233
  • Equ
    #233
    "Áá nem tud ez az Equ semmit. "

    Ehhez képest jól beégtél az oo topicban is, ubuntival egyetemben, de az ugye nem meglepő

    "azzal vagizott, hogy le tudja fordítani a vindózt forrásból"

    Ilyet soha nem állitottam, azt állitottam (és most is állitom) hogy bármelyik file-ját le tudom, ha rászánom az időt, de az összeshez túl sok idő és energia kéne.

    "Ha a vindózt és a trükkjeit akarod jobban megismerni inkább vedd meg a Windows xp teljes referencia cimű könyvet "

    A profik inkább az Inside windows 2000 ill a windows ... internals-t olvassák, és készül már a vistás is. Pár nagyságrenddel mélyebbre ás a rendszer működésében. Ha elolvasnád - és fel is fognád - talán kevesebb butaságot hordanál össze...
  • mixam
    #232
    Áá nem tud ez az Equ semmit. Rajta lehet röhögni a legtöbbet. Lejjebb olvastam amikor azzal vagizott, hogy le tudja fordítani a vindózt forrásból, aztán lebukott, hogy csak behazudta. Ismerem az ilyen fajtát a játéktermekből. Elolvasnak pár ujságot, aztán játszani próbálják a nagymenőt, de közben tök bénák.
    Meg azt írja debiant üzemeltet több éve, hátha ettől faszagyereknek tünik, közben meg azt hiszi hogy 1 2 havonta van debian kiadás. Pont az a szívás a debiannal, hogy három év is eltelik néha két kiadás között, mint a multkor. Hazudik ez mint a vízfolyás. Nem ért ő sem vindózhoz sem linuxhoz, csak tenni próbálja az agyát. Biztos nincs még barátnője sem és itt vezeti le a kisebbségi érzéseit.
    Ha a vindózt és a trükkjeit akarod jobban megismerni inkább vedd meg a Windows xp teljes referencia cimű könyvet Levine és Young írták, nagyon tuti. Lesz majd biztosan pistára is.
  • szivar
    #231
    "... ha megpróbálod előadni, hogy a winben olyan dolgok nyúlnak a nethez amiknek nem kéne..."

    Rendben van, legközelebb csak olyan dolgokkal hozakodom elő, amire lesz 'bizonyítékom' is. De inkább mégsem, mert mint tudjuk, egy naplófájlt nem nagy művészet megváltoztatni...

    "Az a baj, hogy nem tudsz eleget ahhoz, hogy következtetéseket vonj le számodra ismeretlen dolgok alapján, lásd bővebben fentebb."

    De eléggé tanulékony vagyok. És nem sok olyan dolgot fogadok el tényként, amiről nem győződhetem meg. Illetve ezen felül az ember szerez bizonyos tapasztalatokat is, amiket lehet hogy mások nem tapasztalnak meg, ezért azt hiszik hogy nincs is ilyen.

    "Lásd párhuzamos oo topic, hogy milyen képességekkel is vannak megáldva a ms-os programozókhoz hasonlitva."

    Most oo vagy linux? Mondjuk mind a kettő opensource, de valahogy nem igazán mindegy. Illetve nem a programozókat szerettem volna összehasonlítani, hanem az üzleti és a nyílt forráson alapuló szoftverfejlesztést. Úgyhogy ez a mondat valahogy olyan izé...,(Mellesleg nem olvastam át az adott topicot...)

    "Ezért is adtam csak linux kernel forrás méretet (6 millió sor) teljes ms oprendszerrel, alkalmazói programokkal, mindennel (nt4 5 millió sor). Ebből kellett volna felfogni, hogy a kernel méretek egyáltalán nem térnek el olyan mértékben (főleg nem a win javára) mint azt korábban állitottad. Nagyjából hasonló méretűek, igy ezen a szálon nem lehet levonni következtetéseket, hogy melyikben lehet jobban elbújtatni backdoort. (ha teljes rendszert nézünk, akkor természetes a debian 200 millió soros forrásában sokkal könnyebb, mint egy xp 40 milliójában, kernel szinten nincs különbség, és adott funkcionális esetén sincs komolyabb)"

    Ááááh. Te nem érted azt amit ki akartam fejteni, én meg nem tudom normálisan leírni anélkül, hogy egy hatszáz oldalas kisregényt idefirkantanák... Inkább hagyom az enyészetnek.

    "mifelénk csak az számit, a papír az utolsó.."

    Helyes.

    "Addig semmi gond, amig ezt úgy tálalja, hogy nem tudja mire jó és inkább blokkolta és nem úgy, hogy burkoltan elkezd fud-olni és fröcsögni, hogy biztos backdoor vagy info szivárogtatás..."

    Azt írtam hogy "véleményemet". De szerintem a "véleményemet" szó lett csak elolvasva 'ez márpedig tény' szóösszetétellé. Ha ez fud, akkor ja.

    "Ha mégis ezt teszi, akkor a minimum, hogy ezt komoly szakmai felkészültséggel (korábban részletezett módon) TÉNYEKKEL bizonyitja, különben a közröhej esete lesz..."

    Az a gond, hogyha mindenki így járna ide a fórumokra, akkor az életben nem lenne soha több hozzászólás.


    Mellesleg már sokkal jobban tetszik a hangvétel, valamennyire jobban is érthető a magyarázatod a hétköznapi emberek számára is :D.
  • Equ
    #230
    "Sajnos nem értek hozzá, nem vagyok jól képzett biztonságossági rendszermérnök"

    Ezt bebizonyitottad már többször is, ezért is röhejes, ha megpróbálod előadni, hogy a winben olyan dolgok nyúlnak a nethez amiknek nem kéne... Nem vagyok olyan szakmai szinten, hogy ezt meg tudd itélni, ami még önmagában nem baj, ilyenkor fröcsögés és fud helyett, rögziteni kell a forgalmat és kérdezni olyanoktól akik mélyen ismerik a rendszert. Hidd el, igy egészen más reakciókat fogsz kapni és közröhej tárgyává sem teszed magad.

    "Csak megemlítettem, arra célozván hogy miért gondolok azt amit."

    Az a baj, hogy nem tudsz eleget ahhoz, hogy következtetéseket vonj le számodra ismeretlen dolgok alapján, lásd bővebben fentebb.

