Elektronikus zene, elõítéletek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor nem értem hogy most mirõl beszélünk, emeld már fel a kommentedet ha volt értelme belekötni a #628-ba, egy szóval nem írtam, hogy képzés és tapasztalat nélküli zenész világsikert tud írni.

zakika
Hat ha megnezed a cigany familiakat ahogy bazsevalnak a bandaban. sokan nem is lattak zeneiskolat kozuluk, de a kepzes megvolt - gyerekkortol a zenekarban

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Legalabb olvasd el mirol van szo. Nem ez volt a vita.. nemis, inkabb eszmecsere tárgya.
Segitek, zeneszekrol volt szo. ;)

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

JAST
itt még mindig megy a vita?
nem tóm mit kõ vitázni, mindenkinek van 1 zenei stílus ami jobban tetszik mint a többi és az elektronikus zene az ami megkapja a neten a tuctuc jelzõt a tévében meg a techno dumát...

Jáááj. Ne legyetek mar ennyire ertetlenek. :)
Ki lat egyetlenegy zeneiskola vagy csak akar iskola szot a hozzaszolasomban? Emelje fel a kommentjet, aki igen. :D

Nem zeneiskolarol van szo gyerekek, hanem zenei elokepzettsegrol. Ha okosvagy megtanulhatod ezt is magad, mint sok mast.

McGrady: Koszonom, a lenyeg nagyon leegyszerusitve ez lenne. :)

mila69en
jaaa.. bepótolom:D
/ének könyvet keres

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

mila69en
zenei elõképzetséget nem csak a zene iskolában lehet megszerzni
valakinek van hozzá ézéke valakinek nincs! ennyi. pont.

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

McGrady
abban vszont igaza van, hogy elõképzettség nélkül csak fost lehet csinálni. :)

Kuss!-magyarázta.

pfff...
Tudod, nem a zeneiskola az egyetlen hely ahol megtanulhatsz zenélni, ne legyél már kotlátolt, "ennyi. Pont."

Ne beszelj mar marhasagokat.

Zenei elokepzettseg nelkul nem lehet zenet irni, ennyi. Pont.

zakika
vagyis mi volt elob a toji vagy a tyuki?

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Akkor csak az a zenész aki zeneiskolába járt?
akkor azok a zenészek akik az elsõ zeneiskolát megalapították és tudtak zenélni hogyan lehettek zenészek zeneiskola nélkül? :D

hát hallod mibõl maradtál ki! :D

Minden zenesznek van tehetsege hozza, azert üzi az ipart. Normal esetben a DJ is mûvész, helyesbitek zenemûvész és mint olyan alapkovetelmenye a zenetudas.

Akkor ezert vagy ilyen ertelmes. :D

mila69en
a hejjj dunáról fúj a szél valahogy kimaradt az életembõl:DAS:ASD:DSD

mila69en
miért akkor mi?:D
egy gitárosnak a gitár a hangszere
egy dobosnak a dob
egy hegedûsnek a hegedû
egy dj-nek? na?:DDDDDD

windrunner
De megint mirõl van szó?:D:D emberek kimondta hogy a DJ önmagában zenész?? Az egy Disc Jokey lemezeket kever össze...ehez nem tudás kell annál valami sokkal fontosabb amit nem lehet akárhogy megszerezni...tehetség. Viszont hamár producerkedik is egy dj akkor már nyugodt szívvel mondhatom hogy zenész mert olyan dolgot csinál amit nem tanítanak az iskolában....

[O.o] ^^ :D @->-- pázzzee...

Nem hivnam zeneszeknek azokat, akik mindenfele zenetudas nelkul (es itt most hivatkozni fogok elottemszolokra) csak potmetereket tekergetnek.

Biztos van olyan DJ aki semmien zenei elokepzessel nem rendelkezik, de az biztos olyan is.

