45
  • slylecz13
    #45
    Sziasztok! Valaki nem tudna nekem abban segíteni, hogy hogyan lehet másolásvédetté tenni DVD filmet, amit otthon rakok össze (VIDEO_TS)? Tudom nincs olyan program, ami teljesen biztos lenne, de ha már nem lehet egyszerűen felmásolni az már nekem I. osztályú lenne. A válaszokért előre is köszönet...


  • irkab1rka
    #44
    CSinálj egy ilyen céget és te is felülemelkedhetsz a jogon...
  • RoonS
    #43
    Komolyan mondom már attól is rókázni tudnék, ha meglátok egy ehhez hasonló témájú cikket, de amint végigolvasom...kifordul a belsőm.
    Jog a jog felett?? Ilyen van?
  • Ma2ska
    #42
    Ezért volt jobb a királyság. Az müködött. Egy jó király mindig tudta mi a jó a népnek. Ugyis most lesz választás, koronázzatok meg, és igérem annyit másoltok amennyit akartok.
  • Ma2ska
    #41
    Felháborodásotok jogos, most is, de tesznek rá magasról , most is. A demokrácia ebben a formájában nem müködik jól. A törvényeket bürökraták hozzák, és értelmezik, innentől fogva bármi lehetséges.
  • MEdievil
    #40
    ez annyira jó manapság már senkit nem hagynak élni csak a pénz számít.. az hogy hazamegy az ember 10 óra munka után és kicsit kikapcsolódna azt sem hagyják... persze ilyennel is csak az átlag emberek szívnak akik a kiadók élén vannak azokat nem kell félteni lesz holnap is ennivaló az asztalán de azért belehalna ha 2 millió dolcsival kevesebb pénzt kapna havonta...
  • wanek
    #39
    "Jo, hogy azt nem korlatozzak, hogy max 55 centis tv-n nezhetem legfejebb havonta egyszer, es ha mar egyszer valasztottam hangsavot akkor tobbet azt se lehet." - Nem véletlen, hogy át akarnak térni digitális műsorszórásra. Ott ugyanis akár ez is megoldható.
  • Lame
    #38
    Arrol nem is beszelve, hogy kulon mo miatt nem fognak masolasvedelem nelkuli termekeket kiadni. Ehhez osszefogas kellene.

    Szanalmas, hogy megveszek egy filmet es semmihez nincs jogom utana. Nem nezhetem meg masik regioban, nem masolhatom le. Nem jatszhatom le egy csoportnak.
    Jo, hogy azt nem korlatozzak, hogy max 55 centis tv-n nezhetem legfejebb havonta egyszer, es ha mar egyszer valasztottam hangsavot akkor tobbet azt se lehet.

    A masolasvedelmet torvenyileg be kene tiltani ugy ahogy van. Csak azt szivatjak vele aki megveszi az eredetit ...
  • dez
    #37
    "Mi van? Itt minden hozzászóló francia állampolgár?
    Nálunk nem így van, fölösleges pampogni. A francia és más országok törvényei nálunk nem érvényesek, csak a magyar törvények és jogszabályok."

    Nos, mint az alábbi hozzászólásokból láthatod, elvileg itt is-ott is joga van az embereknek a magáncélú másolathoz, és ha egy ilyen döntés mégis megszülethetett ott, ez nálunk is könnyen megismétlődhet (még ha nem is történik meg automatikusan). Ez a gáz.

    (ps. és még az én stílusom lekezelő, bah... )
  • Orltran
    #36
    Mielőtt nagyon összevesznétek. Amennyire én tudom, ezügyben már megtörtént a jogharmonizáció, és a magáncélú másolás kérdését az EU a tagállamok hatáskörében hagyta, a többi egységes. Persze minden változhat, de pl a franciáknál elvileg lehet ugye a korábbi itt olvasott hírek szerint p2p-n megosztani is, szal akkor ezt is várjuk szeretettel, h begyűrűzzön. :)
  • Praetor
    #35
    Annyiban igaza van Wanek Úrnak, hogy a francia fellebviteli bíróság döntéséhez semmi közünk.

    A francia szerzői jog nem egyenlő a magyar joggal. Az uniós szabályozás az esetek többségében csak néhány sarokpontot határoz (directive - irányelv) meg amit át kell ültetni a hazai jogba is. Ez annyit jelent, hogy az egyes tagállamok jogrendszerei csak közelítenek a tartalmukban, de más rengeteg kérdésben egyediek maradhatnak. A legfontosabb kérdésekben hoznak rendeletet (regulation). Ez minden tagállamra közvetlenül és szó szerint kötelező. A tagállamok ki sem hirdethetik, mert tiltva van a transzformáció. Az uniós hivatalos lapban jelenik meg.