    "Ne legyél olyan biztos benne hogy gyenge képességekkel vannak megáldva "

    Lásd párhuzamos oo topic, hogy milyen képességekkel is vannak megáldva a ms-os programozókhoz hasonlitva.

    "Kérem hogy ne hasonlítsunk össze egy >2000 programot tartalamazó disztribet egy winnel"

    Ezért is adtam csak linux kernel forrás méretet (6 millió sor) teljes ms oprendszerrel, alkalmazói programokkal, mindennel (nt4 5 millió sor). Ebből kellett volna felfogni, hogy a kernel méretek egyáltalán nem térnek el olyan mértékben (főleg nem a win javára) mint azt korábban állitottad. Nagyjából hasonló méretűek, igy ezen a szálon nem lehet levonni következtetéseket, hogy melyikben lehet jobban elbújtatni backdoort. (ha teljes rendszert nézünk, akkor természetes a debian 200 millió soros forrásában sokkal könnyebb, mint egy xp 40 milliójában, kernel szinten nincs különbség, és adott funkcionális esetén sincs komolyabb)

    "ahol nem a hozzáértés és az intelligencia számít, hanem a papírok"

    mifelénk csak az számit, a papír az utolsó... Nálunk egy IT-s felvételi 80% szgép előtt zajlik, nem az érdekel minket, hogy milyen papirja van, hanem hogy mit tud. Ha nem tud eleget, repül...

    "Nem tudom hogy mi a bajod azzal ha egy átlagjúzert nem érdekel hogy miért is akart valami valamit is csinálni"

    Addig semmi gond, amig ezt úgy tálalja, hogy nem tudja mire jó és inkább blokkolta és nem úgy, hogy burkoltan elkezd fud-olni és fröcsögni, hogy biztos backdoor vagy info szivárogtatás...
    Ha mégis ezt teszi, akkor a minimum, hogy ezt komoly szakmai felkészültséggel (korábban részletezett módon) TÉNYEKKEL bizonyitja, különben a közröhej esete lesz...
  • szivar
    #229
    Mert ismer minden csínt-bínt a winben, és érdekelne ez+az, ki tudja, talán egyszer nem csak álltalánosságban fogyalmaz, meg lehülyéz mindenkit, hanem ad némi magyarázatot is a dolgokhoz.

    Lsd. nemcsak az lesz hogy hülye vagy hozzá, mert már a win 3.1 is tudta az izének a hogyishívjákját, amelyik szervesen kapcsolódik a keofjhwa46001-es szabványhoz, mert azt is az ms hozta ám létre, és ti hülyék vagytok mind, mert nem tudjátok használni. Menjetek el tanfolyamra.

    Azonkívül kiváncsi vagyok, hogy hol és mennyiért is tart win tanfolyamokat... Mert szerintem erre megy ki a játék ;D
  • szivar
    #228
    "mondom, ne a levegőbe beszéljél, rögzítsd a forgalmat, tedd fel a netre, okoskodjál ott is, hogy backdoor vagy info szivárogtatás és majd akkor is röhögünk egy jót..."

    Sajnos nem értek hozzá, nem vagyok jól képzett biztonságossági rendszermérnök, akihez a BG és programozó csapata jár különórákat venni. Ja, mellesleg mint írtam, nem is nagyon érdekel ez a jeles esemény. Csak megemlítettem, arra célozván hogy miért gondolok azt amit. És mivel nem dokumentáltam a dolgot, ez továbbra is csak egy urban legend marad számodra és mások számára is. Amúgy bátran röhögjél bármin, ahhoz legalább bizton értesz, ha többről nem is győződhetünk meg élőben :D.

    "Látom a programozáshoz se értesz nagyon... Attól, hogy egy eszközmeghajtó kernel módban fut az - kultúrált rendszereken - nem azt jelenti, hogy bele van betonozva a kernelbe mint pl linuxon, igy nem is kell beleszámolni a kernel foráskódjába. Ez sem jött be..."

    Látom nagyon kened-vágod a memóriakezelést, meg a védett módot és tsait. Illetve a rendszermagok fajtáival is tisztában vagy, előnyeikkel, hátrányaikkal és alkalmazási lehetőségeikkel együtt.

    ""Még az MS programozói sem ismerik teljes egészében a wint."

    Ha ez igy van, akkor a linuxosok vagy mégkevésbé ismerik a saját rendszerüket, vagy nagyon gyenge programozói képességekkel vannak megáldva."

    Ne legyél olyan biztos benne hogy gyenge képességekkel vannak megáldva :D. Én sem állítottam az ms programozóiról, hogy hülyék a szakmához. De esetleg mélázz el a sw fejlesztés rejtelmein. Pláne ha egy oprendszerről van szó, amelybe beleintegrálnak minden kacatot. Illetve azon hogy (a fejlesztők közül)ki és melyik részét látja az egésznek. Üzlet, az üzlet. Az idő meg pénz. Azonkívül minden programozó törődjön a saját dolgával, ne lássa a bazi nagy projectet egyben, mert az káoszt eredményezne és időveszteséget. Valahogy így.

    "már megint el vagy tévedve, bele volt számolva minden esetben az összes winhez adott alklamazás service és kiegészitő kódja..."

    Aha. És darabszámra (per alkalmazás) megtudod mondani hogy egy Debian disztrib és egy neked tetsző win hány alkalamazással is érkezik a végfelhasználóhoz? Kérem hogy ne hasonlítsunk össze egy >2000 programot tartalamazó disztribet egy winnel, ha már forráskódról van szó. Azonkívül a teljes disztribet sem kötelező mindenestül feltelepíteni, amíg ellenkező esetben olyan programok is felmennek a gépre, amik alapesetben nem is kellenek az átlagfelhasználónak.

    "Halandzsa már megint... Történt forgalom (ha igazad lenne, akkor világrengető felfedezés lenne) csak te blokkoltad. Nagyon hihető mese"

    Lsd fentebb.

    "Tévedsz, te olyannak látod a dolgokat, amilyennek szűk világképeddel eképzeled, csak sajnos bizonyitékod nincs rá..."

    Szerintem a világképemmel nincs semmi baj, azonkívül hogy egyre sza... rosszabb világban élünk, ahol nem a hozzáértés és az intelligencia számít, hanem a papírok (jópénzért az ecserin, vagy fél disznó a vizsgabizottságnak) és az ismeretség.

