748

Megnyissuk, avagy sem? Témaindító hozzászólás a #1-ben.

Update #605-ben. Nem lesz.

• DJ Bee18
    OKÉ :)
  • FLeK0
    Nem illik ide ilyen forum, de ha lesz akkor pont a valasztasok utan kene csak ilyet engedni, addig ugyis csak vegtelen es ertelmetlen vitatkozasok lennenek.
  • Thanatos
    másokkal ellentétben engem egysuerüen nem érdekelnek ezek, ennyi, innentől kedzve azt hisz mindenki amit akar és ami neki jólesik, ennyi, én tudom hogy mit nézek és ennyi nekem elég :)
  • DJ Bee18
    persze, persze. Győzikének meg vajon mitől nagy a nézettsége?
  • Pigo
    Az második pontott azért ellenzem mert nem bizti hogy anyázás vagy nácizás miatt szerezte a büntit.
    SZVSZ kéne egy olyan rendszer ami a polforúmban kapott pontokat külön veszi.Így már jó lenne!!!

Szerintem!!!
  • DJ Bee18
    Azonban én is azt javaslom, hogy a választások után.

Akkor meg a vesztes fél csalással vádolja majd a győztest :)
  • Thanatos
    ui:: és mindezt modnom ugy hogy én benem teszem a lábam oda, hidegen hagy az eégsz...)
  • Thanatos
    amugy szeritnem legyen az hogy legyen polforum a sjaát emgszoritásiaval, de cserébe bárhol máshol egyelten szó a politkáról egyből min 1hetes ban, igy emg lehetne oldani hogy a többi topic tiszta amradhasson a mocsoktol akármi is lessz...
  • Thanatos
    annyit modnok régóta, sőt régebben is ritam csak nicket váltottam régi nick ehlyett mert midnenhol elterjedt ez a nick stb..., de ettől függetlenül nekem pont ugy tünik hogy sokkal több lett az idétlen okoskodo, emg az olyanok akik egyszerüen elszarják az összes szabályt és emelett mindenkit :(
  • jefferson83
    Ez akadályozható meg a büntikkel meg a moderátorok segítségével. Legrosszabb esetben a forumon egy hozzászólás sem lesz. Egy idő után csak azok maradnának akiket komolyabban érdekel a normál vita, eszmecsere. Szerintem.
  • St
    ez nincs így, tavaly ilyenkor még 4-5e hozzászólás volt naponta, most 6-8e.
    és történt ez úgy, hogy a postvadászok erősen vissza vannak szorítva már (gumiszoba megszorítások, hozzászólás szám eltüntetés, stb)
  • Zsolo007
    Én nem voltam itt anno, nemtudom mi volt a helyzet, de az alapján amit olvasok elég brutál lehetett. Viszont szerintem érdemes lenne megnyitni most, és ha nagyon elfajul a dolog, akkor max. be lesz zárva megint, tehát a választásokig mindenképpen, aztán ha sikerül átvészelni ezt a "kemény" időszakot, akkor utána is maradhatna, kemény moderálás mellett természetesen.

1.) reg nélkül ne lehessen látni a fórumot
    2.) aki kap büntipontot be se tehesse oda a lábát
    3.) regisztrációs határhoz kötni a látogatást (pl. újregeknek félévig meg sem jelenik)
    4.) összesen összegyűjtött 5-10 büntetőpont felett is pápá...

Ezek közül szerintem 1,3,4 lenne a legjobb. 3-as tény hogy erős, de szerintem szükséges, mert biztosan lenne nem egy ember aki direkt ezért regelne....persze ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem tud kulturáltan fórumozni....

És #26ban leírtakat támogatom.

Ha másik oldalról nézem, akkor ez egy jó teszt lesz az SGseknek, mert ott könnyebben előjöhetnek az indulatok, jobban ki lehetne szűrni az embereket, mint most :).

UI.: Tudom, hogy offtopic, de hadd kérdezzem meg, mert hajt a kíváncsiság :). Miért tűnt el a HSZ számláló a profilból? Én szerettem :D.
  • St
    Regisztráció időpontja: 2005. 02. 06.

