41
  • jzombi
    #41
    "Örülök, hogy másordjára is leírod, pedig felhivtam a figyelmedet, hogy nem boot prefetchről beszélünk, hanem executable és config (ti. registry) prefetch-ről. (a win megtanulja minden inditott exe-ről, hogy milyen fileokat és milyen registry kulcsokat olvas milyen sorrendben és legközelebbi indulásakor már ezeket prefetcheli)"
    Én a párhuzamos indításra linkeltem, mindegy, már kicsit elavult a topic:)
  • Equ
    #40
    " Azt nyugodtan írd, hogy linuxon csak béta állapotú ez a progi, de ne azt, hogy nincs"

    Örülök, hogy másordjára is leírod, pedig felhivtam a figyelmedet, hogy nem boot prefetchről beszélünk, hanem executable és config (ti. registry) prefetch-ről. (a win megtanulja minden inditott exe-ről, hogy milyen fileokat és milyen registry kulcsokat olvas milyen sorrendben és legközelebbi indulásakor már ezeket prefetcheli)

    A linuxos külső program, pedig nem csakhogy béta állapotú, hanem a működése is elavult, mivel - mint azt már szintén leirtam - a winen nem sima prefetching történik, hanem fizikai átrendezés...

    "Mármint ki írta le 100x? "

    Sokan... Úgy írsz, mintha ez a téma most merült volna fel először, ezeket a technológiákat (ill. linuxon hiányukat) már 100x kitárgyaltuk más topicok-ban, lehet te éppen nem olvastad, ezért meglepetésként ért...

    "ezér inkább nem részletezem a buglistet, láttunk már cifrábbat is MS termékekét"

    Persze, csak éppen többtizmillió soros igen bonyolult oprendszerek kapcsán és nem egy ilyen alapszintű funkciót megvalósitó kis programocskánál...

    "ált. a kompatibilitás, megszokás, és a konkurencia ismeretének hiánya miatt használnak wint az emberek."

    ennek némileg ellentmondanak a mi pilotprojektjeink, de ebbe aztán tényleg nem fogok belemnni századszorra, szintén kivesézett téma.

    "De pl. számomra mindenképpen előnyös a linux, mivel rengeteget megtanulok már használata közben is."

    Én is sokat tanulok a használata közben (igen, többet is használok, mert ismernem kell) csak éppen állandóan arra jövök rá, hogy olyan természetes dolgokat kell alatta megtanuljak, kézzel hackeljek, finomhangoljak, amik winen tizensok éve tökéletesen működnek. Persze van aki ezt előnynek állitja be, nekem viszont nagyon drága az időm, utálom az oprendszer normális működésére fecsérelni, ezért használok wint, ahol nem az oprendszerrel, hanem a valódi feladatokkal tudok foglalkozni. (többezer gépes nagyvállalati környezetben)
  • jzombi
    #39
    Kedves Equ!
    Amit én mondani akarok, az az, hogy nem volt igaz az a kijelentésed, hogy linuxra nincs prefetch meg párhuzamos rendszerindítás. Azt nyugodtan írd, hogy linuxon csak béta állapotú ez a progi, de ne azt, hogy nincs. Kösz.
    100x le let írva? Mármint ki írta le 100x? Ha te, akkor inkább hagyjuk (nem a szaktudásoddal, vagy személyeddel, hanem a hasonló témákban mutatot objektív nézőpontoddal akadnak problémáim - persze ez igaz rám is).
    Mivel utálok flamelni, meg nem akarok offolni, ezér inkább nem részletezem a buglistet, láttunk már cifrábbat is MS termékekét, meg nyílt forrásúakat is.
    És van egy csomó olyan téma is, amiben a linux többet mutat fel egy winnel szemben...
    Én nem mondom, hogy az MS termékek vacakok lennének, sőt, a win igenis jó operációs rendszer, desktopra kiváló. Viszont a nyílt forrásúak is használhatók szerintem (pl. SUSE desktopra is) majdnem annyira mint win, ált. a kompatibilitás, megszokás, és a konkurencia ismeretének hiánya miatt használnak wint az emberek.
    De pl. számomra mindenképpen előnyös a linux, mivel rengeteget megtanulok már használata közben is.
  • Equ
    #38
    "Ha te lusta vagy a rendszeredet kézileg beállítani, feljavítani, akkor számodra tényleg jobb a win."

