2613
Itt mindenki megmutathatja a saját oldalát, és majd értékeljük.
-
b0mb #400 hmz ? :|
poor. -
#399 ok neked van igazad (nem vitázom értetlenekkel és nem akaor szétoffolni a topicot). -
#398 hát ha a tartalmat nem nézem, a dizájn.. hátöö.. hogy óvatosan fogalmazzak.. még finomítanék rajta -
#397 Ha ide kattolsz az oldalamra jutsz -
viizo #396 addig leesett nekem is, hogy lakáscserés reklám lenne, csak azt nem vágom, miért ilyen népszerű ez a két perces szösszenet, egyszerűen nem látom benne a nagy durranást :) -
makekx #395 Én úgy halottam, h ez egy ilyen lakásfelújítós kis történet, de szerintem viccesen megcsinálták ezt a kisfilmet.. :) -
viizo #394 eddig már vagy 20 helyen láttam berakva ezt a csótányos izét, de én sem vágom mi ebben a jó
vki elmondhatná már igazán :) -
#393 ezt akkor sem értettem amikor az swf-re belinkelték -
#392 Ez nem is olyan rossz.: :) http://href.hu/x/2jxs
-
#391 nyugi, nem kell idegeskedni:)
"Mac-be kerülő Core 2 Duo és egy akármelyik PC-s boltban kapható Core 2 Duo processzor között mégis mi a bánatos franc a különbség"
viszont ezt remélem te nem gondolod komolyan, core2 duo és core 2 duo között nagy különbség lehet. ha pontosan ugyanolyan tipust veszel, akkor nincs különbség, alapjában véve igényesebben raknak össze egy mac-et alkatrészekből. nem vagyok hardveres, de egyébként ha belegondolsz, hogy miért vesznek szted grafikusok mac-et, akkor rájönnél hogy nem csak a szebb design és sznobizmus miatt. vagy te komolyan gondolod hogy ez az 1 oka van?
egyébként itt már leirták amiket gondolok erről -
#390 "pc-re osx-et, ugyanmár."
Miért is? Érveket mondj...
"Az hogy 2 processzor órajele megegyezik az nem jelenti azt hogy ugyanolyan jók"
Ne égesd már magad: szerinted egy Mac-be kerülő Core 2 Duo és egy akármelyik PC-s boltban kapható Core 2 Duo processzor között mégis mi a bánatos franc a különbség...?
Egyébként meg offtopic a vitánk, de amúgy is értelmetlen, ha a fentieket te komolyan gondolod... -
#389 pc-re osx-et, ugyanmár.
itt nem csak számokról van szó, egy macintosh grafikai munkára sokkal megbízhatóbban, gyorsabban működik, zeneszerkesztésre szintúgy. Az hogy 2 processzor órajele megegyezik az nem jelenti azt hogy ugyanolyan jók, sokkal több részletkérdés dönt ezügyben.
Az hogy drágább a mac, az nem ellenérv azellen hogy jobb, csupán abból a csóró szar országból adódó tényező ahol élünk.
Mint ahogy a magyar szerviz minősége is irreleváns ebből a szempontból. -
#388 Pff, nemár... Kezdjük ott, hogy egy pontosan olyan hardverből álló PC-t, mint a Mac Pro NAGYSÁGRENDEKKEL olcsóbban összerakok neked. Azon UGYANÚGY fog futni az OSX inteles változata. A Mac jelenleg már csak designban (esetleg támogatásban) jobb mint a PC, de ha utánanéznél annak, hogy mennyien sírnak a Magyar POCSÉK Mac szervíz miatt, akkor eszedbe nem jutna a Mac-kel előhozakodni.
iMac-kel ugyanez a helyzet. Szép design, távirányító, könyű kezelhetőség, csicsa. De pl. ismerősnek elcsesződött a kijelzője, 3x vitte vissza (mind a 3x majdnem 3 hétig volt ugye az egész gép a szervízben) és még mindig ugyanaz a problémája. És mindezt 550 ezer forintért. LOL...
