24
  • BiroAndras
    "Egy katapultban ülő emberre szerintem jóval nagyobb erő hat, mint egy 1 méterről leeső vincsire."

Amikor legutóbb néztem, az volt írva egy vincsire, hogy 600G-t bír ki (kikapcsolva persze). Egy ember ennyibe 3x belehal.
    Egyébként egyszerű a számolás:
    meg kell nézni, hogy milyen magasról esik, és mekkora távolságon áll meg. A kettő aránya a G-erő. Pl. 1m vs. 1mm esetén ez 1000G.
  • G0blin
    ...némmá, mind szürke, nyugodtan rájuk dobhatjuk a bombát....

A csapból is a szenzorháló folyik, még jó hogy mi is épp ilyenen dolgozunk csapk éppen kórházak számára. Mi még nem öltünk bele kilenc millió dollárt.

Amúgy annyira könnyű és pici dolgokról van szó, hogy tulajdonképpen ha leesik, max attól kell félni, hogy az elem kiesik belőlük. Az egész logika, rádió, memória egy-egy darab smd IC, lehet mindössze néhányszor 10 gramm. És vagy 50 lábbal kapaszkodnak forrasztással a mindössze 1 cm2-nyi nyákra. Kíváncsi lennék arra a gyorsulásra, ami azokat leszakasztja. Mozgó alkatrész meg nincs bennük.
  • uniu
    "szerintem jóval nagyobb erő hat" vagy nem:) Nezz utana!
  • Venom1986
    A végén olyanok lesznek mint az FPs-ekben!Health:81% Ammo:32% stb
  • Freddy TNT
    Egy katapultban ülő emberre szerintem jóval nagyobb erő hat, mint egy 1 méterről leeső vincsire. És nem garanciális, ha nem éli túl. Márpedig működés közben egy asztali vincsi 80%, hogy nem éli túl.
  • uniu
    De komolyan gondolom. Tudnod kell, hogy amikor egy targy leesik (mondjuk 1 meterrol) pl a foldre, siman ki van teve ennyi es ennel tobb G-nek.
  • Freddy TNT
    na ezt te sem gondolod komolyan ?? Egy vincsi már abba is beledögölhet(igen nagy valószínűséggel), ha leesik az asztalodról másolgatás közben, nemhogy 10-15G. A laptopvinyókat védi valami elektronika ami érzékeli a súlytalan állapotot és gyorsan leparkolja a fejeket, így esélye van túlélni az esést.
  • uniu
    "Hirtelen (pár századmásodpercre) éri a nehézségi gyorsulásnak kb 10-15*-öse [GY.K. 10-15G]. Itt nagyon sok elektrotechnikai berendezés bekrepál." Srold mar fel lecci ? Enny G-t meg egy mukodo vincsinek(!) is ki kell birnia, karosodas nelkul. Amugy maga a megfogalmazas a cikkben valoban eleg ostoba.
  • Kami
    Nem a jelentőségét és hasznát vitattuk, vitatjuk, hanem a sebezhetőségére világítottunk rá! Érteeem?!
  • Alfa Of NS
    "Emellett a US Army licenszelte az EX-Westwoodtól a C&C kezelőfelületét, most hogy van health-bar, már lehet használni. A modern tiszteket már erre képzik. Természetesen lesz EVA is aki bemonja a cuccokat: Building complete, Airstrike ready..."

Irant elnezve a "nuclear launch detected" opciot sem kell kiszedni
  • Alfa Of NS
    Ha jol tudom, az USA hadserege azt szeretne, hogy a harcterrol az informaciokat osszegyujtve, ne a harcterrol iranyitsak a katonakat. Ez a szenzoros dolog pont beleillik, hiszen akar masodperc alatt latja az iranyito, hogy ki lelegzik a csatateren a sajat katonak kozul, ki nem...
  • Skynet85
    Én tartozkodnék a pejoratív megjegyzésektől azért adjuk meg az esélyt nekik viszont vannak tények:
    1. Sokszor azért hal meg egy katona mert nem sikerül időben detektálni a sérülés pontos helyét nyugi nem arról van szó hogy 20 percig nem képesesk megkeresni, de amikor nem korházi a körülmény egy lött seb felderítés akár 4-5 percet is igénybé vehet ha a katona ájjult. Tudom mi az az 5 perc hisz oda is kell érni de sajnos nagyon sok estbe pont ez a pár perc a mérv adó.

