39
-
turul16 #39 Vagy, ha irok egy progit, ami anyit csinál, hogy letöröl valami rendszer filet vagy beálítást pl. registryböl ? (vagy csak egy .bat vagy shell script) Az már vírus? -
turul16 #38 Ha egy SSH/rdesktop/vnc/.. szervert átnevezek, és ugy telpül, hogy engem beengedjen telepítés után, akkor virust csináltam? -
turul16 #37 Gondolom DOS/WIN virusokkal volt tele DB, hogy lehesen ellenőrizni egy CD-t un. "Biztonságos" gépen.
A linux-ra kijött virus írtók, se linuxon futó virusokat keresnek, u.a. DB -je mint wines társaiknak. (Levél szerverre jó az, ellenőrizni a leveleket pl.) -
sanci44 #36 NAGYON MEGNYUGTATÓ,HOGY MINDENT MEGTESZNEK,HOGY VÉDVE LEGYÜNK ÉN MAGAM IS TEGNAP BÖNGÉSZGETTEM AZ ABSZOLÚT BIZTONSÁG ELÉRÉSE TÁRGYÁBAN ÉS MA MÁR ITT A SEGITŐ SZAKMAI FORUM KÖSZÖNÖM A KOLLÉGÁK NEVÉBEN IS CSAK AZ A BAJ,HOGY SOKAN NEM TÖRŐDNEK A VIRUSVÉDELEMMEL VALAHOGY MEG KELLENE OLDANI,MINÉL TÖBB KOLLÉGÁHOZ JUSSANAK EL EZEK A HIREK ÉS LEHETŐSÉGEK ISMERETE -
mrgenya #35 ha ez a kép a 2 gigás levélről nem illusztráció, akkor elég hiszékenynek kell lenni, h vki letöltse egyáltalán a levelét....
vagy csak én nem töltök le ismeretlen címzettől kapott e-mailt?:) -
the Godfather #34 Persze...nagyon sokan neteznek MacIntelen...( igaz, ez AMD ) és néha kényelmesebb. -
MacrosTheBlack #33 Hogy meghekkeljenek másokat.:D -
#32 Miért pont hackerek írnának vírust? -
kbupdate #31 "A Symantec ma bejelentette, hogy új vírus definíciójában már védelmet nyújt vásárlóinak a féreg ellen."
És a Syamantec most ezért csinált egy NAV-ot Mac-es gépekre?.... vagy eddig minek létezett akkor mac-re NAV, előre látóak voltak, és volt egy üres vírusdefinicios adatbázissan a NAV Mac-en?:D kb akkor ezt lehet leszűrni a cikkből és a ti hozzászólásaitokból.
és érdekes, hogy ennyien pártolják itt a mac-et, nem is tudtam, hogy ennyire elterjedt. -
kbupdate #30 2GB-ban képek. azért ez is elég érdekes.
-
eminem #29 Szerintem yoo hogy írtak már mac-ra is vírust mert mostmár nemcsak a win re koncentrálnak meg amúgyis eggy okos hacker visszafejti a kódot megérti és eggyre több vírust fognak írni mac rendszerek re és már nem a win lessz mindenki szeme előtt.)
-
MacrosTheBlack #28 Macre azért nem volt eddig vírus, mert nem használta senki, minek írni rá. Ha esetleg elterjedne, többet is kapna mint a win. De a gagyi hardver magas áron koncepció eddig se, és ezután se fogja segíteni az elterjedést. -
the Godfather #27 Nem az a hir hogy fut, hanem az EFI-s macIntelen fusson...a kettö nem ugyanaz, mert az utobbi egy igen friss technologia, ami megelözi azt hogy valami is telepithetö legyen gépinditásnál. -
sonic4 #26 Pont ezaz, hogy nem felejtik el, mert ők aktívan közreműködtek / működnek és közre fognak működni :)
-
Garfield #25 Nem véletlenül írtam idézőjelbe a "vírus" szót, mivel a Windows-kártevők döntő többségéhez is aktív felhasználói közreműködés kell, csak ezt a Windows-t fikázó topikokban rendszeresen elfelejtik. -
#24 Néven szuperál. :PP
Ja, amúgy van fordítva is... Linux alatt mac... Na az vicces :)
Mac Linux alatt -
#23 Már nagyon régóta megy linux a mac-eken... yellowdog linux néven szuperállnak :)) Szóval nemtudom miért nagy hír ez...
Kép
-
Zenty #22 PEdig monitoral együtt kell nézni :D
Web kamera se olcso fajta szal egy 20-30k pc vonalon ha akarnál olyat hasonlo szintüt venni!
Egy jobb fajta 19 moncsi 170k egy 20 colos meg 200k fellet van mindehol még!
Szal igy átgondolva nem annyira gáz ,bár én nem venném meg :D! -
Equ #21 hát igen, ott megfogalmazzák a lényeget is:
"Sokakban felmerülhet a kérdés, miért is jelent veszélyt egy olyan kártevő, melyet:
- először meg kell szerezni (letölteni, e-mailben vagy chatről megkapni)
- manuálisan ki kell tömöríteni
-majd szintén kézzel kell elindítani (esetleg a rendszergazda jelszót is be kell gépelni)?
Figyelembe véve, hogy a napjainkban elterjedt windowsos kártevők 99 százaléka szintén csak az előbb említett három kitétel teljesülése esetén tud fertőzni, úgy véljük, hogy a veszély valós"
Ehhez vegyük még hozzá, hogy a mac felhasználók nagy része nem éppen magas IT ismeretekkel rendelkezik, elég problémás a dolog.