    Dehogy vagyok lusta. Csak én amikor a wint finomhangolom, akkor nem ilyen alapfeladatok kézihajtányos megoldásával pazarlom az időmet, mivel winben ezek egy évtizede elérhetőek...

    De, ha már ezt a külön programot emlegeted, érdemes elnézni ide:

    Buglist

    Ahol is 90 javitatlan hibát sorolnak benne, a kernel panictól, a bootolhatatlanságon át egészen a más programok működésképtelenné tételéig. Talán nem véletlen nem használja ezt senki és nincs alapból a disztribekben...

    Megjegyzem a linux elavult boot folyamata is a 30 éves begyöpösödött unix örökségnek köszönhető, amit megpróbálnak a mai feladatokra erőltetni, látjuk milyen sikerrel.

    "Persze, ehhez már "hackelni" kell"

    ez a legtermésztesebb dolog a linux alatti általános munkához is.

    "Az az érzésem, hogy win is ezt csinálja, mert hálózat még nincs egy ideig bejelentkezés után nálam."

    Pedig van, mivel a dc-n már hálózaton authentikálja magát a win kerberossal bejelentkezéskor...

    Ez megint nem az a téma, ahol a linux fel tud mutatni valamit egy winnel szemben, de ez nem is az a topic, ahol ezt meg kéne beszélni, amúgy is 100x le lett már irva...
  • jzombi
    #37
    "Egy rövid idézet a lényegről:
    "What's more surprising is that Windows XP and Office 2003 running in 96 MBs of RAM even managed to beat OpenSUSE and OpenOffice.org 2 running in 352 MBs of RAM!""
    Igen, XP antivírus nélkül, SuseLinux valószínűleg (bár ez nem derül ki) KDE-vel (és a 3.X -es KDE ami a 10.0-ás SuSE-ban van, kicsit több/látványosabb effekteket használ, mint az XP alap felülete)...
    Az OOo számomra is lassúnak tűnik, de valahogy a linux nem.
    Párhuzamos bootolást meg van linuxban is.
    Aki akarja, használhatja. Ha te lusta vagy a rendszeredet kézileg beállítani, feljavítani, akkor számodra tényleg jobb a win.
    Ezenkívül meg lehet azt is csinálni, hogy előbb bejelentkezhetsz, mint betöltöd a szolgáltatásaidat. Persze, ehhez már "hackelni" kell, Slackware-en mondjuk a /etc/rc.d/init.M scriptben fel kell cserélni pár sort...
    Az az érzésem, hogy win is ezt csinálja, mert hálózat még nincs egy ideig bejelentkezés után nálam.
  • Equ
    #36
    "Tényleg, mit tud az MsOffice, amit az OO nem? "

    Régebben már összeszedett 1-2 dolgot valaki, ime:

    "Felület: a windows 3.1-et idézi, ehhez képest nekem lassabb mint az office 2003 (leszámítva a betöltést az kb. ugyanolyan) mind a dialog box-ok a scroll, minden. Egy 900 k-s mso dokumentumot majd 20mp-ig "importált", kiváncsi leszek majd mit csinál egy igazán komoly doksival.
    Csak a "word"-öt néztem táblázatkezelőt majd legközelebb.

    Elsőre a körlevelet akartam kipróbálni, odbc mssql 2000 sp3-hoz kapcsolódás, kapcsolat létrejön, ellenőrzése helyes, táblákat behozza, mezőhozzárendelése, OK-t nyomok, erre kapok egy invalid cursor state-et (default install nortwind db customers tábla) leokézom, erre elszáll az egész, bug reporter becsukódik...
    (ezután helyreállítás jól működik visszahozza a körleveles doksit a mezőkkel, persze adatok sehol.)