    "Nálunk is blokkolva van, de minden blokkolt kisérlet naplózva és ellenőrizve van és ha valaha olyat találnánk ami "gyanús" backdoor-ra utal, akkor abban a pillanatban port-mirror, sniffer és lenyomozás. (és, ha igazad lenne, akkor jöhet a világrengető bejelentés) Komoly helyeken igy működik."

    Nem tudom hogy mi a bajod azzal ha egy átlagjúzert nem érdekel hogy miért is akart valami valamit is csinálni, amikor nem csinált, mert nem volt rá lehetősége. Illetve miért kell olyanokért fikázni, amit te is csinálsz (fw &portok) és azt állítják rengetegen, hogy ártani nem használ. Még ha nem is törődök a naplófájlokkal meg ilyenekkel...
  • szivar
    #227
    "Érdekes, én még nem tapaszaltam. Pedig elég gyakran installálok XP-t."

    Én tapasztaltam. De ez csak egy sajátosság lehet ezen a környéken...

    "Hát végülis a hálózat kezelő szolgáltatásnak azért illik hozzáférést adni a hálózathoz."

    Látod, ebben igazad lehet, de teljesen mégsincs igazad. De mivel láma vagyok, nem is magyarázgatom tovább, mert úgyis ki lesznek forgatva szavaim...

    "Az előbb még arról volt szó, hogy nem tudod, hogy mit és miért forgalmaz."

    Arról volt szó, hogy ha nem szükséges forgalmaznia 'egyes' folyamatnak, akkor ne forgalmazzon.

    "Ezt most komolyan nem értem. Azt mondtad, hogy mindenféle ismeretlen dolgok meghatározatlan dolgokat forgalmaznak. Vagy legalábbis ez jött le a szövegedből."

    A "próbálja elérni" az nem azt jelenti hogy eléri és forgalmaz némi adatot. Illetve az 'egyes folyamatok' az nem ismeretlen folyamatokat jelent, hanem egyes folyamatokat jelent. Amiknek a nevét nem vagyok képes fejben tartani.

    És elég sekélyes a fogalmazási készségem, tizenegypár óra meló után. Ezen okból kifolyólag néha nem jön le tisztán az amit írok, mert felét sem írom le annak amit szeretnék/kellene. Ezért elnézést kérek mindenkitől.
  • mixam
    #226
    Ez még nagyobb poén vita mint az előző. Van még pár ilyen itt igaz?
    Szivar, Ubuntu, Greyoff miért vitáztok ilyenekkel mint ez az Equ? Nem érdemes lesüllyedni szintjére, mert ott hülyeségben profi és lenyom a nagy rutinjával. Mint írta itt valaki találóan.
    Bár akkor nem lenne ilyen szórakoztató olvasmány itt.
  • Equ
    #225
    "(lsd.: telepítés, service packok feldobálása után)első elindításakor fel kívánt menni, érthetetlen okokból. "

    mondom, ne a levegőbe beszéljél, rögzítsd a forgalmat, tedd fel a netre, okoskodjál ott is, hogy backdoor vagy info szivárogtatás és majd akkor is röhögünk egy jót...

    "Ha emlékeim nem csalnak, akkor a win forráskódjába nem számoltad bele az eszközmeghajtókat. "

    Látom a programozáshoz se értesz nagyon... Attól, hogy egy eszközmeghajtó kernel módban fut az - kultúrált rendszereken - nem azt jelenti, hogy bele van betonozva a kernelbe mint pl linuxon, igy nem is kell beleszámolni a kernel foráskódjába. Ez sem jött be...

    "Még az MS programozói sem ismerik teljes egészében a wint."

    Ha ez igy van, akkor a linuxosok vagy mégkevésbé ismerik a saját rendszerüket, vagy nagyon gyenge programozói képességekkel vannak megáldva.

    "Miközben nem számolod bele a wines alkalmazások sorait a teljes forráskód méretbe, viszont a linuxnál igen"

    már megint el vagy tévedve, bele volt számolva minden esetben az összes winhez adott alklamazás service és kiegészitő kódja...

    "Nincs mit bizonyítani, mert nem történt forgalom. "

    Halandzsa már megint... Történt forgalom (ha igazad lenne, akkor világrengető felfedezés lenne) csak te blokkoltad. Nagyon hihető mese

    "És veled ellentétben én nem olyannak látom a dolgokat, amilyeneknek lenniük kellene, hanem olynnak, amilyen."

    Tévedsz, te olyannak látod a dolgokat, amilyennek szűk világképeddel eképzeled, csak sajnos bizonyitékod nincs rá...

    "Nem tudom hogy nálatok, a 'mission critical rendszernél' hogy megy a hálózati forgalom engedélyezése, de itt minálunk felé (otthon)olyan parázás van, hogy amely portot nem kívánom használni, azt a hardweres tűzfalon (is) letiltom"

    Nálunk is blokkolva van, de minden blokkolt kisérlet naplózva és ellenőrizve van és ha valaha olyat találnánk ami "gyanús" backdoor-ra utal, akkor abban a pillanatban port-mirror, sniffer és lenyomozás. (és, ha igazad lenne, akkor jöhet a világrengető bejelentés) Komoly helyeken igy működik.
  • Equ
    #224
    "Na itt látszik, hogy nem jártál az analízis előadásaimra. "

    Kiscsillag, te olyan sötét vagy logikából, informatikából, hogy képtelenség lenne az "analizis előadásidra" járni, mert felsőoktatási intézmény közelébe nem engedének... (és még nekem nincs diplomám, LOL )

    "Ha itt vagyok mindig teljesen leégedet magad"

    Legalábbis erről győzködöd magadat minden topicban, miközben nincs is olyan kijelentő mondatod, amit ne cáfolna meg valaki, akinek kis köze is lenne az informatikához. De, csak folytasd, jókat mulatok a butaságaidon és úgy tűnik sokakat szórakoztat még

    "Ma is leégtél a múltkor is:"

    "http://www.sg.hu/cikkek/41210"

    Mi az lámerem, beragadt a lemez? Ugyanazt hajtogatod újra és újra és azt hiszed, ezzel kevesebben néznek hülyének? Fröcsögsz össze vissza és egy szakmai gondolatot nem tudsz összehozni
    Abban a topicban is hülyét csináltál magadból, ebben is, de reklámozd nyugodtan csak mégtöbbet röhögünk.

