2613
Itt mindenki megmutathatja a saját oldalát, és majd értékeljük.
-
#2369 teracom.hu -
#2368 000webhost.com ... néha lomha a mysql, de mintha javítottak volna rajta... több oldalam is van ott. -
#2367 Tudtok mondani egy jo olcso/ingyenes tarhelyet egy kis latogatottsagu hobbiszeru honlaphoz? Domain mar van. -
#2366 Vagy generálsz belőle egy képet php-val (gd) helyette:) -
#2365 képet használok szinte mindenhol :)
de pl. page description stb, ott ugye bele kell írni a cégnevet :) -
#2364 Használj képet, title-ben meg.. nos passz:) Cicomázd ki, karakterek között pontokkal, space-el, mittomén:) Persze, ha az url/domain-re is ugrik, akkor ott ette meg a fene:) -
#2363 ez a cégnév basszus :) hogy vegyem ki? :) -
#2362 Vedd ki az "Ad" szócskát az oldalból és jó lesz:) Advert minden formájára ugrik a cucc. -
#2361 annyira nem poén :D -
#2360 A poén, hogy az egész css-t blokkolja. -
#2359 köszi, most már én is látom :D -
#2358 hmm... igen safariban is :) elég fura, nem értem miért. azt hiszem a menu háttérképe nem tetszik neki, de nem vágom az okát. -
#2357 Megvan, adblock fogja meg. Anélkül jó. -
#2356 hmm, fura.. és semmi nem segít? cache törlés, extension-ök kikapcsolása, stb? -
#2355 Én is saját fw-re gondoltam. Tehát a lényeg, hogy a saját munkád legyen, hiszen gyorsabban, kényelmesebben lehet dolgozni vele, átalakítani, mintha más kódjában kellene bogarászni. A CMS-ek kódja pedig távolról sem nevezhető "fejlesztőbarátnak". Az alatt az idő alatt, amíg teljesen kiismerem magam egy CMS kódjában, hogy bármivé tudjam alakítani, írok egy sajátot, ami úgy működik, az van benne, amit akarok.
Lényeg, hogy igen ugyanarról beszélünk. Természetesen én sem kezdem 0-ról minden projektemet:) Viszont amit felhasználok, azt mind saját magam írtam az utolsó karakterig.
Piszok szerencse vagy üzleti érzék pedig más dolog. Pl. most is csinálunk egy cégnek egy portált (~1 hónapnyi munka lesz benne), amire 10 hónapot kaptunk és 2m ft-ot előre, 4-et a végén:) Jó helyen kell lenni, jó időben és jó emberekkel megismerkedni:) -
#2354 W7x64, Chrome 13.0.782.220 m -
#2353 Ha valaki minden egyes weboldalát a 0-ról írja, akkor abból soha nem fog megélni, vagy piszok szerencséje van mert olyan pénzes ügyfeleket tud lehúzni, akik teljesen hülyék :)
Mi is saját keretrendszert - nem CMS-t, de egy általunk írt frameworkot - használunk. A dizájn az mindig egyedi, de az engine az ugyanaz az összes mögött. Így sokkal könnyebb fejleszteni, modulokat írni alá, van egy qrva jó admin felületünk, amelyet tényleg kb. az utolsó buta titkárnő is tud kezelni, mert annyira jól meg van csinálva és gyors. és ha véletlenül hiba lenne, akkor elég egyszer javítani.
Régen mi is az ilyen rendszerek ellen voltunk. Jó példa vagyok erre én, aki JS framework nélkül fejlesztettem le a ClearBox-ot. Ma már bele nem kezdenék. Ráadásul jQuery-vel kb. 10 nap alatt, tized akkora kóddal, modulárisan, objektum orientált kódot írva megcsinálnám azt, amit amúgy hónapok alatt natív JS-ben.
Szóval abban egyet értek Veled, hogy mondjuk a WP-t, Joomla-t, stb. én sem szeretem túlzottan, de én főleg a sebezhetősége miatt. Ugyanakkor egy jól megírt saját rendszerrel iszonyú sok időt lehet megtakarítani és egyértelműen kb. ötöd-tized annyi idő alatt tudsz ugyanannyi pénzt megkeresni ami azért nem hátrány, ha ezzel foglalkozol :) -
#2352 Milyen oprendszer, melyik chrome? Csak mert OSX chrome, safari, opera, ff alatt tökéletes.
iOS alatt tökéletes.
Win XP alatt néztem még ie7, ie8, ie9 (win7 alatt), opera, chrome, ff alatt és nekem ott is tökéletes... szóval nem értem, hogy alapból hogy lehet az, hogy nincs css valahol, amikor ott van :D az AA probléma az meg oprendszer / böngésző függő - nem tudok vele mit kezdeni bár nem is igazán érdekel. Tökéletesre úgy sem lehet sajnos smegcsinálni. -
#2351 [szerintem] -
#2350 El lehet. Ha van egy sajat cms-ed, amit te egyszer megirtal kemeny munkaval, akkor miert ne hasznalhatnad fel tobbszor is utana? Ha meg felhasznalhatod akkor az sokban nem kulonbozik attol hogy sajat cms-t vagy mast hasznalsz. A megrendelo meg sokszor azt sem tudja mi egy cms, a lenyeg hogy az o celjainak megfeleljen az oldal, persze hat minden projekt fuggo, de egy egyszeru oldalhoz (a legtobb ilyen) a wp tokeletes. -
#2349 "Egyedi fejlesztésű CMS, vagy egyedi design?"