    Amik hiányoznak/nem találtam:
    - (szabvány) korrektúra
    - cimkekezelés, körleveles cimkekezelés
    - dokumentum egyesítés
    - formázás felfedés
    - többszörös vágólap
    - dokumentumtérkép
    - miniatűrök
    - egyedi élőfej
    - kivonatoló
    - autojavítás nem visszavonható helyből, be kell mászni a beállítások mélyére, akkor is, ha csak éppen abban az egy esetben nem kéne pl. mondat eleji nagybetűt csinálni. mso-ban kurzor fölévisz és visszavon)
    - nem szabályozható az elválasztás (zónafigyelés, ismétlődő elválasztás stb)
    - nincs kézi elválasztás
    - angol volt a help
    - szabályozható dokumentumvédelem
    - makrok sokkal bonyolultabbak, ami ms-oban 2 sor az itt 5-6, ezt még nem néztem át tüzetesebben, nagyon kiváncsi leszek, hogy fogok elérni COM objektumokat netán .net-et, címtárat, hogyan fogok word-ből excel vezérelni stb-stb ha lesz időm visszatérek rá.

    Így hirtelen ennyi, az összképem, hogy az oo ma egy játékszer, nem éri el egy 6.0-s word tudását sem, a felhasználói felülete csapnivaló.

    De. Hogy, ha ez valakinek elég, hát használja egészséggel és örüljön, hogy nem kell mso-ra költeni. Én is örülnék a munkahelyem is örülne, ha nem kéne, de sajnos egy ilyen szintű office alkalmazás szóba sem jöhet nálunk.

    (és persze az igazán komoly együttműködési szolgáltatásokat - sharepoint portal, STWS együttműködés, rights management - nem is említettem, mert minek) "

    Ezt még ki lehet egészíteni a COM alapú elérés/automatizálás szánalmas szintjével az oo-ban, a .net alapú programozás, makrózás teljes hiányával, az fileszintű inkompatibilitással és még ezer más dologgal.

    És ez ugye még csak a szövegszerkesztő volt, hol van még a többi komponens, főleg amik nem is léteznek oo-ban (outlook, onenote, infopath)

    Maradjunk annyiban, hogy aki komoly feladtra használja, annak az oo csak egy játékszer, főleg, ha team-ben dolgozik valamin. Nagyon is reális az a majd 10 éves kullogása az oo-nak az ms office mögött, a 2007-es office megjelenésével ez a szakadék csak tovább nő.
  • Zenty
    #35
    Elírtam nem a teljes csomag inkáb a word ellen értettem :D
  • Zenty
    #34
    Oo-nál egy egér méretü logikai is elég,hogy kis idő után teljsen tud használni az ms officod után!(persze ez nagy követelményü logika kell...)

    Én is anno nem biztam az OO ,de egyszer rá voltam kényszerülve,hogy hazsnáljam és meglepett hogy mennyire egyezik az office-al!
    Szal Igen jol mondjátok az használjon csak is ms
    akinek némi logikája sincs!
    Megszokásrol meg annyit,hogy pont az office 97 eseknek könnyü át állni OO-ra eléggé hasonlit az egész felépitése,kinézete stb.

    Szal hülyeség ez a statisztika! Office használok leginkáb a wordot használják mint szövegszerkesztő! Ez 80% legaláb!(aki megvette)
    Szal ha mindenki magolos,megszokott titkárnő agyal rendelkezik akkor igen csak is ms-lehet használni :D
  • Kazak
    #33
    Tényleg, mit tud az MsOffice, amit az OO nem? Nem kötözködésképpen kérdezem, csak tudni szeretném. A munkahelyen MsO 2003 van, otthon OO 2 és eddig nem tapasztaltam lényeges különbséget a használhatóságban.
  • Axon
    #32
    Tényleg fontos megjelenés várható mikroszoftéknál, mivel ennyi fizetett M$ szájtépő ritkán szokott hőbörögni egy ilyen mikroszoft témájú topikban. Gyakorlatilag rögtön leugatnak mindenkit aki egy kicsit is piszkálni meri a gazdi újabb kacatját, vagy aki egy másik alternatívát csak említeni mer.
  • morrison
    #31
    Én átlag magyar felhasználó vagyok, de ha nincs Solver az OO-ban (asszem nincs) akkor felesleges is kipróbálnom, mert muszáj mellette lennie Officenak is, ami tökéletesen kiszolgál, ráadásul amíg tanulok addig ingyen van.
  • Equ
    #30
    "A magyar átlag felhasználónak a fizetéséből szerinted tellik irodai szoftvercsomagra?"