550-ért basszus olyan PC-t rakok neked össze, hogy teljesítményben minimum másfélszer elveri az átlagos iMac-et. Ha abban elromlana valami, akkor ugye cseréled azt a hardvert, de addig is nálad van a gép, stb. És arra ugyanúgy felrakhatsz OSX-et, ha ez a mániád (amúgy szerintem is OSX magasan az egyik leglogikusabb és legjobb oprendszer). -
#387 csak ha valakit érdekel..... -
#386 miről beszélsz?:) ennyi erővel jobb a suzuki mint a ferrari, mert veri sebességben az 1950es modelleket.
kb 5000X megbizhatobb a mac, és nem véletlen hogy mint irtam mindenki azt használja aki megteheti (ha másért nem, akkor azért mert nem winfos fut rajta).
kukucs -
#385 Háát... A régi Mac-eket veri a procim az újakban meg ugyanolyan intel core2 van amit pc-be is megvehetsz, szóval a Mac, mint olyan, ebből a szempontból már lényegét vesztette (amúgy imádom a Mac-eket). -
#384 mert amd meg pc alapból nem ilyenre való. grafikai meg komolyabb munkához mindenki mac-et használ külföldön, csak ugye ez egy csoro ország (én is pc-s vagyok). -
#383 Ezt aláírom. Ráadásul nálam az Adobe_Cleanup processz csomószor néha pár másodpercre szarráfagyasztja a gépet és elég idegölő tud lenni. AMD 4600+, 2GB RAM és élvezhetetlen a CS2. A 7.0 ehhez képest iszonyat gyors volt :) -
viizo #382 köszi!
pixelgrafikában a legjobb barátom a Photoshop CS2 ;)
viszont a gépigénye durvább munkáknál, nagyobb felbontásoknál horror :/
csakúgy mint a memóriakezelése :/ -
Shadow_THH #381 ez gecijó miket használsz a készitéshez? -
viizo #380 okés, peace ;)
látatlanban nem szokásom egyébként amatőrözni, csak kissé meglepett ez a rettentő szkeptikus hozzáállás és felcsesztétek az agyam rendesen
tony-s dark design-nál a flash-hez egyébként nincs közöm, ott csak a grafika az enyém :)
egyébként jól látjátok a robotos designt, tervezés közben elszaladt velem egy kicsit a ló, és a szöveget egyenlőre csak így tudtam elhelyezni, mondom jó lesz oda ez is amíg nem lesz időm rendesen megcsinálni.
valszeg vmilyen popup módszerrel fog feljönni valami boxban majd a szöveg, de ez még képlékeny :) -
#379 oda inkább ne, flame lenne a dologból:) -
#378 bocs, visszaszívom, meggyőztél :)
psben tényleg jópofa dolgokat csinálsz, csak az átportolás flashbe megy kicsit nehezen (már két oldalnál is látszik), ez kavart meg (ugye a grizzly által említett kontraszt a typo meg a grafika között, ez tipikusan a templatet szerkesztgető amatőrökre vall)
egykébként látom te is szeretsz embereket leamatőrözni látatlanban, szóval olyan nagy lelkiismeretfurdalásom nincs...
amúgy közgáz nálam is stimmel, csak 20 évesen nem fél évem van még hátra :)
ha meg már ez ilyen mutogatós totyik:
ezoterikacenter.hu
task4.2 (valami eus távoktra készült, php-xml-flash kapcsolatot demonstráló mikroszájt...nem tegnapi, szóval nyugodtan beírkálhattok hülyeségeket :))
én pl a ps-hez értek kevésbé, és inkább a flash dinamizmusa az, ami jobban bejön...
ha pedig ütéseket akarsz, akkor mutogasd az oldalad swf.hu-n :) -
#377 senki nem ütött itt senkit:) -
viizo #376 :D
ez vicces, de a bosszankodás helyett kezdek jól szórakozni rajtatok :)
honlapomnál a kép és a flash között az eltérés valóban a narancs csík alul, azonban végül nem került be a flash-be mert nem tetszett.
a szöveg felül nem sorkizárt, mivel a flash alapból statikus szövegként nem támogatja a sorkizártat.
a tony-s honlapnál pedig íme az eredeti kép, ahogy a PSD-t átadtam neki:
dark link
a szöveget ő módosította....