2.Nem mind1 az sem, hogy a szanitéc már előre tudja-e vagy sem, hogy nagyjábból milyen gyógyszereket illetve beavatkozáskoat fog használni mert erre már szellemileg felkészűl előre illetve bekészíti a szükséges felszerelést.

3.Amcsi katonák eddig is használtak rádió frekvenciás dolgokat kommunikálásra ez álltal most sem lesz sokkal rosszab a helyzet.

4.Adjuk meg annak is az esélyét hogy mondjuk a gép egy hasravetést annak fogja fel ami ....mondjuk hasravetésnek:D
  • akyyy
    majd viszik magukkal a vezetékeket:DDD
  • wanek
    Ha rádiójelekkel kommunikál, akkor még PDA sem kell...
  • Kami
    Namármost, ha ezek a készülékek rádiójelekkel kommunikálnak, azt le tudja hallgatni az ellenség is, ezáltal tudni fogja hol van a megsemmisítendő célpont, odadob egy, két, több gránátot, oda aknavetőz stb. és emberáldozat nélkül legyőzik az ellent! Látom magam előtt a hacker irakiakat akik egy ősrégi PDA-val és AK-val vadásznak az amcsikra irakban!
  • Sadist
    Már az is elég, ha a katona hasraveti magát.
  • dez
    De legalábbis az érzékeny érzékelőket (nyomás, stb.) jól megzavarhatja, még egy élesebb forduló is.
  • sped
    Emellett a US Army licenszelte az EX-Westwoodtól a C&C kezelőfelületét, most hogy van health-bar, már lehet használni. A modern tiszteket már erre képzik. Természetesen lesz EVA is aki bemonja a cuccokat: Building complete, Airstrike ready...
  • nenad
    rossz a gondolatmeneted.
    a haborut kell elkerulni, ezt kellene fejleszteni...
  • SzpisTomi
    Sztem ez igen fontos. Gondolj csak bele. A szerencsétlen pilótát lelövik. Katapultál. Hirtelen (pár századmásodpercre) éri a nehézségi gyorsulásnak kb 10-15*-öse [GY.K. 10-15G]. Itt nagyon sok elektrotechnikai berendezés bekrepál. Ezek viszont értékes adatokkal szolgálnak: a katona életben van/ haldoklik stb.
    Remélem te sose kerülsz ilyen helyzetbe, mert ha rajtad múlna, akkor az ilyen célú fejleszéseket lehúznák a kacsaúsztatón...
  • smv
    :D
  • akyyy
    hihi, kiírja hogy hány %-on van az élet:D
  • Sadist
    "ennek a hírnek a kacsaúsztatón a helye..."
    Mégis miért?
  • wanek
    "Emellett az amerikai hadsereg, a haditengerészet, a légierő és a NASA már közösen dolgoznak egy olyan ruha, illetve a hozzávaló szenzorok kifejlesztésén, amelyek képesek ellenállni a gravitációnak és a gyorsulási erőnek." - ennek a hírnek a kacsaúsztatón a helye...

"A főszenzor érzékeli egyébként az adott személy pulzusát, légzését, testhőmérsékletét, testhelyzetét és hogy mozog-e (például áll, fut, guggol vagy egy járműben ül). A kiegészítő szenzorok képesek megállapítani a katona sebességét és hogy hol érte találat vagy sebesülés." - Münchausen díjas megállapítás.