Magyarország vagy külföld

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Mitõl függ??

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Hagyd PyRex-et! Megbolygatod az egóját! 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

ollie
Tök mindegy hol vagy, a pofon nem attól függ, fog az jönni...

<#eljen>
ÁÁÁÁ de kááár, hogy csak most találtam meg ezt a topicot!!!!

A téma nagyon jó!

Te PyRex érdekes felfogású lény vagy! Kívánom, hogy kapd meg végre az élettõl az a bizonyos jó nagy pofont amitõl majd máshogy fogsz hozzáállni a dolgokhoz, mert úgy látszik a csipád még nem nyílt ki a nagyvilág felé!

Ha tehetném én biztosan kimennék külföldre pár évre a nagyobb lehetõségek miatt, de tuti, hogy nem véglegesen és nem azért mert úgy látom, hogy ott az emberek vigyorogva seprik az utcát...
B0B0
<#unalmas>

mrzed001
Egyetértek, csak turistaként de tapasztaltam.
És aki nem hiszi, annak nem kell messzire mennie, csak kicsiny országunk keleti és nyugati végébe.
Mi keletiek meglepve tapasztaltuk anno, hogy a nyugati országrészben sokkal "boldogabbak" az emberek.
Spanyolban ugyanez, csak a mérték nagyobb.

E van.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

PyRex
Egyébként gondoltam, hogy csinálok fényképet most amikor voltam kint Spanyolországban, mert amikor mondtam, hogy ott úgy nagy általánosságban boldogabban, szabadabban élnek az emberek, valakiben felvetõdött, hogy pl. a takarítónõk biztosan "nem boldogok". Na hát 2-t akartam lefotózni, amint mosolyogva végzik a munkájukat 😊 De szerintem ez nagy bunkóság lett volna. Így vagy elhiszitek, vagy nem 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

PyRex
igen, aaaaannyira megsértõdtem... <#nyes><#nyes><#nyes>

B0B0
Ha számodra nevetséges téma az, hogy mennyivel lehet jobban élni külföldön, mint itt akkor nem tudom neked mi a nem nevetséges? Micimackó meg Lynyrd Skynyrd?????

B0B0
PyRex! Nagyon szeretsz megsértõdni, pedig ugyanilyen hangnemben szoktál beszélni mással!!

Taranov! Felesleges vitatkozni velük. Jól meg kéne verni téged, attól biztosan okosabb lennél! 😄DD

ollie
Hát igen, itt tipikusan megnyílvánul az emberi elégedetlenség. Miért nem a szegény országokoz hasonlítjuk Magyarországot (amibõl megjegyzem több van, mint gazdagabból)?
Én azt mondom, örüljünk, hogy nm rosszabb helyzetben vagyunk, vagy mondjuk hogy nem Nigériába, egy éhezõ családba születtünk.
Egyébként meg ha valakinek brutto 200.000-es fizetése van, a világ gazdagabbik 50%-ban van (ez nem lehetetlen egy diplomával, sõt a nélkül sem) a fizetéseket tekintve.

Punker
nekem nincs problémám nem az én dolgom hogy felébresszelek az álom világodból, vitázni nem fogok veled mert annyira megismertelek hogy tudjam nincs értelme, az oktatólag orrbab@szást meg arra értettem hogy rád férne ahogy rám is rámfért anno, de nem az én dolgom kiosztani neked.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Dying Soul
flém

Taranov
"Ami már nem vita, hanem sértegetés."
Én azt javaslom, hogy csak a közelmúltban nézd meg a hozzászólásom elõzményeit.
Te kezdted a sértegetést.
"Most értem haza Spanyolországból és olvasom pl. Taranov okos hozzászólásait (itt Magyarországon flottul megy az ügyintézés, mindenki kedves, soha senki nem ver át senkit, stb, stb.), hát jókat nevetünk..."
Szóval maradjunk abban, hogy te hoztad fel újra a dolgot, én már a múltkor befejeztem a vitát. Én veled ellentétben nem anyádat és apádat okolom érte, hogy gyökér vagy és véletlenül sem tudod megérteni (még egyes mondatokat sem), amit mondok. Ezek után tényleg csak az az ötletem van, hogy költözz ki és felejtsd el a magyar nyelvet is. Punker egyébként a politizálásért figyelmeztetett és nem a stílusért. Az már nem az én gondom, hogy te, Punker és Super Mario egyaránt verekedéssel tudja csak megoldani a problémáit.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

PyRex
"Nem haverkodom olyanokkal, akik képesek lennének behúzni valakinek."

Eszembe sem jutna haverságból behúzni. Azért kapnád, ha a való életben is ilyen szemtelen primitív lennél.

"azt csak sajnálni tudom, hogy egyesek még ezen a szinten vannak a XXI. században."