    "A Debian fejlesztők át tudják nézni minden kiadásra a forráskódot, nem olyan ördöngőség"

    Hát persze retardált barátom, ők 1-2 havonta átolvasnak 200 millió programsort, aminek 90%-hoz közük nincs, csak összeollózták...
    Te egy súlyos álomvilágban élsz, így ne csodálkozz, hogy sokan hülyének néznek mikor a lázálmaidat összehordod...

    "Egyébként azóta, hogy belenéztek a kínaiak a win forráskódba, nagy ütemben elkezdék a windowsok lecserélését linuxra."

    Legalábbis ők is bedobtak egy pár hangzatos kijelentést, hogy a hozzád hasonló lámerek bevegyék, miközben futtatják vigan tovább a több százmillió win-t... München is megszivta a linuxal, kinai is meg fogja. De ott annyival "jobb" a helyzet, hogy a diktatúra miatt eddig se észérvek alapján zajlott ott az élet, hát a linuxot se azért próbálják erőszakkal ráeröltetni az emberekre. (máshogy ugye a kutyának nem kell ingyen se)

    "A RedFlag egy kínai nyelvet tökéletesen támogató linux disztribúció, amit a Kínai kormány támogatásával fejlesztenek."

    Már megint butaságokat fröcsögsz... Nincs elég erőforrásuk az egészet újrairni, igy van amit átkoppintanak más disztribekből, de a legtöbbet újraírják, mert egyáltalán nem alkalmas semmire... (ha csak egy szimpla fordítás lenne - netán nem támogatná a unicode-ot - az mégnagyobb szégyen lenne, hogy évekig tart nekik, de ez persze csak a te lázálmaidban van, igy viccnek jó volt)

    "Talán termékaktiválás..."

    Talán már megint hülyeségeket beszélsz, mert halvány gőzöd sincs a rendszerről... A termékaktiválás nem a wordpaddel működik, hanem az msoobe-vel. De hát mit is várhattunk tőled, szakmailag korrekt gondolatot? LOL

    Inkább találj ki még pár vicces történetet a több nickről, hogy diploma nélkül alázlak sokadszorra szakmailag vagy valami újat, olyan szórakoztató
  • ubuntu
    #223
    "Érdekes, én még nem tapaszaltam. Pedig elég gyakran installálok XP-t."
    Talán termékaktiválás...
  • BiroAndras
    #222
    "Nemtom, nálatok a többezer gépen biztosan nem, de nálam első indításnál (lsd.: telepítés, service packok feldobálása után)első elindításakor fel kívánt menni, érthetetlen okokból."

    Érdekes, én még nem tapaszaltam. Pedig elég gyakran installálok XP-t.

    "svchost. Nem érdekel az a duma, hogy engedélyezni kell, mert amúgy nincs net. Van és kész."

    Hát végülis a hálózat kezelő szolgáltatásnak azért illik hozzáférést adni a hálózathoz.

    "És ez a process nem generál ellenőrizhetetlen forgalmat a szerjózsa minden irányában (és tudom hogy mi célt szolgál)."

    Az előbb még arról volt szó, hogy nem tudod, hogy mit és miért forgalmaz.

    "Nincs mit bizonyítani, mert nem történt forgalom."

    Ezt most komolyan nem értem. Azt mondtad, hogy mindenféle ismeretlen dolgok meghatározatlan dolgokat forgalmaznak. Vagy legalábbis ez jött le a szövegedből.

    "Nem tudom hogy nálatok, a 'mission critical rendszernél' hogy megy a hálózati forgalom engedélyezése, de itt minálunk felé (otthon)olyan parázás van, hogy amely portot nem kívánom használni, azt a hardweres tűzfalon (is) letiltom."

    Ez nem parázás, hanem alap biztonsági beállítás. Még otthoni rendszer esetén is.
    De egy 'mission critical rendszernél', ha olyasmi történik, aminek nem lenne szabad, annak illik utánnajárni.

    "És mint írtam, ha nem mehet fel, akkor nem is érdekel hogy hova akart menni."

    Engem akkor is érdekelne.
  • ubuntu
    #221
    "Mellesleg ha ismerné valaki a RENDSZERT , annak csak gratulálni tudnék."
    Tudod, az Equ benne van a PROGRAM-ban is :-D :-D
  • ubuntu
    #220
    A Debian fejlesztők át tudják nézni minden kiadásra a forráskódot, nem olyan ördöngőség. Ráadásul vannak megadott szempontok alapján, forráskód elemző scriptek, programok is.
    Az OpenBSD team pedig maga írja, vagy át(újra)írja a rendszerük nagyrészét, mert Theo az Theo :-)

    "És ehhez jön még hozzá az a tény, hogy idézlek "Kínai kormány? Valaki?"-k akkora Y erőforrással rendelkeznek, hogy az egészet egyben képesek átnézni/megvenni"
    Még mindig nem tudod felfogni mind1. Egyébként azóta, hogy belenéztek a kínaiak a win forráskódba, nagy ütemben elkezdék a windowsok lecserélését linuxra.

    ""A Kínai kormány mintha saját disztribet akarna létrehozni"

    Igen, ő is alkatlmatlannak találja a mostani a linux rendszereket széleskörű használatra, de hogy is jön ez ide?"
    Bizonyára hiányoztál az általánosból amikor a szövegértelmezést kellett volna tanulnod.
    A RedFlag egy kínai nyelvet tökéletesen támogató linux disztribúció, amit a Kínai kormány támogatásával fejlesztenek. Mint itt az UHU. Tökéletesen megfelel nekik a mostani linux széleskörű használatra.

    Akit érdekel egy elemzés a linux (debian) és windows fejlődésének összehasonlításáról itt olvashat egy tanulmányt.
    http://barba.dat.escet.urjc.es:9080/grex/seminarios_files/robles-barahona-lopez-amor-preliminary.pdf
  • szivar
    #219
    "és a wordpad kimegy szerinted a netre magától?"

