63
 • PinkTiger
  #63
  hello skacok

  van már egy regem de szeretnék mellette egy másikat, és iwiwes reglapot vennék ami 2006 előtti (2005 vagy régebbi) regisztrációval rendelkezik!!
  ha van valakinek elfekvő ilyenje, természetesen aktuális kontakt törlés és az iwiwes reglap nevének megváltoztatása után: megvenném! (nekem csak az a fontos hogy 2006 előtt regisztrált reglap legyen, más nekem nem számít)

  privátba írjon akit érdekel!

  thx
 • takmat
  #62
  lécci küldjetek meghívót a [email protected]
 • SeLFisCH
  #61
  valaki küldjön egy meghívót !
  [email protected]
 • ALIENwoods
  #60
  kíváncsi vagyok hogy mikor lesz tele majd pop-uppokkal meg rekklámokkal orba-szájba, ami a mai világot elnézve igen reális jövő lenne
 • dondore
  #59
  a pirosat meg a keket is?
  ;-)
 • akyyy
  #58
  mikor lesz ujra meghívó???????:(
 • ZilogR
  #57
  Nahh... bezúztam a gyógyszereimet, mostmár le vagyok nyugodva...

  -=ZR=-
 • ZilogR
  #56
  "Sztem te nagyon pesszimistán látod a világot."

  Itt látszik a sok felületes, szottyadt, sekélyes érzelmeket bemutató médiaanyag hatása: már senkit sem az érdekel, hogy mit akarok mondani (felcicomázva és kiszínezve, hogy az eltompított fiatalság is felfogja - hogy ismerős legyen neki), hanem az, hogy az olvasó érzelmileg próbál kötődni hozzám. A racionális döntést egy érzelemmentes értékelés kell, hogy megelőzze. Aztán persze a humánus értékeket is előtérbe kell helyezni, ha nem mennek a racionalitás rovására. A mai fiatalok ilyenek: "Jajj, inkább ne szántsunk, ne vessünk, mert mi van, ha az eke egy szegény kis pockot kettévág..." - Szerintem a fene egye meg a pockot, úgyis kirágja a búza gyökerét - DE(!!!) kedves állatvédők, legyetek szívesek összeszedni a pockokat és UTÁNA mehet a szántás vetés - így lenne helyes.

  Azt hiszem, ma az a trendi, hogy azért ne gyártsunk nukleáris bombát, mert mi van, ha szegény marós szemébe szikra pattan, vagy elvágja az ujját a robbanófej burkolata - nem pedig azért nem, mert esetleg ezreket és milliókat tehet nyomorékká, ha valaki használni fogja.

  Amúgymeg jó és egészséges humorom van, csak épp elég barmot kell naponta látnom, hogy tartózkodó legyek az emberi hülyeséggel szemben...

  -=ZR=-
 • MTamas
  #55
  Sztem te nagyon pesszimistán látod a világot. Tény h észnél kell lenni a nagy betűs életben, de én nem látom ennyire rossznak az iWiW-et. Mivel önkéntes az adatszolgáltatás, ezt a "kinyomozom a címedet" történet már megbukik. Nem vitatom, h vannak ilyen emberek is, amiről te írtál. Persze láttam olyan felhasználót is, aki közzétette minden személyes adatát, már csak a személyi száma hiányzott volna. Abban egyetértünk, h vissza lehet élni ezekkel az adatokkal, de kellő óvatossággal és józan paraszt ésszel csak annyi adatot tesz publikussá magáról az ember, amiből nem származik baja.
  Én támogatom az iWiW-et, egy eredeti ötlet, és eddig annyi negatívumot láttam, h volt egy hoax áradatos időszak. Ezeket a 'jó szándékú' tagokat pár héten belül az aktív tagok és az üzemeltetők leszerelték.
 • Godefroy
  #54
  Ilyen meszszire nem mentem
 • ubuntu
  #53
  Igazad van Godefroy.

  Az vajon a véletlen műve, hogy az iWiW logója kísértetiesen hasonlít a tetrahydrocannabinol kémiai szerkezetére?
 • ZilogR
  #50
  Ugyan... Én nőttem fel olyan kis faluban, ahol az egyik lakos a saját pár hónapos csecsemőjét fojtotta bele a ház mögötti WC-be. A vadállatok köztünk járnak, csak túl sok cukormázas Hollywood-i sz@rt néznek a fiatalok és azt gondolják, hogy érinthetetlenek. A világ nem egy PC-s játék örökélettel, meg három lehetőséggel, meg save/load opcióval.

  Az viszont igaz, hogy a mai világban a hír az akkor hír, ha legalábbis megbotránkoztató, vagy annyira buta, hogy azt már publikálni kell.