Sajnálod? 😊)) Én meg azt sajnálom, hogy valakinek ilyen mocskos a szája, mint neked és utána (miután egy moderátor is figyelmeztette) még mindig folytatja, ugyanabban a stílusban. Sajnálom, hogy édesanyjád és édesapád nem tanított meg kultúráltan vitatkozni. Ne csodálkozz, hogy egyes hozzászólásaidra így reagálnak (nem csak én, hanem pl. Punker is, meg sorolhatnám). Magadban kellene elõször a hibát keresned, nem mindenki másban. Szóval én személy szerint téged sajnállak, de nagyon.

"A vita az nem egyenlõ a verekedéssel"

Nem azért akartam behúzni, mert más az álláspontod, hanem mert elkezdtél személyeskedni, nem is akárhogy. Ami már nem vita, hanem sértegetés. Gondolom ennyit még te is fel tudsz fogni...

Mindegy, részemrõl lezártam a veled való bármilyen további eszmecserét, ezzel amúgy is szétoffoljuk a topicot, majd ha felnõsz picit és belátod, hogy nem mindig neked van igazad, sõt, talán ha képes leszel sértegetés nélkül kommentet írni egy topicba, majd akkor esetleg folytatjuk, nem vagyok hajlandó egy nálam jóval alacsonyabb szellemi szinten lévõ kis méregzsákkal beszélgetni.

Taranov
Nem haverkodom olyanokkal, akik képesek lennének behúzni valakinek. A vita az nem egyenlõ a verekedéssel, azt csak sajnálni tudom, hogy egyesek még ezen a szinten vannak a XXI. században.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Pedig ez így van.

A felvetés is nevetséges meg amit ti csináltok az is.

Super Mario
Ugyan már, nehogy azt hidd, hogy a való életben ilyen! Csak itt nagy a szája, mert nem húznak be neki!

https://supermario4ever.wordpress.com

PyRex
Köszi, hogy ezzel a hozzászólással emelted a fórum színvonalát... <#szomoru2>

PyRex
Neked még sok gondod lesz az életben a folyamatos kötekedéseddel...

Taranov
A bejelentett lakhelyedtõl függ, ha az Spanyolországban van, akkor nincs jogod hozzá.

Nevetségesek vagytok ahogy próbáljátok meggyõzni egymást😊

PyRex
Ugyanannyi jogom van a nyugdíjhoz, már ha itt dolgozom, mint mindenki másnak. Szemlélettõl és egyéb dolgoktól függetlenül.

Taranov
Na, inkább ez legyen a végszó.
Én nem mondtam egy szóval sem, hogy ne menj el, csak örülök neki, ha nem kell majd neked is fizetni a nyugdíjat. Én a magam részérõl szeretek utazni, jártam már sok helyen, Spanyolországban is párszor, ahogy mondtam, de nem akarok odaköltözni.

Taranov
Megvagyok így is, köszönöm. Úgy tûnik, hogy a magamfajtákat jobb bánásmódban részesítik az okmányirodában.

PyRex
Kérni kérhetsz sok mindent, de azt majd én eldöntöm, hogy mikor, hol töltöm az idõmet. Ne aggódj: amint lehetõségem lesz kiköltözni, megyek is, mint már azt az ebben a topicban leírt legelsõ hozzászólásomban is elmondtam. Az, hogy te ezt nem tudod megérteni, mert nem tudod mi a különbség, hát az meg a te bajod / problémád / életed (a megfelelõ aláhúzandó).

PyRex
Legyen ez a végszó 😊)

Taranov
Megkértél? Engem nem így kell megkérni.
Na mindegy, ne félj, én nem fogok az életedre törni, remélem ez kölcsönös 😊
Egyébként te hoztad fel újra a témát, ha nem érted meg, hogy én elégedett vagyok az ügyintézés sebességével, akkor menj el Spanyolországba és innen is, ha kérhetném.

Punker
talán mert látszik hogy 14-15 évesen nem kaptál 1-2 oktató orrbab@aszást, hidd el építõleg hat az ember jellegére 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

PyRex
Én nem fenyegetlek, csak megkértelek, hogy vegyél vissza picit, mert kezdesz túlzásba esni...