#620: Igen. Tanultal zenet az altalanosiskolas hej dunarol fuj a szel-en kivul?

mila69en
és miért is kéne? zene iskolába? mégis minek? csellozni tanúlni?:DASD:ASD:ASD:ASD:A

I.C.ram
Hát nem tudom. Nem kell ahhoz zeneiskolában tanulni zenélni, hogy valaki jó elektro zenét gyártson :)
windrunner
Mi a tévedés?

Tevedes! Minden zenesznek van bizonyos foku, de inkabb nagy foku zenei ismerettsege es tudasa. Ez alapkovetelmeny. Nem gitarozhatok ha nem tudok improvizalni pl. Egy normalis lemezlovas is legalabb 2 (hagyomanyos) hangszeren jatszik. :)

I.C.ram
egyébként ajánlom a hitetlenkedõknek a reason nevû programot. Az egy hardware emuláló program, és kb ott kezdõdnek a jó zeneszerkesztõk. Kiváncsi vagyok, hány másodpercbe telik egy nagyszájúnak akár csak egy jo ritmust összehozni, ami talán a legegyszerûbb :P
I.C.ram
Na pont itt van az elõítélet.

Az elektronikus zenéhez, ugyanolyan szaktudás kell, mint a hagyományoshoz. Tehetség kell mindkettõhöz ugyanúgy. Egyikhez a hangszereket kell ismerni, másikhoz a gépeket, amiken csinálják.... Profi zenéket nem szoftveresen csinálják, hanem rendesen hardwarekkel. Van rendes dobgép, sampler, syntethiser, stb... Aki profi a szakmában, az már majdnem hangmérnöki szaktudással is rendelkezik. Ezt a zenét nem 13 éves gyerekek írják valami szar zeneszerkesztõvel, hanem több milliós felszereléssel, és szoftverekkel, profi zenészek!
VinylToy
drága moderátor bácsi, azért a büntipontot is osszuk szét, ha már Õ volt olyan kedves és ezt a viszályoktól mentes topikot próbálta az általa beírt dologgal ingerelni :D

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

mila69en
LoL

prezi
xDDDDD

Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !

VinylToy
ezt pont utánam beírni nagyon nagy hiba volt :D

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Hali!

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a magyar ATB fan oldalt: http://gportal.hu/portal/atbfansite/
VinylToy
A hétvégén néztem az egyetlen magyar "zene"csatorna rendkívül színvonalas Club Rotation címû mûsorát, és abban játszottak egy számot régóta ismertem, és most hogy a klip is a szemem elé került, rögtön beugrott a topik, és az elõzõ "hangszeres" is:

Szóval tessék megnézni a klippet és eldönteni hogy elektronikus zenében használnak-e ilyen dolgokat, vagy csak leülnek pöttyögtetni a gép elé.

Na píísz srácok

Link

mila69en
hát igen... nem véletlen raktam a logomba is:D

<#eljen><#eljen><#eljen>
Skazi a legjobb eddig =)

mila69en

magus
hát ez tényleg nem vmi bonyolult...

Ez is isten =)
Díjazom a zenéidet :D

zenemuveszetben persze, nem masban. :)

mila69en

windrunner
Eggyes dolgokban:)

kérek még!!!!!! :D

\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Akkor csekkold az uj albumukat is. :)

windrunner
Hehe köszi de kb nem tudok kezdeni semmit ezzel az oldallal:) Megvannak a források honnan szerezzem a zenét:D de még 1* kösz:D

mila69en
akkor valószínüleg elfogja nyerni a tetszésed ez is:DD

sun project gitár az alap:DD

DJ Skyline
azóta kinyílt

DEXTER92
Ez nem be lett zárva múltkor? :0

Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó elõtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!

De ugyan így van még jópárral, hogy megelõzték a saját korukat mint páldául
Fluke
Leftfield
Fatboy Slim
Chemickal Brothers
Crystal Method
Hogy ne tudnám, szeretem is õket. Annak idején voltam a Szigeten is mikór felléptek...
Prodigyrol tudni kell, h legalabb 5evvel jarnak elorebb mint masok. :)

zakika
meg eddig senki nem ajanlotta tehat nem halgattam. mielyn? mihez hasonlit?

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

És a White Zombie-t szeretted?