15
  • skydrake
    #15
    Én inkább interaktív weblapot csinálok a www.privi.hu -n weblog helyett.
  • pbes
    #14
    blog vs fórum:
    A blognál a hozzászólások a posthoz vannak rendelve, így átláthatóbb, fórumokban a hírekre, kommentekre érkező reakciók néha elvesznek a többi hozzászólás közt. Előbbi direkt erre a sémára épül: hír -> komment, ezért általános "csevegésre" a fórum alkalmasabb.
  • pbes
    #13
    Amiről ti beszéltek azok az ún. énblogok, ahol a szerző tényleg online naplót vezet. A tematikus blogok egészen mások, azok némelyike érdekes is lehet. Jövőnéző, iwiw Gépház blog, Boing Boing, The Unofficial Apple Weblog, TV Squad, Urban Legends, Opera Desktop Team
    A blogok jelentősége mindenesetre biztosan kisebb, mint a hagyományos médiáé, az előnyük, hogy minden hír szinte azonnal, szubjektív véleménnyel együtt olvasható, köztük sok olyan, amelyek bár érdekesek (legalábbis a célközönség számára azok), de hagyományos csatornákon nem érnék el a címzetteket vagy a reakciókra nem adnának lehetőséget. Így nézve az SG és pl. a Nemzeti Sport online hírei is blogok.
  • assdf
    #12
    Szerény véleményem szerint az hogy a blogirás terjedőben van, semmit sem jelent az emberek szempontjából.Maximum kevesebett jár az illető pszichológushoz,de valójában szinte mindenki csak magának irkálja ezeket, mert nem olvassa senki se rajta kivül.Ennyi erővel a többség otthon wordben is irogathatna aztán mentse el cdre ha neki ez tetszik.
  • Ma2ska
    #11
    Most nem arról van szó hogy a fórum jobb-e mint a blog, persze biztos, meg a mákos tészta is jobb, hanem van a blog nevü müfaj, egy internetes napló amiben valaki kiéli exhibicionizmusát. vagy kiönti lelkét a világnak vagy egyszerüen csak unalmában leirja mi történt vele. Ezt össze lehet hasonlitani a villanyvasuttal, Győzike show-val esetleg a bauxitbányászattal és egy sajátos sorend nyilván kialakul. Miszerint legjobb a bauxitbányászat 2. Villanyvasút. 3. Blog vagy fórumok holtversenyben.
  • gregor
    #10
    Szerintem a fórumok sokkal jobbak mint a blogok.
  • Sir Quno Jedi
    #9
    Izé 10000blog sry!
  • Sir Quno Jedi
    #8
    Ha csak minden 1000-dik Magyar írna blog-ot, az is napi 1000blog sokezer bejegyzése, ez nem követhető. Tényleg használhatóbb a fórum, mivel az téma szerint van és nem emberke szerint...
  • pentium419
    #7
    a hsz-od második felével teljesen egyetértek.

    különben is semmi értelme sincs egy blognak: azt olvasgassam hogy ki mit gondol... inkább a fórum

    ha meg hireket akarok, ott vannak a különbözö egy témára specializálódott oldalak(pl: SG.HU)
  • HuMarci
    #6
    Én csak annyit tudok mondani hogy a blog egy hatalom lett, úgy ahogy az internet. Nem olyan hülye ez a Gyurcsány sem hogy elkezd blogolni. Na de majd meglátjuk mi lesz ennek a vége. Talán egy nap mindenki ezek ellen tüntet vagy mindenki mellettük lesz. Egy biztos hogy manipulálásra nagyon jó.Ja meg a hülyeség tudjátok hogy mindennél gyorsabban terjed még a fénynél is. Szóval ha nincs hasznosabb időtöltésed ahkkor olvassgassd a blogokat és nézd a valóságsókat mega győzikét, mert szerintem ezek 1 szinten vannak.
  • airwalker
    #5
    Szerintem se kiváncsi senki arra hopgy én, te vagy akárki más hogy tengeti a hétköznapjait. Igazából két fajta blognak van értelme:
    - híres emberek (sztárok, tudósok, politikusok) blogjainak
    - és a tematikus blogpknak.
    Az első csoportból a sztárok és a politikusok blogjai látogatottak de nem érnek semmit mert azt írják csak le amit egyébként is el akarnak hitetni velünk. A gyurcsány is esküszik a blogján, hogy ő maga írja, de ne nézzen már minket hülyének, ha annyra fontos neki a blogolás nem a választások előtt kezdi el.
    Igazából csak az egy speciális témáról szóló blogoknak van értelmük, ezeken ugyanis rengeteg friss és aktuális dolog jelenik meg a témával kapcsolatban amit amúgy nem biztos, hogy megtalálnánk. Egy-egy cégvezetőnek, vagy tudósnak a blogja is érdekes lehet, ha biztos kézből szeretnénk értesűlni az újdonságokról.
  • ViperNet
    #4
    Ez a blogolás sztem is divatőrület...
    Annyian írnak már ilyet, hogy ember legyen a talpán, aki mindet elolvasná...
    Sokkal jobbak a fórumok, ahol NEM EGY!, hanem több ember írja meg a véleményét... ez sztem többet számít.
  • OliApa
    #3
    A blogját annyira írja ő, mint Te vagy én. A pr-osai idétlenkednek.
  • Runo
    #2
    Szerintem csak divatőrület az egész, meg sem fordult a fejemben, hogy országvilág színe elé tárjam a magánügyeim.
    Persze, írhatok csak olyat is, ami nem "olyan", de nem hinném, sokan arra lennének kiváncsiak, mivel töltöm a napjaim..
    Egy miniszterelnök meg a fontosabb dolgokat is intézhetné inkább, minthogy táncikáljon , meg blogot írjon..
  • OliApa
    #1
    "Itthon a miniszterelnök blogja hozta köztudatba a témát"

    Tévedés. A médiasztárocskáké. Bár fenti et. is oda tartozik, ha úgy vesszük . . .