122
Kékhalál - mi lehet ez?
-
Miski #42 Igen, de 32 bites windows ala nem fog felmenni.. :(( -
ssolitude #41 Természetesen.Elvégre 64 bites a procid:-) -
Miski #40 De az csak 64 bites windows-hoz jo. -
Miski #39 Egyik sincs huzva. Alap ertekeken 'fut' mind a ketto. Az esemennaplo nem ir ki semmifele hibauzit, egyet kiveve: Wmi adapter hiba. Egy bizonyos ido utan tortenik, ahogy elkezdek jatszani. Kb 5-15 perc utan. A regi gepemnel is ugyanezt csinalta, a winyom es a tapom csak a regi, meg a haz. 60 foknal nem nagyobb a videokari meg a oroci sem. -
ssolitude #38 Ha az a driver van fenn, amit linkeltem, az nem kizárt, hogy nem jó.Mivel az 32 bites.Lehet érdemes lenne egy x64-es XP-t feltenni és ahhoz ezt. -
#37 A kártya és/vagy a memória nincs húzva? A RAM időzítések alapra vannak állítva? Mekkora a swapfile beállított mérete? Miután hiba történik, mi kerül az Eseménynaplóba (vszleg lesz ott egy v. több szép piros X-es bejegyzés arról az időpontról)? A hibajelenség keletkezése köthető vmi eseményhez? Pl. játszol / netezel és eközben történik (egy bizonyos idő után), vagy behatárolható idő telik el a boot és a hiba között, használsz vmi erőforrászabáló alkalmazást, stb. Tudod-e nézni a CPU és a VGA hőmérsékletét, mekkorák az értékek?
-
Miski #36 Win xp sp 2-vel -
Miski #35 Amd 64 3000 proci
Asus A8v deluxe alaplap
Maxtor 160 GB
6800 GT videokartya
Teac cd iro
LG dvd iro
420 W-s chieftec tap -
ssolitude #34 Írd le a konfigot, és hogy milyen platform. -
Miski #33 Nem, soha nem volt benne. Csak a regu gepemben, abbol csak a winyot hasznalom azota. De parszor mar ujra feltettem a winxp-t, eddig hiaba. :((( -
ssolitude #32 Az nv4_mini.sys fájllal van baja.Nem volt a gépben ati kártya? -
Miski #31 Igen, ezt is, meg regebbi drivert-s is probaltam mar, de eddig mindhiaba. Most jatek kozt jott be ez a hibauzenet. :(( -
ssolitude #30 Ezt használod? -
Miski #29 Nem, nvidia, 6800 Gt-s. A legujjabb drivert hasznalom. De a regebbi drivereknek is ugyanez volt a helyzet. :(( -
ssolitude #28 ATI kártyád van? -
Miski #27 Na bejott a kekseg.. :((( A kovetkezoket irta ki a vegen:
nv4_mini.sys - Adress F71CEAB base at F709B0000, Datestamp 4410cboa
stop: 0X5000000 (0XB9F+(FC!, 0X0F710CEABX, OX000000000)
fizikai memória listázása 1, 2, 3, 4, 5 stb. -
Miski #26 Ok koszike. :)) Ha legkozelebb bejon megint a 'kekseg', leirom. Nagyon koszonom mindenki neveben, h probalsz segiteni. :)) A szamok utan amit kiir: 'fizikai memoria listazasa'. Es elkezd szamolni 1-tol. -
#25 A 0xc2-es hibakód memóriaműveleti hibát jelent, amit többnyire hibás eszközmeghajtó (driver) okoz.
-
#24 Jó lenne tudni a pontos hibakódot, úgy, ahogy pl. a #21-es hozzászólásban is le van írva. A Stop után ír egy 0x valami számot, utána pedig zárójelben még négy hasonló számot. Na, ez az öt érték kellene, meg amit utána kiír nagybetűkkel.
-
Miski #23 Sziasztok! Egy olyan problemaval kereslek meg benneteket, h talalkoztatok-e olyan problemaval, h 'kek halal' jon be. A kovertkezoket szokta kiirni az xp-m:
az on biztonsaga erdekeben a rendszer most leall,
kapcsolja ki a biosban az arnyekozast,
a videokartyacseret is ajanlja
kapcsolja ki es tavolitson el minden újonnan telepitett szotware-t
stop: 0X00000F a fizikai memoria listazasa, es elkezd szamolni.