    Amennyire én tudom részletes rendelet nincs a szerzői és szomszédos jogok kérdésében, esetleg csak irányelv. Egyelőre a legtöbb kérdést ezen a területen a tagállamok önállóan szabályoznak.

    Az más tészta, hogy a tagállamok szerzői jogi szabályai hasonlóak. Ennek megvannak az okai.
  • sokadikgab
    #34
    Megiscsak itt volt rola szo:

    http://www.sg.hu/cikkek/42855
  • sokadikgab
    #33
    "Vagy esetleg olyan asztalit vásárolt, amiben alapértelmezésben ki van kapcsolva minden védelem, és úgy másolja át pl. kazettára. Ilyen készülékek kereskedelmi forgalomban vannak."

    Ha jol emlekszem itt, de lehet,h. mashol olvastam nemregiben 1 cikket miszerint a samsungot megbuntettek, mert ilyen keszuleket arult.
  • GodBadka
    #32
    1 - másolatot nem készített, mert nem tudott. Pont ezért perelt.

    2 - Ott is jogszerű a magán célú másolás. Pont azért háborodott fel mindenki, mert ennek ellenére a kiadóknak adott igazat a fellebviteli bíróság. Ez ugyanúgy megtörténhet Mo-on is.

    Amúgy jó vicc, hogy két bíróság is meghoz egy itéletet és akkor teljesen véletlenül a fellebviteli nem hagyja jóvá, hanem teljesen ellenkező értelmezést talál.
  • MacrosTheBlack
    #31
    Jobb félni mint megijedni.
  • MacrosTheBlack
    #30
    Lefizették, egyértelmű.
  • wanek
    #29
    Nem volt érthető. Ugyanis a cikk arról szól, hogy a csúnya franciák most jól elitéltek valakit, aki - a mi törvényeink szerint jogosan - biztonsági másolatot készített. Persze ott nem a mi törvényeink érvényesek, de ennek ellenére mindenki kikelt magából, mintha ott élne. Erre írtam azt, amit írtam, te meg beszóltál.

    Ui: bár a szóbanforgó film másolásvédelemmel rendelkezett, a felhasználó, ha megfelelő programok telepítve vannak, nem is érzékeli azt, hogy van védelem. Manapság, amikor kém- és egyéb programok úgy települnek a gépre, ahogy csak akarnak, akár olyan program is települhet(ne), ami ezeket a másolásvédelmi eljárásokat hatástalanítja. Vagy esetleg olyan asztalit vásárolt, amiben alapértelmezésben ki van kapcsolva minden védelem, és úgy másolja át pl. kazettára. Ilyen készülékek kereskedelmi forgalomban vannak. A felhasználónak nem kell technikai zseninek lenni, hogy ilyen védelmeket észrevegyen. A gyártónak kéne a védelem hatékonyságát biztosítania, nem pedig a felhasználónak kutakodni, hogy nem sértett-e meg véletlenül valami törvényt.
  • exxile
    #28
    Nem kell vásárolni eredeti cd-t dvd-t, és nincs gond a másolásvédelemmel. Ennyire kib***ottul egyszerű...
  • wanek
    #27
    1. Nem erről írtál.
    2. Nem jogszabályra adtál linket, hanem egy elég régi cikkre.
    3. Ha állítólag egyetértesz velem, akkor felesleges a további szócséplés.
  • greg971
    #26
    De inkább idézem amit ön írt kedves wanek úr : -Mi van? Itt minden hozzászóló francia állampolgár?
    Nálunk nem így van, fölösleges pampogni. A francia és más országok törvényei nálunk nem érvényesek, csak a magyar törvények és jogszabályok.--