    Nincs az office divizó magyar eladásairól adatom, világszinten, mint irtam veszik mint a cukrot (az office és a win eladások adják a ms dollármilliárdos bevételének több mint a felét)

    "Hányan veszik meg?"

    Nálunk a cégnél 800 van. Otthon 3. A többit nem tudom. Azt tudom, hogy nekem a win és az office ára 1 év alatt kb 15x-ösen térült meg egyetlen projekt alatt, de a cégnél is voltak oo-s pilotprojektek tavaly és az eredmény az volt, hogy a cég működése kerülne veszélybe, ha azzal a játékszerrel kellene bohóckodni.

    "Neked ha megvan (valószínűsítem azt használsz...) megvetted?"

    Meg. És a 2007-et is meg fogom, mert megtérül.

    "Hány olyan embert ismersz akinek legálisan van meg?"

    Lásd fent. Egyébként meg kit érdekel, hogy a te vagy az én rokonságomban hányan vették meg, amig a ms-ot igen szépen eltartják az office eladások?

    "Próbáltál már alternatív dolgokat amik tudásban közel vagy teljesen azonosak voltak, és áruk konvergált a 0 ft felé? "

    Lásd fent. De itthon is megfordult a gépen gyakorlatilag az összes oo verzió, mindig kipróbálom, aztán mindig sirvafakadok, hogy gondolhatják ezt az mso ellen...

    "Alá tudod támasztani az állításaidat?"

    Lásd link lejjebb...
  • Equ
    #29
    egy kis olvasnivaló a két office ill. a win és a linux sebességéről:

    http://blogs.zdnet.com/Ou/?p=140

    Egy rövid idézet a lényegről:
    "What's more surprising is that Windows XP and Office 2003 running in 96 MBs of RAM even managed to beat OpenSUSE and OpenOffice.org 2 running in 352 MBs of RAM!"

    Hát ennyit a linux és az oo erőforráskezeléséről...
  • Equ
    #28
    "Ja meg linuxon nincs prefetch."

    bár eleve nem boot prefetch-ről volt szó, de ha már azt hozod fel ez is elég szánlalmas kézi módszer, a win teljesen automatikus, ráadásul fizikai átrendezéséhez képest... És hol vagyunk még akkor a párhuzamos boot folyamattól, teljesen automatikus függőség és párhuzamosithatóság felderitéstől stb-stb, ami szintén automatikus a winben. Meg is látszik a boot időkben a linuxhoz képest.
  • coolpet
    #27
    Tisztelt Equ!

    Díjazom a hozzászólasod, nem akarok boncolgatni témát, csak annyti mondok, én is m$ Officet hasznalok, 2003at, meg winxp sp2 prof. (egyikert se fizettem...)

    feltennék pár kérdést:
    - A magyar átlag felhasználónak a fizetéséből szerinted tellik irodai szoftvercsomagra? Hányan veszik meg?
    - Neked ha megvan (valószínűsítem azt használsz...) megvetted?
    - Hány olyan embert ismersz akinek legálisan van meg? Az összes haverjaidat és rokonságodat meg mindenkit beleértve?
    - Próbáltál már alternatív dolgokat amik tudásban közel vagy teljesen azonosak voltak, és áruk konvergált a 0 ft felé?
    - Alá tudod támasztani az állításaidat? vagy csak az elméletedet vetíted ki?

    Köszönöm hogy elolvastad, remélem válaszolsz is.

