116
-
#116 LOL! :D - u rule! nagyon nevetek most :D -
jimmy127 #115 amugy a konzolos témához annyit fűznék mindegyik gép jól lesz és mindenki azt vesz amit akar,de a 360-nál nem lesz a ps3 mérföldekkel jobb 1.nincs semmi hivatalos info ott már valami baj lehet 2.erős lesz a sony masinája de még vesztesként is kikerülhet a harcból a revonak nagyobb esélye van japánban 3.aki elhitte azt ami a 2005 E3-on ment azt csak sajnálni tudom és végül nincs semmi bajom a play stational de a sok vérfanboy a mocskolodással nem csak saját magukat égetik és utáltatják meg hanem az imádott gépüket is ráadásul úgy fanboyoskodnak hogy a sony le se sz**ja őket és még valami amig nem volt ps addig a konzolosok közt is nagyobb volt az összetartás az egyensúly PONT. -
KaBuTo666 #113 szerintem teljesen fülösleges vitatkozni, hogy a ps3 vagy a pc a jobb!
nekem van egy jó pc-m amin jókat multizok, játszok, stb...
ennek ellenére veszek ps3-at is mert iszonyatosan szeretek playstationozni, jelenleg ps2-es van, volt ps1 em is. -
Number One #112 de azt viszont elfelejtettem megemliteni ,hogy vilag szerte
de akkor is elkepeszto. -
Number One #111 100 millio -
#110 Pc-n egyértelműen az online játékok mennek, online közösségek kialakulása, fizetős és normál alapú rpg-k,fps-ek,rts-ek, mmorpg-k, mmofps...lásd cybersport
Az ilyen játékokat a nagy többség megveszi.
Úgy gondolom ezekben a dolgokban első számú a pc és a net, a további warez dolgokat, online kommunikációt(chat , fórum, tel, videotel, stb), online szórakozást nem említve. Akár egy multifunkcionális szórakoztató és információs központ, a netre kihegyezve. A konzol pedig egy massziv játékgép amit inkabb egyedűl vagy kisebb baráti társasággal lehet használni. Szándékosan nem említen a konzolon történő internetezést mert szvsz nem erre való, a lehetőségek pedig végesek. -
#109 Itt aztán pezseg az élet... hiába, a konzol vs. PC téma mindig remek ürügy jól hajbakapni.
Akkor álljon itt az én véleményem is, mert úgy érzem egy picit magaménak érzem én is a témát.
Kezdeném azzal, hogy eddig milyen eszközökön toltam:
ZX Spectrum
(Plus4 egy kis ideig)
C-64
Nintendo (alap)
Sega Master System
Sega Megadrive
486 DX-2
P1-200 MHZ
P3-500 MHZ
P3-1.2 MHZ Tualatin
(Palm... NES és GB emuval)
Playstation 2 (jelenleg is)
P4-2.53 GHZ
Nokia N-Gage (jelenleg is)
P4-3.2 GHZ (AGP platform)
Garmin IQE M5 (SCUMM, C64, SMS és SMD emukkal)
P4-3.2 GHZ (PCI-E platform) (jelenleg is)
Szóval... lehet itt dobálózni számokkal, kényelemmel és mindenféle légbőlkapott baromsággal és MELLETTE qrva jól el lehet siklani a PIAC VALÓDI helyzete felett!
Mert a valódi helyzet a követketkező:
A PC !SOHA! nem volt még olyan helyzetben, hogy épeszű ember kizárólag játékra vásároljon magának egyet.
A PC játékra IS alkalmas, de ez a sokadlagos funkciója, melyet rendesen elfelejtettek az emberek.
A PC-s játékfejlesztés és kiadás a wareznak és a BIZONYTALAN fogadópiacnak köszönhetően MÉLYPONTON áll.
Nézzétek csak meg az utóbbi pár év KONZOL felhozatalát és nézzétek meg a PC-s neveket!
Mit láttok? Azt drága barátaim, hogy a PC-re kiszórt játékok 60-70%-a ÁTIRAT vagy pedig a konzol verziók mellett egy már-már megtürt project.
Az átiratok 20-30%-a ráadásul olyan szinten "konzol ízt" áraszt magából, hogy a jobb érzésű, sokat megélt személyi számítógéptulaj a fejét, fogja a "Checking memory" felirat látványától, hogy a "save pontok" rendszerességét már ne is említsem.
