Firefox 2.0 részletek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Visszatérve a cikkírókra, vannak jók, rosszak. Ha indexre látogatsz el, ott sztem csak rossz cikkírók vannak...
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Visszatérve a cikkírókra, vannak jók, rosszak. Ha indexre látogatsz el, ott csztem csak rossz cikkírók vannak...
Ugye megnézted az alábbi címet, amit korábban a #49-ben belinkelt Dj Faustus? A fényezésed/lehúzásod ennek tükrében teljes mértékben hiteltelen, mert az alábbi cím a böngészõk nagyon alapos és részletes összehasonlításában ezt mutatja.
http://www.webdevout.net/browser_support.php
A cikkírók nagyrésze utánajár a dolgoknak, és leheteõleg olyan témában ír amit nagyon ismer...
Szal hihetsz a szemednek, de attól még nem vagy értelmesebb, leleményesebb mint egy cikkíró, csak azért mert õ nem úgy írja le a dolgot ahogy te szeretnéd...
Hat igen, ahogy Ford Farlaine mondana: Eszem, faszom megall... Egeszseges bongeszest. 😄
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
mondok még egy példát, NOD32-t szinte minden tesztben "lehúzzák", nemrég egy cég csak 2 szempont alapján vizsgálta a víruskeresõket:
1. Víruskeresési hatékonyság (heurisztikus(ismeretlen vírusok felismerésének hatékonysága) felismerés és általános találatok)
2. Keresési sebesség
naná hogy NOD32 toronymagasan vert minden víruskeresõ progit 😊
Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Opera is egészen jól megoldotta ezeket 😊
<#gonosz3>#gonosz3>
Mert megérdemled, ennyi! (jah és a nagyképû lúzerek nevében is PONT <#levele>#levele>)
mert a monopolium ide vezetett! a sok gyökér webfejlesztõ sz*rik mindenre, sz*rik a szabványra, minek ? kevesen vannak akik nem a szabványtalan IE-t használják igy rájuk nem kell gondolni ...
Forza.
Fejlesztés közben pl. FF-et használok a Firebug kiegészítés miatt, de ugyanúgy fut mellette Opera, IE. Mert ugye a CSS miatt nem kis fejtörés, hogy mindegyiken egyforma legyen a megjelenítés.
Egyébként az acid teszten az új 9-es Opera már-már tökéletes képet produkál.
Erre kellene mindegyik fejlesztõnek rágyúrni, hogy a szabványosság hiánya miatt ne mi programozók szívjuk meg 😞
Starcraft + Diablo III - esemve
Az a ti problémátok, hogy windows alatt rendszergazdai jogok nélkül használhatatlan a gép, de egy normális operációs rendszeren NEM FOG a program könyvtárába írkálni a böngészõ, kizárólag a user könyvtárába, ahonnan bármi egy dellel kiszedhetõ.
De ha még nagyobb biztonság kell, akkor xterm->su nobody->firefox&
Az meg egyáltalán nem igaz, hogy az IE jól hozza be az oldalakat. Én a múltkor csináltam weblapot, szigorúan a w3schools.com-on leírtak szerint, és mindennel mûködött, kivéve IE-vel.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
fúúúúúúúúú!
Szerintem ne szolalj meg többet mert csak a baromságok esnek ki a szádon!
Én teljesen IE függõ voltam és az egyik baratom javasolta nem kelettek bele kiterjesztések ahhoz hogy elsõre azt mondajm igen IE huzz a fenébe!
És ezzel szerintem nem vagyok egyedül!
A szutyok IE nem tudja normálisan megjeleníteni az oldalamat. Pusztuljon a férgese!
Valamikor egyébként, nem is olyan régen a Microsoft egyik embere úgy nyilatkozott hogy a felhasználóknak nincs szükségük füles böngészésre, ezért nincs jelen az IE6-ban ez a feature. (nem tudom a "felhasználók" hogy vannak vele, de én a múltkor neteztem IE-s gépen és a hajamat téptem hogy hol van a jobbklikk -> megnyitás új lapon menüpont). Most meg mégis lenyúlják ezt az ötletet a Mozillától. Következetesség rullz 😊
Ubuntu 5.10 /Breezy Badger/ & Windows XP SP2
Internet Explorer 6.x
Mozilla Firefox 1.x
Opera 8.x
Netscape 8.x
Konqueror 3.x
Safari 2.x
A különbözõ kártevõk/sebezhetõségek módjai:
* ActiceX/VBscript - IE-ben
* Letöltés - bármelyik böngészõvel
* Java - ha telepítve van
* Javascript - lásd Firefox history.dar
* Cookie-k
A szabványtámgatásról: Acid2 teszt, egy lista, PNG átlátszóság IE alatti használata - csak trükközéssel.
Valaki FFot, valaki IE-t, én meg Operát.
Mindegyikben van jó. Az egyikkel minden oldal megjelenik tökéletesen. A másik kiterjsztésekkel testreszabható, a harmadik meg a leggyorsabb és a legbiztonságosabb.
Valakinek elég az IE, valakinek szüksége van kiterjesztésekre, valaki pedig szeret egyszerre több 10 oldalt böngészni a lassulás legkisebb jele nélkül.
Csak az agresszív reklámkampány kezd idegesíteni.
