69
  • n0k0m
    Nemhsizem hogy a vöröskereszt alapítása előtt nem látott még senki piros +-ot
  • Runo
    Eh-eh, szal ha nekem van elég pénzem arra, hogy levédessem -mondjuk - a rohamsisakot, akkor minden játék, amiben rohamsisak van, adózni fog nekem
  • zachi
    Ennyi erővel a call of duty 2-ben a mentős katona sisakján vörös kereszt van akkor be kell tiltani a call of duty 2-is?????????Én azt mondom hogy az egészet csak kitalálták hogy nagy port kavarjanak."IDIÓTÁK"!!!!!!!
  • papppeter
    Már nem azért,de 1949-óta azértmár kijött egy pár játék amiben volt vöröskereszt és ezzel csak 2006-ban állank elő!Hát ez szerintem elég furcsa
  • Hoz_Hun
    Még ha negatív tartalommal lenne elátva a játékban a vörös kereszt... de én tökre örültem mikor talátam egyet mert ez azt jelentette, hogy ÉLETBEN MARADOK. Ergo tök örültem a vöröskeresztnek. Szedjék csak, ki... aztán akkor sem reagálok, ha az utcán kéregetnek...
  • szombi
    Wolfenstein LOL!
  • irkab1rka
    nA BAZ, BEJELENTIK, HOGY ŐK TALÁLTÁK KI A PIROS x-ET :))))

Majd szépen megmondják, hogy milyen arányokkal jellemezhető piros + az ő emblémájuk aztán azt mindenki hagyja békén és ennyi.
  • Supperadi
    Azt megjegyezném, hogy szerintem a képet csak egy egyszerű illusztrációnak szánták, nem ez az 1 kép miatt kapta fel a vizet az a David pasas, sok más példa van, és biztos van köztük olyan játék, amelyben a valódi vöröskereszt- emblémát használják.
    Persze ez akkor is hülyeség...
  • PrasCo
    Hát, ennek a David srácnak már marhára hiányozhat egy jó kis este a feleségével... vagy valami nagyobbfajta trauma. =P
  • raingun
    Ez nem is kereszt hanem + jel.
    A kereszt függőleges szára hosszabb a vizszintesnél...
  • Sadist
    Hm, én meg kitalálom, hogy a cégem logója legyen egy, azaz egy darab piros pixel. Aztán ha akárhol meglátok egy piros pöttyöt, azonnal beperelem a jogsértőt. Meg a vöröskeresztet is beperelem, mert a keresztet piros kis pixelekből rakják össze...
  • Evil Merodak
    Hehe. Majd a Katolikus Egyház beperli őket a kereszt használata miatt.
  • TTechno
    Sztem itt a képen levő vörös kereszt sem az a vörös kereszt ami miatt verik magukat. Ennek van egy sötétebb csík a közepén.
  • Anubys
    Persze, mert azt a Lucozade gyártója szponzorálta... Valahol fent van a neten az intrónak egy olyan verziója, ahol még nincs szponzor, és ott csak "Advertisement" felirat van az üvegen... :)
  • Derapo
    Mijé a Superfrogban meg "Lucozade" energia italot kellett inni:) Pedig ez már nem egy mai game.
  • Supperadi
    Ezt a problémát viszonylag könnyen át fogják hidalni, vörös kereszt helyett betsznek egy zöld kört (na jo, ez hülye példa).
    nade gondoljunk 1 kicsit bele, valahol mégis igazuk van. Egyik-másik játékban, (amelyek tényleg ártalmasak a gyerekek elméjét tekintve) ha lelőjük a csúnya rossz szörnyet vagy a szemét hipergalaktikus katonát akkor ajándékul kipattan belőle egy apró vörös keresztekcske, amely azonnal elmulasztja minden problémád, és ebből azt hiheti a tudatlan játékos, hogy a Vöröskereszt dolga nem más, mint a gyilkológép katonák támogatása, ami csúnya folt lehet a számukra.
    Viszont ez a David Pratt is jó kis summát akar kaszálni ezzekkel a "tárgyalásokkal", ami nem szép pont tőlük. Dehát, a játékiparban sok pénz van, sok pénzsóvár szervezet ostromolja...
    Köszönöm a szót
  • Kaadi
    A Vöröskereszt legűjabb közleményében kifejtette mit is akar valójában elérni:
    A játékban ha valaki megsérül akkor legyen lehetősége a mostani eégszségügyi csomag helyett egy telefont találni amivel hívhatja a Vöröskereszt (képernyő allján olvasható) telefonszámát. Azonnal be fog rohanni egy "nemzetközi" mentőcsapat, amelyik azonnali apolásba veszi a játékost. A kezelés alatt az egyik mentős majd monológot tart az akció során, amiben elmagyarázza milyen káros a gyerekeknek a FPS és a TPS műfaj és hogy segiteni kell a világ szegányebbi felén (talán ketharmadán vagy esetleg háromnegyedén). A játékos mindaddig nem fogja tudni befejezni a pályáját a játékban amíg nem ad egy zsíros adományt a Vöröskeresztnek.
    PS. Miután meggyógyultál az egyik mentős majd Coca-Cola-t kínál neked (mert ugyebár a CC Int Corp LTD is támogatja a Vöröskeresztet)
  • Caparzo
    Szerintem se valami ötletes dolog. De az előttem szólokkal egy követ fújva én is csak azt tudnám mondani hogy mi lesz ha...??
    ...mi lesz ha az egyik fegyver gyártó cég azt mondja hogy nem lehet a játékokban az ő gránátjuka lemodellezni vagy kézifegyverét mert azzal erőszakos lesz a játék??? Akkor majd nem lesz több fps? maximum villával vagy valami bottal fogunk hadonászni??
    ... mi lesz ha az egyik nő bepereli a RockstarGames-t mert pl. mert a GTA legújabb részében mintha saját magát látta volna az utcán!!
    ...mi lesz ha az egyik futball csapat stadionjának karbantartója bepereli az EaSport-ot mert a stadiont lemodellezték. És így a gyerekek nem fognak kijárni meccsre hanem a gép előtt fognak ülni.
    NA jó ezek azért kicsit elvontak voltak de egy héttel ezelőtt még nem gondoltátok volna hogy ilyennel áll elő a vöröskereszt. De ha jól írom "vöröskereszt"?! akkor a kereszt az nem az ami a templomban van meg amire felfeszítették Jézust??? A kereszt legalábbis szerintem azt jelenti. Ami meg nekik van az meg plusz jel.

