77
-
#77 Megnéztem és az úgytűnt, hogy az opera biztonságosabb. Szerintem neked kéne emgnézni mégegyszer!
Visszatérve a cikkírókra, vannak jók, rosszak. Ha indexre látogatsz el, ott sztem csak rossz cikkírók vannak... -
#76 Megnéztem és az úgytűnt, hogy az opera biztonságosabb. Szerintem neked kéne emgnézni mégegyszer!
Visszatérve a cikkírókra, vannak jók, rosszak. Ha indexre látogatsz el, ott csztem csak rossz cikkírók vannak... -
wanek #75 "A cikkírók nagyrésze utánajár a dolgoknak, és leheteőleg olyan témában ír amit nagyon ismer..." - ezzel azért vitatkoznék...
Ugye megnézted az alábbi címet, amit korábban a #49-ben belinkelt Dj Faustus? A fényezésed/lehúzásod ennek tükrében teljes mértékben hiteltelen, mert az alábbi cím a böngészők nagyon alapos és részletes összehasonlításában ezt mutatja.
http://www.webdevout.net/browser_support.php -
#74 Ebből látszik, hogy belőled soha nem lesz cikkíró.
A cikkírók nagyrésze utánajár a dolgoknak, és leheteőleg olyan témában ír amit nagyon ismer...
Szal hihetsz a szemednek, de attól még nem vagy értelmesebb, leleményesebb mint egy cikkíró, csak azért mert ő nem úgy írja le a dolgot ahogy te szeretnéd... -
#73 Bocs, de 5-os IE van UNIXok ala, bar az 2002-ben "hirtelen" eltunt a Microsoft honlapjarol. Nemreg gugliban megtalaltam a helyet: http://fresh.t-systems-sfr.com/unix/src/www/ie/sol/ie5/ Ha van HP-UX-od, vagy Solarisod, akkor elvileg megy.
Hat igen, ahogy Ford Farlaine mondana: Eszem, faszom megall... Egeszseges bongeszest. :D -
#72 De imádom azokat akik nem látnak tovább egy pár szenzációhajhász cikknél.... én sose az újságíróknak hiszek, hanem a szememnek... mióta Firefoxot használok, gyakorlatilag megszünt a spyware és minden egyéb problémám... ez a lényeg nem a 8-10 hülye cikked :D
mondok még egy példát, NOD32-t szinte minden tesztben "lehúzzák", nemrég egy cég csak 2 szempont alapján vizsgálta a víruskeresőket:
1. Víruskeresési hatékonyság (heurisztikus(ismeretlen vírusok felismerésének hatékonysága) felismerés és általános találatok)
2. Keresési sebesség
naná hogy NOD32 toronymagasan vert minden víruskereső progit :)
-
#71 A füles böngészésről - tényleg nem új találmány... -
Evil Merodak #70 Kösz az infokat. -
strogg #69 Nem bizots :)
Opera is egészen jól megoldotta ezeket :) -
Sámson #68 Van egy olyan érzésem, hogy az újításoknak köszönhetően még nagyobb lesz az így is hatalmas memória fogyasztása. Aztán állítatgathatom az about:config-ot orrba-szájba
-
#67 "Én teljesen IE függő voltam és az egyik baratom javasolta - (a firefoxot) -..."
Mert megérdemled, ennyi! (jah és a nagyképű lúzerek nevében is PONT ) -
strogg #66 irni meg mar megint nem tok :))
-
#65 használjon minenki IE-t, aki meg nem windows alól netezne, dögöljön meg vagy vegyen windózt explorerrel ... ugye kedves jelenlegi IE használók ?
mert a monopolium ide vezetett! a sok gyökér webfejlesztő sz*rik mindenre, sz*rik a szabványra, minek ? kevesen vannak akik nem a szabványtalan IE-t használják igy rájuk nem kell gondolni ... -
strogg #64 Hát IE alá mindíg külön kell optimalizálni. Egyszer megírsz valamit, okés operában, konqueor-ban, net+, firefox. Aztán nekiállsz IE -r optimalizálni, emrt ott biztosan lesz hiba. (igen, css esetében is). Persze amíg ezt eltűröd. Én pl: leálltam ezzel a blog motorom során. Nagyon tlee lett a hóciöm ezzel a külön optimalizálással, szal IE-vel már nem kompatibilis. (avgyis lehet, hoygy az, de már nem foglalkozom vele:) Persze ez csak akkro működik, ha magán oldalt írsz, nem megrendelésre pénzért... -
beef #63 Én speciel Opera párti vagyok, de nem kezdek ezért vérre menő vitát az FF-et kedvelőkkel.
Fejlesztés közben pl. FF-et használok a Firebug kiegészítés miatt, de ugyanúgy fut mellette Opera, IE. Mert ugye a CSS miatt nem kis fejtörés, hogy mindegyiken egyforma legyen a megjelenítés.
Egyébként az acid teszten az új 9-es Opera már-már tökéletes képet produkál.