    Köszönettel Coolpet
  • MetaMórfózis
    #26
    Mondjuk ma már, ha kényszerítenének se tudnám linuxra felrakni:)
  • MetaMórfózis
    #25
    Openoffice mindenek felett, ha ingyen lenne, ha fegyverrel kényszerítenének rá akkro se hasznalnek office-t.

    Az outlookosak megy egyenesen szanalmasak, én nemtudom megérteni az embereket miért fizetnek valamiért amiből van ingyenes és _sokkal_ jobb.
    Ez igaz a firefoxra, thunderbirdre, oora és az összes többi openszáursz okosságra...
  • BlackVoid
    #24
    En OO-t hasznalok es teljesen megfelel. Nem vettem eszre hogy lassu lenne. A dokumentumok amik letrejonnek meretben kb. 1/10-e mint az MS formatumok.
    Neha vannak bosszanto dolgai, az Office tenyleg jobb, de minek? Es sztem az Office sokkal nagyobb eroforras zabalo mint az OO.
    Pl. OO memoriahasznalata 34MB! Az nudli!

    Vallalati szinten is ritka az a felhasznalo akinek nem lenne eleg az OO. Legalabbis en gyakorlatilag nem lattam olyat 10 eves vallalati palyafutas alatt amihez a Word/Excel extrai kellettek volna.

    Az Outlook az persze mas teszta (informaciomegosztas), de irodai csomagnak az OO epp eleg. Es a legtobb ceg csak arra hasznalja az Outlook-ot hogy meetingeket szerveznek vele. Akinek komoly megosztott adatbazis kell az Lotus-t hasznal vagy vmi intranetes temat.
  • jzombi
    #23
    Ja meg linuxon nincs prefetch.
  • jzombi
    #22
    "A ms-ot meg biztos évek óta a warez office-ok tartják el, te ebben a témában is nagyon tájékozott vagy... :)
    Párszáz millió dollár az becsepegett az office-ból tavaly is nekik."

    Nagy igazság van abban, amit mondott. Amíg az MS office-ét warezolják, abból van a legtöbb, és aki megvesz valamiért egy office-t olyat vesz, ami kompatibilis a többivel, úgy tudja használni, mint a warezolt régebbi verzióját, stb. És hiába van mondjuk az OOo ingyen, sőt, hiába kompatibilis már a legtöbb MS formátummal, ha az embereknek szokatlan a kezelése... Amíg a többség MS terméket használ, addig Kis Pista is azt fog használni, amikor othonra lewarezolja, és mivel ezt ismeri, ezt veszi majd othonra Kis Istvánként.
  • Equ
    #21
    "a lomha kódhalmazról inkább ne beszélgessünk, mert a win elég sokat tartalmaz belőle"

    hát persze, ezért is indul 2x olyan lassan egy linux, nincs prefetch, párhuazmos inditás stb-stb... :)
    szóval ha a winben sok a lomha kódhalmaz, akkor a linux micsoda? :)

    "ezt a verziót is a warez foigja elvinni, mint az office xp-t, és onnan fölfelé. "

    A ms-ot meg biztos évek óta a warez office-ok tartják el, te ebben a témában is nagyon tájékozott vagy... :)
    Párszáz millió dollár az becsepegett az office-ból tavaly is nekik.