• Alec
    sajnos átgondoltam, nem volt nagy élvezet...
  • ebertek
    Ez a hivatalos logójuk:
    http://www.redcross.int/EN/emblem/actual.gif
    És én még egy medpacken sem láttam félholdat...
    Akarnak valami új megkülönböztető emblémát is, az egy vörös négyzet lesz (mostani álláspont szerint):
    http://www.redcross.int/EN/emblem/latest.gif
  • ttt ttt
    "Pratt kiemelte, hogy nem pereskedni akarnak, hanem tárgyalni és közös álláspontot kialakítani a játékfejlesztőkkel"

Magyarul pénzt.

Na pont az ilyen fószereket kell távoltartani a segélyszervezetektől
  • majorimi
  • vincuska
    Jelenleg a voros kereszt szimbolum az emberekben az elsosegelyhez szukseges eszkozokkel egyenlo.
    A mentoautokrol leszedettek a jelet. de illusztraciokban megjelenik a mentoauton a jel, ebbol is latszik hogy mire asszocialunk a voros kereszt feltunesevel. (Ha beteg vagy, jon a voros keresztes kocsi)

majd bevezetnek egy uj jelet, elterjed, es a CS 32-ben mindenki szamara nyilvanvalo lesz az uj jel.

Valoszinu azert tiltakozik ez a csavo a jel hasznalata ellen. mert 'rontja' a szimbolum hirnevet. nem 'certifikalt' a jatekokban megjeleno dobozok hatasa.
    Biztos a gyereke leugrott a huszadik emeletrol es hiaba kattingattak a baratai.

