689
Miért is?
-
riviera #127 Ilyet hülyeség linkelgetni. Ez olyan mintha a photoshop kezelőfelületét mutogatnád olajjal festőknek stb.. -
#126 igazából itt arról van szó hogy az elektronikus zenét szídják pedig azt se olyan könnyű megalkotni az más kérdés hogy nagyobb részben ülsz a gép előtt mint hangszer előtt... -
#125 Sorry a rossz megfogalmazásért de nem konkrétan a te hozzászólásaidra értettem hanem kolektíve azokra akik ezt állítják...még1* boccs
-
#124 Köszi, kb nem minősíteném a cikk íróját... -
#123 Idézz itt egy hszt, amiben azt mondom, hogy elektronikus zenét könnyű csinálni -
#122 de hogy úgy tekerj el mondjuk 20 potméter hogy az a hang szólalljon meg amit te szeretnél talán ahoz is idő kell....és mondtam hogy van Gitár tanár ismerősöm és kb a fia ugy nyom spontán Gitár szólót hogy kb hazai Sztár zenekar gitárosok 90% elbújhatna...ígyhát van fogalmam a másik oldalról is és jelzem én még egy rossz szót nem szóltam a hangszeres zenével kapcsolatban mivel szerény személyem azt is hallgat... -
riviera #121 Bekapod a pikapod -
Garfield #120 Hát persze, pár potméter-csavargatás, pár klikkelés, és már menthető is a sláger, mi? -
#119 attól függ mennyire komoly cuccot akarsz előadni a közönségnek, én 2 év után kerültem színpadra (nem vizsgáról beszélek) és kb 10 éves voltam. 1 zeneszerkesztő program teljes elsajátítása fél év kb. -
Garfield #118 Az iskolai ünnepségen játszani vagy bekerülni a nemzeti filharmonikusokhoz? Mert ez sem mindegy... -
#117 uhh merül ez a szar bill elnézést a helyesírásért:( -
Garfield #116
Tudod te egyáltalán, mi a diszkóbaleset?
Az, amikor seggrészegen, bespeedezve a hülyegyerek 160-nal felcsavarodik a fára. Azért hívják diszkóbalesetnek, mert általában onnan jövet történnek. Semmi köze a diszkóban játszott zenéhez. -
#115 csak éppen eltekerni egy potmétert bárki tud aki nem csonka(andrás), megtanulni akkordokat lefogni, és váltani pedig kicsit több időt igényel :) -
#114 Lolcsi...te sem tusdsz semmit róla mégis aztmondod hogy könnyű...és ezeken az "elektronikus hangszereken"[[asszem eggyikünk sem nevezte így]] ugyannyit számít hogy mit hogy tekersz egy temnél egy samplernél egy sub-bassznál vagy egy gitár hangnál mintha te azon a hangszeren amin játszol lefogsz egy másik akkordot... -
praksi #113 a rendőrségi szakzsargon ismer olyat h "diszkóbaleset"; "rockbalesetről" még vhgy nem hallottam. lehet h a rockzene nem pörget fel eléggé vezetés közben.... -
#112 és gordonkán mennyi idő, amíg megtanulsz úgy játszani, hogy ki merj állni színpadra? -
Garfield #111 Egy picivel mintha többminden lenne ott, mint egy keverőpult meg egy effect rack, nem gondolod? -
#110 én annyit tók hozzáfűzni hogy gordonkáztam illetve elektronikus zenét is írtam már pc-vel így jártas vagyok picit mind2-ben. Teljesen más mind a kettő, de egyik sem egyszerű. PC-n mire kikeveredik a megfelelő kívánt hang addig sok idő elmegy ám... -
Garfield #109 Ők játszanak egy hangszeren és fogalmuk sincs az általuk lenézett elektronikus eszközökről. Maradjunk ennyiben.
