8
  • wanek
    #8
    Rossz felfogás. Először is nem hiszem, hogy mind a 60 millió ember uatzni akarna, és mind az usa-ba. Máshova meg nem kell ez a bioszar.
    Az usa lufi, ha mindenki szarna rájuk, egy pillanat alatt kipukkadna.
  • Lame
    #7
    "A jövőben további újítások is várhatóak az útlevél megreformálásával kapcsolatban, így például bevezetésre kerülnek majd az ujj és íriszlenyomat biometrikus adatai is."

    Az iriszlenyomat atrolasa is mintha sertene a szemelyisegi jogokat. Ugylatszik ez ma mar nem erdekel senkit.
    Mellesleg mire hasznaljak? Lesznek a reptereken irisz azonositok?
  • Ninju
    #6
    Azzal, hogy egy csak olvasható chip-ben is tárolják az adataid egy extra támpontot adnak a határőröknek, ha felmerűl a hamisítás gyanuja. Ha megpiszkálják a chipet az nyomot hagy az útlevélen.

    Wanek:
    Az új lengyel útlevelet meg nálunk gyártják, de a kitöltést az Lengyelországban kerűl bele.
  • Frenzy
    #5
    Már régóta van ez a hercehurca az útlevelekkel meg biometrikus adatokkal. Mindig az volt a bajuk, hogy az útlevél chipjében tárolt adatokat nem tárolhatják központi helyen (és a vámosok/határőrök onnan néznék tényleg te vagy-e te).

    De akkor azt nem értem, ez mitől biztonságosabb? Mi akadályoz meg benne valakit, hogy meghamisitsa a chipet, meg a rajta lévő infókat, ha csak az útlevélben vannak eltárolva? (vagy lehet elvannak máshol, de online nem ellenőrizhető)?

    Vagy hogy működik ez az egész (erről miért nem írnak sosem ) ?
  • Cat #4
    nem akarnak, csupán választhattak: vagy vizumkötelezettséget vezet be az egyesült államok angliával szemben, azaz mint a 60 millió állapolgárnak kiutázás előtt komoly pénz és időrabló procedurán kell részt vennie, vagy bevezetik ezt.

    Persze aki nem akarja, annak nem kell útlevél, EU-n belül elég a személyi, szóval ez opcionális.
  • wanek
    #3
    Akkor minek akarnak ilyen útlevelet?
    Mi van a személyiségi jogokkal? Idegen államba kerül minden adat?
    Én ilyen útlevelet soha nem fogok csináltatni. Szerencsére azokban az országokban, ahova járni szoktam, ilyesmire nincs szükség. Az usa-t messze elkerülöm.
  • Cat #2
    mert valószínűleg még nincs rá felkészítve az angol hivatalos okmányokat gyártó nyomda.
  • wanek
    #1
    "A brit belügyminisztérium közölte, a külügyminisztérium megkezdte az elektronikus útlevelek nyomását Washingtonban" - a brit útleveleket miért amerikában készítik?