Audi mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RATCUSTOM
tényleg nagyon jó képek, már háttér is az elsõ 😄
ez a Rosemeyer meg nekem nem igazán teccik, de lehet velem van a baj :/

desigo
Simán vennék bele bontóból ha használnánk minden nap mert kényelmes lehet.
De ritkán használjuk.Mondhatni hétvégi és nyaralós autó 😊
megkímélt
Most veszek rá nyári gumikat mert elõzõk már a kopásjelzõnél vannak
Azon gondolkozok,hogy fel is rakom mert elég jó idõk vannak
De ha meg felrakom tuti elromlik megint...
redbull0304

Audi Rosemeyer
2000 concept
8liter W16 <#vigyor1>
700ló és 720Nm

redbull0304
Nem semmi! Tietekbe van? Vagy most kedvet kaptál és te is beszerelsz egyet pik-pak! <#vigyor1><#hehe>

redbull0304
Szép képek! <#vigyor2>

RATCUSTOM
jólvan má' hogy mindenbe bele kell kötni <#duma>, nem leszünk így jóba <#ejnye1>

ui:sose kell engem komolyan venni<#vigyor>

desigo
Gyári tempomat Audiba - házilag

megszenvedett vele rendesen...
desigo
ték
redbull0304
S3 az a A3 <#bee1>

RATCUSTOM
az A3-t elfogadnám, nagy durcizva 😄

redbull0304
Gyönyörû volt! Az a tetõ, felni, festés... Letisztult formavilág, mégis vagány és sportos! <#vigyor2> A V8 is brutál volt, ilyen szépet még sose láttam, szinte gyári állapotú volt!

desigo
morcos a kis fehér hármas...
redbull0304
Audi és VW találkozó Lurdy Ház parkoló...

Az Audi TT RS: puritán sportgép 340 lóerõvel...

http://www.testcar.hu/hu/news/090309-audi-tt-rs-puritan-sportgep-340-loerovel.html

redbull0304
Köszi! <#vigyor3> Gabec készítette! 😊

desigo
komoly lett a banner
nesto
kár. akkor ha valaki tud valami frisset, netán videóösszeállítást linkelne azt megköszönném

redbull0304
Nem tartom valószínûnek! :/

nesto
Ez a sebring-en rendezett verseny lesz közvetítve valamelyik csatornán?

redbull0304
Az Audi-versenysport három jövõbeni pillére

Az AUDI AG jövõbeni versenysport-szereplése alapvetõen három területre oszlik: a négykarikás márka a 2009-es szezonban a Le Mans-i 24-órás versenyen valamint a DTM mezõnyében egyaránt ismét megméretteti magát. Mindezt az új Audi R8 LMS formájában az Audi Sport által elsõ ízben, kifejezetten az ügyfélsport céljaira kifejlesztett versenymodell egészíti ki.

Ezzel együtt viszont az Audi a 2009-es szezonban nem vesz részt az Amerikai Le Mans Sorozat (American Le Mans Series; ALMS) küzdelmeiben.

„Tisztában vagyunk a versenysportnak a márka sikerei tekintetében betöltött rendkívül fontos szerepével” – hangsúlyozta Michael Dick, aki az igazgatótanács mûszaki fejlesztésért felelõs tagjaként az AUDI AG versenysport-tevékenységét is felügyeli. „Ennek megfelelõen magától értetõdõ, hogy az Audi mindvégig, még a gazdaságilag nehezebb idõszakok során is a versenypályák állandó szereplõje kíván maradni. Annál fontosabb számunkra, hogy olyan versenyágakban jelenjünk meg, ahol a költségek és az elõnyök mérlege egyértelmûen pozitívan alakul.”

Az Audi így a sport-prototípusok és a DTM mezõnyében egyaránt a további részvétel mellett döntött. Az Audi R8 LMS formájában pedig az Audi immár ügyfélcsapatai számára is színvonalas technikát és jellegzetes Audi-vonásokat hordozó, ám emellett viszonylag egyszerûen vezethetõ versenyautót kínál.

