogy nem jutott eszembe
"ajaj látom, itt valaki komolyan veszi a wordot meg az openoffice-t:D"
Ja LaTeX-et kell használni :-) Aki pedig a Quarkot szokta meg, annak azt, tipográfiához.
persze nem mintha tulságosan értenék a tipográfiához, de arra azét rájöttem, hogy nem ezek a programok azok, amelyek erre valók
érdekesség diplomatémában: egy meglehetõsen nagy hexa számsort kellett beszúrni, és a word 97, xp és 2003 verziója is elszállt tõle, szervizpakkal is meg nélküle is, már nem emléxem hogy raktub be, de asszem szpészeket raktam bele meg tördeltem, és valahogy megette...
Hahaha te diplomát :-D Egyetemre sem jártál DON QUIJOTE DE LA MANCHA.
"Te tényleg ennyire lámer vagy?"
Egy ilyen tudatlan hülyegyerek mint te Equ inkább ne lámerezzen másokat.
A múltkor is jól beégytél Windows-kódfordító úr:
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=43126
Ha ennyire sötét vagy DTP ügyben, minek írkálsz ide? Kiröhögtetni magad?
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
"a könyvek nagy része word-ben készül"
te tudod mit írtál ????? mondjuk az lehet hogy a könyvek igen, de hogy a kiadványok negyede sem Word, az biztos.
"Én diplomát írtam rajta hasonló terjedelemben és nem volt semmi gondom vele."
Én is Worben kezdtem írni, de kb 200 oldalnál befeküdt az M$. Aztán váltottam, Applix-ra. Még szerencse hogy szinte minden formátumot ismer, ahogyan az OO is.
"mert szánalmas amit az oo "nyújt" ebben a témában"
legutóbb MySql adatbázisból nyomattam a körlevelet. PikkPakk megcsinálta. Nekem nem kell jobb és olcsóbb, mert úgy sincs olyan. Ez pont megfelel a kiscéges környezetben. (Mennyibe is kerül az Office ?)
Unom már hogy mindig az M$ rõl hallani.
-----------------------------------------
u.i.: http://index.hu/tech/net/forum1886/
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
http://hup.hu/node/22804
Te tényleg ennyire lámer vagy? A teljes 1400 oldalt újra kellett szerkesztenie, tördelnie, a wordnek, mivel sima rtf szövegként jött át vágólapon az egész anyag (ugyanaz mintha begépelnéd), semmi köze a kinézetének, struktúrájának a pdf által már megcsináltnak. (és megsúgom a pdf semmit nem tördel, a könyvek nagy része word-ben készül, az tördeli be, formázza meg pdf-be csak ki van exportálva pdf-be)
"Majd ha egyszer neked is kell 200+ oldalas szakdogát szerkeszteni megtudod"
Én diplomát írtam rajta hasonló terjedelemben és nem volt semmi gondom vele. Ha megtanulnád kezelni neked sem lenne...
Eddig egyetlen állitásod sem volt igaz...
"Látszik, hogy Mancika titkárnõre optimalizálták a M$ wordöt, akinek átlag 5 oldalals körleveleket kell kilóra készítenie."
A körleveleket jobb, ha nem emlegeted, mert szánalmas amit az oo "nyújt" ebben a témában. Optimalizálva meg nem erre van, hanem gyakorlatilag bármire, csak meg kéne tanulni használni. De majd meglátjuk mit csinál az oo, ezzel az 1400 oldalas doksival, félek nagy égés lesz... <#vigyor2>#vigyor2>
"Microsoft Office a LEGJOBB. A tények magukért beszének."
Már akinek, az IBM például már talál számára jobbat az OOo-ban. Ezek tények, tetszik vagy sem.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Ez már megint levegõbebeszélés, avagy FUD. Lássunk pár mso hibát. Én felsoroltam egy tucatnyi nem is létezõ dolgot oo-ban, a bugokat még nem is említettem...
Közben egy pdf könyvet átalakitottam word-be, van benne egy rakás kép, csináltam oldalsorszámozást, tartalomjegyzéket és pár tucat képletet bele. Mivel "csak" 400 oldal volt, bemásoltam egymás alá 4x és itt van elõttem 1600 oldalas doc és semmi gondja. Villámgyorsan lapozza pagedown-ra, keres benne stb. és 43 Mb memórát eszik éppen a winword.exe. Megnézzük mit csinál vele az oo és milyen sebességgel, mekkora memóriahasználattal? Csináljak egy video-t mindkettõrõl? Ha lesz idõm holnap este megcsinálom és rövidre zárhatjuk ezt a kis levegebõ-beszélõs bohóckodást amit elõadtatok ma oo kapcsán... <#vigyor2>#vigyor2>
Közben elkezdtem kicsit testre szabni is. A spec karakterekhez lehet valahogy hotkey-t rendelni?
(na keresek egy megfelelõ fórumot asszem a további kérdéseknek :)
Nagyon extra doksinak kell lennie annak aminek már nem jó az .rtf
A Word viszont mindig is egy vacak szövegszerkesztõ volt. Abban egyszerûen jobb az OOo. Aki nem hiszi íron meg benne egy 230 oldalas Ph.D szakdogát tele képekkel, ábrákkal és képletekkel. M$ Wordben egy kínszenvedés a sok hiba miatt, még OOo-ban simán megy. A többi tagját ritkán használom az office csomagnak.
Abban lehet valami, hogy ez a M$ reakció egy zsigeri FUD az IBM lépésére. Ha az IBM teljesen át tud állni Linux+OOo kombinációra, akkor az másoknak minta lehet, lám már nagyvállalati környezetben is kiváltható a Microsoft. Érzõdik némi ingerültség is az ilyen nyilatkozatból "az Office 10 éves elõnyben van" ami így nyilvánvalóan nem igaz.
Az biztos, hogy a BSA razziáival jelen helyzetben csak árt magának a M$. Látnia kell, hogy már felnõtt egy újabb életképes versenytárs mellette. És az ilyen akciók miatt sokan dacból is váltanak. Pedig nemcsak a Microsoftot képviseli a BSA mégis a köztudat velük azonosítja. Ráadásul ez az új konkurencia, nem egy cég ami ellen bevált fogásai vannak a Microsoftnak, hanem egyfajta modern filozófiai irányzat, amivel szemben egy cégnek nehéz dolga van, mert üzletileg megfoghatatlan.
Azaz a hír lényege, hogy a M$ bepöccent az IBM OOo-ra váltása miatt és most FUD-ol mert mást úgysem tud tenni válaszul.