  Ha fiatal vagy (tizenéves) érdemes kissé kiszakadni a saját korosztályodból, hogy ízelítőt kapj a mostani negyven-ötven évesek érzéseiből. A te világod valamilyen szinten zárt és jól szervezett, legalábbis biztonságot adó.

  Képzelj el egy fiatalt, akinek a szülei nem tudnak lépést tartani - vagy nem is informálódnak róla - a "világ fejlődésével", vagy az új társadalmi normák kialakulásával. Míg a fiatal érzékeny és fogékony. Hatalmas konfliktusok alakulnak ki, mivel a társadalom nem tart igényt a nehezebben alkalmazkodó emberekre. És a fiatal gyermek nem tekinti példaképnek a szüleit, mert sikertelennek értékeli a (valóban is az) sikertelenségüket - és persze a szülők is érzik ezt. Látogass el kis hazánk keleti régiójába - ha eléggé érzékeny vagy, fogod tapasztalni, hogy a bulvár ott "készül" a hétköznapokban. DE nem nekik készül - hanem szórakoztatásképpen azoknak, akik fel tudják venni a stafétabotot - mint valószínűleg Te, vagy éppen a szüleid.

  -=ZR=-

  Ui.: A szülők felemlegetése természetesen nem szidalmazásként hangzott el. Bízom benne, annyi tisztánlátással Te is bírsz, hogy ezt mint példát értékeled. De ha ennek kapcsán megmozdult benned valamilyen ellenérzés, akkor talán el tudod képzelni azoknak az embereknek az ellenkezéseit az iWiW iránt, akiket zavar, ha hozzátartozóik, vagy barátaik kerülnek szóba, azok tudta nélkül - vagy épp saját maguk.

  Ui2.: Én nem vagyok vénség - épp egyetem után vagyok - csak épp érzékeny a társadalmi változásokra - méginkább, ha engem érintenek
 • franc0
  #49
  az ötletgazda sok pénzt csinált a semmiből. erről szól.
 • Timber
  #48
  jo dolog az iWiW bar engem mar az elodje (fogalmam sincs melyik volt az eredeti ^.^), a friendster se fogott meg annyira. Jo otlet es majd egyszer en is hasznalom ha nagyon ra fogok erni ^.^ De azert azt lassuk be, hogy ez messze nem a legeredetibb otlet a vilagon :P
 • sajoati
  #47
  "Csakhogy az a gond, hogy a világ... olyan, hogy "tizennégy éves megerőszakolt lány", "ezerkétszáz forintért verte agyon", "testvérét fojtotta vízbe", "a nyolcéves kisfiú elkeseredésében öngyilkos lett", stb..."

  szerintem szakadj le a hírműsorokról és a bulvárról. (azzal ugye tisztában vagy, hogy utóbbiakban a "hírek" jó részét az "újságírók" találják ki?)
 • corleone
  #46
  most nem jön be az iwiw :(
 • ZilogR
  #45
  Csak egy példa: Esetleg löktél meg véletlenül valakit ma reggel a metrón/buszon/villamoson? Nem is emlékszel, ugye...?! Honnan tudod, hogy Ő nem emlékszik az arcodra?

  Ha négy-öt kapcsolaton keresztül eljuthat hozzád és tőled, és minden "hozzád kapcsolódott" embertől tíz ismerősi szál fut ki, ő már több tízezres létszámból kereshet egy arcot, akit ő személyesen ismer, hogy megkérdezze, tud-e valaki ELÉRHETŐT a saját ismeretségi körében, aki a sorban következőt ismeri. És ha ügyesen telefonál, bármilyen információt meg fog tudni szerezni és lépkedhet is tovább ezen a fonálon. Csak négy embert kell felhívnia ha ügyes - és az, akit te ma reggel véletlenül meglöktél utazás közben, este már ott áll a házad előtt. És lehet, hogy más tervei vannak, mint a nyugodt szunyókálás.


  -=ZR=-
 • ZilogR
  #44
  Csakhogy az a gond, hogy a világ nem egy baráti ölelés, meg virágos rét, meg Walt Disney rózsaszín bugyogója - hanem a világ olyan, hogy "tizennégy éves megerőszakolt lány", "ezerkétszáz forintért verte agyon", "testvérét fojtotta vízbe", "a nyolcéves kisfiú elkeseredésében öngyilkos lett", stb...

  És a barátaim társasága NEM engedi AZT a világot beszivárogni, ez a "szolgáltatás" pedig pucéran kiszolgáltatja az emberi intimitást. Mégpedig azért, mert amikor a PC előtt ülsz, az jár a fejedben: "de jó, most elmondom mindenkinek, hogy én ismerem ezt és ezt is, és ő BIZTOSAN fog ennek örülni, mert a világ szép és mindenki kéz a kézben mosolyogva él..." - rossz szándék nélkül, az emberi "jóakarás" teszi kiszolgáltatottá azt, aki nem is tud róla.