Új dízel versenyautó Le Mans-ra

Az Audi a Le Mans-i 24-órás versenyen különösen is képviselni kívánja „A haladás technikáját”. A négykarikás márka e nagy múltú, klasszikus francia megbízhatósági verseny történetében tavaly júniusi, immár nyolcadik gyõzelmével csupán egyetlen diadallal marad el a Ferrari mögött. Ennél több Le Mans-i diadalt már csak a Porsche számlál.

Az Audi tehát kilencedik gyõzelmét vette célba a világ talán legkeményebb autóversenyén, ahol immár szintén az alternatív és üzemanyag-takarékos hajtások állnak a figyelem középpontjában. Az Audi mindennek 2009 júniusában már egy teljesen új fejlesztésû LMP1-kategóriás versenygéppel kíván eleget tenni. Az Audi R15 TDI már elsõ pillantásra is alapvetõen különbözik elõdjétõl, az R10 TDI modelltõl, s számos innovatív mûszaki megoldása révén az Audi jövõre is meg kívánja õrizni Le Mans-i elsõségét.

Az új Le Mans-i prototípus kisebb, könnyebb és még gazdaságosabb TDI-motorral készül. Karosszériája és aerodinamikai fejlesztései terén az Audi Sport mérnökei a jelenlegi Audi A4 DTM modellen is jól látható fejlesztési irányvonalat követték.

„Egyértelmû számunkra, amennyiben továbbra is ilyen sikeresek akarunk Le Mans-ban maradni, teljesen új versenyautót kell készítenünk” – fejtette ki Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi versenyigazgatója. „Az eredmény pedig az Audi R15 TDI. Az R10-tõl az R15-ig jóval nagyobb lépést tettünk, mint annak idején az R8 és az R10 között.”

Az elõdmodellbõl ugyanis csupán az alapkoncepciót vették át, az ugyancsak nyitott roadster felépítésû R15 TDI hajtásáról szintén TDI-erõforrás gondoskodik. Az Audi egyelõre nem kíván nyilvánosságra hozni további részleteket.

Az új Le Mans-i versenygép elsõ, nem nyilvános tesztjeire a tervek szerint még az idén sor kerül. Az R15 TDI a nagyközönség számára csak közvetlenül elsõ versenyszereplése, a 2009. március 21-i, 12-órás sebringi (Amerikai Egyesült Államok) futam elõtt mutatkozik majd be.

Az Audi Sport Team Joest három új R15 TDI prototípussal áll rajthoz a 24-órás Le Mans-i versenyen.

A 2008-as DTM bajnok-autó továbbfejlesztése

Az Audi aktuális bajnokként, 2008-as gyõztes versenyautójának továbbfejlesztett változatával, s igen ambiciózus célkitûzésekkel érkezik a DTM rajtjára. Az Audi az „új” DTM történetének elsõ gyártójaként szeretné a bajnoki címet sorozatban immár harmadszor is elhódítani.

Az új A4 DTM-változata nyolc pole pozíciójával és hat gyõzelmével még magasabbra emelte a mércét a 2008-as szezon során. Az „R14 plus” belsõ kóddal jelölt modell szinte minden területen tovább fejlõdött.

A sikeres Abt Sportsline, Phoenix és Rosberg csapatok összesen négy új és akár öt 2008-as Audi A4 versenygéppel sorakoznak majd fel a DTM mezõnyében. Pilótái tekintetében az Audi a már jól ismert és bizonyított tehetségekre épít, mindegyik pilóta a 2008-as szezon DTM és R10 TDI legénységébõl kerül ki.

Az Audi R8 GT3-versenyváltozata

Az R8 GT3-változata formájában az Audi elsõ ízben fejlesztett ki kifejezetten az ügyfélsport céljaira szánt versenyautót. Az Audi R8 LMS hajtásáról 500 lóerõ feletti, V10-es aggregát gondoskodik majd.

Az új Audi R8 LMS a 2009-es szezon során már megjelenik a versenypályákon: a különbözõ európai versenysorozatokban és a Nürburgring 24-órás futamán akár nyolc ügyfélautó is rajthoz állhat, utóbbi viadalra az Audi Sport az R8 LMS kifejezetten a hosszú távú, megbízhatósági versenyekre kifejlesztett változatával készül. Gyári szinten egyelõre nem tervezik az új GT3-autó versenyeztetését.

