Amatőrfilm

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszönöm szpen a sgeítséget!
hála érte! 😄

Asus X52SG-AP176, C2D T5750 2.0GHz, 3Gb DDR2, GF 9300M G

bertino
Sony Vegas topic

#290 és környéke, sok sikert, nm

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

😊

bertino
le van írva lépésrõl lépésre, ott is van az oldalak alján a keresõ, de mivel te most szépen kértél, szerencséd van 😛
pedig legtöbbször megmondom a usernek, hogy hajrá fogd a segged és keress utána 😊

sony vegas?

És ott hol? mert nem tudok ám ilyeneket! 😄

amúgy Premiere-rel dolgozom általában... vegas-t csak megnéztem, de volt benne pár dolog, amit nem vágtam, így abbahagytam...
meg tudnád mondani, hogy hogyan oldhatom meg, esetleg lépésrõl-lépésre? 😉
nagy segítség lenne, megkímélnél egy fölösleges bluebox szenvedéstõl... hehehe

bertino
Sony Vegasban le van írva mit és hogyan... nm

guys!
ismét kellene nékem egy technikai segítség...
két videót szeretnék egyszerre láttatni úgy, hogy a képet megfelezem.
De így sajna a közepén, ahol a vágás van, marad egy vékony fekete csík!
ezt nem lehet valahogy eltüntetni? vagy van arra egy másmilyen effekt, hogy egymás mellé tegyél két különbözõ videót?

elõre is kössz a segítsget a válaszadóknak!

Mi ez a holivúd nap? hol vannak errõ infók?😄
Fülüke
Na valaki küldi a filmét a HALIVUD NAPra?

De k*rvajó géped van istenem....

Fülüke
😄

kösz gondoltam amúgy
de azért néha reménykedik az ember...

Gladiator
elárulom neked: biztosan nem tud😄

csak mondjuk kicsit sok munka lesz asszem, amíg az öt percnyi videót megcsinálom, hehehe

ok thx.
már csak azt kell megnéznem, hogy a digitális gépem tud-e sorozatfelvételt végtelenségig fevenni. eddig nem sikerült önkioldóval csak max 3 képet... 😊

Gladiator
azt. a minõség is jobb lesz, mintha kamerából vágnád ki a képkockákat, effektezni is könynebb PS-ben, és a minõsége se romlik az effektektõl annyira.
amúgy arra figyelj, hogy állványt használj, mert elég hülyén nézne ki, hogyha 2 másodpercenként változna a perspektíva. És manuáison dolgozz, mert az is gáz, a képkockánként változik a fehéregyensúly, a záridõ, mélységélesség...

bertino
jaja

fényképezzek?

az egész filmet fényképekbõl állítsam össze azt mondod?

Gladiator
az elsõhöz, meg fényképezzél. az FPS-t lehúzod, persze, hogy nem lesz jó.

sin city-s effekt megvan!

igaz nem tökéletes, de Color pass és color correction kombója...
lehet rajta finomítgatni... 😉

bertino
fejbõl én sem vágom sajnos

csak az a gáz, hogy (persze már kerestem mindenfelé) de azt sem tudom, hogy hogyan/mit kéne keresnem, mert így leírva ok, de mik a kucsszavak?
elég körülményes

bertino
hát ezerrel helpelnék, de nekem rák a gép és per pill Vegas sincs rajta, nincs sok effect, keresgélj, tudom, hogy lehet

utána tudnál nekem nézni az effect nevének?

Vegas-om is van... 😊

bertino
utobbira: lehet Vegas-al is, régen nekem sikerült, csak hirtelen nem jut eszembe az effect neve 😞
Premiere-ben is meg lehet sztem biztos

ja, bocs... Adobe Premiere-rel dogozom, ha esetleg kellene az infó

hali srácok! tudna nekem valaki segíteni film-szerkesztésben?

egy kisfilmet szeretnék összedobni, és a képi világra valami olyasmit gondoltam ki, hogy egy élõ felvételbõl (szereplõk, környezet stb.) utólag digitálisan megcsinálni a mozgást "darabosra". Mint mondjuk ahogy a South park figurái mozognak, csak ugye élõ felvételbõl.
Az fps-t már próbáltam lejjebb venni, de akkor olyan volt a videó, mintha a codec miatt szaggatna a film...
elõre is köszönöm a segítséget, ha vaaki tudja!!

más: ez nem annyira fontos, csak érdekel. olyat lehet csinálni, hogy színes felvételbõl monokrómot csinálsz(ez oké), és utána egy bizonyos színt mégis átengedsz rajta? pl: Sin city...

köszi!!

Fülüke
A halivúd napot láttátok kiírva? Olvastátok? Most kérdeztem meg a gurutól hogy mikor van a beküldési határidõ.

Gladiator
csak adobe. premiere pro

bertino
Sony vegas és AAE (Adobe After Effects) bár csak ha szükség van rá

Amúgy ti milyen videószerkesztõ eszközöket szoktatok használni? Adobe Premiere? Ulead termékek? Egyéb?

Csak azért kérdem, mert valamikor a távoli jövõben én is tervezek összehozni egy amatörfilmet, és most az elõkészületek folynak. Forgatókönyvírás, a film technikai feltételeinek megteremtése, a film technikai feltételének anyagi alapjainak megteremtése, meg ilyenek.

Gladiator
amúgy meg superimposingnak hívják.

Gladiator
baromi bonyolult. Premiereben rázoomolsz a képre, majd motionnal mozogsz rajta. ennyi.