  Nem habostorta, de nem is hadszintér - józanul kellene gondolkodni.

  -=ZR=-
 • windrunner
  #43
  De nem rossz dolog amikor megtalálod online az egyik rég nem látott barátodat és elbeszélgetsz vele...vagy egyáltalán olyan emberekkel akikről nem is feltételezted volna hogy valaha képesek lennének Pc elé ülni...
 • ZilogR
  #42
  És a weboldaluk miért nem nyitható meg??? Egyáltalán az lenne, ami itt van a "kapcsolódó linkek"-nél?

  Én spec. nem szeretném, ha bárki az én tudtom nélkül ismerősének jelölne meg. Vannak ismerőseim, vannak barátaim, és ezek közül másoknak is, de a halmazok metszetét minek kirakni a kirakatba? Ez olyan intim dolog, mint az, hogy miről beszélgettek a feleségeddel reggelente, vagy nézni, hogyan alszik a gyermeketek.

  Itt is mindenki nick-et használ: Bár ÉN szólok hozzá, de nem akarom, hogy bárki tudja, ki vagyok. Megtehetem, hogy identitás nélkül, de valós személyiségemmel jelen legyek. A társadalmi normákat olyan szinten lépem túl, amit a személyiségem diktál, de kevésbé vagyok gátolva a névtelenségem miatt. A normák szülte gátlások, a társadalmi-szociális nyomás kényszere alól a nick jó "menekvés".

  Az ember egy állat és csak a társadalmi normák tartják kordában.

  Ha az egyik soha nem ismert "ismerősöm" bajba kerül és szerepelek a "haveri listáján", akkor nem akarnám, hogy sorra kerüljek, amikor a haverjait verik végig - vagy éppen az én szűk ismerősi körömet, ezen felbuzdulva.

  -=ZR=-
 • Godefroy
  #41
  Azon gondolkodtam el kinek jó ez a rendszer.
  Ahol gyakorlatilag bárkiről megtudhatod kik az ismerősei, mik az elérhetőségei (az ismerősőknek is) ki milyen sulit végzett stb stb.
  FBI?
  Nemzeti nyomozó iroda?
  vagy egyszerüen egy magáncég önkéntes barmokat keres, aki lecsapja a telefont ha reklámból hívják, de itt még meg is adja több száz ismerősét....

  Egyszóval lehet összeesküvés elmélet, de a legegyszeübb modja, hogy emberekről adatokat, fényképpel! együtt megszerez!

  És terjed mint a pestis! mindenki százasával szolgáltatja ki sz ismerőseit...

  Csak gondolkodtam.
 • Vorpal
  #40
  Semmi gond srácok : ha van egy jó ötlet, és egy rossz megvalósitás, akkor majd jön valaki, aki ugyanazt az ötletet jól megvalósitja majd...csak ki kell várni...meg majd angolul kell majd regisztrálni.