    Nemtom, nálatok a többezer gépen biztosan nem, de nálam első indításnál (lsd.: telepítés, service packok feldobálása után)első elindításakor fel kívánt menni, érthetetlen okokból. Idáig egypár ismerősnek megcsináltam ezt a nagy szakértelmet kívánó műveletet (XP reinstall, mert tényleg nem értenek hozzá), és megnéztem hátha csak nálam van valami érdekesség. De neeem, náluk is ugyanez a jelenség játszódott le.

    "melyik is pontosan ez a szolgáltatás és hova ment ki"

    svchost. Nem érdekel az a duma, hogy engedélyezni kell, mert amúgy nincs net. Van és kész. És ez a process nem generál ellenőrizhetetlen forgalmat a szerjózsa minden irányában (és tudom hogy mi célt szolgál).

    "És? A lényeg az, hogy egy kb. hasonló tudású disztrib - állitásoddal ellentétben - nagyságrendeleg ugyanannyi sorból áll, mint a win, igy ez a támadási alap sem jött be."

    Ha emlékeim nem csalnak, akkor a win forráskódjába nem számoltad bele az eszközmeghajtókat. Pedig mintha azoknak is egy része kernel módban futna... Már látom előre az erre adott szakmai választ: Na és?

    "Semmi gond, a te dolgod, csak jobb, ha megszokod, hogy nem mindig hoz össze a sors bólogatójánosokkal és néha belefuthatsz olyanokba is, akik viszont ismerik a rendszert és nagyon hamar bebizonyitják nyilvánosan, hogy alapvető szakmai hiányosságaid ellenére próbálsz fikázni egy rendszert, égbekiálltó marhaságokkal..."

    És ezen emberek legfőbb feladata a következőek felsorolása tetszőleges sorrendben:
    -Márpedig ilyet nem csinál.
    -Nincs benne.
    -Hülye vagy hozzá.
    -Én nagyon értek hozzá.
    -Te nagyon ostoba vagy.
    -Menj el tanfolyamra.
    -Menj el tanfolyamra.
    -Menj el tanfolyamra.
    Mellesleg ha ismerné valaki a RENDSZERT , annak csak gratulálni tudnék. Még az MS programozói sem ismerik teljes egészében a wint. Ha ismernék, akkor vszínűleg nem lenne ennyi biztonsági kockázatot tartalmazó kódrészlet benne. Ja, mielőtt megszólsz hogy linux 'fun' vagyok, bizony abban is vannak biztonsági hiányosságok. Fikázzuk azt inkább jó? Abban rutinos vagy és nem hinném hogy összevesznénk .

    "Pont ezért irtam, hogy a debian 200 millió sor a sok mellékelt hülyeséggel, egy win meg 6-50 millió, miközben a linuxnak csak a kernele 6 millió..."

    Miközben nem számolod bele a wines alkalmazások sorait a teljes forráskód méretbe, viszont a linuxnál igen. Hogy lehet az hogy a lnx disztrib többezer programjának forráskódja nagyobb sorszámot ad végeredményül mint a winnél az a párszáz mellékelt program? Illetve ha már a linux kernellel dobállózunk, akkor legyél oly szíves, és kalkuláld bele a windózos driverek forrásának is a sorait a rendszerbe. Jaa, hogy az nem tartozik a kernelbe? Na és? Az összehasonlítás az összehasonlítás.

    "Akkor bizonyitsd, hogy olyan éri el amelynek nem szükséges..."

    Nincs mit bizonyítani, mert nem történt forgalom. Mondjuk nem tudom hogy ezt miért is írom ide, mert úgyis neked lesz igazad. És veled ellentétben én nem olyannak látom a dolgokat, amilyeneknek lenniük kellene, hanem olynnak, amilyen.


    "Ez nagyon szánalmas volt... Felfedezted az évezred összeesküvését, de nem mondod meg mi volt, mert te okosan inkább letiltottad a portot, LOL "

    Nem tudom hogy nálatok, a 'mission critical rendszernél' hogy megy a hálózati forgalom engedélyezése, de itt minálunk felé (otthon)olyan parázás van, hogy amely portot nem kívánom használni, azt a hardweres tűzfalon (is) letiltom. Tudod, telnet,ssh,smtp és társaik. És mint írtam, ha nem mehet fel, akkor nem is érdekel hogy hova akart menni. Tudom hogy nem hiszed el, de van aki bizalmatlan az oprendszere irányában, és egyébb lehetőségeket is igénybe vesz, hogy megvédje a fontosnak itélt adatait. Legyen ez a rendszer win vagy bármelyik *nix, esetleg egy hobby os.
  • ubuntu
    #218
    "Ebből a pénzből tetszőleges részhalmazát megveheted az X méretű földnek és rajtad kivül több ezer ember létezik"
    Na itt látszik, hogy nem jártál az analízis előadásaimra. Előbb pár alapfogalommal kellene tisztában lenned. A Nyúzban volt egy bizonyítás régebben, arról hogy a lovaknak végtelen sok lába van. Hasonló neked is sikerülhet még :-)

    "javaslom csendben húzd meg magad, ülj be egy pár alapfokú windows tanfolyamra és próbálj meg összeszedni némi alapvető adminisztrátori tudást"
    Ezt az arcot! Mielőtt ekkora mellénnyel oktatnál ki más nálad jóval udvariasabb usereket, neked sem ártana beülnöd az iskolabadba Mr.nodiploma-rendszermérnök-windowsfordító úr. Ha itt vagyok mindig teljesen leégedet magad, mert velem te nem vagy egy súlycsoportban, olyan kevés a tudásod.
    Utálok ilyeneket írni, a doktori címemet sem szoktam használni, mint ahogy a többi kollégám sem, de a te primitív agyad legfeljebb ezt képes felfogni.
    Ma is leégtél a múltkor is:
    http://www.sg.hu/cikkek/41210
    Téged itt már senki sem vesz komolyan, szánalmas vagy.
  • Equ
    #217
    " és pl. a wordpadnak sem"

    és a wordpad kimegy szerinted a netre magától?
    Vagy akkor miről is FUD-oltál a levegőbe kicsit lejjebb ezzel: "olyan szolgáltatás próbálja rendszeresen elérni a netet, aminek semmi köze van hozzá"

    Melyik is pontosan ez a szolgáltatás és hova ment ki? Ne a levegőbe fröcsögjél hülyeségeket, hanem konkrétan ird meg és bizonyitsd.