Az elsõ kérdést úgy értettem, hogy a Légcsavarban is csináltak már ilyet a kollégák, hogy a stábfotós csinált egy fotót fennt a magasban a reptérrõl, és mivel nagyfelbontású 6 megapixeles volt a kép, meg lehetett azt csinálni egy speciális programmal, hogy végighúzták a fotón a kamera képét, és a progi tudta emulálni a kézremegést, meg miegymást. tehát gyakorlatilag fotóból csináltak mozgóképet. És ez senkinek sem tünt fel. A Kurityán videó alapján én arra gondoltam, hogy te is ilyen progit használsz.

akyyy
nqa szoval, nem is kel bal oldalt csinálni semmit, hanem a lényeg hogy szürke kockák legyenek a kép mögött hátérben( photosopoba ki kell vágni), majd aképet a videócsik fölé kel tenni. de van vegas topik amugy😊

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

akyyy
az elsõ kérdéesdre a választ nem értem, a második, a felhõs , azt úgy hogy Photosoppal kivágtam a tábla hátterét, majd elmentettem gifbe, majd bal oldalt vannak azok az izék, amivel két egymásban lévõ képet lehet egyszerre betenni,, és igy mintha kékháttér teknólogiával csináltam volna, mentek szépen a felhõk😊 megnézem melyik menüpontal is lehet ezt csinálni, mert igy, hogy nincs elõttem, nem tom elmagyarázni, és most nem a saját gépemnél vagyok -.-

akyyy
melyiknek? a 2-esnek? persze h lesz, ez csak bemutató szerûség😊 csak most újra ráfekümdtem az érettségi témára, szal eléggé be fog lassúlni (valamint megfelelõ zene is kéne😊 )

bertino
be, nyugodtan...

Sziasztok!
Betehetek-e néhány másodperces részletet jogvédett zeneszánokból a filmembe? Pontosan milyen szabályok vonatkoznak erre?
Szia!

Az állóképek elõtt a "kamera" mozgatását milyen programmal oldottad meg?

Az elsõ film végén a felhõs részt úgy csináltad, hogy a tábla mögötti részt lefedted egy kék lepellel, vagy crop-pal kivágtad a táblát, és mögötte lejátszottad a mozgó felvételt?

Fülüke
Lesz ennek folytatása is? Vagy ezek csak ilyen kis egyszerû képesség bemutató film?

bertino
én is eccer csak leszedtem egy videoszerkesztõ progit, azota is folyamatosan gyártok gõzerõvel

akyyy
jajj sehova, nem rendes filmkészítés érdekel😊 fõsulira ÉN? HAHA 😊

maradok egy szaknál, de többet inmkább nem árulok mert nem errõl szól a topik.

Gladiator
bocs, realista vagyok.

kb 600an szoktak jelentkezni. ebbõl felvesznek 16ot. a 16-ból 10 protekcióval jut be, a maradék hat meg olyan, hogy elvbõl nem vesznek fel 25 évesnél fiatalabbat. én is oda akartam volna menni, de felesleges idõt pazarolni z 5 lépcsõs felvételire.

egész videó nincs fent, mert nem tok tömöríteni, meg a feltöltés sem az erõsségem. lentebb van pár kép a legutóbbi filmembõl. mondjuk az lett a legszarabb eddig. eddig csak klippeket csináltam, ez meg ilyen rövidfilm szerûség lett.

bertino
van valahol alkotásod, amit meg lehet nézni ?

bertino
de te egyébként rohadtul le tudod lõni az ember kedvét egyébként oO

Gladiator
mért, hova adtad be? színház és filmmûvészeti? esélyed nincs...

akyyy
hehe, topik😄

eddigi videóim akkor:

Kurityán
Egy kis videóklipp amikor tavaly kurityánba voltunk😊 haveri körökben egész jó volt a fogadtatás!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
büszkeségem a biztonsági kamerás effekt, valamint a végén a felhõk😄

Kurityán 2 trailerIdén is voltunk kurityánon, de most rendes digikamerákkal felszerelkezve, és ebbõl már nem csak egy 'videóklipp' fog készülni, remélhetõleg...
Ez csak ilyen kis elõzetes.

Kurityán 2 trailer 2.
Nos, az elõzõ, kurityán 2 cimû filmecske igy fog kezdõdni, bár szerintem erõsen máshogy fog végzõdni hogy illeszkedjen a többi videórészhez😊
Sajnos a hülyegyerek aki kamerázot bekapcsolva hagyott egy kameraeffektet ezért ilyen tök homályos, rajzhatás szerû lett a felvétel eleje😞

nem alegjobb, tom, nagyon kezdõ szinten vagyok még, de ha minden jól megy ezirányba fogok továbbtanulni 😊<#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

bertino
Én csak azért válaszoltam ily felindulással, mert nem tudtam, hogy be lehet állítani... Rendben, utánanézek a dolognak, kösz a tanácsot és akkor igy utolag bocs

Gladiator
"én mínusz 15 fokban is be tudom állítani helyesen a fehéregyensúlyt..."

Ezt arra írtam, hogy a fehéregyensúly rosszul volt beállítva. 3 kattintással be lehet állítani akár mínusz 15 fokban is. Azért olyan kék a hó meg minden, nem pedig fehér, mert el volt csúszva.
Na, mind1. Veszekedés lezárva, egyáltalán nem bántásként mondtam, csak azért, hogy legközelebb erre figyelj. a 6 percbõl lehetett volna csinálni 3at 4et.

bertino
a kritikát tûröm
az EGO az már saját nonszensz dolog
tudom, hogy nem versenymû, és felõlem nyomhatod a kritikát, ami a movie-ra vonatkozik, tudomásul is veszem
amit viszont magadról habogsz, azt csakis magadrol irod le, mert engem ugyan nem érdekel, mondtam, hogy elsõ... anyag