Nem tudom mióta olvasod az SG-t, de a jelenlegi állapot 2004-hez képest határozott fejlődés.
  • blackgamer
    a politika sok agresszív embert vonz, mondjuk nem lenne károsabb mint most a gumiszoba

manapság mintha kevesebb hozzászólás érkezne a fórumba (lehet csak én látom így), talán pezsdítene az állóvizen
    szóval mindenképpen javaslom, hogy bővűljön a paletta (bár én keveset fogom látogatni)
  • Sephi
    /me Egyetert.
  • Sephi
    Szerintem nem kene. A forumokon , mar amit en latogatok , egy ket topikba eleg egy rosz dolgot veletlenul leirni , meg is kezdodik a spam es az agyon alazas.

Egy pol forumba meg oka is lenne ra mert ugy minden egyes ember mas velemenyel van es egy katasztrofalis haboru kezdodne mint mindig.

Jah es a moderatoroknak kulon orarend es valtas kene no meg sok bandege a kezekre :D
  • Thanatos
    2.) Felmérések szerint az SG-t 2004-hez képest már jóval idősebb látogatókör látogatja, a fórumon is érződik, hogy a suttyóság sokhelyütt csökkent. Persze ez köszönhető a moderátoroknak is.

sajnos ezt én nem igy látom sokhelyen :(
  • jefferson83
    Szerintem is kell, véreskezű moderátorokkal állandó topik. Azonban én is azt javaslom, hogy a választások után.
  • rafaello
    egyszer beirtam az index poli forumába egy tök átlagos dolgot nem bántót azt egyből kitiltottak merthát csak egy kiválasztottakbol álló magot engedtek oda irni akik bizonyos szívtájéki érzésű emberkék voltak :(
  • DJ Bee18
    és mit zavarna? :DDDD Aki nem akar nem lép be, csak az SG-nek lehet gondja, de ők a topicnyitók :)
  • ReTeK
    talán, lehet, soselehettudni

(sorrendben a válaszok, én bizakodó vagyok megadnám a 2. lehetőséget, és bármikor be lehet zárni újra, az hogy nem beszélünk bizonyos dolgokról az szerintem csak még kínosabbá teszi azt ha szóba kerül véletlenül)
  • rafaello
  • zakika
    szerintem legyen es legyenek hasonloak a feltetelek mint a politikaban
  • Láma!
    annyiban változna hogy nem az általánosban élnék kimagukat a politizálni vágyok, hanem ott, ezzel sem zavarva azokat akiket nem érdekel.
  • DanielT
    Bárki is épülne a topikból? Értelmes érvek hangzanának el? Változna bármi előnyére az SG életében, ha újra megnyílna?

Nos véleményem szerint nem.
  • ReTeK
    talán ezért is lenne jó megnyitni mert bőven van még mit fejlődni
    , újregeknek meg valami limit rendszer pl. várakozási idő 2 hsz. között
    hogy had pihenjen egy picit miután elolvasott egy vérforraló írást mire válaszolhat lehet hogy lenyugszik (ha meg nem akkor ott a büntető pont)
  • DJ Bee18
    + 2-3 moderátort ráállítani a topicra (csak az legyen a feladata). És legyen szigorúbb a pontosztás és bann, és erre figyelmeztssük is az emberkéket.
  • DanielT
    Ellenzem, bár be sem tenném oda a lábam, de ennek a mosléknak amit itthon politikának neveznek kár lenne ismét teret engedni.
  • G_ArchAngel #31
    szerintem kell ilyen fórumcsoport(?), egy nagyon szigorú moderátori felügyelettel - tehát nem kell ejnye-bejnye, hanem a rasszista, antiszemita, egyéb megnyílvánulásokért azonnali ban járjon...
  • robotnyk
    nem tartom jó ötletnek, /1
  • rafaello
    ha mindenki 4 szer regelt akkor csak 30e :D
  • Cvd
    Ott látom a gondot hogy aki oda fog írogatni, annak van rögzült álláspontja (akinek nincs azt valszeg nem érdekli az egész, így be sem teszi majd oda a lábát). A politika meg pont az a téma ahol nincsennek igazán kőbe vésett igazságok. Az lesz hogy a két oldal mondja majd a magáét meg a saját részigazságaikat (vagy akár teljeset), és nem foglalkoznak a másik oldal mondandójával, rosszabb esetben azonnali támadásnak veszik. Aztán már csak az illető vérmérsékletétől függ az hogy átmegy anyázósba (ezt a pár embert mondjuk azonnal ki lehet vágni, anno is ki kellett volna egy szó nélkül), vagy megmarad kulturált szinten, de még ekkor sem lesz igazi vita ahol az egyik fél észérvekkel meg tudná győzni a másikat, vagy akár még egyet is értenének valamiben.