Az tény, hogy konzolon normális szimulátort, RPG-t elég keveset lehet találni, de az összes többi játékstílusból annyi van mint a szemét és bizony jobbnál-jobb nevek repkednek... néha olyanok is melyekről mi PC-sek talán nem is álmodhatunk.
Nem azt akarom ezzel mondani, hogy a PC-nek vége, a PC halott játékos zempontból, mert szerencsére pár nagyon ütős versenyző azért mindig jelen van, de ha csak egy konzoltípust vizsgálunk arra meg találunk párszor-párat.
Szvsz a PC jövőjét a VR és az Internet alapos megújulása jelenti majd valamikor... előnyére szolgálhat továbbá az is, hogy sokkal komolyabb törés/másolás elleni védelmekkel érkeznek a nagyobb nevek.
NEM KÉRDÉS!: Jelenleg a konzoloké a JÁTÉKvilág. Aki ezt nem ismeri el az csukott szemmel jár.
Végezetül: Gondoljatok csak az utóbbi évek nagyobb neveire melyeket mi PC-sek annyira megszerettünk: Halo, GTA, Silent Hill-ek, Final Fantasy-ik, Prince of Persia sorozat, Fable stb, stb.
Az igazság az, hogy ahhoz, hogy teljes szépségében élvezzünk 1-1 frissen kiadott nevesebb játékot, ahhoz bizony évente 60-100 Ft-ot kell költenünk a gépünk fejlesztésére.
Lesz talán olyan, aki erre azt mondja, hogy: "de hát ebből mindössze 7-8 konzol játék ára jön ki, közben meg mi PC-vel széttöltögetjük az agyunkat."
És pontosan ez az amiért a PC-s játékpiac ott tart ahol...
Tudom, hogy a konzolokon is lehet a "sötét oldalt" választani, de SOKKAL, DE SOKKAL kevesebb konzoljátékos chippel, meg ügyeskedik, mint PC-s.
Nézzétek meg az N-Gage-t... több okból nem jött össze a Nokiának:
1. Forma
2. Béna PR
3. Warez hegyek
Mivel nulla, zérus, "0" védelemmel voltak ellátva ezek a játékok ezért az aki megvásárolta a készüléket szinte azonnal hozzájuthatott az új nevekhez, gyakran jóval előbb, mintha azok a boltban elérhetőek lettek volna.
Szóval, eltemetett már ez a világ egy olyan készüléket, mely tudását illetően még mindig köröket ver 1-2 mai 90-100 ezres telefonra, mert ez a világ elsősorban a külsőségekre ad, továbbá legtöbben az "evrything is free" elvet követik.
Én személy szerint a PSP-nek sem jósolok nagy jövőt (3-4 óra aksiidő... jaj, juj, bah).
Ennyi.
-
Su0my #108 PC powa-wow powa (ne anyázz:)) -
atothhu #107 Gratulálok Bogyi ügyes vagy! Neked sem a lényeg -ami a cikkhez kapcsolódik- ment át a hszmből...
Gratulálok ahhoz is, hogy ami át ment, még azt sem érted! Tök mindegy miért nem tudott többet gyártani, az ms, 1-2 millió konzol, még ha 10szer ilyen jó lenne, sem konkurencia, és ha van egy akkora bevételi forrás mint a ps2, nincs kényszer, hogy újat behozzanak. Ha egy kicsit korrektebb srác lennél, még eldumálhatnánk, miért csak ennyit gyártottak xék, de Veled nincs értelme...
Igaz haverodnak meg: kiragadsz egy dolgot és azt mondod szűklátókörű vagyok. Ezután válaszolok, amiben kiderül, hogy amit írtál -ismét- hülyeség, és inkorrekt. Te ekkor elnézés kérés helyett kiragadsz egy újabb dolgot. Na most ezt is megcáfolhatnám, és mehetne ez a végtelenségig. Ha időm lenne, sem foglalkoznék Veled és a hozzád hasonlókkal. -
#106 Jó hát olyasmire gondoltam, mint az első x-el jövő néhány áll-leesést indukáló játék /Halo, Doa, Blood Wake, Pgr/ most elmaradt, és ezt hiányoltam... -
dez #105 Persze, mert ~0 bennük a fizika, AI, stb. De amúgy ma is akad procilimites game, ha csúcskártyákról van szó. -
#104 hány millió ps2-őt adtak már 20-30? xbox-ot ? -
Zsoldos #103 Ha nem esz nelkul a legujabb cuccokat veszed, akkor nem megy ra a gatyad. A 10 eves hardware hasznalatahoz meg grat :) -
#102 avulási időt énse 1évnek mondtam, de 10 év az sok.
egyik ps se bírta 10 évig. Ezzel nem azt mondom hogy nem működik, vagy nem lehet kapni hozzá játékot, mert akkor a pentium 166osom se elavult mert megy rajta tetris.