  Fő, hogy működik.
 • [HUN]PAStheLoD
  #39
  tök jó ám, mer sok a bula :D:D:D:D
 • kbupdate
  #38
  .
 • Higany
  #37
  Gratulálok! Te egy idióta vagy!
 • kbupdate
  #36
  arról ne mis beszélve , hogy jó páran nick neveket adnak csak meg, (hokuszpók stb) és van 200 ismerőse. fantasztikus.
 • kbupdate
  #35
  ja sok láma, azon verseng kinek van félmilliárd ismerőse. engem nap mint nap bejölenek olyanok, akikről éltemben nem hallottam. sok balfax
 • kbupdate
  #34
  mekkora balfaxok ezek.. első táblázaton fentről le kell olvasni x-tengely helyeit, 2.-on meg lentről fel. semmi logika. amugy az iwiw egy fos szar, semmi értelme, használhatatlan.
 • ubuntu
  #33
  Sajnos az iwiw egy redundáns szociológiai felméréssé fog válni. Az ország kapcsolató hálója mellett saját maga arra fog rámutatni miért nem valósítható meg egy ilyen nagyszabású ötlet ma magyarországon.
  Az egész rendszer el van tolva teljesen, aki ért egy csöppnél többet az informatikához annak ez egyértelmű. Ekkora háttérparkkal ennek nem így kellene mennie. Ez egy remek ötlet, de nagyságrendekkel több fejlesztőre lenne szükség ahhoz, hogy tartósan működőképes legyen. Ha az iwiw ma nem itt, hanem amerikában lenne, egyből jönne a megfelelő mennyiségű kockázati tőke, amiből már lehetne egy épkézláb rendszerre költeni. Nem a hardwarel van gond, hanem a rajta kialakított rendszer vérzik számtalan tervezési és kivitelezési hibától.
  Hagyományos üzleti alapon csak akkor tud fennmaradni az iwiw, ha képesz lesz amerikai ismertséget szerezni és ezéltal ottani tőkét. A másik út, hogy teljesen open source-á kell tenni az iwiw-et. Ezzel csak az a probléma, hogy jelenleg nincs hozzá megfeleő licensz. A profi jogászok pedig még a profi programozóknál is többe kerülnek :-) Gondolom nem akarja a jelenlegi fejlesztő cég, hogy mások "lenyúlják" az ötletüket és rendesen megcsinálva azt csak ők profitáljanak belőle. A jelenlegi 2-es GPL sem akadályozná ezt meg, mert szolgáltatások esetében mint az iwiw, nem kell kiadni a módosított kódot. (Csak termék eladása esetében a vásárlónak, neki is csak akkor ha kéri).
  A GPL 3-as változata valószínűleg megfelelő lesz, majd ha végleges lesz. Az már tartalmaz egy pontot ami szerint ha egy internetes szolgáltatás forrásában letölthető akkor az azt továbbfejlesztőknek is letölthetővé kell tennie, már a szolgáltatást igénybevevőknek is, nemcsak a vásárlóknak. Így a mostani iwiw fejlesztők visszakapnak minden javítást módosítást.
  Egy ilyen nyitással csökkenne a fejleszők kontrollja az iwiw felett, de lehetőséget teremtene arra, hogy kellő számú fejlesztő dolgozzon az iwiw-en. A kód jóval kevesebb hibát tartalmazzon, valóban használható és az igényekkel fejleszthető legyen. Bár lehet ahogy a helyzet most kinéz, az egészet előröl kellene újrakezdeni... Amég egy nagyhal ming a google rá nem harap az ötletre, és meg nem csinálja maga rendesen az egészet.
 • Admiral
  #32
  Dedikált, C++ -ban írt nagyteljesítményü serveralkalmazással ÉS vastag kliens bevetésével meg lehetne a rendszert gyorsítani.

  A most futó projectem után szeretnék egy ilyenbe belevágni, már csak kiváncsiságból is, hátha lesz belőle valami.
 • Panyi
  #31
  A kezdeti időszakban wiw volt aztán lett iwiw
 • Fender
  #30
  Hmm ... ez fura, enyi negatív hozzászólás ... hmm hmm..

  Nekem nagyon tetszik, főleg mert már 3 olyan elveszett régi barátomat találtam meg akiket hosszú évek óta képtelen vagyok elérni.
  Lassulásról meg anyit, hogy a türelem ... rózsát terem.. majd lesz jobb is :-)

  A legjobban azon röhögtem hogy már lehet pénzért licitálni iwiw-es meghívóra, azthsizem valami 2500 forint volt :-)

 • Flashy
  #29
  ha tényleg ismerőskeresésre használnák akkor jó lenne és nem is akadna le. az üzlet meg reklámok meg jövőbeli lehetőségek szempontjából biztos jó ha mindenki minden ügyét ezen keresztül intézi, de valahogy nekem nem szimpatikus hogy sokaknak ez lett a "shelljük", mint amikor a nagyonkezdő netezőnek be van állítva az origo.hu kezdőlapnak és mindent onnan indulva tud csak elérni.
 • 1hengeresVmotor
  #28
  Iszoynat jó ez az iwiw csatlakozom azokhoz akik megtalálták rég látott ismerősüket...
  a tény az hogy esténként szinte nem lehet keresgélni se mert úgy lelassul ezt valahogy orvosolni kéne!!!
  midnent bele csak így tovább....
 • vg
  #27
  MIND1!
 • Cat 02 #26
  wiwesek

  nem iwiw ? D:
 • vg
  #25
  "Iszonyat jó ötlet"
 • vg
  #24
  Marhára fasza központjuk van... Jelen pillanatban újonnan szinte lehetetlen az iwiw-re bejutni, mert állítolag olyan leterhelt. Kértem én, mi lenne akkor, amikor 100* ennyi ember szeretné használni egyszerre?

  Vicc ez az egész! Iszonyat ötlet ez az egész, de siralmasan amatőr banda van a háttérben!
 • Sámson
  #23
  Arra nagyon jó hogy ha van ismerősöd akivel nem nagyon beszélgettek. Látsz a profiljában érdekes dolgot, és akkor arról el is kezdhettek dumcsizni.
 • Sámson
  #22
  Négyen dolgoznak a WIW-en, a Cseh Gábor is csak napi 3 órát, és ilyen f@sza központjuk van.
  Neeeem Seeemi Áááám