Erre kellene mindegyik fejlesztőnek rágyúrni, hogy a szabványosság hiánya miatt ne mi programozók szívjuk meg :( -
#62 Persze, hogy nem izgaz. Szörnyű IE alatt CSS-t fejleszteni. Mindenesetre mondjuk azért az is igaz, hogy 1000 éves böngésző, de gyakorlatilag visszatartja a fejlődést. -
Caro #61 Az én gépemre épüljön be spyware ha tud!
Az a ti problémátok, hogy windows alatt rendszergazdai jogok nélkül használhatatlan a gép, de egy normális operációs rendszeren NEM FOG a program könyvtárába írkálni a böngésző, kizárólag a user könyvtárába, ahonnan bármi egy dellel kiszedhető.
De ha még nagyobb biztonság kell, akkor xterm->su nobody->firefox&
Az meg egyáltalán nem igaz, hogy az IE jól hozza be az oldalakat. Én a múltkor csináltam weblapot, szigorúan a w3schools.com-on leírtak szerint, és mindennel működött, kivéve IE-vel. -
#60 Nem a mozilla ötlete volt. -
pbes #59 Opera: jobb gomb a keresőn: Eltávolítás az eszköztárról -
Evil Merodak #58 Jó és Opera meg az IE7 esetében is lehetséges? -
fapapi #57 "Én azt próbátam eddig leírni, hogy a ff a kiterjesztései nélkül xart se érne (most se ér)! "
fúúúúúúúúú!
Szerintem ne szolalj meg többet mert csak a baromságok esnek ki a szádon!
Én teljesen IE függő voltam és az egyik baratom javasolta nem kelettek bele kiterjesztések ahhoz hogy elsőre azt mondajm igen IE huzz a fenébe!
És ezzel szerintem nem vagyok egyedül! -
Razgon #56 Ki lehet, Nézet->Eszköztárak->Testreszabás -
Evil Merodak #55 Beépített kereső... Elegem van belőle! Mi a francnak kell a böngészők címsorába Google kereső?! Ha kell valami majd rákeresek a kugli honlapján. Ki lehet azt egyáltalán szedni valahogy a címsorból? -
Razgon #54 Ekkorra hülyeséget, mint amit írtál, még életemben nem olvastam. -
#53 Hajrá Firefox :)
A szutyok IE nem tudja normálisan megjeleníteni az oldalamat. Pusztuljon a férgese!
Valamikor egyébként, nem is olyan régen a Microsoft egyik embere úgy nyilatkozott hogy a felhasználóknak nincs szükségük füles böngészésre, ezért nincs jelen az IE6-ban ez a feature. (nem tudom a "felhasználók" hogy vannak vele, de én a múltkor neteztem IE-s gépen és a hajamat téptem hogy hol van a jobbklikk -> megnyitás új lapon menüpont). Most meg mégis lenyúlják ezt az ötletet a Mozillától. Következetesség rullz :) -
#52 Mellesleg nekem addig jó amíg a sok hozzád hasonló suttyó nem használja, addig biztos, hogy nem írnak rá semmi káros szart. -
#51 Köszönöm az inteligens hozzászólásodat, hatalmas lényegi tartalommal bírt amit írtál. -
#50 Linuxra nincs IE, az Opera Qt-s (egyéni szociális problémám), marad a Firefox ; ) -
#49 A biztonságról:
Internet Explorer 6.x
Mozilla Firefox 1.x
Opera 8.x
Netscape 8.x
Konqueror 3.x
Safari 2.x
A különböző kártevők/sebezhetőségek módjai:
* ActiceX/VBscript - IE-ben
* Letöltés - bármelyik böngészővel
* Java - ha telepítve van
* Javascript - lásd Firefox history.dar
* Cookie-k
A szabványtámgatásról: Acid2 teszt, egy lista, PNG átlátszóság IE alatti használata - csak trükközéssel. -
#48 Nekem teljesen mind1, csak hát valakiknek fáj az igazság! -
algopyrin #47 Soha nem értettem azokat az embereket, akik vérre menő szócsatákat képesek vívni egy program védelmében. Most őszintén, nem tökmindegy nektek, hogy a másik mit használ?
Valaki FFot, valaki IE-t, én meg Operát.
Mindegyikben van jó. Az egyikkel minden oldal megjelenik tökéletesen. A másik kiterjsztésekkel testreszabható, a harmadik meg a leggyorsabb és a legbiztonságosabb.
Valakinek elég az IE, valakinek szüksége van kiterjesztésekre, valaki pedig szeret egyszerre több 10 oldalt böngészni a lassulás legkisebb jele nélkül.
Csak az agresszív reklámkampány kezd idegesíteni.
A véleményét meg mért ne mondhatná el valaki, emiatt egymás torkának esni? Te is elmondod és kész, fáj neked, ha ő mást használ?
