405
Ha választhatnál, hogy kiköltözz külföldre az ittenihez képest egyenrangú munkával és lakással megtennéd-e?
  • Láma!
    gratulálok, majd kinövöd.
  • a zsírkereskedő
    nagymamám,nagyapám tolmács volt beutazták egész dél-amerikát majdnem minden spanyolajkú országban voltak a 2ik vh háború alatt kint éltek a családjaikkal mint menekültek...
    mégis most itthon vannak és h miért? mert 56ban pont aznap zárták le a határokat amikor mentek volna ki...
    ők ezért élnek azóta is itt nem a hazáért hanem a haza miatt
    én nem igazán érzem magam itthon ebbben az országban...
    már gyűjtöm is a pénzt h az egyetem után kimehessek, v ha nem vesznek fel akkor is max 1 évet kelljen itt élnem
    a család? az nem izgat meglesznek nélkülem
    barátok hát bki abból nincsen sok kibírják
    és hogy hiszem-e hogy jobb lesz nekem?
    igen határozottan tudom
    nem várom a sült galambot , tudom, h egyedül leszek de megéri
    itthon senki vagyok egy szomorú senki
    kint is senki leszek vszínűleg, de BOLDOG senki aki magára főzhet moshat és szabad lehet - végre
    nekem a haza még nem létezik
    ahol jól érzem magam ott jó lesz nekem
    mo-hoz nem köt semmi a családon kívül utálom a kajákat az embereket a gyűlölködést és h mindenki okosabb a másiknál
    még 3évem van itthon vagy annyi se ezt kibirom még és utána usgyi vissza se nézek, lehetőséget se adok arra, hogy meggondoljam magam
    és mégvalami rettentőmód félek ettől.. mi van ha nem fog tetszeni? nem tudom... de nem várok ölbetett kézzel hanem nyelvet tanulok tájékozódok
    uticél írország és h miért? mert a gyerekeim(magayrul persze beszélni fognak-mert elfelejteni honnan jöttél nem szabad) már írek lesznek befogadják őket és ide "haza" csak kirándulni fogunk járni!
  • B0B0
    :)
  • PyRex
    Egó? Ammegmi? :)))))))))))))
  • PyRex
    Sajnos több olyan pofont kaptam az élettől (és még 20 éves sem voltam), amit egy átlagember nem (vagy csak egész élete során) kap. Ebbe most ne mennjünk bele, de én pont ezek miatt a "pofonok" miatt gondolkozom így. Amúgy meg peace.
  • B0B0
    Minden elismerésem! :) Mit csinálsz kint Osztrákiában?
  • sniper01
    Naná,hogy megtenném!Rendszeresen járok Ausztriába és hát gondolom nem kell mondanom mennyivel jobban és nyugodtabban élnek az emberek.
    Az ugyan igaz,hogy emberileg teljesen mások mint mi gondolok itt arra hogy a többségük elég muja,a humorérzékük sem teljesen "kifejledt" ,egyszóval töketlenek,remélem nem haragszik meg senki de ez így van!
    Munkát tuti,hogy találnék mert volna segítségem,de végleg azért nem költöznék ki mert én szeretek magyarnak lenni nagyon tuti hely lenne csak valamit-valakik
    nagyon rosszul csinálnak!
  • B0B0
    Nyugaton nagyobb a saller! ;/
  • bertino
    bizony :((((
  • ollie
    Semmitől. Előbb-utóbb mindenki kap egy (vagy több) pofont az élettől, még nyugaton is.
  • B0B0
    Mitől függ??
  • B0B0
    Hagyd PyRex-et! Megbolygatod az egóját! :)
  • ollie
    Tök mindegy hol vagy, a pofon nem attól függ, fog az jönni...
  • Állatvédő
  • Állatvédő
    ÁÁÁÁ de kááár, hogy csak most találtam meg ezt a topicot!!!!

A téma nagyon jó!

Te PyRex érdekes felfogású lény vagy! Kívánom, hogy kapd meg végre az élettől az a bizonyos jó nagy pofont amitől majd máshogy fogsz hozzáállni a dolgokhoz, mert úgy látszik a csipád még nem nyílt ki a nagyvilág felé!