    Szóval te csak FUD-oljál tovább, mint mindig (az office 97 óta az összesnél ezt hajtogatja a sok lámer, aki szerint a word egy sima szövegszerkesztő, mert ő annyit fog fel belőle) de ugyanúgy el fog adni a ms belőle milliónyit, mert van aki ért is hozzá és ki is tudja használni.
  • pbes
    #20
    Az OOo hatékony és egyszerű vállalati csoportmunkára még nem alkalmas, de jelenleg nem is ez a céljuk. Outlookhoz és a SharePointhoz hasonló eszközök hiányoznak belőle. Az emberek pedig ezt szokták meg a munkahelyükön, akkor otthon is ezt fogják használni, így volt ez a korábbi verzióknál is. Alternatív megoldást akkor fog valaki keresni, ha a szövegszerkesztés nem egyenlő neki a Worddel, az Internet a kék E-vel, és sajnos sokan még mindig így gondolkodnak.
    Ha nem is az Office97, hanem az Office XP szintjén van az OOo2, még le van maradva, de a felhasználók nagyrésze (az otthoni felhasználók min. 80%-a) nem használja ki az extra funkciókat. Akinek ezek kellenek, azok használják az MS Office-t, de azokat nem tudom megérteni, akik csak az emailben kapott vicces prezentációkat nyitják meg vele, havonta szerkesztenek 1 táblázatot és hetente megírnak egy szöveget.
  • Darth Sith
    #19
    az egyszerü homeuser-eknek igen, felesleges. De nagyobb cégeknek, ahol több tucatnyian dolgoznak vele egyszerre, egymás dokumentumaira épülnek a munkák, hálózatban kell dolgozni, minél egyszerübben, nekik fontos lehet a váltás.
  • strogg
    #18
    Equ: a lomha kódhalmazról inkább ne beszélgessünk, mert a win elég sokat tartalmaz belőle :)
    Tökértelmetlen az OO m$ office vita. ezt a verziót is a warez foigja elvinni, mint az office xp-t, és onnan fölfelé. Én meg nem szívesen fogalalnék technológiai témában állást, mert linuxon nem megy az m$ office, szal innentől nem tudom feltenni. Abban azonban biztos vagyok, hogy a userek 80%-nak felesleges az office xp után váltani, és egy 2007-be beleölni azt a pénzt.
    De ez persze magánvéleény.
  • Garfield
    #17
    Ugyanezen 99% bőven ellenne mondjuk egy DOS-os WordPerfect-tel is, mert annak a funkciói bőven lefedik az ő igényeiket...

    Esetleg érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy:
    a) az a 99% talán egy kicsit kevesebb,
    b) pusztán funkciók alapján nem lehet összehasonlítani két azonos kategóriájú szoftvert.
  • Tiberius B
    #16
    Én ugyan nem tom mire elég az OpenOffice, de túl sok hozzáértő mondta már, hogy még elég messze van az Office mai verzióitól, ráadásul, ha jól tom, az MS egy kisujjrándítással kompatibeilissé tette az Office-t a teljes OpenOffice-szal. Több erőforrás van a hátuk mögött.
    A Linux teljesen más tészta, számtek tanárom világított rá egy haverom Windows vs. Linux->Linux jobb gondolatmenetének azon hibájára, hogy összehasonlíthatatlanok, mert a Windows nekünk készült, a Linux meg azoknak akik értenek hozzá vmelyest, de a Win vhogy több helyen is übereli a Linuxot, a Linux meg megint máshol a Win-t, teljesen mások, mégis mindenki szembeállítja a kettőt. A Mozilla is érdekes, vkinek jobb vkinek nem, mint az IE, mindketttő lényegében ingyér van, azt meg nem értem mér ne lehetne más progikat is telepíteni az MS megoldások mellé, minek törölni őket, örüljünk, hogy vannak, az én gépemen meg leg. 10 nem MS progi van az MS-es progik mellett, tök jól elvannak. Mindenkinek van választása, az MS nem fenyeget meg, hogy használd a prograját, csak éppen odaadja lényegében ingyér, a többség meg nem akar váltani mer azér gondolkozni is kéne, többek közt én is ilyen vagyok féilg, bár szerintem amíg nem hallom, hogy mindenben jobb vmi az MS rivális progijánál, addig nem váltok, minek.
    Az IE7 tényleg übereli a Firefox 1.5-öt vagy sem, mert asszem a Firefox 2.0 már azt is verni fogja?
  • Dömsödi
    #15
    EvilDevil

