689
Miért is?
  • windrunner
    Hidd el elég nehéz ugy "tekergetni" hogy olyan zene legyen a vége amilyet akartál!! Nem csak olyan ami sikerült éppen...mert ugye a híresebb elektro producerek [[[félre értés elkerülése végett 3/4es zenét hallgatok az elektronikus zenén belül ugyhogy nem sok fogalmam van a 4/4-es részéről mivel hidegen hagy]]] többsége ilyen programokon csak össze rakja azokat a sample-eket amiket saját maga szerkeszt meg ügyes masinákkal, és nem azokat használja amiket csomagolnak a sofware-hez...Nekem van egy kis elképzelésem mind a hangszeres zenélésről mivel 1ik rokonom szoló gitár tanár, és ismerek pár embert aki elektronikus zene irogatással is foglalkozik komolyabban, és azt kell mondanom hogy mind2 kurva nehéz...

Jah és ahogy látom hogy akik elektronikus zenét hallgatnak sosem azt kérdőjelezik meg hogy milyen nehéz e zklasszikus módon zenét szerezni hanem hogy mért nyomnak előre néhány tényleg igénytelen szart...
  • Matthew Prosac
    még hányszor kérdezed meg. menny át a már lezárt topicba olvasd el mit írtam erre akkor és nosztalgiázz a flémeléseiden.
  • McGrady
    és teis ilyenekkel nyomod?
  • Matthew Prosac
    #80: nem neked tettem be, vitába meg nem szállok veled mert okosabb vagy
    #81: itt még nem volt
  • Goth
    ez ilyenektől mindig elkap a jól megkapargatom a hangkártyát érzés :S
  • Goth
    "Sőt, 100x annyi zene van bennük, mint mondjuk egy punk, vagy rock zenekar számaiban."
    ...
    "it's just the other way around" :D

ennek amúgyis olyan relatív és flémkeltő szaga van =)
  • Dying Soul
    vótmá
  • McGrady
    és gondolod, hogy nehezebb ezt kezelni, mint rendesen meghangszerelni egy számot? lol
  • Matthew Prosac
    hát akkor ide is a lámák kedvéért:

na akkor lehet tekergetni meg zenét írni kedves cimbora!
    [a többi "szerkentyűről" meg hadd ne keressek képet. puszáh! ]
  • magus
    azt is megjegyeznem, hogy a hangszeres "zuzos" zene is sokkal tagabb mint a "punkrockmetal"...
  • magus
    felhivom a figyelmed, hogy az acid jazz is elektronikus es megnezem mikor csinalsz te egy de-phazz szintu zenet egy zeneszerkesztovel amatorkent. Es ez csak egy pelda, az elektronikus zene tul tag fogalom ahhoz, hogy azonositsd a bank dance hallban szolo zenevel, amit en spec nem szeretek, viszont megveszek mas stilusokert
  • Matthew Prosac
    [flémszagot érez]
  • Guer
    elég nagy tévedésben vagy
    az sajnálatos hogy te csak 4/4 es zenét hallottál de az nem azt jelenti hogy csak olyan van...
  • Dying Soul
    Mocskos Marilyn Mansont is bezárták, pedig az SG legnépszerűbb topikja volt, fél perc alatt 15 hozzászólással, és alapból a gumiba nyitották.
  • JAST
    mondtam Prezi hogy az előző topicot tedd gumiba és akkor ott mehetett volna ez az eszmecsere tovább.
  • PyRex
    "Pc-nél viszont csak az egeret kell tologatni."

Na ez nem igaz. Látszik, hogy még nem nagyon láttál egy komoly zeneszerkesztő progit sem.

"nekem csak ilyen élményeim vannak ezzel a stílussal"

Na, nekem meg a metál és hasonló zenékről az igénytelenség és a kosz jut az eszembe. Pedig ez legalább annyira nem állja meg a helyét, mint a te állításod.
  • Dying Soul
    Nah, a MA szerint Melodic Death :o
  • Dying Soul
    De ha jól tudom az nem ortodox black, ugye? Hanem melódikus black...
    Nagy különbség..
  • praksi
    hallgass meg egy Dark Tranquillity számot, változik majd a véleményed ;-)
  • praksi
    ez annyiban sántít, h egy tényleges hangszernél a technikát is meg kell tanulni. Például egy csellónál vagy egy nagybőgőnél kb fél évig tart, mire megtanulod, h a jelöletlen fogólapon hol vannak a hangok, és odanézés nélkül is le tudod őket fogni. Pc-nél viszont csak az egeret kell tologatni.

