86
  • Visor
    Ebben igazad van. Bár az EB-től nagy szemétség volt megvádolni a Microsofot -t, hogy visszaél a piaci helyzetével.
    Most arról nem a Microsoft tehet, hogy rengetegen használják a Media Player -t, valamint a Windows -t. Bár a Microsoft gondoskodik arról, hogy termékeiket minél többen használják, és ez így helyes, ha meg akarja őrizni a pozicíóját.

Innen látszik, hogy az EB közül is van egy csomó sötét ember, akiknek fogalmuk sincs a szoftverpiacról.
  • JZO
    Azért adják a lebutított Windows változatot ugyanolyan áron mint a teljes verziót, mert a hivatalosan a Windows Media Player ingyenes. Így nem von le az oprecáiós rendszer értékéből semmit, ha nincs benne.

Végülis ez is logikus és manapság bevett gyakorlat a kereskedelemben. Eladnak egy terméket, jelenesetben a Windowst és adnak hozzá rengeteg kiegészítő szolgáltatást "ingyen". Vagyis kapunk Media Playert, Internet Explorert, Outlook Expresst, Wordpadot, Notepadot, stb stb.

Ezen a logikán továbbindulva viszont realistának tűnnek azok a vélemények, hogy telepítéskor ezen szoftverek közül én választhassak. Legyen egy full install, meg legyen egy custom install.
  • dez
    (De az is lehet amúgy, hogy HöfEE-nél nem is erről a dekóderes dologról van szó. Lehet még 1-2 dolog. Vagy ezek együttesen. Mindenesetre tuti, hogy a WMP nem tud olyat, amit ne lehetne megoldani mással is, minimális utánajárással.)
  • dez
    Nem tudom, egyről beszélünk-e. Az valami plusz gond lehet, ez folyamatosan hallatszik.
  • dez
    Az mp3 dekódolás ugyebár törekkel is számoló matematikai műveleteket használ. Ezt lehet pontosabban és pontatlanabbul is csinálni. Pontatlanabb számolás: több zaj. Egyszóval pl. a winamp mp3 dekódere kicsit zajosabb, miközben pl. a hozzá való MAD plugin olyan... "selymesebb". Nagyobb bitrátán (192+) talán jobban számít, mert alacsonyabbon a bitrátából eredő zaj erősebb ennél a hatásnál.

Én utálom a márkás cuccokat, mert azokat a képességeket, amiket amúgy a technika lehetővé tesz, csak elérhetetlen árakon lehet megkapni. Akkor már inkább egy jólmegcsinált selfmade... 100-150e anyagköltségből milliós márkás cuccnak megfelelő hozható ki [ha tényleg jól van megcsinálva].