érdekességképp azért elmondom (linkelem), hogy két verzóban lesz fent a honlapja, ugyanis az ősz, a tél, a rockos életérzés mellett kellett neki egy modern, digitális, friss high-tech design is, ugyanerre az elrendezésre (ez készült el egyébként hamarabb, utána jött a fekete darkos design): high-tech link
várom a további ütéseket -
#375 "egyébként nem hiszem hogy itt kéne reklámoznod magad,"
nem a reklámozással van a baj, hiszen ezért van a forum, hanem hogy "itt", mert ha ezt tényleg te csináltad akkor ennél nagyobb helyeken is megmutathatod. egyébként nem lehetetlen egy ilyet csinálni, csak teljesen tipikus eset hogy összevágnak egy honlapot több helyről és az ingyenes tárhely csak rájátszott. ha minden porcikáját te csináltad, akkor tényleg gratula, de én speciel továbbra is ugy tartom, hogy a menüsor alatti szürke téglalap grafika, és a hasonlo tipusu mozgo flash animok tul profi szakmai multat feltételeznek a felette levő tipográfia,az ezen lévő also felirat, és csik hoz képest: http://viizo.freebase.hu/008-FULL.jpg Itt is elég nagy a "kontraszt" a saját szöveg, és a balfelső és jobbalso narancs-fehér-szürke graf között: http://ipont.hu/tony/ -
#374 én nem értem miért basztatjátok.. nem reklámozza magát csak megmutatta a weboldalát.. mert ugye ez a topik címe.. ti meg egyből nekiestek hogy biztos nem ért hozzá.. miért kell ez srácok??? -
viizo #373 az, hogy betettem az oldalam, akkor reklámnak minősül? :)
akkor nem igazán vágom, mi is ennek a topiknak lényege, az hogy mutasd meg meg az oldalad, vagy inkább mégse, hiszen minél jobb a munkád, annál könnyebben húz le pár amatőr, lásd joebácsi? :S
a foglalkozásomat tekintve egyébként közgazdász leszek, még fősuli rulz egy fél évig ;)
az alábbiakat pedig nehogy reklámnak vegye vki, azért írom mert kérdeztététek:
oldalakat kb 6-7 éve készítek, cégeknek dolgoztam / dolgozom be dizájnerként, magánként pedig megnyertem pár honlap-pályázatot, + összedobok néha egy-egy oldalt, ahogy időmből futja.
így talán érthető kicsit, ha begőzöl az ember, ha kételkednek benne, hogy nem ő dobta össze az oldalát.
persze visszaolvasba látom hogy akad 1-2 ember, aki template-et ad el saját munkaként, elég gusztustalan... de sztem idővel úgyis kiderül hogy ki az aki valóban ért a dolgokhoz.
saját domain-nek azért nem érzem szükségét, mert akad így is elég sok munkám honlapok terén, és a személyes honlapom pedig csak nemrég kezdett körvonalazódni: szigorúan távol az üzlettől, amint látod az oldalon sehol nem lehet majd találni referenciákat vagy ilyesmit ;)
a robot pedig persze hogy nem az én művem, nem is állítottam sosem, a transformersmovie.com-ról bárki letöltheti az eredeti képet:
link
egyébként azért jöttem be a topikba mert pár napja vettem csak észre hogy létezik ilyen topik itt, és hidd el, eszem ágában sincs szakmai fórumként kezelni. :) -
#372 "nem bántani akarunk, ha te csináltad akkor vedd dicséretnek hogy template hez hasonlitjuk."
ha meg nem te, akkor meg lebaszásnak :) Najó ez csak vicc volt.