Én pl nem tudok elképzelni egy stratégiai játékot vagy fps-t konzolon. Persze attól még lehet, csakhát...érted.
Konzolon ugyanez van autószimulátorokkal. -
roliika #101 Szerintem a kozol nem avul. Max 10 éves távlatot ha nézünk akkor igen. 10 évig meg a gatyád is rámegy ha új pc-s alkatrészeket veszel mindíg.:-) Persze konzol csak annak kifizetődő aki csak zenét hallgat filmet néz meg játtszik. Arra jó. Másra nagyon nem. PC ből az életbe nem lesz konzol, konzolból meg normális PC. -
#100 "látom dzsoni már az 576.hu-n is megtalálható vagy"
Jah, szeretem azt a magazint, megvan 4 évre visszamenőleg az összes száma... -
#99 "... de ettöl a sony kamuzásai semmivel sem lesznek szimpatikusabbak. Majd ha kijönnek a gépükkel és az über játékaikkal ..."
Akkor meg MI ALAPJÁN mondod, hogy a SONY kamuzik? :)))) Majd ha kijön, és nem az lesz, amit igértek, akkor kamuznak. :))) -
roliika #98 :D Nics konzolom. Meg szerintem nagyon nem is lesz. Játékra adjak 10 ezreket? Ugyanmár! :-D Jó, ha vlalakinek van és ott vagyok én is játtszok persze+pc-val is szoktam,de azért az nem konzol. Konzolt játékra találtál ki és arra is jó. PC-t meg PC-re.:-DD -
rolika #97 tőlem aztán csúszhat, amikor most kezdenek el jönni az igazán jó játékok ps2-re -
#96 de te ezt a konzolt megveszed 1x és jó esetben elvagy vele akárhány évig, a pc-s pedig összerak egy konfigot, ha valami új cumó megjelenik csere bizonyos ráfizetéssel így folyamatosan sziten marad, amíg a konzol avul. Jó helyen kell venni és olcsón lehet szerezni maxos cuccokat.
Aláírom hogy a pc-nek sok hibája van, de sztem sokkal szabadabban mozog egy pc júzer a hardverek,szoftverek,kiegészítők stb között.
És most ne jöjjön senki azzal hogy "vehetek a konzolra is egeret billt, dvd írót, hajcsavarót, atomreaktort" mert ilyen alapon én is átépíthetném az autómat repülővé csak most nincs kedvem :D -
vincuska #95 errol jut eszembe, kene nekem egy kicsit hasznalt xbox (original), hdd-vel, jatekkal, ami kezeli a backup cd-ket... passzoljatok mar le 1et nekem.
koszi-koszi ---> [email protected] -
roliika #94 Olv el lent amit írtam. 8 mag az 8 mag...stb. -
roliika #93 Valami nagyon okosat írhattam mert engem nem fikáz senki.:-DD -
Anotino #92 Hat azert, mert
1) nem tudjak kihozni
2)"mert ez nem nextgen csak egy mai pc szinvonala."
eleg jo esellyel hasonlo lesz a szitu ezzel is. Mire kijon, erosebb pc-s 3d-s hardware-ek lesznek a ps3 vga-janal. A jatekok pedig jellemzoen nem proci limitaltak.
Nem azt mondom, nem lesz rossz cucc, csak nem fogja megvaltani a vilagot. -
#91 Azt ugye nem is tudtad, eddig hogy a kevés X360 van a piacon ugye? Ha ezt a listát annak tükrében néznénk, hogy a jelenleg kapható mennyiség/eladott gép arányában, akkor mindjárt más lenne a leányzó fekvése...
Magyarul: Ami le van gyártva Xbox360 az szinte mind el is kell, a Ps2 esetében ezt nem merném kijelenteni. -
#90 de most látom csak, te felse fogtad mit akartam mondani ezzel az "önmagad győzködése" dumával....