    Te nagyokos. Miben jobb az Office12 mint az openoffice? Animálodó, gombok vannak?
    Miaz, amit te nem tudsz az openoffic-cal megoldani?
    Az emberek 99 % ának bőven sok az open office.
  • Kaadi
    #14
    Egyetértek Equ véleményével: ha csak néhány sort vagy egy alab táblázatot akarsz papírra lökni az OO jó és nem érdemes MS Office-ba fektesd a pénzed. De ha valós igényed van egy irodai programcsomaggal szemben hát... az OO távol van a megfelelelő minősítéstől. Tapasztaltam hogy funkcionalitásban és termelékenységben a MS messze előtte jár a konkurenciának (nem csak az OOüra gondolok). Valóban inkább az Office 95/97-hez lehet hasonlítani. Sajnos a fejlesztés nagyon lassan halad (érvényes a Linux-ra is) és nem tudom lehetséges-e a felzárkozás. Manapság már egy átlagos 'Micike' titkárnő is kell tudjon annyit hogy kihasználja egy MS Office csomag előnyeit. Akinek elég az Open Office az használja, de szerintem a próba (trial) verziókkal és a szoftver-bérlési programokkal bármely MS program amortizálja magát max 1 éven belül. Tanulság: a piac dönt, és a piac (lopva vagy illegálisan) az MS-t választja. Jó árak.... menő lesz az új Office is.
  • Equ
    #13
    az oo jelenleg a majd egy évtizedes office 97 tudásával "verseng"...

    A tudást leszámítva pedig egy erőforráspazaló, memóriazabáló, lomha kódhalmaz. Elég nagy szégyen a nyilt forrásra nézve, hogy az állitólag programozni nem tudó ms egy nagyságrendekkel komolyabb és többet tudó terméke sokkal gyorsabb...

    De ingyen van, igényteleneknek vagy primitiv feladatokra tökéltes, ha az embernek van pazarolnivaló erőforrása. 5-10 év múlva, ha létezik még, valószinűleg eléri a mai ms office-ok tudását, persze addigra azok fényévekre lesznek.
  • maxpain
    #12
    Egyetertek. A Home verzio ilyen formaban egesz jo.
  • Zenty
    #11
    Az OO inkáb még szövegszerkesztő mint teljes irodai csomag!
    Bár 2.0 -val eléggé felzárkozott az OO,szal szeritnem ha igy folytatják a 3.0-nal már rendes irodai csomag is lehet az ms-sel szembe!

    Szal inkáb a szorongatás a "Home and Student 2007"
    ms verzio ellen van!
    Mert pl a word-öt szinte teljesen helyettesiteni tudja az Oo!
  • DopeBob
    #10
    ez csak attol fugg mire használják szerintem... otthonra kisebb házidogákat megírni ilyesmi jo az OO
  • Darth Sith
    #9
    OO nem rossz, de az M$ office közelébe sem ér. Hiába vannak jó linux disztrib.-ek, és verik a win-t, az office-t eddig semmilyen nyíltforrású ingyenes progi nem tudta überelni.
  • archkoven
    #8
    Hát amit az Openoffice csinál az MS Office-szal azt igen erős túlzás lenne szorongatásnak nevezni.
    Ez kb. olyan abszurd és nevetséges kijelentés minthogy a Linux szorongatja a Windowst:))))
  • EvilDevil
    #7
    Szronongatja?, nem hinném...

    Ha láttad már az Office 12-t hát Openoffice a közelébe nem ér ezt elárulom,,, elképesztően jó lesz az új office én már a beta-val nyomom, és hihetetlenül jó az új kezelőfelület

  • rolika
    #6
    ez egy jó kérdés...
  • DopeBob
    #5
    még mindig 30000 vs 0... egy átlagos otthoni gépre OpenOffice boven jo... és 0Ft ha 3gépre teszed akkor is...
  • An-Dee
    #4
    és mi az amit tud és idági nagy szükségünk lett volna rá de nem tudta és megér min. $149-et?
  • quentit
    #3
    Muszály volt neki, mert az openoffice egyre jobban szorongatja... Nem baráti, hanem üzleti lépés volt. Minden rétegnek kíválni akar valamit a bevétel növelésének érdekében.
  • Equ
    #2
    "A FrontPage-dzsel nem tudja valaki hogy mi lesz?"

    Kettéválik sharepointra kihegyezett Sharepoint designerre és sima webes fejlesztésekre kihegyezett Expression studio web designer-re.