az elektronikus zenével meg az a bajom, h társult hozzá egyfajta viselkedésmód. én még olyan elektronikus zene-rajongót nem láttam, aki ne 140 decibelen bömböltette volna a zenéjét, függelteneül attól, h tök egyedül volt-e, vagy társaságban (kedvenc példám a kollégiumi szomszédom...). meg tényleg ez a tucctucc alap: miért kell minden ilyen számnak 4/4-es alapot adni? és miért pont ezt kell kihangsúlyozi belőle? most légyszi ne mondjátok, h pont rossz példákkal jövök, nekem csak ilyen élményeim vannak ezzel a stílussal
  • VinylToy #67
    ti miről beszéltek?
  • Dying Soul
    Második
  • Dying Soul
    Első
  • Dying Soul
    Ortodox blackben biztosan nincs dallamosság, de itt van két példa. Persze emberfüggő ki miben talál melódiát, de nálam a második melódikus, az első nem igazán. Én sem vagyok hatalmas fanja a prog muzsikáknak, nagyon jók, de nem ez a stílus a favorit, csak a szóló miatt kezdtem el beszélni róla.
  • McGrady
    de, de én még sose hallottam, nekem a No. 1 Ritchie Blackmore :))
  • _Vegeta_
    Satrianit istenitik gitaros berkekben, vagy nem? :)

#63: Aha ertem. :)
  • McGrady
    hát, az tény hogy akármilyen jó is a technikád, ha nem tudsz dallamos zenét csinálni, akkor nem fognak sokra becsülni :)
  • McGrady
    vagy egy Blackmore-hoz :DD
    mondjuk sokszor nehéz így összehasonlítgatni, a TCS nem a ritmikus gitárzenére megy mint pl. Malmsteen, ezért nem is nagyon lehet különbséget vonni.
  • _Vegeta_
    Hallgattam joe satrianit is, de nekem ez a "pergessuk a gitart mer az jo" stilus nemtetszik, dallamtalan, jellegtelen a szamomra. Ahogy mondtad en inkabb melodikus, dalamosabb cuccokra izgulok, es azt nekem ne mond h egy blackmetal nem melodikus mert leesek a szekrol. :)

De visszaterve, most attol lesz egy nota "jo", hogy pergeti a gitart ide oda es mien jol osszhangban van ez a pergetes a dobbal?
  • Dying Soul
    Persze, hogy nem, csak egy példa volt, nyilván ha azonos minőségűről beszélünk, ami persze nem lehet, mert egy mondjuk félperces TCS szóló (ha egyáltalán van ilyen!) össze se hasonlítható egy DT-hez, egy Turillihez, vagy egy Malmsteenhez.
  • Dying Soul
    Szvsz pont death, black az amiben nem a szolóra, nem a melódikus dallamvilágra megy a játék, hanem az ütemre és a mondanivalókra. Nuról ne beszéljünk..
  • _Vegeta_
    Hidd el ez minden zene stilusban igy van. ;)
  • _Vegeta_
    Tevedes, rengeteg rockot hallgatok. :)

ui: meg metalt. blacket, deathet, nyút, meg mindent. :P
  • McGrady
    nem a mennyiség a minden :)
    de abban vitathatatlanul igazad van, hogy harmóniába illő szólót csinálni, ami szépen is hangzik, nem könnyű csinálni.
    de nem muszáj csak a szólókról beszélni. az adott szám mindegyik hangjának stimmelnie kell, ha nem akarod, hogy fals legyen a zene
  • _Vegeta_
    #7: Mit nevezel "Szar"-nak vagy "Gagyi"-nak. Szerintem pont ez a problema, h akinek nem izlese az adott nóta (nemtetszik neki) az rogton le szarozza meg stb. Nagy filozofiai kerdes:
    Mi a jo zene?
    Amivel sokat pepecselnek, de az egesz jellegtelen, dallamtalan vagy az amit par perc alatt osszedobnak, de fulbemaszo dallom sorait vonultatja fel ?

Mi a helyzet a komolyzenevel? Azt olykor honapokig komponalja valaki..

A Kommersz miert rossz? Ki es mien jogon mondja meg mi a rossz es mi a jo? Ezt nem ertem en. :D
  • Dying Soul
    Nem sok szólós metált/rockot hallgattál eddig, különben nem mondanál ilyet. Ahhoz, hogy ne összevisszaság legyen, kreativitás kell és végképp nem pár pillanat, órák/napok kérdése lehet egy átlaghosszúságú szóló (fél-1 perc kb). A Dream Theater 4 perces szólóiról pedig ne is beszéljünk.
  • _Vegeta_
    Tudod ha egy normalis zenesz leul, gitarral pillanatok alatt lenyom egy szolot, amihez hozzacsap valami szoveget es kesz a nóta. Viszont ha nezel egy dj-t vagy pl nezed a prodigy-t, ahol millio apro hangokbol kell osszeallitani a muzsikat, nagy kulonbseg. Melyik dolgozik tobbet? :)
  • McGrady
    én ki fogok tartani amellett, hogy a zenét hangszerrel csináljuk.
    jó, persze, a számítógép elengedhetetlen pl. a keverésben, vagy a vágásokban, masterelésben, de számomra addig zene a zene amíg zenészek hangszerekkel csinálják :)
  • Dying Soul
    Headbangelés szvsz alap egy jó metál számra
  • Daza500
    Na ilyet ne mondj hogy Kraftwerk 4 ever, mert rájuk ezt nem illik.