Röviden összefoglalva nem látom értelmét a polfórumnak, de támogatom a megnyitását, régen is jókat szórakoztam rajta.:) Habár épp az engem szórakoztató része fog kiesni a moderálás miatt, de ha megnyílik akkor csakis nagyon kemény felügyelettel szabad szvsz.
  • Dichter
    Szerintem a választások elég nagy téma ahhoz, hogy ne foglalkozzon vele egy ilyen látogatottságú fórum. Kemény moderálás mellett szerintem működőképes a dolog. Másrészről ha nem megy, be lehet zárni. Akkor már legalább kapja meg az esélyt.

BTW hosszútávon szerintem nem kifizetődő, ha az újregek nem láthatják, mert biztosan akadna bőven, aki csak ezért beregisztrál, és akkor már valószínűleg itt is marad. És ugye a látogatószám mindenek felett.
  • Garfield
    Szerintem lehet, de akkor kapjon olyan moderátorokat, akik folyamatosan képesek figyelni és azonnal beavatkozni, ha kell.

Jah, és vonatkozzanak szigorúbb szabályok rá, vagyis ne legyenek annyira elnézőek a moderátorok, hanem azonnal büntessenek kihágás esetén, függetlenül, hogy a vétkes hozzászóló mióta SGzik.

Amennyiben megnyitjátok, érdemes lenne egyrészt nyomatékosítani, hogy az SG szabályai még erősebben vonatkoznak a fórumra, másrészt esetlegesen további speciális szabályokat megállapítani (pl. cikkek, írások, stb. kopipasztázása milyen mértékben megengedett, írásoknál forrás megjelölése kötelező, stb.). Továbbá fontosnak tartanám, hogy készüljön egy lista (a modik pedig folyamatosan tartsák karban), hogy az SG milyen témákat nem akar látni egyáltalán, még csak érintőlegesen sem a pol.fórumban (a régebbi tapasztalataim alapján pl. cigányozás, holokauszt-tagadás, stb., mindegy, csak legyen rögzítve, hogy ne legyen vita).
  • Láma!
    ez jo, az össz 10bünti felett. mert ugye akinek véletlen, vagy saját figyelmetlenség miatt volt egyszer ban, egyébként nincs vele gond, azt ne tiltsuk ki. (pl én)
  • DJ Skyline
    támogatom
  • Takezó
    ez a büntiponto sszigorú
  • artschiatwork
    így már jobban hangzik.
    /edit: csak az újregeknek a polfórum látogatását 1 év tagsághoz kötném, a többi jó
  • St
    Ezeket lehet(ne) megoldani:

1.) reg nélkül ne lehessen látni a fórumot
    2.) aki kap büntipontot be se tehesse oda a lábát
    3.) regisztrációs határhoz kötni a látogatást (pl. újregeknek félévig meg sem jelenik)
    4.) összesen összegyűjtött 5-10 büntetőpont felett is pápá...

Ezek igen kemény lehetőségek a rendre.
  • artschiatwork
    egyetértek, szvsz még több anyázó emberke, aki mindenkinél mindent jobban tud nem kell ide. St 3 megoldása közül a legelső a legszimpatikusabb, a második olyan határeset (de ez is egy csomó vitát/anyázást/stb. fog szülni, ez biztos), a harmadiknál van a legkevesebb esély arra, hogy ott nem fikázó emberek maradjanak.