VAlahol olvastam egy interjút Palotaival, Cadikkal és egy harmadik DJ-vel. Ha jól emlékszem, Cadik mesélte, hogy egyszer egy műsorban beszélgetett valami fiúbanda egyik tagjával, aki elmondta, hogy ő is azt hitte, hogy bemegy a stúdióba, megnyom pár gombot, a gép meg kidobja a slágert. Aztán egyszer bekísérték egy ilyen stúdióba, majd fél óra múltán azzal jött ki, hogy talán mégiscsak rosszul gondolta... -
praksi #108 azt látom h ez egy stúdió, jártam már ilyenben, dolgoztam is, de a felsoroltak 90%-át minden más zenében használják. egy keverőpult vagy egy effekt-rack szted csak elektronikus zene-felvételnél van? -
Goth #107 hangkártya az tényleg nincs, csak egy sokdarabos prüttyögésgenerátor :DASDAS -
#106 ott a pont :) -
Garfield #105 Na jóóó, ezekre a zenékre nem úgy kell gondolni, hogy fáradtan beül az ember, benyomja a tüctücöt és minden oké, majd kicsattan az éberségtől... -
#104 Eszembe jutott azon gondolat, hogy az idelátogató másik oldal kb 75%-a játszik hangszeren, és nem kezdők, ők tudják mit beszélnek, mikor a hangszerekről, az elsajátításról beszélnek. Néhányan itt maguk sem tudnak elektronikus zenéhez szükséges hangszereken játszani, csak kijelentik, hogy ez is nehéz... -
Goth #103 lehet hogy csak velem van így, de én ha kialszom magam, akkor tökéletesen tudok koncentrálni, nincs szükségem arra hogy bármi felpörgessen, és ha lassabb zenét hallok, nem lankad a figyelmem... De ha nem alszom ki magam és fáradt vagyok, bántja a fülemet a pörgős zene. a hangfalszaggató dübörgés meg végképp, ellenben egy lassú zene higgadtsággal kompenzálja azt, hogy nem tudok annyira koncentrálni. -
Garfield #102 Hangkártya, mi? Mutasd már meg a #92-ben a hangkártyát, jó? -
#101 senki nem fogta rá...egy elektro producer sem hangkártyával ír zenét... -
Garfield #100 Fel kell pörögni, hogy a figyelmed ne lankadjon. A gyorsabb ritmusú zenéknél nem is annyira maga a zene az, ami számit, hanem a ritmus. -
#99 pont forditva
a komolyzene annyira ooszetett, hogy a gyors valatsokra ha figyel az ember nem tud annyira koncentralni mind egy monoton duborgere legyen az tekno vagy metal. valahol olvastam (talan pont itt), hogy pont wagner veszelysebb koncentracioelterelo mint akarmi mas -
Goth #98 ne akarjátok már a hangkártyára ráfogni hogy hangszer... -
Garfield #97 Én nem.
Viszont tisztában vagyok azzal, hogy az elektronikus zene nem merül ki valami pécés, fasttrackeres bűvészkedésben, ahogy itt páran elképzelik azt. -
#96 nem, nekem az a szubjektív amit hallgatok. -
Goth #95 pont ez az, hogy aki komolyzenét hallgat esetlegesen vezetés közben, az nyugodtan vezet. Vezetés közben nem felpörögni kell, hanem lazítani =) -
Garfield #94 Nem, az a szubjektív neked, hogy mi a hangszer. -
#93 Te tudsz rajta bármit is, ami hallgatható esetleg? -
Garfield #92 pc esetén meg milyen más input van egér és billentyűzeten kívül? joystick-al is szerkesztenek zenét, vagy mi?
Mingyá' sírok...
Stúdió 1 (klikk az "Enter the virtual studio" feliratra)
Stúdió 2 (Quicktime kell hozzá)
Kíváncsi lennék, mire lennél képes a fenti helyeken egy egér és egy billentyűzet segítségével... -
#91 igen, sajnos nagyon sok az igénytelen szar, rockzenéből is :(
ezt nem kérdőjelezem meg.
lehet, hogy tényleg nehéz "jó" elektro-t csinálni, de nekem a zene az az amit hangszerrel csinálnak, és hangszeren játszanak.
ez szubjektív :) -
Garfield #90 szal neked csak elektronikus zene meg rock létezik? aha, bravó. komolyzenéről meg nem hallottál? miért van az, hogy ha az ember végigsétál a körúton, egy autóból csak ez az elektronikus dübörgést hallja, nem pedig mondjuk Chopin-t?
Például azért, mert azok a zenék azok, melyek felpörgetik az embert, éberebbé teszik a vezetés közben. A komolyzene erre nem alkalmas. Nem véletlen, hogy autós közönséget is célba vevő rádióadó nem játszik "lassabb" zenéket. -
#89 nagyon sok hardware elem van amit zenekészítésre használnak még a Szintetizátor mellet!!! -
praksi #88 "Na, nekem meg a metál és hasonló zenékről az igénytelenség és a kosz jut az eszembe. Pedig ez legalább annyira nem állja meg a helyét, mint a te állításod."
szal neked csak elektronikus zene meg rock létezik? aha, bravó. komolyzenéről meg nem hallottál? miért van az, hogy ha az ember végigsétál a körúton, egy autóból csak ez az elektronikus dübörgést hallja, nem pedig mondjuk Chopin-t?
azt meg elhiszem, h létezik 4/4-től eltérő ritmus is, csak valahogy nem tapasztalom. dolgoztam már diszkóban, csak ez ment több órán keresztül. úgy tűnik igény erre volt.
pc esetén meg milyen más input van egér és billentyűzeten kívül? joystick-al is szerkesztenek zenét, vagy mi?
és hogy egy stílus hallatán mi jut eszembe, az más kérdés; én CSAK tapasztalatról beszélek.