    "A linux kernel forráskódja ha jól emlékszem, egypár eszközmeghajtót is magába foglal, a winé meg nem nagyon. "

    És? A lényeg az, hogy egy kb. hasonló tudású disztrib - állitásoddal ellentétben - nagyságrendeleg ugyanannyi sorból áll, mint a win, igy ez a támadási alap sem jött be.

    "Nem mindegy hogy a pl. mindenféle szövegszerkesztőnek a forrását is beleszámítod ebbe a szép méretbe, vagypediglen nem. "

    Ki akarta beleszámolni? Pont ezért irtam, hogy a debian 200 millió sor a sok mellékelt hülyeséggel, egy win meg 6-50 millió, miközben a linuxnak csak a kernele 6 millió...

    "Nem megyek semmiféle alapfokú windowsos tanfolyamra"

    Semmi gond, a te dolgod, csak jobb, ha megszokod, hogy nem mindig hoz össze a sors bólogatójánosokkal és néha belefuthatsz olyanokba is, akik viszont ismerik a rendszert és nagyon hamar bebizonyitják nyilvánosan, hogy alapvető szakmai hiányosságaid ellenére próbálsz fikázni egy rendszert, égbekiálltó marhaságokkal...

    "Lex@rom hogy milyen folyamat éri el a netet, amíg szükséges hogy elérje."

    Akkor bizonyitsd, hogy olyan éri el amelynek nem szükséges...

    "Nem csinált semmilyen gyanús forgalmat, mert a vason nincs engedélyezve az a port, semmilyen esetre sem"

    Ez nagyon szánalmas volt... Felfedezted az évezred összeesküvését, de nem mondod meg mi volt, mert te okosan inkább letiltottad a portot, LOL

    "A Kínai kormány mintha saját disztribet akarna létrehozni"

    Igen, ő is alkatlmatlannak találja a mostani a linux rendszereket széleskörű használatra, de hogy is jön ez ide?
  • szivar
    #216
    Lehet hogy buta vagyok, de legalább tudok olvasni és talán a szövegértelmezésemmel sincs semmi kifogásolni való... Véletlenül sem azt írtam, hogy nem tom mi akar felmászni a netre, hanem azt hogy semmi köze sincs a nethez a win folyamatokat kezelő cuccparádéjának és pl. a wordpadnak sem. És még mielőtt lelámázol ill. leostobázol, hogy miért nem office, miért pont a wordpad (mert ugye az lámáknak való, nem a hatalmas tudású izéelemzőneksajátmagátmondó embereknek, akik már-már félistennek tekintendőek és nem földi halandónak), elmondom hogy azért mert csak.

    A linux kernel forráskódja ha jól emlékszem, egypár eszközmeghajtót is magába foglal, a winé meg nem nagyon. Ott külön cégben vannak a driverek. Persze lámázhatsz jelen esetben is, mert -tudod nagyon jól- nem értek hozzá... Messziről jött ember meg azt mond amit akar.

    Azonkívül ha már teljes Debian disztribről van szó, ajánlatos lenne a mellékelt alkalmazások listáját összehasonlítani az WinNT-n megtalálhatóakkal (itt speciel a darabszámra gondoltam). Nem mindegy hogy a pl. mindenféle szövegszerkesztőnek a forrását is beleszámítod ebbe a szép méretbe, vagypediglen nem.

    Ja, amíg el nem felejtem, én nem égetésképpen írtam a lenti sorokat, de ha már ilyen kedves voltál irányomban, megindoklom neked hogy mit és miért nem.

    1. Nem megyek semmiféle alapfokú windowsos tanfolyamra, mert még a végén biztonsági szakember úrnak szólítanak utána, és túl nagy lenne az arcom. Nekem nem vág egybe a stílusommal az hogy mindenkit lehülyézek, szakmai érvek gyanánt.

    2. Lex@rom hogy milyen folyamat éri el a netet, amíg szükséges hogy elérje. Legyen szó böngészőről,rasról, vagy akármiről.

    3. Nem csinált semmilyen gyanús forgalmat, mert a vason nincs engedélyezve az a port, semmilyen esetre sem. Amúgy meg lsd.: 2. pont.

    4. A Kínai kormány mintha saját disztribet akarna létrehozni, a lnx rendszermagra és szolgáltatásokra támaszkodva. Olyan MS módra. Innen is egy kicsit, onnan is egy kicsit, de milyen jó lesz...

    Asszem mára ennyi.
  • Equ
    #215
    " Így egy kissé több és nagyobb méretű bináris jön számításba a win alatt, és én naivan arra gondolok ilyen esetekben, hogy a forráskódja is egy kissé nagyobb lehet a winnél mint a lnx-nál. "

    Ezt jól elbuktad mindjárt az elején, lásd lentebb a méreteket.

    "olyan szolgáltatás próbálja rendszeresen elérni a netet, aminek semmi köze van hozzá, addig fenttartom azon véleményemet, hogy lehetnek szándékos kiskapuk a windowsban"

    Addig ameddig neked "ismeretlen" szolgáltatások érik el a netet és halvány gőzöd sincs, hogy mi a funkciojuk, addig azt javaslom csendben húzd meg magad, ülj be egy pár alapfokú windows tanfolyamra és próbálj meg összeszedni némi alapvető adminisztrátori tudást, hogy ne égesd le magad ilyen butaságokkal...

    Egyébként nyugodtan rögzitsd azt a "gyanús" forgalmat, amit a win csinált, és tedd fel a netre. Boritékolom, hogy hatalmasat fogsz égni, mert csak az fog kiderülni, hogy mennyire nem értesz a winhez, de ha tévedek, akkor a cimlapokra kerülsz. Lássuk!
  • Equ
    #214
    "Szóljatok, ha tévedek "

    tévedsz, nem irom le újra, ha eddig nem fogtad fel, ezután se fogod, próbálkozz a lámerek szintjére leegyszerűsitett #213-al, hátha...
  • Equ
    #213
    "'Mivel nyereségesen működik a gazdaságom, megtudom venni a szomszéd gazda földjét is. És így tovább az összes földet a Föld nevű bolygót. Ebből következik, hogy az egész világegyetem is az enyém lehet minden galaxysával.'"

    Jaj, csak egy teljesen rossz példára futotta a nagy logikáddal? Leforditom, akkor a saját példádra, hogy miről is van szó, hátha felfogod.