    nos ajánlom figyelmébe az alábbi linket :http://www.index.hu/tech/jog/cdcopy/

    Ezért nem is értem hogy most ÖN miről is akar engem meggyőzni.
  • greg971
    #25
    Én is erről írok ...vagy nem volt érthető ?
  • wanek
    #24
    Nem tiltott a biztonsági másolat készítése. Amennyiben te másként tudod, kérek egy linket a törvényről/jogszabályról.
  • greg971
    #23
    Mármint mi nem érvényes Magyarországon ?
  • wanek
    #22
    Jogász úr! Linkek esetleg azokra, amikre hivatkozol?
    Továbbá: Jelenleg Magyarországon ez még nem érvényes. Akkor a megállapításom mégiscsak jogos: "Ha majd a magyar jog is tiltja, akkor lesz értelme beszélni róla".
  • greg971
    #21
    Kedves WANEK úr tisztelettel ajánlom újból figyelmébe azokat a jogszabályokat, tehát nem az egész jogrendszert , melyek az unió minden államára érvényesek ...ezek eggyike a szerzői jogok ..természetesen nem minden jogszabályi és törvényi szabályozás uniós,tehát minden államra kiterjedő.---TALÁN HA KEDVES WANEK ÚR ELŐZETES JOGI AKNAMUNKÁT VÉGEZNE --nem tenne ilyen buta kijelentéseket. De még most sem késő bepótolnia lemaradását.

    Maradok tisztelettel .
  • galocza
    #20
    pedig már majdnem kezdtem megkedvelni a franciákat...
  • wanek
    #19
    Igen tisztelt jogász úr! Én nem ismerem a francia jogot, de azt viszont tudom, hogy az EU-ban sem azonos a jogrendszer. És nem is lesz. Mint ahogy az usa-ban sem, mert pl. akkor ott minden államban lenne halálbüntetés...
    Ha majd a magyar jog is tiltja, akkor lesz értelme beszélni róla.
    Szóval nem kéne ennyire magas lóról beszólni.
  • wanek
    #18
    Használj AnyDVD-t :)
  • Cobra.
    #17
    Én azért mennék bíróságra, hogy ok, hogy nem másolhatom le, de akkor jól láthatóan tűntessék fel, hogy milyen védelem van rajta. Nemrég vettem egy audio CD-t, amin vásárlás után vettem csak észre az apró betűvel feltűntetett szöveget, miszerint csak sima CD lejátszóval lehet hallgatni, PC-n nem (és valóban nem tudja beolvasni a CD meghajtó a lemezt). Ha előre tudom, hogy ilyen a lemez, meg se vettem volna.
  • greg971
    #16
    Talán azt is tudomásul kellene venni hogy rengeteg törvényt , szabályozást a magyar jog az uniós normákhoz igazít, illetve fog igazítani .
  • greg971
    #15
    Talán ha kedves WANEK tájékozódnál egy kicsit a francia jogban ... ott is él ez a törvény minthogy uniós törvény.Talán mielőtt mindenkit leszólnál kontrolláld magad .
  • wanek
    #14
    Mi van? Itt minden hozzászóló francia állampolgár?
    Nálunk nem így van, fölösleges pampogni. A francia és más országok törvényei nálunk nem érvényesek, csak a magyar törvények és jogszabályok.
  • Mike at home
    #13
    nem baj
    a masolasvedok fognak szivni hosszutavon, es nem azok, akikbol elnek
  • NEXUS6
    #12
    Pontosan, hanem lehet legálisan akkor jön az illegális, eddig is így volt.

    Nincs annál nagyobb üzlet mint ha tiltanak valamit.;))) Lásd drog, prostitúció, most meg már warez is.
    Csak így tovább, amcsiban minden 20. ember volt már börtönben, ideje ebben is megelőznünk Amerikát!
  • worldwideweb
    #11
    Addig nem kell aggódnunk amíg vannak olyan emberek akik olyan programokat készítenek amik ki tudják iktatni ezek a másolásvédelmeket.
  • Zedas
    #10
    Jó, rendben nincs jogom. Így jártam.

    Akkor viszont visszamenőlegesen kérem vissza az általam vásárolt összes üres média árába beépített másolási adót (USB drive is idetartozik)!

    Köszönöm.
  • NEXUS6
    #9
    -ség.

    Az egy dolog hogy a törv szerint nem lehet számolatlanul másolni, viszont az egy kópiához mindenkinek joga van!
    Az viszont sehol sincs a törvben, hogy a kiadó korlátozhatja a felhasználó ezen jogát, még az elött hogy az megsértette volna az ő becses (megvásárolt) szerzői jogait!

    A jogászoknak ez az egész csak papír meg betű, de úgy tűnik még a bírók közöttis vannak diszlexiások.
  • arty
    #8
    kisember vs multik ... :(

    jó tudni, hogy a tövényalkotók mennyire képviselik a választopolgáraik érdekeit: gondolom számukra kedvező törvényekről szó sem lehet, első a lobbi :(
  • olajosvas
    #7
    pénz beszél, kutya ugat...
  • dez
    #6
    Vagy megzsarolták a hatóságot.