Alec, te pedig legyszives mutass egy kis tiszteletet mas velemenyenek. es ha nem szansz idot arra hogy atgondold a kommentjeimet, akkor ne fuzz hozzajuk semmijen megjegyzest. koszonom.

• unelma
    Ahogy mondod Gabesssz, nekem sem szimpi David bácsi, és mellesleg szerintem csak unatkozott es a kákán is bököt akart találni. Eddig olyan jó volt minden, és most felébred és nem szabad használni ... szerintem badarság ... nem látok semmi értelmet az egésznek ... Menjen haza és igyon meg egy kávét es nyúgodjon le szépen ...
  • Gabesssz
    Hmm nevetséges. Pénzt akarnak belölle , tudtomal ha reklámoznak valamit Játékban akkor a Szoftverkészitőknek szoktak fizetni nem forditva örüljenek hogy terjesztik a Hírnevüket , de mégtöbbet akarnak tök ingyen . Fujj. Amugy szerintem is X van a képen vagy Plusz jel mint pozitiv energiadoboz. Amugy ha Vörös Horogkeresztet raknának a dobozkára és kevéslenne az energiám akkor is felvenném.
    Ez a David fiú nekem nem szimpi...
  • Alec
    közös fedőszervezetük van, pusztán azért más a jelkép mert a kereszt nem tetszett annak idején Törökországnak
  • gordonmail
  • kicsizoz
    Egyébként a képen látható vöröskereszt semmilyen formában sem hasonlít a nemzetközi vöröskereszt emblémájára! sem szinében, sem formájában.....
    Szóval nem is olyan nagyon nagy gond ez a bejelentés...
  • Pharaoh
    Tudtommal nem ugyna az a "cég", csak a vöröskereszt mintájára lett létrehozva.
  • Alec
    ha kiszedik a vöröskeresztet abból még marhára nem következnek az általad felvázolt dolgok
  • vincuska
    Ezentul az lesz a health funkcio, hogy el kell szivj egy cigit, vagy megiszol egy felest.
    es a turbo health pack pedig a kóla, az energiaital, ecstasy tabletta. es mondjuk a god mode legyen az lsd. na?

ez igy szerintem jo, es akkor minden gyerek tudni fogja, hogy a voroskereszt az rossz. es meg ovodas koraban megtanulja kategorizalni a tiltott szereket...
  • semi
    Kapják be sztem.!
    Teljesen meghülyül ez a világ!
    Nem sokára a tehenk is sztrájkolni fognak a jogdíjakért a tej után!
    Mi lesz ha mindent eladunk, minden valakié lesz?!
    Már lassan beszélni sem lehet, mert minden második szavad jogdíjköteles lesz4
  • fawcet
    Hülye az a fickó, vagy most kezdett el játszani? Szerintem flúgos és zárkában a helye.
  • HENCIG
    Idióták!
  • haxoror
    A vörös félhold a vöröskereszt mohamedán változata (komolyan) szal ugyan az a cég.
  • haxoror
    A képen is látszik hogy vörös X van a dobozon, nincs itt semilyen vöröskereszt
  • Pharaoh
    Mindja peperlik az összes korházat is, mert ők is hazsnálják. Amúgy lehet a vörös félholdat is használni a vöröskeredzt helyett.
  • Enlight
    Mellesleg nem tudja valaki, hogy a képen lévő health pack melyik játékból van?:S
  • kbupdate
    a zöld meg az állat "vöröskereszt". szal az se nyerő
  • kbupdate
    "Pratt kiemelte, hogy nem pereskedni akarnak, hanem tárgyalni és közös álláspontot kialakítani a játékfejlesztőkkel, így a jövőben elkerülhetőek lennének a hasonló problémák."

és itt be is bizonyosodott..

"A játékipar részéről eddig még senki sem reagált David Pratt levelére." most erre mit mindjanak? "lol"?