    Van egy X méretű földterület (a teljes win forrása) neked pedig Y méretű pénzed (erőforrásod) amivel megveheted/feláshatod/bombát kereshetsz benne. Ebből a pénzből tetszőleges részhalmazát megveheted az X méretű földnek és rajtad kivül több ezer ember létezik és mind-mind "megvásárolnak" sztinén tetszőleges, őket érdeklő területeket. És ehhez jön még hozzá az a tény, hogy idézlek "Kínai kormány? Valaki?"-k akkora Y erőforrással rendelkeznek, hogy az egészet egyben képesek átnézni/megvenni. Mert, ha valaki egy teljes linux disztribet végig tud ellenőrizni, akkor a wint is végig tudja, mivel a linuxnak csak a kernele 6 millió sor, mig a teljes NT4 forrása nincs ekkora. Amúgy egy teljes debian disztrib 200 millió soros is lehet, mig egy 2003 server kb 50 millió soros. Persze a valóságban senki (sem "Kína" sem "Valaki") nem képes egy debian szintű disztribet végignézni, de ez már elhanyagolható melléfogásod a többi baklövéshez képest. A lényeg, hogy amennyire egy linuxot át lehet nézni, ugyannyira a wint is, ezek alapossága az elérhető erőforrásoktól függ. Na irány vissza az iskolapad...
  • szivar
    #212
    "Ez igy konkrétan nem igaz, attól függ mennyi komponenst vizsgálunk, egy átlag linux disztrib forráskódja jóval nagyobb mint a winé..."

    Talán nem a disztribhez adott sok kis bizbasz programot kellene tekinteni ebben az esetben, hanem a rendszer magját és működéséhez elengedhetetlen vackait kellene összehasonlítani a win ugyenezen hóbelebancaival. Így egy kissé több és nagyobb méretű bináris jön számításba a win alatt, és én naivan arra gondolok ilyen esetekben, hogy a forráskódja is egy kissé nagyobb lehet a winnél mint a lnx-nál.

    "Hiába nézheti meg a linux forrását több milliárd ember, ha csak pár tizezer nézi meg, pár ezer keres benne hibát és csak pár tucat van olyan szakmai szinten, hogy értelme legyen... Ezzel szemben komoly helyeken biztonságtechnikai mérnökök auditálják a kódot, súlyos pénzekért és annak értelme is van..."

    Akik hivatalosan csak megtekinthetik a forrás egy részét, de le nem fordíthatják az állományt. Ha lefordítják, akkor meg nem használhatják az újonan lefordított állományt. Mivel még a win forrását nem tekinthettem meg, ezért halványlila gőzőm sincs arról hogy hány fájlból áll. De amíg a saját szememmel nem tekinthetem meg az egész kuplerájt, és olyan szolgáltatás próbálja rendszeresen elérni a netet, aminek semmi köze van hozzá, addig fenttartom azon véleményemet, hogy lehetnek szándékos kiskapuk a windowsban. Illetve azt hogy a kód ilyen fokú bonyolultságánál be lehet iktatni egy kiskaput, anélkül hogy a komoly biztonságtechnikai szakemberek észrevennének belőle valami hasznosat is. Végülis nem pártíz megabájtról van szó, ha teljes(alap) rendszer tartjuk szem előtt.
  • greywolf
    #211
    Tudod, lejárt a munkaidő a Microsoft Magyarország média osztályán :))
  • ubuntu
    #210
    Milyen érdekes Equ távozásával elhallgatott a többi "windowshittérírő" troll is, (egy ideig) :-)
  • ubuntu
    #209
    Az ne zavarjon, hogy a Linux felhasználóknak saját önálló médiavilága van, készregyártott portálrendszerekkel. Ennek egyes részei mellesleg megreformálták az internetes média világát is.
    http://slashdot.org/
    http://lwn.net/
    http://www.newsforge.com/
    http://groklaw.net/
    http://linuxjournal.com/
    http://linuxgazette.net/
    http://www.freesoftwaremagazine.com/
    Csak néhány a fontosabbak közül. És akkor még ott vannak az egyes disztribúcióspecifikus híroldalak, a
    http://distrowatch.com/-ról ezek címeit is meg lehet keresni.
    Magyarországon is több linuxos híroldal közül válogathatnak az érdeklődők:
    http://hup.hu/
    http://linuxforum.hu/
    http://www.linuxvilag.hu/
    http://lxp.hu/
    Ezek mellett olyan, mára hatalmasra nőtt projektek is nyílt forráskódú modellre épülnek, mint a wikipedia.org
    Linux alapú LAMP server + open source wiki portálmotor. Sőt maga az on-line enciklopédia tartalma is a nyílt filozófia alapján működik és bővül.
  • greywolf
    #208
    "úgy látom neked komoly gondjaid vannak a logikával... azt Rigidus állitotta, hogy nem sikerült senkinek egy TELJES működőképes wint leforditania, én azt állitottam, hogy ÉN bármelyik RÉSZÉT le tudom forditani és binárisan egyező lesz. (persze először te még azt is meg akartad cáfolni, hogy részletekben le lehet forditani, amit Rigidus is megcáfolt)"

    Ergo, Mivel eddig SENKINEK sem sikerült, ezért NEKED sem sikerülhetett (hiszen ha neked sikerült volna azt mondhatnánk, hogy VALAKINEK már skerült), magyarul HAZUDTÁL AKKOR AMIKOR AZT ÁLLÍTOTTAD, hogy te teljes wint tudsz fordítani. :)

    Ennyi, kedves Equ :)
  • greywolf
    #207
    Lám a lám EQU megint mellébeszél. :)

    Ha jól értem:
    -a shared source pogramból elvileg mindenki teljes értékü rendszert fordíthat, de
    -eddig ezt senki sem tete meg

    Ergo:
    -eddig még senki sem láthatott forásból fordított windowst, mivel ilyen nincs, valamint
    -nem lehet kijelenteni, hogy a windows backdoor mentes :)

    Szóljatok, ha tévedek :)
  • BuzzFuzz
    #206
    Ugy imádom hogy minden MS topikot elárasztanak a Linux fanok, de mivel a Linuxról csak elvétve cikkeznek, meg is tudom érteni szegény lelküket... valahol ki kell tombolni magukat