Foobar2000 vs Windows Media Player vs Winamp vitát nem akar valaki nyitni, majdnem ugyanez lenne a helyzet. -
#46 Nemmondom meg a nevét, ugyanis semmi nem ismerte fel, így a nevét sem tudom. Minden induláskor véletlen karakterektől álló néven tette be magát a folyamatokba, ha pedig töröltem parancssoros csökkentett módban (mert csak itt lehetett), magát a fájlt aminek az éppen aktuális nevét a registrybe írt bejegyzései alapján tudtam meg, akkor a következő induláskor már nem volt a folyamatokban. De ahogy elindítottam az ff-et egyből megjelent a fájl a folyamatokná, és újra beírta magát a registrybe. Töröltem az ff-t, és többé nem jött vissza... Ígyis fél napig tartott mire rájöttem, hogy az ff indítja el. Hitetlenkedhedsz, mondhatsz bármit, én láttam, megtörtént, egyáltalán nem biztonságos az ff. Ja előtte fél évig használt ie-be se épült spyware(az utána használt operába se került semmi spyware), és nem is volt vírus sem. Ha csak a ff-re jutott be valami, akkor valószínű, hogy az a hibás, mellesleg mondom, semmi különleges nincs benne, csak hypeolják, a sok "rajongó" ingyen reklámoz, és ezt tudják a fejlesztők is... -
#45 Én nem mondtam, hogy IEt használok, de úgytűnik, hogy a ff sem annyira biztonságos, mint amennyire annak hisszük.
Én azt próbátam eddig leírni, hogy a ff a kiterjesztései nélkül xart se érne (most se ér)! A kiterjesztéseket meg ugye nem a mozilla írja. Tehát ha sokan elfordulnak a fftól és kevés ember ír majd hozzá kiterjesztéseket, akkor elkezdd halódni a böngésző. Mert ugye eddig mit csinált a mozilla? A frissítések a biztonsági rések "javításából" állt és belepakoltak a böngészőbe néhány olyan dolgot (kiterjesztést) ami elég alapdolognak számít... -
#44 mondd már meg kérlek a spyware nevét...énis tok dobálózni szpájverekkel amelyek akárhova beépülnek..
a másik meg, hogy ez az egész spyware dolog felhasználófüggő, ha bejut a gépedre akkor nem a firefox a hibás 100%ban. pont. -
#43 de az fel sem tűnik mondjuk azért neked, hogy az IE FELŐL fordulnak a hackerek meg akárkik...
és, ha a biztonsági dolgokat akarod fszegetni, hadd ne álljak neki keresni 1000 meg 1000 cikket arról, hogy mekkora orbitális hibák voltak az IE-ben eddig.... -
coltcannon #42 Nem vagy naiv?
Akkor miert van az, hogy egy NYILT forraskodu termekben talalt hibat rogton osszegyujtesz egy szep kis csokorba, melyek mar reg ki vannak javitva.
En sose voltam annak a hive, hogy divatbol valasszak barmit is. Egyszeruen azt hasznalom, ami szamomra jobb, es ugyanugy elfogadom azt, aki IE-t hasznal.
Ennek ellenere - webfejlesztokent - akivel kapcsolatba kerulok, mindenkinek az FF-et ajanlom, ugyanis szamomra az valt be. A masik dolog, hogy ha lenne kozod a webfejleszteshez, akkor Te is mondanal egy-ket imat az FF-ert. -
#41 Az ff biztonságáról annyit, hogy nekem 4 hónap használat után, úgy beleépült egy spyware, az ff-be, hogy az ff uninstalljával tudtam kiiktatni a spyware-t. Addig sem voltam elájulva az ff-től, mert időnként hibát okozott, és semmi különleges nem volt benne. Sebességnél sem vettem észre semmit (bár lehet hogy 56k-s telefonos nettel, észrevettem volna, de nem ilyen netem van). Már akkor is agyon hájpolták az ff-et, hogy hú de biztonságos, semmi gond nem lehet vele, emiatt viszont az első beleépülő spyware után elásta magát nálam. És egy megfelelően frissített ie is van legalább annyira biztonságos, mint az ff, de persze most ez a divat, hogy az ff király, mercsak, a többi meg szar, de majd elmúlik... -
#40 "Hol van mar 2005 marciusa?"
"Hét éves biztonsági hiba a Mozilla böngészőiben
2005. június 7. 12:38"
"Szanalmas vagy."
Nem. Csak tájékozódott, és nem naiv! -
coltcannon #38 Szanalmas vagy.
Gondolom olvasni nem tudsz, es a datumokat nem ismered fel. Hol van mar 2005 marciusa? -
Tiberius B #37 Nem tom minek versenyezni, én IE-t és FF-et is használok, hogy miért, mert két oprendszerem van, és lusta vagyok a taljesen testreszabott FF-et az XP-n is teljesen testreszabni, mert vmi miatt elsz*rta nekem. A füles böngészés, ami miatt nagyonis szeretem a FF-et meg már IE-n is van. A biztonságról csak annyit, hogy egészen a FF 1.5-ig az IE vezetett, aztán jött az IE7, állítólag jobb, mint a FF 1.5, de a FF 2.0 annál is jobb. Azt már lehet telepítem az új OS-re egyből és rászánom azt a pár órácskát, amíg testreszabom, szeretem a FF-t, jó és kész, a felhasználók legalább tudják mire van az embernek szüksége, érdekes ez a nyílt forráskód, de mondjuk mást még nem próbáltam, itt mindenképp bejött.
Szerintem.