Egyedi fejlesztésű weboldalt. 0-ról. Saját kóddal. A dizájn pedig alap, hogy saját készítésű, egyedi darab.
CMS-ért, sablondizájnért nem lehet elkérni százezreket, milliókat:)
-
#2348 Az igenyesseg szerintem sem ezen mulik. Rengeteg "egyedi" gane oldal van es nagyon sok szep WP alapu is. -
#2347 Najó, de mit értesz egyedi oldal alatt? Egyedi fejlesztésű CMS, vagy egyedi design?
WP-re rálehet húzni egyedi design-t is, csak persze meg kell tervezni be kell buildelni stb.
Én abban nem látok semmi kivetnivalót, ha WP-re vagy más free CMS-re ültetik rá a siteot. Az, hogy jóskapista egyedi CMS-e, vagy Drupal/WP stb. alatt fut az szvsz tökmindegy. Ettől nem lesz egy vállalkozás igényesebb.
Mondjuk ez a lenti oldal valóban kb 2 óra meló, mert valami (forester) template-t használ, aztán már csak azt kell testreszabni.
Tartalommal meg lehet, h valami php script tölti fel (én úgy csinálnám :D) -
#2346 Igényes vállalkozásnak, magánszemélynek egyedi oldala van (99%-ban azt is szokták kérni, a tízszeres ártól függetlenül). Általában, ha egy vállalkozásnál CMS weboldalt használ, azt nem veszik komolyan.
Persze non-profit oldalnak, blognak, privát weboldalnak jó. Nem azért nem véleményeztem, mert WP sz@r, mert nem az, hanem mert nem ő csinláta, nincs értelme véleményezni. A lent belinkelt oldalban kb 2 óra munka van. Nem csinált semmit, csak feltöltötte szöveges tartalommal.
Ha nem is konkrétan, de a kérdés hozzánk az volt, hogy tetszik-e az az oldal, olvasnánk-e. Nos a válasz egyértelműen nem. -
#2345 Wordpressel mi a baj? :) -
#2344 +1
ez volt a képemen, csak sajnos most leállt a szolgáltató vagy mi :s -
#2343 Még a maradék dolgot fordítsátok le :P
"search this site"
"latest news"
meg társai -
#2342 Hát.. Wordpress-ről nem akarok véleményt mondani. Dizájnról pedig azért nem mert nincs dizájn. Blokkok vannak szöveggel. Nekem speciel nem tetszik. -
Odacsap77 #2341 Sziasztok,
Elmondanátok a véleményetek erről a honlapról? :
hxxp://starthirek.info (nem reklám)
legfőképp design vélemény érdekelne.. -
#2340 Chrome alatt pedig be sem töltődik a css. Csak fehér alapon fekete szöveg. -
#2339 Ez nekem aliasing hiánynak tűnik, hardveres gyorsítás hiánya esetleg?
Ugyanaz a rész nálam FF6-nál:
-
#2338 Amúgy fura, hogy FF-ben meg semmi rojtosodás nincs a filmtekercsnél, viszont Chromeban meg az nagyon ronda :)
klikk -
#2337 Igen, Operában és Chromeban is simább, de szerintem nagyon fura és rendezetlen hatást kelt, ahogy a cím és a szöveg ellenkező irányban van döntve. Ha már döntve van, akkor szerintem legyen minden egy irányban. Amúgy ahogy látom a filmtekercsnek("referenciáink") sem tett jót a döntés, mert a széleken nincs élsimítás, és így nagyon rojtos lett az egész. -
#2336 igen firefoxban tényleg elég ocsmány. igazából nem is értem... ha a webkites böngészők szépen le tudják renderelni a css3 rotate tulajdonságával forgatott dolgokat, akkor a firefox miért ilyen ótvar szar? Utálom ezt a böngészőt. Lassú, használhatatlan szar. Még a Firebug is egy nulla lett, pedig anno milyen jól használható volt.
"nem is értem miért van megdöntve"
Nézd meg Chrome alatt, ott jól néz ki. Na azért. Meg ugye minden döntve van - elég hülyén mutat (pl. ie-ben) az, hogy a szöveg tök egyenes. -
#2335 Firefoxban nagyon csúnya a szöveg és nem is értem miért van megdöntve.
screen -
#2334 ?? -
#2333 :/ -
#2332 http://ads.dev.kreatura.hu/
elkészült egy ilyen is - bár a dizájnt 90%-ban nem mi terveztük (kivéve: referenciák). -
#2331 Nagyon jópofa:) -
#2330 Egy dark stílusú fotós oldal lesz, de egyelőre még nagyon beta, viszont a koncepció már megvan:
http://tnp.dev.kreatura.hu/
(SCROLLOZZ LEFELÉ... :)