Világháborús rejtjelkódot törtek fel amatőrök

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, ezt mindig elfelejtik megemlíteni a Spektrumon neveklkedett emberkék, hogy a híres kódtörõ csapatul szart sem ért amig nem találtak egy enigmát az egyik hajon...
Így én is kodtórõ vagyok ha megmondod mivel kodolsz <#vigyor2>

Baromi ronda ez az új dizájn!

akyyy
ha megfejtették az elõst, akkor monjdák is meg, mert akkor fölösleges hír😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Hát ja, a németek azért tudtak valamit, ha a szövetségeseknek nem sikerül szerezniük a háború alatt pár enigmát, akkor még most is vakaróznának az üzenetek fölött. :-D Arról nem is beszélve, ha a háború után nem sikerült volna német tudósok hadát elvinni az usába, akkor vajon hol tartana ma az ami hadiipar és ûrkutatás? (tankok, tengeralattjárók, repülõk, rakéták, vegyi-, ill. biológiai fegyverek, stb.)
Ezek Windows serialok csak lehagyták az 5. betût

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Ne viccelj már! A második világháborúban a német férfiak nagyrésze katona volt, de aztán rövid õrzés után hazaengedték õket, mert mit csináltak volna ennyi katonával, még tisztekkel is? Katonának lenni nem bûn, hiszen õk csak a hazájukat szolgálták. A felelõsök a vezetõk voltak, akik közül sokan börtönbe kerültek, párat kivégeztek, de mégtöbben megléptek.

Miután a háború után megváltozott a rendszer, az elõzõ rendszerben küldött üzenetek nyilván elvesztették jelentõségüket, és az ilyen tengeralattjáró-jelentéseknek már nem volt jelentõsége.

Az viszont érdekes kérdés, hogy miért nem adták/adják ki a németek a kódfejtéshez szükséges információkat.

Börtönbe biztos nem kerülne a kapitány, hiszen zéró jelentõsége van ma már, hogy mit üzent hetven éve, egy más politikai rendszerben a hajójáról.
Lacc
A másik meg, hogy honnan az istenbõl lehetne tudni, hogy melyik parancsnok küldte el az üzenetet? Csak fogták ezt a jelsorozatot, lehet, hogy már azt sem tudni pontosan mikor és hol, de hogy honnan adhatták le, fõleg ha tengeralattjáróról van szó...
bld
ezek szerint a németek még mindíg ezt használják😄

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

es az kozelebb visz minket az enigma feltoresehez?
kigyi
Jó azért ez nem úgy megy!
A parancsnok valszeg már nem is él, amíg élt addig meg nem mondhatott semmit, mert mégiscsak hazaárulás lett volna ha pedig ez nem is de haditörvényszék elé vitték volna és bizony sittre került volna egészen élete végéig.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Gladiator
pont ezt akartam én is kérdezni😄

király 3 csávó, de
miért nem kérdezték meg simán a tengeralattjáró parancsnokát, hogy mit küldött el? 😛

http://www.lohere.net - a MagyarChan

← ElőzőOldal 2 / 2