Ha tehetném én biztosan kimennék külföldre pár évre a nagyobb lehetőségek miatt, de tuti, hogy nem véglegesen és nem azért mert úgy látom, hogy ott az emberek vigyorogva seprik az utcát...
  • B0B0
  • mrzed001
    Egyetértek, csak turistaként de tapasztaltam.
    És aki nem hiszi, annak nem kell messzire mennie, csak kicsiny országunk keleti és nyugati végébe.
    Mi keletiek meglepve tapasztaltuk anno, hogy a nyugati országrészben sokkal "boldogabbak" az emberek.
    Spanyolban ugyanez, csak a mérték nagyobb.

E van.
  • PyRex
    Egyébként gondoltam, hogy csinálok fényképet most amikor voltam kint Spanyolországban, mert amikor mondtam, hogy ott úgy nagy általánosságban boldogabban, szabadabban élnek az emberek, valakiben felvetődött, hogy pl. a takarítónők biztosan "nem boldogok". Na hát 2-t akartam lefotózni, amint mosolyogva végzik a munkájukat :) De szerintem ez nagy bunkóság lett volna. Így vagy elhiszitek, vagy nem :)
  • PyRex
    igen, aaaaannyira megsértődtem...
  • B0B0
    Ha számodra nevetséges téma az, hogy mennyivel lehet jobban élni külföldön, mint itt akkor nem tudom neked mi a nem nevetséges? Micimackó meg Lynyrd Skynyrd?????
  • B0B0
    PyRex! Nagyon szeretsz megsértődni, pedig ugyanilyen hangnemben szoktál beszélni mással!!

Taranov! Felesleges vitatkozni velük. Jól meg kéne verni téged, attól biztosan okosabb lennél! :DDD
  • ollie
    Hát igen, itt tipikusan megnyílvánul az emberi elégedetlenség. Miért nem a szegény országokoz hasonlítjuk Magyarországot (amiből megjegyzem több van, mint gazdagabból)?
    Én azt mondom, örüljünk, hogy nm rosszabb helyzetben vagyunk, vagy mondjuk hogy nem Nigériába, egy éhező családba születtünk.
    Egyébként meg ha valakinek brutto 200.000-es fizetése van, a világ gazdagabbik 50%-ban van (ez nem lehetetlen egy diplomával, sőt a nélkül sem) a fizetéseket tekintve.
  • Punker
    nekem nincs problémám nem az én dolgom hogy felébresszelek az álom világodból, vitázni nem fogok veled mert annyira megismertelek hogy tudjam nincs értelme, az oktatólag orrbab@szást meg arra értettem hogy rád férne ahogy rám is rámfért anno, de nem az én dolgom kiosztani neked.
  • Dying Soul
    flém
  • Taranov
    "Ami már nem vita, hanem sértegetés."
    Én azt javaslom, hogy csak a közelmúltban nézd meg a hozzászólásom előzményeit.
    Te kezdted a sértegetést.
    "Most értem haza Spanyolországból és olvasom pl. Taranov okos hozzászólásait (itt Magyarországon flottul megy az ügyintézés, mindenki kedves, soha senki nem ver át senkit, stb, stb.), hát jókat nevetünk..."
    Szóval maradjunk abban, hogy te hoztad fel újra a dolgot, én már a múltkor befejeztem a vitát. Én veled ellentétben nem anyádat és apádat okolom érte, hogy gyökér vagy és véletlenül sem tudod megérteni (még egyes mondatokat sem), amit mondok. Ezek után tényleg csak az az ötletem van, hogy költözz ki és felejtsd el a magyar nyelvet is. Punker egyébként a politizálásért figyelmeztetett és nem a stílusért. Az már nem az én gondom, hogy te, Punker és Super Mario egyaránt verekedéssel tudja csak megoldani a problémáit.
  • PyRex
    "Nem haverkodom olyanokkal, akik képesek lennének behúzni valakinek."

Eszembe sem jutna haverságból behúzni. Azért kapnád, ha a való életben is ilyen szemtelen primitív lennél.