Nyugi viizo, rólam sem hitte el csomó emberke, hogy a ClearBox-ot én írtam :) Sőt külföldi fórumokon Lightbox2 clone-nak "minősítették" - ami egyfelöl elismerés, de a ClearBox alapból sokkal többet tudott, mint a LB és köze nincs hozzá. -
#371 figyelj, annyi ilyennel talákozik az ember hogy hidd el, ez a legtermészetesebb hogy igy állunk hozzá.
egyébként nem hiszem hogy itt kéne reklámoznod magad, ez szakmailag lofasz (Az egész sg), miért nem vagy fenn valami design forumon? vagy miért nem veszel rendes domaint? egyébként mi a foglalkozásod, ebből élsz?
maga a grafika az jó, de nagyon template szagu hidd el.
a tipográfia pedig teljesen nem valo magához a többi részhez. teljesen olyan mintha azt más csinálta volna-ezt a robotot sem hiszem el hogy te rajzoltad.
nem bántani akarunk, ha te csináltad akkor vedd dicséretnek hogy template hez hasonlitjuk. -
viizo #370 érdekes ez a vizsgáztatás...
én elsősorban designer vagyok és nem programozó, de tessék:
a dizájn photoshopban készült (asszem ezzel el is döntetett hogy vektor vagy pixelgraf ;)), szétvágva darabonként került a flash-be, megsúgom, 72 db jpg... az a pár dolog készült flashben csak, ami az anim lefutása után mozog folyamatosan.
egyébként rém egyszerű az egész, aki kicsit is ért hozzá, láthatja hogy maszkolások sorozatából áll szinte az egész intro...
íme a grafika, remélem megérted, hogy a PSD-t nem linkelem...
link
az onreleaseoutside pedig kb akkor hívódik elő, mikor leveszed az egeret a gombról esemény után... nem vagyok jó programozó, a flash-t azért szeretem, mert elég látványos dolgokat lehet kihozni belőle, de inkább a photoshop az én asztalom.
galéria pedig azért nem műxik, mert még nem készült el...
egy kép hívódik meg egyenlőre, a kis indexképekkel, hogy legyen ott vmi legalább addig míg elkészül.
mellesleg a galériát nem én fogom programozni hanem egy a programozó barátom ad egy nagyon korrekt engine-t, akinek a honlapdizájn-ját tavaly csináltam meg: link
ahoy -
#369 1-2 kérdés akkor, ha nem bánod:
mi az az onreleaseoutside eseménykezelő?
a galéria miért nem müködik?
vektorban rajzoltál vagy pixelgrafikus programban?
-
viizo #368 hát te hülye vagy, csupa kisbetűvel, bár látszik már akkor is mikor majd elejted a whiskey-s üveget vagy amikor kalimpálsz a balcsiban...
idióta.
azért mert eddig nem linkeltem be ide a referenciáim, és nem ismert az itteni designer közösség, akkor tuti amatőr lehetek, ugye?
pfff, magadat minősíted ezzel :SSS -
#367 jaboccs, akkor csak az üzleti érzéked lehet valami qva szar, ha csak ingyenes tárhelyre telik, miközben ilyen 3d modelleket vagy képes összehozni, és mellé csuklóból löksz ilyen animokat...ne nézzük már egymást hülyének...htx -
#366 a videot is te csináltad? -
babapofe #365 http://koszfeszek.uw.hu/ -
viizo #364 én mindesetre igencsak érdeklődve várom Joebácsitól még mindig azt a "template"-et, vagy honlapot, ami a mester szerint az oldalam alapját képezi.
-
#363 de gonosz!:) -
#362 képfeltöltő oldalamelég egyszerű, de attól jó... -
#361 Az oldalam az olasz fociról.
Rengeteg dolgot kell még rajta csinálnom, de ezek az első próbálkozásaim a html-ezés terén.