De szerintem ez már egy normálisabb hifin is kijön. Vélhetően HöfEEnek sem 1000Ft-os PC speakere van.
  • dez
    Ja, amúgy winamphoz is van egy bizonyos MAD plugin, amiben egy nagyon jó minőségű mp3 dekóder van, sokan használják. (Persze egy 128k-sból nem csinál 256k-sat.)
  • asysoft
    Én a 2000Ft-os Philips fejhallgatómmal is hallom. Néhány számnál recseg, torzul... WMP tökéletesen viszi. Mondjuk újabbaknál már nem olyan rossz a helyzet, mint a 2.7x-nél, de azért olykor-olykor hallható...
  • risp
    mplayer? Van olyan, de szerintem te nem arra gondolsz...
  • risp
    Hallható pedig.
  • Mihail
    Ezt kifejtenéd? Sztem elég sona megvannak vele elégedve.. de egyébként hacsak nem egy félmilliós Bose rendszered van otthon akkor biztos nem hallod a különbséget.
  • dez
    A WinAMP-ban lévő mp3 dekóder nem valami jó, de van még x másik lejátszó.
  • dez
    Ha a "Media Player Classic"-ra gondolsz, az sosem volt a Windows része, mivel egy bizonyos Gabest független fejlesztése, és csak külső megjelenésében hasonlít a régi MP-re.
  • dez
    Azt hiszem, a legtöbben nem értik ennek a lényegét (pedig csak kicsit gondolkodni kellene): ezzel azt akarja elkerülni az EB, hogy a MS "cselesen" úgy összeépítse a Windowst és a WMP-t, hogy utána azt mondhassa, hogy nem szétválasztható. Mint korábban a IE esetén.
  • echo
    Teljesen egyetértek. Igazábol ez az érthetetlen, hogy miért nem lehet sokkal jobban egyénre szabni a telepítést(bár persze érti az ember az okokat és ezért sem szereti az MS-t).
  • asysoft
    Én is a WMP-t használom, ugyanezen okból kifolyólag. Filmek lejátszására legtöbbször a MediaPlayerClassicet használom, de talán ha a WMP-ben is lenne normális feliratkezelés, a lustaság miatt azt használnám:)
  • QuippeR
    üdvözlöm a Microsoftot, remélem az EU az IE integrálás miatt is megríkatja őket.
  • Magyarszív #30
    Hát ez esetben a letöltött fájlokat ki lehetne írni (na ebbe megint bele lehetne kötni jogilag) és később bármikor feltenniazokat. Csak az első alkalommal kell a net, utána netfüggetlen az egész.
  • kbupdate
    "azzal akarja nézni az anyósról készült videóját" húúh, szóval innen ez wmp utálat:D törnek fel az emlékek?:D
  • kbupdate
    "Nem alkalmas sem zenék, sem a videók professzionális lejátszásra." ez mekkora lol, professzionális lejátszás:D:D:D LOLOL
    "Professzonális lejátszás":D
  • HöfEE
    Én spec winamp helyett winmediaplayert használok nekem az jobban bejön és szebben is szól (winampban akárhogy állitom az eq-t nem ad olyan hangot, legalábbis nálam)De őszintén szólva nem tud érdekelni hogy kiveszik a vistából mert akkor meg majd letöltöm nagy cucc.Akkor talán érdekelne ha eredeti windowsom lenne
  • MacrosTheBlack
    Ez száksz, mivan ha nem vagy netközelben, akkor ne is telepíthesd újra a géped? Meg minek mindig várni a letöltésekre, én szeretem ha minden ott van offlineban, az a tuti. Ha nem teccik, ne telepítsd, ennyi.
  • Enkil
    ezek a perek arra jók hogy gordában tartsák amicrosoftot és olyan cégeket akiket ha senki sem basztatna akkor egyed uralkodók lennének lassan de biztosan
  • zegner
    Őszintén itt ki használ legális szoftvert az ingyé letölthető freeware cuccokon kívül itt Mo-on soha sem lesz a cégeken, magánvállalatokon kívül olyan aki 10 vagy 100 ezreket adna azért amit letölthet illegálisan. Szerintem örüljünk annak ami van ill. lesz és az már tényleg tök mind1 h van-e mp. vagy nincs mert ugyis mindenki azt használ amit akar amit meg szintén nem vesz meg senki (még minig rólunk magyarokról beszélek nem a puccos német nagyvállalatokról) 1szóval Se az Eu se a Microsoft nem fog belehalni pármilló eurós perekbe pedig ezt sok mindenre lehetne fordítani . szerintem
  • Su0my