"azt csak sajnálni tudom, hogy egyesek még ezen a szinten vannak a XXI. században."

Sajnálod? :))) Én meg azt sajnálom, hogy valakinek ilyen mocskos a szája, mint neked és utána (miután egy moderátor is figyelmeztette) még mindig folytatja, ugyanabban a stílusban. Sajnálom, hogy édesanyjád és édesapád nem tanított meg kultúráltan vitatkozni. Ne csodálkozz, hogy egyes hozzászólásaidra így reagálnak (nem csak én, hanem pl. Punker is, meg sorolhatnám). Magadban kellene először a hibát keresned, nem mindenki másban. Szóval én személy szerint téged sajnállak, de nagyon.

"A vita az nem egyenlő a verekedéssel"

Nem azért akartam behúzni, mert más az álláspontod, hanem mert elkezdtél személyeskedni, nem is akárhogy. Ami már nem vita, hanem sértegetés. Gondolom ennyit még te is fel tudsz fogni...

Mindegy, részemről lezártam a veled való bármilyen további eszmecserét, ezzel amúgy is szétoffoljuk a topicot, majd ha felnősz picit és belátod, hogy nem mindig neked van igazad, sőt, talán ha képes leszel sértegetés nélkül kommentet írni egy topicba, majd akkor esetleg folytatjuk, nem vagyok hajlandó egy nálam jóval alacsonyabb szellemi szinten lévő kis méregzsákkal beszélgetni.
  • Taranov
    Nem haverkodom olyanokkal, akik képesek lennének behúzni valakinek. A vita az nem egyenlő a verekedéssel, azt csak sajnálni tudom, hogy egyesek még ezen a szinten vannak a XXI. században.
  • Taranov
    Pedig ez így van.
  • Ronny
    A felvetés is nevetséges meg amit ti csináltok az is.
  • Super Mario
    Ugyan már, nehogy azt hidd, hogy a való életben ilyen! Csak itt nagy a szája, mert nem húznak be neki!
  • PyRex
    Köszi, hogy ezzel a hozzászólással emelted a fórum színvonalát...
  • PyRex
    Neked még sok gondod lesz az életben a folyamatos kötekedéseddel...
  • Taranov
    A bejelentett lakhelyedtől függ, ha az Spanyolországban van, akkor nincs jogod hozzá.
  • Ronny
    Nevetségesek vagytok ahogy próbáljátok meggyőzni egymást:)
  • PyRex
    Ugyanannyi jogom van a nyugdíjhoz, már ha itt dolgozom, mint mindenki másnak. Szemlélettől és egyéb dolgoktól függetlenül.
  • Taranov
    Na, inkább ez legyen a végszó.
    Én nem mondtam egy szóval sem, hogy ne menj el, csak örülök neki, ha nem kell majd neked is fizetni a nyugdíjat. Én a magam részéről szeretek utazni, jártam már sok helyen, Spanyolországban is párszor, ahogy mondtam, de nem akarok odaköltözni.
  • Taranov
    Megvagyok így is, köszönöm. Úgy tűnik, hogy a magamfajtákat jobb bánásmódban részesítik az okmányirodában.
  • PyRex
    Kérni kérhetsz sok mindent, de azt majd én eldöntöm, hogy mikor, hol töltöm az időmet. Ne aggódj: amint lehetőségem lesz kiköltözni, megyek is, mint már azt az ebben a topicban leírt legelső hozzászólásomban is elmondtam. Az, hogy te ezt nem tudod megérteni, mert nem tudod mi a különbség, hát az meg a te bajod / problémád / életed (a megfelelő aláhúzandó).
  • PyRex
    Legyen ez a végszó :))
  • Taranov
    Megkértél? Engem nem így kell megkérni.
    Na mindegy, ne félj, én nem fogok az életedre törni, remélem ez kölcsönös :)
    Egyébként te hoztad fel újra a témát, ha nem érted meg, hogy én elégedett vagyok az ügyintézés sebességével, akkor menj el Spanyolországba és innen is, ha kérhetném.