Az Audi R8 LMS fejlesztésében Christian Abt, Frank Biela és Frank Stippler tapasztalt versenyzõk is részt vettek.

Az Audi jelenlegi versenysport-tevékenységét ügyfélsport-programja formájában újabb pillérrel egészíti ki, amely a tervek szerint középtávon önfinanszírozóként mûködne, s az új ingolstadti ügyfélsport-centrum is ezt szolgálná.

A versenysport jelentõsége az Audi számára

„Az AUDI AG 2008-ban versenysport-tevékenysége történetének legsikeresebb szezonját zárta” – jelentette be Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi versenyigazgatója. „A 2009-es esztendõben is ezen az úton szeretnénk járni. Tekintettel azonban a nemzetközi gazdasági és pénzügyi válságra, egyértelmû, hogy a költségcsökkentésbõl a versenysportnak is ki kell venni részét. Annál örömtelibb, hogy megleltük a szükséges forrásokat két nagy projektünk, a Le Mans-i sport-prototípusok és a DTM programjának folytatására, s mindezt sporttevékenységünk újabb gyöngyszemeként a GT3 ügyfélsport-sorozattal egészíthettük ki. Mindez jól mutatja, milyen fontos a versenysport az Audi számára.”

desigo
nah azt megnézzük 😊
redbull0304

R15 TDI
V10 biturbo
600Hp 1050Nm

Debütálni elvileg a Sebring-i 12órás versenyen fog Március 21.-én! <#finom>

redbull0304

desigo
pedig a felsõ képen nagyon jól néz ki
az elején a rács nem túl szép...
redbull0304
Audi RS6 Sportec RS700

700Hp 800Nm
0-100km/h 4sec
0-200km/h 12sec

Szép szép, de nem az igazi... <#pardon1> Remélem lesz szebb tuningja is a sedan RS6-nak, MTM-et már kíváncsian várom! Jó lenne egy olyan brutál kivitel mint a R888 (MTM tuningos 888lovas R8-as), megcélozhatnák az 1000lovat, nem lenne nehéz elõcsalogatni még annyi lovat! 😊

RATCUSTOM
egyszer csak eljutunk 😄

redbull0304
Kánaán, ilyen tuti kimegyek egyszer! 😊 Ha van valaki aki szívesen kijönne velem az írjon! Autóval, vonattal, gyalog, akárhogy... 😄

Vinnék jó sok pénz, és bevásárolnék egy csöppet... <#nyes>

desigo
komolyságok...
redbull0304
Arni is tudja mi a jó! <#hehe><#nyes>

Bónusz, Auto Union Type C V16 <#szeret><#szeret><#szeret>

redbull0304
Majd ha megoldódott az olaj probléma akkor számolj be róla mi volt a gond! 😊

desigo
jaja
gondoltam
ez jobban elterjedtebb fõleg 17-esbõl...
redbull0304
Értem, én meg erre a felnire gondoltam. 😄

desigo
képet nagyon nem találok...
a felni az 5 ágú
ilyen mint ezen...
lassan kell rá nyári gumit nézni...
redbull0304
Kép esetleg? 😊 6 ágú TT kerék?

desigo
1,6 benzin 100 ló
teljesen alap háromajtós,99-es
kapott egy 16-os TT kereket meg komolyabb zenét bele és kész
semmi extra
redbull0304
Értem, milyen motorral szerelt? 😊

desigo
Nekem van ingyen céges amiben ültél is xD
bnõmé...
megjártunk már vele pár országot 😊
redbull0304
Nagyon sok minden lehet, elég "okos" autók már ezek, mindenféle változást érzékelnek! Ismerõsöm A4-esén kigyulladt egy kis ikon, azt se tudta mi az... Felhívta a Porsche Hungáriát, mondták az egyik szûrû be van koszolódva. Menjen ki az autópályára, álljon rá jó 110-es tempóra egy adott fordulaton. Ment 4-5km és már el is aludt az ikon, azaz kiégett a kosz! Hívd fel szerintem te is a Porsche Hungáriát, lehet kapásból rávágják mit kell tenned! Egyébként saját autó? 😊

desigo
Ma jópár nap garázsban állás után beindítottam az A3-ast és kijelezte,hogy "Service oil"
Nívópálcán félig van,lehet,hogy csak egy szenzor ment tönkre?
A szervizperiódusokat eddig "Service INSP"-vel jelezte...
redbull0304
Audi A4 Allroad Quattro

desigo
cseppet jól megy nekik...
redbull0304
Traffipaxos Audik Svájcban

Tavaly, amikor a Genfi Autószalonon jártam, csodálkoztam, hogy mennyi Audi közlekedik a svájci sztrádákon.