A véleményét meg mért ne mondhatná el valaki, emiatt egymás torkának esni? Te is elmondod és kész, fáj neked, ha õ mást használ?
Foobar2000 vs Windows Media Player vs Winamp vitát nem akar valaki nyitni, majdnem ugyanez lenne a helyzet.<#wilting>#wilting>
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Én azt próbátam eddig leírni, hogy a ff a kiterjesztései nélkül xart se érne (most se ér)! A kiterjesztéseket meg ugye nem a mozilla írja. Tehát ha sokan elfordulnak a fftól és kevés ember ír majd hozzá kiterjesztéseket, akkor elkezdd halódni a böngészõ. Mert ugye eddig mit csinált a mozilla? A frissítések a biztonsági rések "javításából" állt és belepakoltak a böngészõbe néhány olyan dolgot (kiterjesztést) ami elég alapdolognak számít...
a másik meg, hogy ez az egész spyware dolog felhasználófüggõ, ha bejut a gépedre akkor nem a firefox a hibás 100%ban. pont.
Athens | mysticalthug | thug.hu WTS chi/eu 1mil SP pm me
és, ha a biztonsági dolgokat akarod fszegetni, hadd ne álljak neki keresni 1000 meg 1000 cikket arról, hogy mekkora orbitális hibák voltak az IE-ben eddig....
Athens | mysticalthug | thug.hu WTS chi/eu 1mil SP pm me
Akkor miert van az, hogy egy NYILT forraskodu termekben talalt hibat rogton osszegyujtesz egy szep kis csokorba, melyek mar reg ki vannak javitva.
En sose voltam annak a hive, hogy divatbol valasszak barmit is. Egyszeruen azt hasznalom, ami szamomra jobb, es ugyanugy elfogadom azt, aki IE-t hasznal.
Ennek ellenere - webfejlesztokent - akivel kapcsolatba kerulok, mindenkinek az FF-et ajanlom, ugyanis szamomra az valt be. A masik dolog, hogy ha lenne kozod a webfejleszteshez, akkor Te is mondanal egy-ket imat az FF-ert.
we must travel in the direction of our fears
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"Hét éves biztonsági hiba a Mozilla böngészõiben
2005. június 7. 12:38"
"Szanalmas vagy."
Nem. Csak tájékozódott, és nem naiv! <#wilting>#wilting>
Gondolom olvasni nem tudsz, es a datumokat nem ismered fel. Hol van mar 2005 marciusa?
we must travel in the direction of our fears
Szerintem.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Biztos?
Csak néhány:
1 Biztonságos?
2 Biztonságos?
3 Biztonságos?
4 Biztonságos?
"hogy ezzel mit ajkartál mondani õszintén szólva nem értem..."
Akkor jól választottál, a firefox a te böngészõd! Használd egészséggel!
A firefox maximálisan testre szabható, kiterjesztésekkel szinte a végtelenségig bõvíthetõ a
tudása, a témákról nem is beszélve, gyors, biztonságos, átlátható .... stb ennél több nem is kell!!
Leírom az észrevételem, hogy milyen jó:
1. Csinál egy IEhez hasonló böngészõt, vmivel gyorsabb motorral és vmivel biztonságosabb.
2. A böngészõ teljesen puritán, mivel nyíltforráskodú ezért megadja lehetõséget az önálló szellemi alkotásoknak (kiterjesztések).
3. Mindezek után már csak hátra kell dõlnie a mozillának és nem kell tennie szinte semmit, csak a frissítéseknél bele kéne építeni legalább a top10 kiterjesztést, vagy fejleszteni az elgondolást!
Ehelyett belekerül max. 2.
4. Elkezdik reklámozni, hogy használd ezt, stb...
5. Ha már széleskörben elterjedt akkor pár spywaret bele kell építeni, hogy vmi infó legyen róla, hogy mit mikor néztél meg az interneten.
6. Ha 5-et sokan ellenzik, akkor ez a funkció "kikapcsolható lesz", ha kevesen, akkor ki sem lehet kapcsolni!
Mindezek függvényében ajánlom mindenkinek, ezt a "felhasználók által fejlesztgetett" böngészõt (úgy érzem, hogy a mozillának kevés felmutatni valója van, a kiterjesztésekkel szemben)!
További jó böngészést!
Eddig csak a MS topikokban volt fikázás, most már a firefox-ban is, mindig azt fikázzuk ami népszerû, ez a jelszavatok.... szánalmasak vagytok
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
"magyarázz csak félre az 1%-os részesedéssel bíró tömegoperáddal ami 10 éve nem tud feljebb kapaszkodni, sõt visszaszorul"
Talán azért nem mert nem reklámozzák orrba szájba, hogy ezt használd, ez a legjobb, stb. baromságok! Azthiszem te a tv reklámok nagy részét is bekajolod! <#banplz>#banplz>
Sztem a kiterjesztéseket nem a mozilla csinálja hozzá, hanem aki szív a ffal de nem szeretné lecserélni, és ír rá egy kiterjesztést, mivel nyílt forráskodú.
A firefox joggal hasonlítható az IEhez, rágyúrtak egy kicsit a betöltésre meg egy nagyon picit a biztonságra, a többit meg rábízták a nyíltforráskódra!
De biztos igazad van! <#nevetes1>#nevetes1>