18
  • BiroAndras
    "A technika meg alljon meg mert vista van a gepeken"

Nem a Vista a hibás, ha olyan gépet veszel, amit nem lehet bővíteni.
  • mt91
    Siethetnének már ezzel a Vista-val,mert nagyon várom,de azért ha már lesz akkor legyen jó!!!
  • risp
    A technika meg alljon meg mert vista van a gepeken
  • BiroAndras
    "Remélem találkozol is olyannal, hogy a 2 PCI slotos microATX alaplapodon mindegyik bővíthelyed foglalt lesz, amikor rájösz, hogy sűrgősen szükséged lenne egy firewire aljzatra az új videokamerádhoz, ami viszont nem lesz az alaplapodon."

Aki bővítgetni akar, az vegyen normális alaplapot.
  • risp
    "A közlemény szerint a hat változattal a vásárlók széles táborát igyekeznek minél jobban lefogni, az otthoni felhasználóktól kezdve, a kis- és középvállalkozásokon át, egészen a nagyvállalatokig"

Hat igen, ez az eddigi valtozatokkal nem sikerult, muszaj volt ennyifelet kiadni belole.

Kivancsi leszek hogy mi sul ki a vistabol, erdekes dolgokat hallani a betakrol. (Persze az csak beta, de mindjart marcius.)
  • strogg
    Nexus6: Jaja. Imádom, hogy megvezetik az embereket, jól le4húzzák őket, szerzői jogi szervezetekkel terrpprizálják, és az illető kimegy, és éljenzi a kizsákmányolóját:))) Ez benne a legszebb. :)))
  • device
    Na jo itt az ideje egy jo kis debiannak.
  • woid
    A Béta verziók egyenlőre külön vannak, a 32 és 64 bitesek.
  • LoMAX
    Evil, nem tudom, hogy az előzetesek tartalmazzák-e a 64 bit-et, de tudtommal a végleges Vista csomagok mind képesek 32 és 64 biten is futni (nem lesz külön 32 és 64 bites oprendszer)kivéve a Starter mert ő csak 32 biten tud majd futkározni!
  • NEXUS6
    Szerintem sem szemétség!;) Sőt!

Remélem találkozol is olyannal, hogy a 2 PCI slotos microATX alaplapodon mindegyik bővíthelyed foglalt lesz, amikor rájösz, hogy sűrgősen szükséged lenne egy firewire aljzatra az új videokamerádhoz, ami viszont nem lesz az alaplapodon. Szal a problémád csak alaplap cserével lenne megoldható. (Plusz új Pista licensszel)

És látom ahogy leüsz a foteledbe elégedett tűnődő arczal és álmélkodsz a M$ nagyszerűségén.

;) A legszebb öröm a káröröm, mert az totálisan önzetlen.
  • Newfronter
    Á már alig várom!
  • Kaadi
    Ha jól megnézzük tulajdonképpen ma is öt verzió van az XP-ből, tehát a Vista hat változata nem is sok, az igazi újdonság talán az Ultimate, aminek nincs XPs megfelelője.
    A Windows XP-nek is létezik Starter verziója, de ezzel még nem találkoztam (szerencsére), de ahogy hallom a kínai rajkok ezzel (fognak) hasítani a számítástehhnika pöcegödrében.
    Ezek az Enterprise funkciók viszont érdekelnének? mik is ezek? ha van valaki aki tudja nyögjön be egyet.
    Megjegyzem hogy törésre (lopásra) valszeg a Business/Enterprise változat lesz a legalkalmasabb, mivel itt fognak volume termékkulcsokat használni (lást: mindenki az Xp Pro-t teszi fel ha nincs pénze rá - volume product ket-el). Persze a Home Premium/Ultimate a legcsábítóbb. Meglátjuk...
  • prezideente
    Én már unom ezt...
    ...nyugi evil...
  • EvilDevil
    Én sem írtam mást... ez akkor sem túl szép lépés a MS-tól...

De azért MS forever !
  • kbupdate
    egyáltalán nem szemétség.

Mivel ez csak akkor van így ha NEM MEGHIBÁSODÁS miatt kell cserélni az alaplapot. Ha meghibásodás miatt, akkor nincs probléma. Egyszerűen az alaplapot kell megpiszálni (esetleg!).
  • EvilDevil
    Egy kapcsolódó hír:

Új alaplap, új Windows OEM-licenc

Microsoft Ezentúl az alaplap váltásával másik számítógépnek minősül a konfigurációnk.

A Microsoft változtatott az OEM-kiadású Windowsokra érvényes licencfeltételein. Amennyiben OEM-verziós Windowsunk van, és szeretnénk alaplapot cserélni gépünkben, sajnos új Windowst is kell vásárolnunk.

"Az alaplap cseréje egy új személyi számítógép létrehozásának felel meg, amire nem lehet áthelyezni a megvásárolt OEM-verziós Microsoft operációs rendszereket. Amennyiben nem meghibásodás miatt történik az alaplapváltás, az új számítógéphez új licencre van szükség.", áll a Microsoft hivatalos dokumentumában.

A feltétel természetesen nem vonatkozik a dobozos kiszerelésű Windowsokra.

Forrás: Aviran's Place

Ez szerintem nagy szemétség a MS részéről... bár engem nem érint
  • Evil Merodak
    64 bites előzetessel találkozott már valaki?
  • grebber
    Ultimate kell majd nekünk mondjuk tökmindegy mert szerintem mindet törik :D