De ismét csak az annyiszor leírt dolog bizonyosodik be, nem azért nincs (vagy kevés) kártyákony kód van egy rendszerre, mert az úgy van megírva, hanem, mert túl kevesen használják. De az ilyesmivel olyan szivesen hamis biztonságérzetbe ringatja magát a sok laikus...
Talán emlékeznek még páran, amikor pár éve magyarország egyetlen mac alapú internet szolgáltatóját nyomták fel, de elég durván, ügyféladatokkal, mindennel... Hát ennyit tesz a hamis biztonságérzet és a hype bamba bekajálása. -
mrzool #20 Ugyanez kicsit részletesebben: www.virushirado.hu -
#19 Hát egy 2 gigás 'vírus' nehezen terjedhet
Egyébként meg bámulatos, hogy mennyien benyalnak ilyen hülyeségeket. Anno mikor tombolt az említett MSN-es 'járvány', nem is tudom, hányszor próbálták átküldeni a mynudepix.pif-et meg hasonlókat:( -
Aspyrin #18 Egyébként pedig már a Linux is rohangál a mac-en :D
(forrás: hardwareoc) -
Aspyrin #17 Off
Tévedés :) Amiket felsoroltál már benne vannak a 200k-ban (igen van kamerám, bluetooth stb.), a 250-es vinyó 5k-val drágább a sajátomnál. A monitort szándékosan nem említem mert az nincs benne effektív a dobozban (persze azért az apple 20colos monitorja sem tartozik a maga 218.000Ft-os árával az elérhetők közé).
Na de most már tényleg on.
-
LaPalma #16 /off
és akkor még veszel hozzá egy 20"-os monitort, kicsreled 250gigásra a vinyót, dual layerre az írót, teszel bele egy kamerát, wifit és már ott vagy az imac áránál
nem a miniről írtam, olyant én sem vennék, de érdekes, hogy a hasonló barebone rendszerek is $50-100-val drágábbak
/on -
Aspyrin #15 Nem tudom melyik kontinensen élsz, de tuti nem Magyarországon. A jelenlegi pc-m ami mondjuk egy közép-felső kategóriás konfig (Amd A64 3000+, 1 Gb ram, X800Gto stb, dvd/cd író, 160Gb sata vinyó stb.) kb. bruttó 200.000-nél megáll. Ennyi pénzért mac szinten kapok egy nyomoronc mini-t ami eléri teljesítőképessége határát egy komolyabb ps munkánál, ráadásul nem tud többet egy 2ghz-es cerkánál. Na de ne offoljunk :) -
LaPalma #14 mitől méregdrágák a mac-ek?
egy korábbi topikba írtam, hogy állítson össze valaki egy intel imac 20"-os géppel teljesen azonos hardverelemekből épülő "noname" vagy márkás pc-t. kiváncsi lennék az mennyiből jön ki
(elárulom: ugyanannyiból) -
Aspyrin #13 Annál is kevesebb: maréknyi mac-es örjöng a méregdrága cuccuk mögött, hogy fúdegenyák a pc-sek. Borul a bili. Az egyik mac-es fórumról már a topikot is kitiltották ahol a feltört oprendszerükről esett néhány szó, képzelem ez a hír hogy fogja majd érinteni őket :D -
bundee #12 Ez most definicos vita... virus, trojai - tokmindegy - kartekony kod mindketto, ezert hivnak mindent virusnak -
Zenty #11 Ez valoban hülyeség ez a hír!
Eddig is voltak egy pár spyewarek ,meg trojaik macen ,csak senkit nem érdekelt ,mert nem árt a népnek!
Pont azért mert admin jogok kellenek hozzá ,hogy csináljon is valamit!
Windows-nál ott nem kell segitség a virusnak automatik.....! -
LaPalma #10 a vírus magától terjed. itt neked kell rákattintani tehát nem magától, hanem tőled terjed. illetve nem is terjeszti magát... -
#9 "You don't have the permission to run this virus! Please contact your administrator." -
Garfield #8 A Windows-os "vírusok" 99%-ára igaz ugyanez. -
RedStorm #7 AZ SG már megint fedít a maga módján ,ráadásul ezzel csak magát égeti. Ez nem vírus hanem Trójai mivel csak akkor indul el ha rákattintasz ráadásul rendszergazda jelszót kér. Különösebb kárt nem okoz. Szóval szvsz, a windowson ez kárt tudna okozni de Macen.
Amúgy az SG színvonala egyre inkább csökkenőben van mert erősen alúlinformáltak. Akkor inkább ne írogassanak a Macről. Ha meg igen akkor tájékozódjon.
-
LaPalma #6 az albán vírust nem ismered? mert ha nem, akkor jó lesz vigyázni! -
waterman #5 mindenre lehet kártékony kódot írni.. a macnél is van "sudo" féleség, vagy nem? ha engedélyezett akkor gáz van, különben meg csak a felhasználó van veszélyben.. szóval ez tényleg nem igazán vírus. -
#4 Érdekes, nemrég 1 itt forumozó "kolléga" írta hogy neki milyen jó mert a hőn szeretett OSX oprendszerét nem fenyegeti a windows-hoz hasonló kártékony kód! Ezek után jobblesz ezt átgondolni.
-
#3 Ott a pont. Sőt. Kb fél éve az MSN-en is pont egy ilyen féreg tombolt, ami mindenféle hülyeséget akart msn-en továbbküldeni... -
Aspyrin #2 Már vártam. Az oprendszerük már beadta a derekát, ezekután nem csodálkozom a viruson sem. Sőt.. -
LaPalma #1 vírus a nagy lóf@szt vírus. ez egy trójai.
csak ha ráklikkelsz, akkor futtatja a terminal scriptet és ahhoz is admin jogosultság kell.
az sg.hu kissé alulinformált