  • ubuntu
    #205
    Ezt a logikát ROTFL :-D
    'Mivel nyereségesen működik a gazdaságom, megtudom venni a szomszéd gazda földjét is. És így tovább az összes földet a Föld nevű bolygót. Ebből következik, hogy az egész világegyetem is az enyém lehet minden galaxysával.'
    Gratulálok 85-ös, menjél akkor vissza "rendszermérnökösködni" és "szakérteni". Bizonyára kezdődik már a délutáni műszakod.
  • BlackRose
    #204
    "hát konkrétan hozzáférnek, csak ugye smart card-os hitelesítésü és web alapú, igy nem lehet csak úgy egyben lehúzni. De akármelyik filehoz akármikor hozzférsz, lefordithatod, összehasonlithatod."

    tehát nem férsz hozzá egyszerre, csak parciálissan... ez a lényeg, és ezért OK lehet részeket fordítani (persze illegális de mindegy), de nem lehet komplett Windows build-et fordítani, vagyis technikailag megoldható, de... nem hiszem, hogy valaki próbálta volna, és itt éppen arról volt szó, hogy valaki lefordította (pontosabban már sokan lefordították) de soha sem kapták a hivatalos build binárisokat 1:1 ben.
  • Equ
    #203
    "És milyen logikával lehet levezetni ebből az állításból..."

    úgy látom neked komoly gondjaid vannak a logikával... azt Rigidus állitotta, hogy nem sikerült senkinek egy TELJES működőképes wint leforditania, én azt állitottam, hogy ÉN bármelyik RÉSZÉT le tudom forditani és binárisan egyező lesz. (persze először te még azt is meg akartad cáfolni, hogy részletekben le lehet forditani, amit Rigidus is megcáfolt)
    Ebből következik, hogy az egész is lefordul (ha elég energiát fektetsz bele) és nem abból hogy Rigidus azt hallotta, hogy nem sikerült teljesen leforditani valakinek...

    Na de most sajnos nincs több időm kiokítani téged az alapvető logikáról olvasgasd kicsit az eddig leirtakat, előbb utóbb csak felfogod, aztán majd visszanézek mire jutottál retardált barátom...
  • ubuntu
    #202
    ...
    Bár te lehetőségeid nyilván felülmúlják a világ összes kormányáét. Ami nekik nem megy a Shared source programmal az neked semmiség.
    Melyik bolygóról is jöttél ide közénk? :-)
  • ubuntu
    #201
    És milyen logikával lehet levezetni ebből az állításból: "eddig meg egyetlen mukodokepes vindozt sem sikerult leforditani azokbol a forraskodokbol amelyeket kormanyhivataloknak publikaltak"
    ezt:"""Le tudod fordítani az egész windowst vagy sem?"Igen."
    ??
    Rigidus egészen másra utalt, ezt úgy látszik csak te nem érted.
    El tudod képzelni mennyi file-ból áll a windows forráskódja? Bár ahhoz megfelelő számfogalommal is rendelkezned kellene. Látszik, hogy soha nem jártál analízis előadásra.
  • ubuntu
    #200
    "Equ", "kbupdate", "szakmai"
    Rajtad kívül bárki, aki ezeket a hozzászólásokat olvasgatja, és meglátja ezt a 3 szót, egyből elfogja a röhögőgörcs :-)
  • Equ
    #199
    "shared source programban részt vevők bármikor teljes windowst fordíthatnak maguknak"

    erre én azt mondtam, hogy elméletben megoldható, mivel bármelyik file-on ÉN magam is el tudom végezni és a cégnél több tucatnyi fileal megcsináltuk. Rigidus is azt mondta, hogy ő maga is látta, hogy leforditják az egyes részeit. Én is ezt mondom. Ebből aztán kis logikai érzékkel levezethető, hogy, ha bármelyik részfile leforditható, akkor megfelelő idő/energia/pénz befektetéssel az egész is lefordiható...
    Hogy ennek megértése már meghaladja az értelmi képességeidet, az már nem ennek a topicnak a témája.
  • immovable
    #198
    Hmm kicsit idegesnek tünsz...
    Vigyázz nem tesz jót!!!
  • immovable
    #197
    Atyaég, mi megy itt!!!
    Míg a melóból hazaértem benyomtam a bablevesem...
    Már lassan gyilok lesz!
    Na ezt vegyétek szakmai hozzászólásnak!!!
  • kbupdate
    #196
    mert szted neked lehetne is mondani szakvai érvet? Equ elmond itt több ezer szalmai érvet topicrol topicra de te még mindig nem bírod felfogni! Szóval, akkor most mit kötözködsz?

    Állítom neked, hogy úgy megaláználak egy Windows Szerver vs Linux bekonfigurálsánál, hogy még a személyi számodat is megváltozatnád!
  • ubuntu
    #195
    Íme, bizonyíték, az olvasás egyeseknek fárasztóbb mint a copy/paste. Igaz 85-ös?
    Ha valaki először azt írja, hogy: #57 Rigidius:
    "Melyik valtozat? A publikus, vagy amelyikbol a release-eket forditottak? Csak mert eddig meg egyetlen mukodokepes vindozt sem sikerult leforditani azokbol a forraskodokbol amelyeket kormanyhivataloknak publikaltak."
    Majd #73 Rigidius:
    ""Persze eltudok képzelni egy programot amely lehívná a komplett kódot és összenyomná a build projectet"

    ez az egyik megoldas, meg van a masik..

    "úgyhogy nem tudom, te hol láttad azt, hogy valaki fordította a windows forrását"

    valahol"
    Ha ezekből azt vonod le, hogy a Ms shared source programban részt vevők bármikor teljes windowst fordíthatnak maguknak, akkor még az alap szövegértési problémáid vannak. AND OR XOR alapvető logikai kapcsolatokat fel sem fogod, az ilyenekből lesznek a legjobb "rendszermérnökök".
    "Szabadságon vagyok, ráérek..."
    Ennyi tudással egyfolytában szabadságon lehetsz :-D Bár info-bohócnak talán elmennél.
  • risp
    #194
    © Equ tegnap 12:36 | Privát | Válasz | #48

    akkor hova ez nagy kapálózás?
    minek indultak a linuxos vistakoppintó projektek?


    Nem te hoztad föl a másolás témáját véletlenül? Csak kérdezem, bocs hogy beleártom magam a szakmai vitába.