Tökéletes ötlet!! Eszembe sem jutott

Bár tegyük hozzá, ezek a homik úgysem fogják ezt megtenni, nekik az a plusz egy nulla kell a bankszámlájukon, hogy arra verjék...
  • Su0my
    Nehogymár az MS-t kelljen sajnálni... Fogyasztói társadalom...
  • Magyarszív #21
    A gond a szelektív telepítésnél az, hogy az ember panaszkodhat, hogy minek fizesse ki a teljes vételárat, amikor csak a prg-ok felét telepíti fel. Az igazi az lenne ha az egész telepítés on-line történne; az alaprendszert kiadják lemezen, a nekünk kellő programokat pedig letöltjük a netről (persze ehhez elengedhetetlen lenne a szélessávú netek erős elterjesztése), így mindenki jól járhat, mi is (azért fizetünk, ami valóban kell) és a MS is (többen használnának legális rendszert). Na persze, ehhez az kell, hogy a MS csökkentse az áraikat.
  • Hoho
    Pontosan. Olcsobban kene adni, csak igy van ertelme. Nem az a baj, hogy a windowsban van mediaplayer, hanem hogy az alaparba bele van foglalva, es mindenkivel megvetetik.
  • BuzzFuzz
    Nem, de aki hülye az hülye.... márpedig az EB nem normális ha MS-ról van szó
  • assdf
    Logikusan úgy kéne csinálniuk mint a legtöbb program telepitője. Lenne egy tipikus telepités ami mindent felnyomna ami eddig volt, meg egy custom aztán aki ért hozzá szépen kiválogathatja hogy mi kell neki és mi nem.
  • ddfg
    Szerintem is az lenne a jo megoldas, hogyha minden, "nem core" alkalmazasrol mi valaszthatnank, hogy felkeruljon-e, vagy nem. Hogy mindenki eldonhesse, hogy mit akar hasznalni, es ne kelljen olyan programokat tartania a gepen, amit ugyse hasznal... Ezert pereskedni egyertelmuen penzugyi szempontbol jo addig, amig nem kerik szepen elotte, akar a Microsofttol, akar mastol...
  • Magyarszív #16
    Ha megoldanák, hogy telepítéskor kiválaszthassuk a nekünk kellő szoftvereket,akkor nem lenne pereskedés. Engem leginkább az idegesít, hogy az IE integrálva van. Sz*r is, memóriát is eszik rendesen, és sok program használja kizárólagos böngészőként. Én ezt töröltetném ki elsősorban.
  • assdf
    Ez azért nem teljesen igy van, én például elég sok videóklippet szoktam nézni a gépemen és arra tökéletes az mplayer, mert ugye ott egymás után sorba tudom szépen rakni a klippeket.Erre csak a winamp képes még, de az nekem mindig szarakdoik a kodekkel szval nem a legjobb.

De ettől függetlenül itt elvi szinten van a probléma,éspedig hogy miért vegye ki? Semmillyen ésszerü oka nincs,ugyanis ennyi erővel a többi 90% beépitett szoftvert is kivehetnék belőle kezdve a számológéptől a wordpadig.ÉS akkor szépen megkapjuk a dos-t,... szval ez a rendelet tök ellentétes a piaci folyamatokkal
  • randomly
    Hali!

Miért nem lehet benne nem értem.
    Kifejlesztették dolgoztak vele sokat.
    Müködik hibátlanul, miért baj ez?

Minek nekem BsPlayer.
    Windows Commander?
    Meg ilyenek, müködik az intéző.

A zip-et miért nem vetetik ki.
    Az is 100x jobb mint a WinZip és hibátlanul müködik!

rand

ps. Hatféle idioták minek, úgy is PROF van minden gépem .... most is.
  • Enkil
    szerintem tök rendben van hogy kiveszik, ugyis minden normális ember dvd-ékhez power dvd vagy win dvd-ét használ
    egyébb filmekhez bsplayer a net miatt meg még a quick timét és erre rányomj egy jól müködő klite codek packot hogy a kodekek is meglegyenek divx-től egészen az ogm és mkv kiterjesztésü fájlokig :)
  • valaé valaé ná
    Még jó hogy nem veszi senki a butított XP-t, hisz ugyanannyiba kerül mint a tejles. Senki sem veszi észre, hogy ez mekkora pofátlanság a MS-tól? Már csak ez is megérne egy pert, avagy egy versenyihatali bírságot.
  • Cumi
    Pff, ez azert mar nagyon gaz. Legalabb azt ne vegyek ki a windowsbol amit mar tud...
  • Sil3nt
    minden héten valami hír kelll, hogy legyen a vistarol és másnap rácáfolnak, csakhogy a közéletbe legyen ez a téma.
  • NEXUS6
    Nehogymá valaki belhaljon, hogy lekell töltenie a MP legújjabb verzsönjét ha azzal akarja nézni az anyósról készült videóját?
  • Visor
    Ez tényleg kabaré ez már az egész. Az EU-ban senki nem fogja megvenni a "butított" Vistát. És ezzel az EU az állampolgáraival, valamint saját magával fog kicseszni. Nagyon is látszik, hogy az EB tele van sötét alakokkal. Ezt a pert is a Microsoft fogja megnyerni. Én mindenesetre bízom abban, hogy normális, full tiszta Windows Vista fog megjelenni!
  • Cat 02 #7
    mint mindehol... túl túl sokat