23
  • adamekp
    #23
    (Bakker, válaszként ment volna Ghilette-nek, csak az ötödik feltöltés után ment el...)
  • adamekp
    #22
    Utánanéztem az ECDL feltételeinek, s ki kell, hogy javítsalak, igaz az MS Office ECDL-en való egyeduralmát legalább nem tényként közölted, mint azt sokan mások tették volna.

    http://www.ecdl.hu/hun/index.php?cim=ismerteto
    "[...]de nem utolsósorban pedig független, azaz készségeket alakít ki, amelyek a hardver és szoftver típusától függetlenül biztosítják az alapvető alkalmazásokban való jártasságot."
    "A megszerzett tudás konvertálható, azaz a tanulttól eltérő hardver és szoftverkörnyezetben is egyaránt alkalmazható: a számítógép funkcióit a hallgatók készség szintjén sajátítják el."
    "Mivel az ECDL gyártófüggetlen program, a gyakorlati vizsgákat a vizsgaközpontnál rendelkezésre álló akkreditált szoftverek bármelyikén le lehet tenni."

    Az egy más kérdés, hogy általában Windows és Office van feltelepítve a gépekre, de egy jó vizsgahelyen (pl. SZÜV - reklám helye), ha megdumálod a vezetővel, biztosan rendelkezésedre bocsátanak egy Linuxot vagy mondjuk egy OpenOffice-t.
  • polo88
    #21
    ha prof. célokra használod, anyagi hasznot hajtasz valahogy az office segítségével, akkor tényleg tejelned kell. De megveheted magáncélra, így olcsóbb, de a legolcsóbb a diák verzió. EGyébként meg nem büntetnek meg, ha csak magadnak használod, de illegálisan.
    Számomra ingyen van az MS office, fel tudom "törni", és ezt a M$ sem nézi rossz szemmel.
  • orkenyid
    #20
    Nem annyira túlzás az...
    http://www.qwerty.hu/fajta.php?id=6161&cat=019&order=
  • pemga
    #19
    Azért ennyibe nem kerül, 40-70eFt körül lehet kapni pro-t (használtan még olcsóbb). Nem vagyok MS Office fan, a LaTeX + Koffice/OOo kombinációt kedvelem :), de a 200eFt erős túlzás.
  • quentit
    #18
    Ez nem más mint gyenge elméjűség...
  • quentit
    #17
    Amúgy tényleg sok a kretén. Itt az ingyenes oo2, ennek ellenére mindenki úgy ragaszkodik a fizetős sz*rhoz hogy csak na... Fizess 200e forintot.. Gratula.
  • fflx
    #16
    abiword :) a kedvencem, ha szoveget kell szerkeszteni csak ugy magamnak. de majd egyszer biztos eljon az a pillanat, amikor nem a formatum elterjedtsege hatrozza meg, hogy ki melyik zofvert hasznalja.
  • orkenyid
    #15
    Én is Open Office-t használok már kb 2 éve, ezelőtt Star Office-t használtam amig ingyenes volt :)
  • Frank99
    #14
    a fenti dolgok azért vannak így, mert az összes közintézményben, iskolában és mindenhol a szinte csak Microsoftot tanítják, adják kedvezményesen, és használják, az emberek pedig büdös módon lusták, hogy valami újat tanuljanak.
    1,5 éves itthon kizárólag az Open Office-t használom, a legutóbbi változat majdnem 100 %-osan emeli át a céges office állományaimat, tökéletes alternatíva.
    Tessék mindenkinek ajánlani, nem árt a tanulás!!!

    főleg, ha egy ingyenes alternatíváraól van szó!!!
  • RedStorm
    #13
    Pages for ever!
  • Magnetic
    #12
    Én már évek óta Open Office-t használok. Semmi bajom vele és még kevesebb helyet is foglal mint az MS Office. Akik a javaslatomra eddig áttértek rá, nem bánták meg.
  • OliApa
    #11
    "Bith: Háát szerintem már nem sokáig lesz megtalálható ez az egyelőre a helyes írás szótárban. Szóban szerintem a többség már az egyenlőrét használja..."