Taranov
Én nem tudok érte mit tenni, nem szemetelek, nem rontom a közbiztonságot, udvarias vagyok a többi emberrel. Ennél többet pénz nélkül nem tudok tenni.
Egyébként áll már mögöttem pár flame, és az ilyen kiverem a fogad dumáktól nem ijedek meg, valahogy minenki ezt mondja. Mindenki fizikai bántalmazással fenyeget 😞

PyRex
Nanana, azért nagyon vigyázz a szádra kisfiam, mert egy ilyenért élõben most a fogaidat kergetnéd lepkehálóval... <#ejnye1>

Amúgy meg pontosan a hozzád hasonló emberek miatt ilyen az ország, amilyen. Akik belenyugodnak a semmibe, a nullába, a rosszba, holott nulla tapasztalatuk van a külföldi élettel (NEM NYARALÁSSAL, HANEM ÉLETTEL!) kapcsolatban, de azért itt osztják azoknak is az észt, akik relatíve sok idõt töltenek más országokban. Érdekes, mi, akik nem csak 1-2 hetet töltünk távol a hazánktól, szinte mindannyian egyetértünk abban, hogy igen sok dologban totálisan le vagyunk maradva...

Taranov
Itt teljesen jó az ügyintézés, csak sajnálni tudlak, hogy nálatok nem.
Az ilyeneknek, mint te, kívánom, hogy menjenek ki külföldre, és szakítsanak meg minden kapcsolatot Magyarországgal és a magyarokkal. Nincsen rátok szüksége senkinek az anyátokon kívül.

Punker
Na itt és most hagyjátok abba a politizálást!

B0B0
Na látod! Ettõl féltem, hogy egy nagy MSZP-s kitalálja, hogy valaki nagy Fideszes (vagy fordítva) és marha okosnak érzi magát...

PyRex
"de valamennyire egyetértek Orbán régi kijelentésével"

ó, hát már mindent értek... na mindegy.

Most értem haza Spanyolországból és olvasom pl. Taranov okos hozzászólásait (itt Magyarországon flottul megy az ügyintézés, mindenki kedves, soha senki nem ver át senkit, stb, stb.), hát jókat nevetünk...

Super Mario
Én már láttam.

https://supermario4ever.wordpress.com

B0B0
Szerintem a Franciák sokkal irigyebbek pl.

nincs is jobb a skandináv black metal-nal
Dying Soul
Úgyszint, csak én inkább powert és heavyt zúgatok 😄

Lammer
ehh erre miert nem reagaltam? most kapcs... en akkor idealis skandinav lennek 😄DDD most is Shape Of Despair(2001 mestermuvuk, enyhen feelinges Funeral Doom <#idiota>) porog a lejatszoban... egyszeruen hihetetlen ez a megmagyaraz6atlan vonzodas az eszaki hangulatu zenekarokhoz: gotheborgi dallamos technikas death, dallamosabb black vonulat etc... 😄 Ezek a zenek esnek jol legjobban nekem 😄DDD szal... najo viccet felreteve talan a skandinav allamokba mennek ki(hamar tenyleg itthon nem birok magammal) a legszivesebben(most nem a zene miatt pfff, hanem az egesz eletvitel, korulmenyek, mentalitas stb...) <#idiota>

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Taranov
Jó volt nézni a képeket a régi mûsoraiból, kicsit nosztalgiáztam 😊
Amellett, hogy hatalmas arc, vér profi is.

Láma!
huh, nem láttam, de remélem mihamarabb felteszik a belsö hálora😊

djemba-djemba
Így van Fridi hatalmas arc.

djemba-djemba
Persze, de azért ne az a mû-ország legyen a viszonyítási pontunk. (dagadt-témára válaszolva)

Taranov
Az a mondat nagyon tetszett, hogy mikor megvette a lízingelt ©kodáját, elkezdték utálni. És ez nagyon igaz.

Egyébként Friderikusz nagyon jó volt, újra megbizonyosodtam róla, hogy õ lenne a megfelelõ ember a TV élén, de ez már nem a témába vág.

djemba-djemba
Láttátok tegnap a Frei-dossziét?

Témába vágott...

Magyarország=irigység...ebben van valami!

B0B0
Kissé elkanyarodtunk a témától. Már csak azért mondom, mert pl. az USÁban sokkal nagyobb százalékban vannak dagadtak mint itt. A "statisztika" azt mutatja, hogy eléggé megosztott a kérdés, hogy kimenjek-e, vagy nem, bár a kimennék alternatíva talán kissé több. Igazi érv nem hangzott el, hacsak az nem, hogy kint sokkal nagyobbak a lehetõségek, de azt kevesen veszik figyelembe, hogy a buktatók is nagyobbak. Sok emberben nulla a hazaszeretet, semmit nem jelent neki a haza, pedig tõle kapta a tudást (oktatás), barátait és kultúrát. Hozzájuk csak egy kérdésem van: miért vannak még mindig itthon??? Akiket az itteni családtagjai és barátai tartanak itt, számukra ez jelenti a hazát. Vannak azonban akik valóban Magyarország miatt maradnak itt. Mindenkinek lehet véleménye, mindenesetre õk azok akiket nem lehet emiatt elítélni.

Hogy õszinte legyek, nem erre számítottam. Azt hittem a 80% menne...