Egyszerűen mondhatnám úgy is hogy klinikai eset, próbálod mindenkinek bebizonyítani hogy mennyire isten és fantasztikus lesz egy játék/konzol ami még megsem jelent és ezzel igazolod hogy valóban jól döntöttél mikor a sonyt választottad, vagy fogod választani. Nemtudom hogy ez konzol függő-e, de nem emlékszem hogy láttam volna ilyet egy x-boxosál...
De ha ígysem érted mondhatok egy példát is: Tegyük fel veszel egy autót,(majd ha nagy leszel) akár jó, akár rossz az a tipus, te megpróbálod kiemelni a jó tulajdonságokat, a rosszat pedig elhallgatni, ezzel párhuzamosan fikázol minden más tipust/márkát, csakhogy igazold mennyire jól döntöttél. Különben valszeg idegösszeroppanást kapnál, amilyen fanatikus vagy. -
#89 egy szóval sem irtam hogy nem lesz jobb...
azt irtam hogy hatalmas változások nem lesznek, egy bf1 bétából se lesz bf2....
Magamat nem kell győzködnöm, én nem vagyok elvakult fanatikus konzol "kisfiú".
A pc-t felse hoztam, de ha már itt tartunk havonta jelennek meg új vidkarik,hardver cuccok, ami miatt az árak is folyamatosan esnek, tehát a legújabb cuccokat kis időkülönbséggel aránylag olcsón meglehet venni.
A konzol régi nagy előnye hogy "olcsón-jót", épphogy már nem érvényes -
#88 Nem olvastam végig a hozzászolásokat de a legalján van 1 xboxos gyerek aki rögtön fikázta a dolgokat hmm.. én is xboxos vagyok és azt gondolom nem kéne ekkora segget keríteni az egésznek az x360-al pl.: isszonyat sok a baj mert visszonylag hamar dobták piacra túlmlegszik tönkreteszi a lemezekt stb.
És senkit ne zavarjon meg h a sony késik ez még nem azt jelenti h a ps3 szar lesz akkor kell dönteni mikor már az összes nextgen megjelent és összelehet hasonlítani őket -
IGAZIWILLIAMS #87 Btw,biztos azt is észrevetted,a fenenagy tájékozódásod közben,hogy az USA_ban és EU_ban mindig éppen annyit adnak el a 360-ból amennyi van(ugye a kialakult hiány miatt) -
IGAZIWILLIAMS #86 Hát ha meguntad a fórumozást,akkor további jó szórakozást az élet más területein...és,hogy ne mondd,hogy csak egy dolgot ragadok ki,íme:" x-ék, a legdurvább várakozásokat is alul tudták múlni"
Nos,ha szerinted a world launch miatt kialakult hiány alulmúlás,akkor nincs miről beszélnünk... -
jimmy127 #85 látom dzsoni már az 576.hu-n is megtalálható vagy csak ott nem ocsmánykodsz.szeretem az ilyen kamu emberket fingjuk nincs a 360-ról de várják azt az ocska szar ps3 megmondom őszintén a sony a legröhejesebb és leggagyibb az összes konzol közül de azon a tényen nem változtat semmi hogy a vérfanboy ps imádatoddal kivivtad nálam az év embre címet, számomra te vagy az év arca. -
#84 Ne kapd fel a vizet, Williams a normális X-es fórumozók közé tartozik, vannak nála sokkal szörnyübbek. :)) -
atothhu #83 A hozzászólásom -egyik- lényege az volt, hogy eszméletlenül sikeres a Sony, és ráér a ps3al, mert jobban keres a ps2vel mint eddig bármikor.
Biztos én vagyok a szűklátókörű, de egyetlen dolgot kiragadsz a hsz-emből (pedig írtam még mást is) és egyből szűklátókörűnek tartasz. Írod ezt annak ellenére, hogy Te egyetlen országot vizsgálsz, egyetlen hónapban??!! Ahol egyébként szintén nem sikerült többet értékesíteni a Ps2-nél (276000:249000), de én vagyok a szűklátókörű...ugye?