Jatek kozben szinte mindig bejon, de ha lehuzom az usb portrol a telomat (adatkabel), akkor azonnal beall ez a hibauzi. Ujratelepitettem a rendszert, es akarmilyen cd-rol telepitek winxp-t, ugyanez jon be. :(( Nem tudom, h Ti talalkoztatok-e hasonlo problemaval. A memoria dual-os, kingston, ugyanolyan tipusu, kittben vettem, a kollegamhoz elvittem, o ket hetig tesztelte, azt mondta, h neki soha nem jott be az, ami nekem. Lehet, h a winyom haldoklik?
Virus, kemprogram sincsen rajta, az egesz vinyot mar vegigellenoriztem nem egyszer. Segitsegeteket elore is koszonom!!
-
#22 hali, innen le tudsz tölteni egy hibakereső eszközt, XP-hez. -
#21 Sziasztok na nekem is ez rohadék kék halál keseríti az életemet.
Ezt irja ki:
Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x000000c2 (0x00000007, 0x00000cd4, 0x0000003e, 0x8215f008). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP.
BAD_POOL_CALLER
Memtesztet csináltam de nem irt ki semmit, fogalmam sincs merre kezdjek -
#20 1000007f-re nem találtam találatot, de a 0000007f-re igen. Ha Symantec AV-t használsz ezt az oldalt keresd fel.
-
#19 Nah most már lassan az agyamra megy a gép ,szinte naponta kapok 2 kékhalált attól függetlenül ,hogy mit csinálok. Még akkor is kap ha üresben megy.
Ez okozza:
Hibakód: 1000007f, paraméter1 00000008, paraméter2 80042000, paraméter3 00000000, paraméter4 00000000
Létezik megoldás??? Vagy kisbaltát kell szereznem.
-
#18 Hello! Ara van valakinek ötlete, hogy : BAD_POOL_CALLER
.....----......------........-------......------.......-------.....-------.... -
Jocy10 #17 Köszi! Ezek szerint valamelyik driverem hibás.Megpróbálom lecserélni őket egyesével.Talán meglesz a felelős..... -
#16 ezt találtam a hibakód alapján:
Ezen az oldalon hibakód alaján lehet keresgélni a hiba okát:
Bug Check Codes -
#15 hi
nálam iennél jön a kékhalál
minden bootoláskor kijön, új hardvert akar telepíteni -
#14 Zzzsssáááá! nekem legutóbb memóriát kellett vennem az ilyenért... -
tehen_m #13 Kék képernyő alsó soraiban nem írja ki hogy a hiba mire vonatkozik? -
Jocy10 #12 Megnéztem scsi hibát ír.Ez hatással van a böngészésre? -
FLeK0 #11 http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;834938 -
Jocy10 #10 Memtest nem ír hibát,úgyhogy a ramjaim valszeg jók.Böngészéskor sem mindig csinálja,van hogy csak 2 nap múlva jön elő ez a hiba...Kicsit idegesítő! -
Jocy10 #9 Elírtam,5.0 update6 van fennt. -
Jocy10 #8 De volt,most az 1.5 update6 van fennt. Ez lehet a baj? -
Borg #7 java update nem volt?
nekem egyszer attól dobált kéket böngészésnél. -
Jocy10 #6 A tápom elvileg jó (chieftec 420),2x 512 mega ramom van dualban. Játék közben semmi gond,csak böngészéskor dob ki,mikor meg akarok nyitni egy oldalt,kékhalál!Eddig ilyet nem csinált!Lehet,hogy valami szoftverütközésem van?Két hónapja van netem,azóta fordult elő ez,addig semmi bajom nem volt a géppel!
-
Csaba #5 Esetleg a haldokló tápegység is okozhatja. Ugyanilyen hiba volt nálam régebben, de miután kicseréltem a tápot egy nagyobbra, megszűnt a probléma. -
Zséé #4 Nekem is volt ilyen problémám. Valszeg memória hiba. Ha több memória van a gépedben akkor próbáld kivenni az egyiket. -
Borg #3 Ha csak simán netezés közben jött, és semmi scsi, vagy raid, vagy pc kártyaolvasót nem piszkáltál éppen, akkor leginkább memória hibára utal a D1 stop.
Vagy megsérült a swap file. Ezt kijavíthatod ugy, hogy kikapcsolod a swap filet. ujrainditasz, majd visszakapcsolod (szokásos automatikus méretezésrűre), és akkor újragenerálja.