    Elég szomorú . . .
  • Zedas
    #10
    Az egyenlőre azt jelenti hogy pl. két lécet egyenlőre vágsz le. Totál mást jelent a két szó.

    A kedvencem a 'lessz' egyébként.

    Az OpenOffice térnyeréséről meg annyit, hogy mivel az irodákban az MSOffice-t 95%-ban Excel és Word macro hegyekkel megtámogatva használják, ezért a cégnek sokkal jobban megéri ha Bözsi nénit nem kell betanítani egy új szoftver használatára ("csókolom, ezt a gombot kell megnyomni, és akkor beleírja a szállítás végét a mondatba") mint átállni ingyenesre.

    avman: ugye ezt csak nagyon gyenge viccnek szántad hogy mysql-re átírsz egy Access programot?
  • echo
    #9
    OK. De ennyi erővel azt is belekalkulálhatod, hogy a szabad szoftver az oktatásban és az állami szférában milyen előnyöket hozna nemzetgazdazági szinten: ha ismerik az emberek ezeket a szoftvereket, a cégek is sokkal bátrabban alkalmazhatnák őket, ami kvázi azt jelentené, hogy elcsóbbá válik a munkaerő az országban.

    Bith: Háát szerintem már nem sokáig lesz megtalálható ez az egyelőre a helyes írás szótárban. Szóban szerintem a többség már az egyenlőrét használja...
  • Bith
    #8
    Ha már helytelenül írod az inkompatibilis szót legalább ne emled ki az n betűt, mert még a végén valaki azt hiszi, hogy jó, aztán rászokik (mint az 'egyenlőre' szóra sajna sokan...(egyelőre helyett)).
  • rigidus
    #7
    Teljesen egyetértek veled. Nem értem miért fizet az állam az MS-nek ha egyszer lehetne ingyenes szoftverket is használni..."

    1. Azert, mert a donteshozok egy multinacionalis vallalattol elobb kapnak ketszemelyes utazasra jegyet, mint a szabad szoftver fejlesztoktol.

    2. Az, hogy "ingyenes", helytelen kifejezes. Az, hogy teritesmentesen is hozza lehet jutni ezekhez a szoftverekhez, meg nem jelenti azt, hogy ettol hatra lehet dolni. Egy kozszferaban, ha van 10-20000 munkaallomas, nem elegendo csak: "feltelepul oszt jovan", hanem azt valakiknek el is kell vegezni, karbantartani, dolgozokat ki is kell kepezni. Na tobbek kozt ezert vannak a disztributorok, akiknek viszont fizetni is kell a munkajukert.

    Ugyan supportot az emes is nyujt, de azt hozza kell tenni, hogy a gyakorlati mivoltat illetoen mar elegge megoszlanak a velemenyek.
  • echo
    #6
    Teljesen egyetértek veled. Nem értem miért fizet az állam az MS-nek ha egyszer lehetne ingyenes szoftverket is használni...
  • Ghilette
    #5
    Jó lenne, ha az iskolákban is nyílt forrású SWket tanítanának. Egy IT-s rokonom 8 éves huga simán átállt winről pingvinre. Ecdl-hez is MSO kell sztem - miért?! Az önkormányzatok szoftvereiről ne is beszéljünk...
    Terjedjen az OO!!
  • Evil Merodak
    #4
    Jó a cím, de szerintem helyesen úgy hangozna hogy: Másolt office a jó office.
  • [HUN]PAStheLoD
    #3
    file formátum inkoNpatibilitás miatt sajnos marad a warezoffisz sokhelyen.

    OO.o-t tényleg nagyon jó, habár még van hova fejlődniük ;]
  • avman
    #2
    azért OpenOffice.org 2.0.1 elég kemény vetélytársa lenne az ms office-nak, ha az egyszeri felhasználó (mindegy h otthoni v hivatali) eljutna arra a szellemi és etikai szintre h rászánjon egy kis időt az átállásra. sajna access adatbázist nem kezel, bár kis munkával átkonvertálható mysql-be.
  • Bijesz
    #1
    "...vagy drágán árult ingyenes változat"

    Mivan?