Úgy látszik, a rendõrség is tudja, a négykarikás autók tucatjellegûek a helyi utakon, vagyis jól vegyülnek: egy egész flottányi S4-est szerzett be ezért a hatóság, orrukra pedig mobil radaregységeket szerelt. A preparált Audik menet közben és álló helyzetben is képesek a sebességmérésre, a gyorshajtással nem is árt vigyázni Svájcban. Kantontól függõen akár három nap börtön, ezer svájci frank helyszíni, valamint a következõ fizetésbõl esedékes 20-35 százalékos levonás is lehet a bírság.

redbull0304
Ma láttam egy szürke RS4-est és egy RS2-es replicat! 😊

redbull0304

redbull0304
Elejét még szokni kell, hátulja bejövõs!
TT-RS

RATCUSTOM
gyönyörû ez az RS5<#finom>
kár is hasonlítgatni, egy béemvé' nincs egy szinten egy Audival<#hehe><#nezze>

redbull0304
2009 elsõ félév: 6 új modell

Az Audi lekörözi a prémium márkákat
Januárban az Audi megelõzte prémium versenytársait az új autó forgalomba helyezések tekintetében Nyugat-Európában. A négykarikás ingolstadti gyártó 45 124 új autót értékesített ebben a régióban januárban – lényegesen többet mint bármelyik fontosabb versenytársa.

Noha a teljes piac nyomás alatt áll, az Audinak sikerült nagymértékben növelni piaci részesedését. A forgalomba helyezéseket vizsgálva a négykarikás márka 5,1 százalékos piaci részesedést ért el a nyugat-európai régióban 2009 januárjában. Az Audi piaci részesedése a múlt év ugyanezen hónapjában 3,9 százalék volt - írja az Autó-Motor.

Ezek a számok azt mutatják, hogy az Audi AG állandósította az utóbbi hónapok emelkedõ tendenciáját. 2008 utolsó negyedévében a négykarikás márka 5 százalék feletti piaci részesedésével kategóriájának legjobbja lett.

Peter Schwarzenbauer, az Audi AG értékesítésért és marketingért felelõs igazgatótanácsi tagja ezt a diadalt elsõsorban a márka fiatal termékpalettájával magyarázza. Egyedül 2008-ban az ingolstadti székhelyû cég 12 új modellt dobott piacra. „Termékoffenzívánkat továbbra is teljes sebességgel folytatjuk” – mondta Schwarzenbauer. „Különösen ebben a feszült gazdasági helyzetben elengedhetetlen, hogy az Audi pontosan olyan termékeket kínáljon vásárlói számára, amilyeneket szeretnének. Vonzó és sportos modelleket kell kínálnunk, amelyek tovább lelkesítik az Audi rajongókat – energiahatékony autókat alacsony fogyasztással. 2009-ben is ezt a stratégiát folytatjuk.” Szavait az Autó-Motor idézi.

Egyedül 2009 elsõ félévében 6 új Audi modell bevezetése szerepel a tervek között. Schwarzenbauer hozzáteszi: „2015-re számításaink szerint 40 különbözõ modellt kínálunk majd az Audi vásárlóknak, tele elõremutató technikai megoldásokkal. Ennek eléréséhez évente 2 milliárd eurót fordítunk termékfejlesztésre.”

redbull0304

redbull0304
Jaja, gyorsabbak a Pugok az Audinál! Nagy szerencséje volt az Audinak, hogy nyert, valami hiba is volt a Pugnál, talán olaj került a szélvédõre vagy valami ilyenre emlékszem. És sokat ki kellet állnia a boxba. De hát a LeMans a hosszútávról szól, és a megbízhatóságról, na meg a kevesebb fogyasztásról! 😊

desigo
Akkor én emlékszem rosszul
Amíg az egyik Pug ki nem esett sok körrel vezetett...