A korrektségről meg már nem is beszélek, de nézzükk az Usa decemberi hardvereladásokat
1. PlayStation 2 - 1.5 millió [32.383.985]
2. GameBoy Advance/Micro - 1.213.196 [31.805.929]
3. PlayStation Portable - 1.12 millió [3.633.964]
4. Nintendo DS - 1.07 millió [3.817.883]
5. Gamecube - 606.423 [10.883.560]
6. Xbox - 415.000 [14.095.752]
7. Xbox 360 - 281.441 [607.343]
Utolsó!!! És akkor tényleg én vagyok a szűklátókörű ugye??!!! Ilyenkor kiváncsi lennék érzel e valamilyen önkritikát, de biztos vagyok benne, hogy nem. Mert ha olyan ember lennél, nem lenne az elöző hszed.
Nah ezért nem látom én értelmét fórumozni, ilyen közegben. Kívánok értelemes, értékes fórumozást Ma2ska-val és társaival. :D -
IGAZIWILLIAMS #82 Ja,és volt még a rendszerben egy kétmagos Intel Extreme Edition 3.46 Ghz-n,egy mega RAM-mal... -
IGAZIWILLIAMS #81 Hehe,épp most néztem a pcguruban,aTi x1900 teszten,már a javított változatú COD2-ben 39 fps-t bírt produkálni(x1800xt=31fps;nV7800GTX=24 fps) érdekes,xb360-on ugyanez a játék simán megy 60 fps-sel,és még szebb is :DD -
roliika #80 Gondolkodj kicsit. 8 mag. Iszonyú magas FSB. Következő generációs spéci grafikus chip. Magas memória frekvencia. Na ha ezeket össze tudod dobni a PC-ben akkor nyerő vagy, de ha bármelyik is hiányzik akkor nem! Nagy hátrány a PC-knél, hogy az oprendszert is futtatnia kell amit "lassú" vinyóról tölt be és nem memóriából! PC nem játékra van kitalálva ezt kéne megérteni! Lehet azt is vele, de láttál már olyan PC-t amin 1 PS2 emu rendesen futott volna? Na én még nem. össze lehet dobni 1 pc-t is amit tudja futtatni probléma nélkül az igaz! De 10*-es konzol áron! Megéri? -
IGAZIWILLIAMS #79 Elég durva szűklátókörűségre vall a hozzászólásod,főleg,hogy a japán eladási statisztikákon lovagolsz...USA-ban januárban nagyjából ugyanannyi x360-at adtak el ,mint ps2-t,és még egyrészt november óta nem jött új játék rá,másrészt még mindig hiány volt.... -
atothhu #78 Emberek melyik asztali konzolból adják el hétről hétre a legtöbbet? Még mindig a Ps2ből, és rengeteget, minnél több gép, annál több játékfejlesztés...és így tovább, egyre több pénz ömlik a Sonyhoz... Ha kiadnák a ps3at, majdnem öngyilkossággal érne fel, fölösleges. A ps2 egy nyereséges (gyártási költség kissebb az értékesítésnél), és rendkívül sikeres gép. Nem tudom mi ezen a bonyolult? Te ki akarnál adni egy gépet, amin buksz egy csomó pénzt? Addig volt érdekes a ps3 amig úgy nézett ki az xbox360 konkurencia lehet, de ma már a Sony tudja ráér... sajnos x-ék, a legdurvább várakozásokat is alul tudták múlni... A Sony többet keres a Ps2vel mint eddig bármikor :)
én nem szeretem a Sony-t, de ez van...
Ma2ska - nem szeretnélek megbántani, de légyszíves amig ilyeneket írkálsz, inkább mellőzd a vélemény nyílvánítást
"teljesen bepánikoltak az x360 miatt, és ez elég szánalmas igy kivülröl, független szemlélőként látva..."
:D az x360 senki sem pánikolt be, kb a régi sima gameboy advance és a sima xbox-nál adnak el többet belőle, a többi kapható konzol magasan lekörözi. Talán még a gamecube-al van versenyben... mégegyszer írom, nem szeretem a Sonyt, de ez van... -
roliika #77 Japánok? Dehogynem! Azok képesek kölcsönt felvenni vagy elötte 4 évig gyűjtöttek rá /mert ott van miből/. -
IGAZIWILLIAMS #76 "az eddigi x360 játékkinálat az nulla "
Na most mi van,nyalni akarsz Dzsoninak,vagy mi? Vagy miért mondasz ilyen hülyeségeket? Nézz csak körül,pl. a GR-en az x360 játékok nagy része 80% fölött van..az neked nulla?